Opiskelu

Ai vapaapaini ei juuri nyt nappaa? No puhutaan sitten vaikkapa tv-ohjelmista tai termodynamiikasta.
Vastaa Viestiin
Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » Ti 06.05.2014 09:18

Tänään ois sitten käsillä pääsykokeet, johon viimeiset 9kk:ta on tähdätty. Ihan ministi jopa jännittää, mikä ei ole kauhean normaalia itselleni. Ehkäpä se johtuu siitä, että tänä vuonna oikeastaan kaikki panostus on laitettu yhteen koriin ja varasuunnitelmia on se tasan yks. Viimeset lukemiset on tehty, nyt ois aika suoriutua.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
What
Viestit: 3066
Liittynyt: To 20.07.2006 13:07
Paikkakunta: Rivers Mouth

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja What » Ke 07.05.2014 19:46

Kuumetauti voi olla joskus hyväkin asia. Pari päivää kahlittuna solun seinien sisälle ja alkoikin yhtä äkkiä maistua kouluhommat yllättävän hyvälle. Huomista seminaaripäivää ja yhtä kirjatenttiä vaille tämän lukuvuoden hommat tehty. :cheers:

Voipi tosin tulla pitkä seminaaripäivä, kun ei tämä tauti ole vieläkään suostunut otteestaan päästämään. Tosin yritettävä kai se on, ellei sitten yön aikana tapahdu radikaalia käännettä huonompaan.

Avatar
Hautsi_
Viestit: 804
Liittynyt: To 11.05.2006 21:19
Paikkakunta: Helsinki

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja Hautsi_ » Su 11.05.2014 12:54

Keskiviikkona pitäis palauttaa oppari äidinkielen tarkastukseen, jos haluaa kesäkuussa valmistua. Tiistaina vielä ohjaavan opettajan kanssa tapaaminen. Saa nähdä mitä mieltä se ämmä on.

Äsken luin läpi opparini, ja ei se nyt aivan kauhea ole. Saattaa sillä ykkönen irrota. Kelpaisi mainiosti.
Ei mikään ihme että,egyptiläinen keihään finaaliin, nehän on heitellyt kiviä yli vuoden Kairon kaduilla #huono #jopamauton

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » Ke 18.06.2014 00:22

Offis pääsi yliopistoon. Tosin tulevaisuuden lapsille saattaa olla huonoki juttu, koska luokanopettaja Mr.Off Topicin kyydissä pääsenee myös El Melancholy saastuttamaan nuorison mielet. Siisti fiilis silti. 8)
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
FirEndien
Viestit: 58
Liittynyt: To 22.07.2004 20:57

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja FirEndien » Su 20.07.2014 14:25

Jee onnea Offis! \:D/

Tämäkin pääsi yliopistoon. Huippu fiilis. Josko sitä joskus kolmekymppisenä sitten olisi vihdoin joku tutkinto kädessä, tosin mikäs tässä kiire, valmiissa maailmassa.

Tässä kävi vielä niinkin hauskasti etten päässyt ykköstoiveeseeni, josta olen haaveillut abouttirallaa 9-vuotiaasta asti. Toinen yritys, joskin eri yliopistoon, edellinen yritys taisi olla vuonna 2011. Varasija 23. Kakkosvaihtoehtoon sitten ampaisin 13:n muun mukana parinsadan pääsykokeentekijän joukosta. En edes lukenut yhtä pääsykoekirjoista, sovelsin kolmen sivun esseen netistä lukemani kolmen lauseen perusteella. Pari kaveriakin kommentoi, että ootkin tuon humanismin syvimmän olemuksen sisäistänyt jo valmiiksi. En sitten jäänyt jonottamaan ykköstoivetta, ajattelin, että eiköhän se pidä mennä sinne minne selvästikin ainesta on. Ja pääainettahan voi onneksi aina vaihtaa.
eCiuj kirjoitti:Pakko sanoa, että olen epäillyt FirEndieniä naiseksi, mutta en pysty käsittämään kuka nainen viettää kymmenen vuotta elämästään 'Alertissa.

Avatar
Dedu
Viestit: 798
Liittynyt: Ke 10.12.2008 18:54

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja Dedu » Ma 21.07.2014 03:32

Onnittelut vaan kaikille opiskelupaikan saaneilla. Itselleni pääsi käymään yliopistoon haettaessa sillä tavalla, että hain 25% kiintiössä (koska aiempi koulumenestys niin kuraa), ja tässä kiintiössä alin pääsyraja oli 10 valintapistettä. Itse sain 9,5 :lol: Kaksi pistettä lisää pääsykokeissa olisi taannut opiskelupaikan. Mutta ensi keväänä uudestaan.
Myhvatte kirjoitti:pitäisi kai olla iloinen että Cena ei pistänyt sekä Lesnaria että Rollinsia taputtamaan, pukenut molempia mekkoihin ja pannut p*****seen, samalla vitsaillen Summerslamin beatdownista.

Avatar
murzu
Viestit: 59
Liittynyt: Ti 11.07.2006 15:41
Paikkakunta: Kuopijjo

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja murzu » Ke 22.10.2014 09:33

Aloitin tänä syksynä sosiaalityön opinnot Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa. Sosiaalityön opintoihin tuli hakeuduttua ainakin siksi, että sosiaalityön arvomaailma on tuntunut itselle läheiseltä. Kliseisesti sanottuna ihmisten auttaminen ja tukeminen ammattina kuulosti hyvältä. Opiskelu on ainakin tähän mennessä tuntunut mielekkäältä ja opiskeluilmapiirikin on viihtyisä. Opiskelijoiden ikäjakauma on suuri ja se on pelkästään positiivinen asia. Paljon on esimerkiksi sosionomin tutkinnon suorittaneita, joista monet ovat tehneet sosiaalityöntekijän hommia. Heiltä on ollut kiva kuulla kokemuksia sosiaalityön kentältä.

Opintojen aloittaminen tiesi muuttamista Turusta Kuopioon, mutta tässä alkushokin jälkeen on pikkuhiljaa alkanut sopeutua. Alunperinhän oon kotoisin Seinäjoelta, joten ehkä sekin vähän auttaa että on joutunut jo kerran aiemmin muuttamaan vieraalle paikkakunnalle. Suuri miinus tietysti on avosuhteen muuttuminen etäsuhteeksi. Mutta täytyy elää päivä kerrallaan ja tunnustella onko tämä ala se oma juttu!

Olikos tällä foorumilla muita sosiaalialalla opiskelevia?

Avatar
What
Viestit: 3066
Liittynyt: To 20.07.2006 13:07
Paikkakunta: Rivers Mouth

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja What » Ke 22.10.2014 19:29

MR.Off Topic kirjoitti:Offis pääsi yliopistoon. Tosin tulevaisuuden lapsille saattaa olla huonoki juttu, koska luokanopettaja Mr.Off Topicin kyydissä pääsenee myös El Melancholy saastuttamaan nuorison mielet. Siisti fiilis silti. 8)
Havahdun tähän kolmannesvuoden myöhässä, mutta missäs aloitit opiskelut?

Avatar
Koopatroopa
Viestit: 494
Liittynyt: Ti 08.05.2007 17:47

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja Koopatroopa » To 02.07.2015 09:58

Itsellä on ihan järkyttävän helpottunut ja hyvä fiilis ollut tässä viime perjantaista lähtien, koska pääsin opiskelemaan juuri sitä alaa, johon alunperin lukiosta asti haaveilinkin. Elikkäs pääsin Oulun yliopistoon lukemaan englannin kielen aineenopettajaksi, pääaineena englantilainen filologia.

Hain kerran aiemmin lukemaan enkkua silloin abivuonna juurikin Ouluun, mutta en päässyt. Noh sitten tuli armeijaan lähtö 2011 kesällä ja vuoden päästä siitä tuli kotiuduttua alikersanttina. Intin aikana ei lukemisesta tullut vittuakaan, joten hain vain yhteen paikkaan, eli sairaanhoitoa AMK:hon. Pääsin tuonne ja ihan semiavoimin mielin aloitinkin siellä, mutta viimeistään tokana vuonna tuli huomattua, ettei ala kiinnostanut vittuakaan ja muutenkin se enkku kummitteli takaraivossa jatkuvasti. Viime syksynä ilmoittauduin sitten poissaolevaksi AMK:hon ja hain joulukuussa Oulun avoimeen yliopistoon lukemaan englantilaisen filologian perusopintoja. Tuonnekin oli tosiaan pääsykoe, mikä lienee harvinaista avoimessa yliopistossa(?). Tuolla avoimessa suoritetut perusopinnot saa onneksi sitten hyväksiluettua, eli saan ekasta lukuvuodesta noin puolet hyväksiluettua ja siihen välille voi ottaa jotain muuta sitten.

Viime toukokuun puolivälissä oli tosiaan tuo ihan varsinaisen yliopiston kirjallinen pääsykoe, joka oli kolmeosainen: ekassa osiossa oli kielioppia, sanastoa ja rakennetta mittaavia monivalintoja, joita oli yhteensä 60 kpl. Toka osio oli luetunymmärtäminen, jossa oli 2 noin sivun mittaista tekstiä. Ekasta tekstistä oli (muistaakseni) viisi kysymystä ja niihin piti vastata 1-2 lausella lyhyesti. Tokasta tekstistä puolestaan oli vain yksi kysymys, johon piti antaa laaja esseemäinen vastaus. Viimeinen osio koko kokeesta oli 300-500 sivun kirjoitelma, joka piti laatia yhdestä romaanista, joka puolestaan piti lukea pääsykoetta varten. Noita romaanivaihtoehtoja oli muistaakseni kuusi, mutta tosiaan vain yksi piti lukea ja sitten yhdestä piti kirjoittaa. Kirjallisen kokeen jälkeen itsellä oli pää ihan tyhjänä ja en kyllä osannut sanoa, että menikö hyvin vai vituiksi.

Kirjallisen kokeen jälkeen jäin sitten odottamaan/jännittämään pääsykokeen toista vaihetta, eli soveltuvuuskoetta (haastattelu) opettajaksi. Tuossa on tosiaan sellainen systeemi, että soveltuvuuskokeeseen kutsutaan/kutsuttiin 36 kirjallisessa kokeessa parhaiten menestynyttä. Olin lievästi sanottuna skeptinen kutsun tulemisesta, koska 2014 hakijoita oli ollut 280 ja vain 36 saa kutsun haastatteluun. Kesäkuun alussa tuo kutsu kuitenkin tuli ja sitten kesäkuun 11. päivä oli itse haastattelu. Haastattelijoina oli kaksi kieltenopettajaa. Haastattelu kesti 20 minuuttia ja alussa piti pitää noin viiden minuutin aloituspuheenvuoro, eli lyhyt esittely itsestään ja kertoa/vakuuttaa haastattelijat siitä, että juuri sinut valitaan jne. Samalla piti kertoa omaa mäkemystä koulusta ja oppijasta. Loput haastattelusta kului siinä, kun haastattelijat kysyivät täsmennyksiä omasta aloituspuheenvuorosta. Sitten siellä oli pari kouluun liittyvää pilakuvaa, jotka piti tulkita ja sen lisäksi haastattelijat kysyivät muutamia kouluun liittyviä kysymyksiä. Heti haastattelun jälkeen oli tosi positiivinen ja optimistinen fiilis, koska omasta mielestäni se tuntui menneen hyvin, mutta silti jännitin ihan pirusti. Haastatteluun kutsuttiin siis 36 ja loppujen lopuksi sisään otettiin 25, eli vielä 11 karsiutui pois haastattelun jälkeen, joten todellakin sai olla jännityksessä, kunnes viime perjantaina tuli tieto siitä, että pääsin sisään.

Tosiaan ihan s****nan hieno fiilis ollut viime perjantaista lähtien, koska nimenomaan enkun opettaja on ollut se haaveammatti lukiosta lähtien. Olisi pitänyt vain hakea aiemmin tuonne, koska tosiaan kerran olin aiemmin hakenut, enkä saanut silloin kutsua toiseen vaiheeseen (eli haastatteluun/soveltuvuuskokeeseen) lainkaan. Niin kornilta kuin se kuulostaakin, mutta "kannattaa pitää unelmistaan kiinni."
Viimeksi muokannut Koopatroopa, To 02.07.2015 10:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Darien Fawks kirjoitti: Etkö ymmärrä, että mielipiteesi on subjektiivinen?

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » To 02.07.2015 10:14

"300-500 sivun kirjoitelma.."

Kuulostaa suhtkoht pahalta pääsykokeelta. :lol: Oisko kuitenkin sanan vai kuinka kauon tuo pääsykoe kesti. :D

Hienoa, että pääsit sisälle! Eihän nuihin yliopistoihin meinaa koskaan ekalla yrittämällä päästä, jos ei ihan neropatti ole ja menossa alalle, jossa vain kirjallinen koe ratkaisee. Itsekkin hain kahdesti luokanopettajaksi ja aikalailla täysin sama tarina. Ekalla ei soveltuvuuskokeisiin, toisella läpi kaikesta. Ei muuta kuin iloa opiskeluun! :tu: Siitä voi hyvinkin olla hyötyä, että kerkesit vähän varttua ennen yliopistoon pääsyä, itse ainakin koen itselläni näin olevan, vaikka kuulunkin siihen yleisimpään ikäluokkaan linjallani.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
Koopatroopa
Viestit: 494
Liittynyt: Ti 08.05.2007 17:47

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja Koopatroopa » To 02.07.2015 21:39

MR.Off Topic kirjoitti:"300-500 sivun kirjoitelma.."

Kuulostaa suhtkoht pahalta pääsykokeelta. :lol: Oisko kuitenkin sanan vai kuinka kauon tuo pääsykoe kesti. :D

Hienoa, että pääsit sisälle! Eihän nuihin yliopistoihin meinaa koskaan ekalla yrittämällä päästä, jos ei ihan neropatti ole ja menossa alalle, jossa vain kirjallinen koe ratkaisee. Itsekkin hain kahdesti luokanopettajaksi ja aikalailla täysin sama tarina. Ekalla ei soveltuvuuskokeisiin, toisella läpi kaikesta. Ei muuta kuin iloa opiskeluun! :tu: Siitä voi hyvinkin olla hyötyä, että kerkesit vähän varttua ennen yliopistoon pääsyä, itse ainakin koen itselläni näin olevan, vaikka kuulunkin siihen yleisimpään ikäluokkaan linjallani.
Jep, 300-500 sanaa tosiaan, ei sivua. :lol:

Kiitokset vain tsempeistä! Itsekin olen tuota miettinyt, että on tässä parin vuoden aikana henkisesti kasvanut aika paljonkin (vaikka ulosanti täällä foorumilla on välillä mitä on...) ja myös motivaatio on normaalia korkeammalla nyt, kun on joutunut opiskelemaan parin vuoden ajan sellaista alaa, joka ei kiinnostanut tippaakaan. Jos olisi ensimmäisellä yrittämällä kävellyt tuonne enkun opettajan koulutukseen sisään, niin tuskin tuota opiskelupaikkaa osaisi arvostaa ihan samalla tavalla mitä nyt.
Darien Fawks kirjoitti: Etkö ymmärrä, että mielipiteesi on subjektiivinen?

Avatar
Stefa
Viestit: 1142
Liittynyt: Su 26.06.2005 00:29
Paikkakunta: Tampere

Re: Opiskelu

Viesti Kirjoittaja Stefa » To 02.07.2015 21:47

Itsekin hain yliopistoon Turkuun. Historiaan ja mediatutkimukseen. Noh, enpähän mä sinne päässyt, mutta olikin jo jotenkin odoteltavissa niin. Noh, muutto Turkuun tulee kuitenkin kuukauden päästä vaikken opiskelemaan pääse. Jos vaikka töitä sais ja sitten sivarinkin välissä suorittaisi. Ja siinä sivussa voi kokeilla vaikka uusiksi.

Vastaa Viestiin