Politiikka

Ai vapaapaini ei juuri nyt nappaa? No puhutaan sitten vaikkapa tv-ohjelmista tai termodynamiikasta.
Vastaa Viestiin
Avatar
Marshallsaaret
Viestit: 928
Liittynyt: Ma 17.11.2003 21:32
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Politiikka

Viesti Kirjoittaja Marshallsaaret » Ti 14.07.2015 10:43

Viinit ja oluet vähittäiskauppoihin ja ravintoloille sekä panimoille ulosmyyntioikeus

Kannatetaan. Tässä aloitteessa yhdistyvät hyvä valmistelu ja pyrkimys edistää tärkeäksi katsomiani asioita. Ainoa miinus tuosta poliittisesti hieman epärealistisesta yrityksestä ujuttaa ravintoloiden ulosmyyntioikeus tähän mukaan.
永源 遥~!

Avatar
Marshallsaaret
Viestit: 928
Liittynyt: Ma 17.11.2003 21:32
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Politiikka

Viesti Kirjoittaja Marshallsaaret » Ke 23.09.2015 17:32

Siirretään tää nyt tänne, kun kerran aihetta pitänee jatkaakin...
Tirkka kirjoitti:
Marshallsaaret kirjoitti:Elintasopakolaisissahan ei sinänsä ole mitään vikaa, jos elintasopakolaisuus liittyy haluun tehdä töitä. Silloin ilmiö on epätoivottava kun muuttaminen liittyy haluun maata sohvalla ja nostaa toimeentulotukea elintason saavuttamiseksi. Sama asia pätee toki suomalaisiin, jotka jättäytyvät työkykyisinä työmarkkinoiden ulkopuolelle. Iso kuva mielessä olen täysin varma siitä, että työikäiset ja -kykyiset pakolaiset tahtovat tehdä töitä siinä missä muutkin Suomen asukkaat. Työmarkkinamme valitettavasti eivät aina kykene joustamaan siten, että työllistyminen olisi heille mahdollista. Palkat eivät jousta vähäisen lisäarvon töille, ja monet työnantajatkin välttelevät kaikkien ei täydellistä suomea puhuvien palkkaamista, vaikkei se työn suorittamiseen vaikuttaisikaan.
Työttömiä vihaavaa molotusta mun mielestä tämä. Tosin sinun suunnaltasi tulevana ei välttämättä ihan hirveesti yllätä. Kuten ei yllättäisi Merovinginkään kohdalla.
En tietenkään vihaa työttömiä enkä halua heitä syyllistää, vaan haluan että kaikille on työtä tarjolla omien kykyjen ja halujen mukaan. Siitä en pidä, että työkykyiset ihmiset jättäytyvät omaehtoisesti yhteiskunnan elätettäviksi, se on järjestelmän hyväksikäyttöä (ainakin siihen asti kun sen oikeuden voimme kaikille taata - kansalaispalkka olisi seuraava hyvä askel tähän reilumpaan, valinnanvaraa lisäävämpään suuntaan).
Marshallsaaret kirjoitti:Totta kai meidän pitää auttaa pakolaisia myös kriisialueiden lähellä sijaitsevissa pakolaisleireissä (ja sitä tapahtuukin), mutta jos EU:n alueelle tulee puoli miljoonaa ihmistä turvapaikkaa hakemaan on yksittäisen Suomen valtion mahdollisuus kieltää tämän tapahtuminen melko umpimielistä varpaidentuijottelua ja vastuunpakoilua. Tällöin järkevintä koko EU:n kannalta on jakaa pakolaisista lyhyellä tähtäimellä väistämättä tuleva kustannustaakka (ja mahdollinen myöhemmin tuleva hyöty esim. työmarkkinoiden piristymisestä) tasaisesti kaikkiin EU-maihin.
Sinulla on unelma Suomesta jossa työn palkalla ei tule toimeen, jos ei tee kolmea työtä yhteensä 80 tuntia viikossa?
Sinä näet sen noin, minä näen sen mahdollisuutena nostaa työllisyysastetta kokonaisuuden kannalta reiluimmalla tavalla. Nykyisellään liian korkea minimipalkka, kannustinloukut ja työn ostamisen kalleus johtavat alhaisempaan työllisyysasteeseen, etenkin vaikeasti työllistyvien osalta.
Todellisuudessahan nuo "turvapaikan" hakijat tulisi ohjata suoraan pakolaisleireihin jossain Euroopan ulkopuolella. Sieltä voitaisiin toki sitten jakaa eniten apua tarvitsevat henkilöt jonnekin päin Eurooppaa, toki niin etteivät nämä itse voi vaikuttaa minne päätyvät (koska muuten he kaikki päätyisivät joko Saksaan, Hollantiin tai pohjoismaihin). Jos sitä väkeä otetaan Eurooppaan niin ihmiskauppa ei tule takuulla ainakaan vähenemään nykyisestä.
Tätä "turvapaikkalottoa" EU-tasolla voisikin ajaa. Aivan turha antaa rikollisten tahojen hyötyä ihmisten hädästä rahallisesti.
Mitä on sitten ihmisten henkilökohtaisten kokemusten vähättely ja vaatimukset siitä että joka ikisen turvapaikanhakijan kohdalla jopa lasten on annettava uusi mahdollisuus vaikka olisi tullut raiskatuksi/pahoinpidellyksi/mitä lie? Nämä ongelmathan ovat ihan kiistatta olleet lisääntymään päin vaikkei tietenkään jokainen tulija tällaisia tekoja teekään.
Ihmisten henkilökohtaisten kokemusten käyttö ihmisryhmien leimaamiseksi on rasistista. En mä ole ketään rikollisia puolustelemassa, vaan ihmisten oikeutta tulla kohdelluiksi samanarvoisina ihmisinä syntyperäänsä katsomatta.

Ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajissa moni ongelma korostuu, koska taustalla on rikkonainen/traumaattinen lapsuus ja juurettomuus uudessa asuinpaikassa. Näitä ongelmia on syytä ymmärtää isossa kuvassa, muttei missään nimessä yksilötasolla päästää ihmisiä sormien läpi em. syistä johtuen vaan ohjata oikeaan suuntaan ja tehdä kaikille yhteiset rajat selväksi. Näiden tilapäisten ongelmien takia maahanmuuton kieltäminen on myös lyhytnäköistä toimintaa keneltä tahansa. Toisen sukupolven maahanmuuttajat ovat jo tilastollisestikin lähtökohdiltaan ihan samalla viivalla kuin kantaväestötaustaiset verrokkinsa.
永源 遥~!

Avatar
Riveni
Moderaattori
Viestit: 2583
Liittynyt: La 03.09.2005 09:29
Paikkakunta: Helsinki

Re: Politiikka

Viesti Kirjoittaja Riveni » Ma 18.12.2017 17:02

Sen enempää tässä itse asiasta en aio paasata, mutta katsotaan jos tärppäisi tähänkin aiheeseen uusi keskustelu.

Koska alkoholipolitiikka on ehdottomasti yhteiskuntamme tärkeimpiä asioita, tässä puoluekohtainen lista kansanedustajista, jotka äänestivät vaalikonelupaustensa vastaisesti vähittäismyynnin prosenttirajan nostoa vastaan:

Vihreät

Outi Alanko-Kahiluoto, Helsinki
Emma Kari, Helsinki
Ozan Yanar, Helsinki
Johanna Karimäki, Uusimaa
Krista Mikkonen, Savo-Karjala
Touko Juhani Aalto, Keski-Suomi

Kokoomus
-

Keskusta

Hanna Kosonen, Kaakkois-Suomi
Ari Torniainen, Kaakkois-Suomi
Petri Honkonen, Keski-Suomi

Sininen Tulevaisuus

Kari Kulmala, Savo-Karjala
Pirkko Mattila, Oulu

SDP

Maarit Feldt-Ranta, Uusimaa
Eeva-Johanna Eloranta, Varsinais-Suomi
Katja Taimela, Varsinais-Suomi
Ilkka Kantola, Varsinais-Suomi
Sanna Marin, Pirkanmaa
Jukka Gustafsson, Pirkanmaa
Suna Kymäläinen, Kaakkois-Suomi
Tarja Filatov, Häme
Maria Tolppanen, Vaasa

Perussuomalaiset

Ville Vähämäki, Oulu

Vasemmistoliitto

Silvia Modig, Helsinki
Aino-Kaisa Pekonen, Häme
Anna Kontula, Pirkanmaa
Matti Semi, Savo-Karjala
Li Andersson, Varsinais-Suomi

RKP

Thomas Blomqvist, Uusimaa
Mikaela Nylander, Uusimaa

Muut

Mats Löfström, Ahvenanmaa

Ja myös vihreiden Jyrki Kasvi käänsi takkinsa, mutta toiseen suuntaan, eli vastusti vaaliupauksessa vähittäismyynnin prosenttikorotusta, mutta äänesti sen puolesta.
kumiorava kirjoitti:Jossain määrin ihailen sitä intoa, että heppu jaksaa kirjoittaa rivikaupalla markkinaliberaalista utopiastaan jollekin painifoorumille.

Vastaa Viestiin