Yleinen puroresukeskustelu
Yleinen puroresukeskustelu
Kun kerran foorumilta jo löytyy yleiselle indykeskustelulle oma topikki, niin kai sellainen pitää sitten olla myös japanilaiselle painille. Ei täältä juurikaan taida ainakaan aktiivisia puroresun seuraajia Gonerin lisäksi löytyä, mutta itse ainakin yritän pitää ketjun jollain lailla elossa.
Oma puroresun seuraaminen on aika pitkälti semi-aktiivista, eli tapahtumia tulee katseltua hieman sieltä täältä. Pääasiassa seurannan alla ovat NJPW ja NOAH, mutta myös AJPW:tä tulee aina välillä vilkuilta. Ja Smash on toki myös kovasti mielenkiinnon kohteena FCF-yhteistyön ansiosta.
Tosin nyt se on kai pakko ottaa New Japan ihan kokopäiväiseen seurantaan, sillä heidän kesäkuun 18. päivän show oli sen verran huikea nelituntinen. Ehdottomasti yksi parhaista painitapahtumista mitä olen nähnyt viime vuosien aikana. Yhtään MOTYC:ia tapahtumassa ei kylläkään nähty, sillä ME:n kohdalta voi jättää sen C:n pois. Tanahashi vs. Goto oli sen verran eeppinen ottelu, että en millään jaksa uskoa minkään matsin enää tänä vuonna ylittävän sitä.
Avaan siis pelin NJPW:n Dominion-tapahtuman arvostelulla. Show'n katsomisesta on jo jokinen hetki aikaa, joten varmaan keskityin kommenteissa enemmänkin epäolennaisuuksiin, mutta eipä se kai niin tarkkaa ole.
Hiromu Takahashi vs. Koji Kanemoto
Dominion käynnistyi hyvin lyhyellä matsilla, jota kai voisi jopa squashiksi kutsua. Mutta tämä ei kuitenkaan ollut mikä tahansa squash, vaan oikein viihdyttävä kolmeminuuttinen. En tuntenut matsin tarinaa sen tarkemmin, mutta jonkinlainen opettaja vs. oppilas -meininki tässä oli. Kanemotohan on 44-vuotias pitkän linjan veteraani ja Takahashi sen sijaan viime vuonna debytoinut parikymppinen rookie. Harvoin näkee näin onnistuneesti toteutettua kolmeminuuttista ottelua.
**½
Jushin Thunder Liger, Tiger Mask & KUSHIDA vs. Jado, Gedo & Brian Kendrick
Toisena matsina nähtiinkin sitten kuuden miehen joukkuevääntö, jonka osaanottajalista oli varsin mielenkiintoinen. Hyviksiä edustivat legendaarinen Jushin Liger, Tiger Maskin neljäs versio, sekä Kushida, josta ainakin itse tykkäilen varsin paljon. Toisella puolella olivat 80-luvulta asti yhdessä tiimailleet kaljupäät, Jado ja Gedo, sekä NJPW-debyyttinsä tehnyt Brian Kendrick. Ei, Kendrick ei ole tuo tuossa kuvassa, vaan siinä hengailee Killer Rabbit, mutta hän ei päässyt koskaan kehään asti. Kushidaa (ja ehkä Kendrickiä) lukuunottamatta kaikkien painijoiden parhaat päivät ovat jo takanapäin, mutta eipä se menoa juurikaan haitannut, vaan lopputulos oli ihan laadukas ja viihdyttävä kahdeksanminuuttinen.
***+
CMLL World Welterweight Title
Ryusuke Taguchi (c) vs. Mascara Dorada
Seuraavaksi oli vuorossa show'n ensimmäinen viidestä mestaruusottelusta. Ryusuke Taguchi puolusti CMLL:n World Welterweight-vyötä, haastajanaan nuori Mascada Dorada, jolta Ryusuke itse asiassa oli vyön alunperin viime vuoden lopussa voittanut. Kumpikaan ei ollut minulle erityisen tuttu painija, vaikka Taguchi onkin ollut kuvioissa mukana jo useita vuosia. Dorada on kyllä varsin huikea kaveri. Tekee kehässä hyvin innovatiivisia ja lennokkaita liikkeitä, joihin todennäköisesti kovin monet muut eivät pysty. Tosin, eipä Doradakaan niitä kaikkia muuvejaan oikein hanskannut, vaan hänen paininsa näytti turhan koreografioidulta. Mutta jos hän tuosta ja muusta vihreydestä pääsee eroon, niin on varmasti aika huikea jamppa tulevaisuudessa. Tosin, tiedä sitten, että kuinka kauan hänen uransa jatkuu, kun meinasi tässäkin ottelussa jo tappaa itsensä. Tässä pätkä siitä. Dorada tosiaan aiheutti matsin kulkuun hieman ongelmia, mutta kaikesta huolimatta tämä oli kuitenkin oikein viihdyttävää seurattavaa.
***½
Hiroyoshi Tenzan, Yuji Nagata & Wataru Inoue vs. Takashi Iizuka, Masato Tanaka & Tomohiro Ishii
Tästä ottelusta muistan näin jälkikäteen vähiten. Meno oli ihan hyvää, mutta ei tästä juuri mitään kerrottavaa kuitenkaan ole. Tanakan painia on aina mukava katsella, vaikka tässä matsissa hänenkin roolinsa ei kovinkaan suureksi kasvanutkaan.
***
Tetsuya Naito vs. Yujiro Takahashi
Tetsuya Naito ja Yujiro Takahashi muodostivat reilun kolmen vuoden ajan No Limit-nimisen joukkueen, mutta kuten yleensä pro wrestlingissä tupppaa käymään, niin jossain vaiheessa tag-parit eivät oikein enää viihdy toistensa seurassa. Nyt oli vuorossa Naiton ja Takahashin ensimmäinen kohtaaminen tiimin hajoamisen jälkeen. Muistikuvat tästäkin ottelusta ovat heikonlaiset, mutta ilmeisesti olin tästä kuitenkin tykännyt, kun kerran arvosanaksi oli kolme ja puoli heittänyt.
***½
IWGP Jr. Heavyweight Title
Prince Devitt (c) vs. Kota Ibushi
Prince Devitt on ehdottomasti yksi tämän hetken parhaimmista pienemmän kokoluokan painijoista maailmassa. Hän ei ole kovinkaan tunnettu Amerikan mantereen painipiireissä, koska on paininut jo pitkään melkeinpä kokonaan Japanin puolella. Itse näen, että tällä irlantilaisella olisi potentiaalia menestyä vaikka WWE:ssäkin, kun häneltä löytyy mainioiden kehätaitojen lisäksi myös paljon karismaa ja hyvä look. Mutta tuskinpa häntä tullaan koskaan WWE:ssä näkemään ja varmasti ihan hyvä niin. Mutta joka tapauksessa, nyt Devitt puolusti Jr. Heavyweight -mestaruusvyötään, jota oli pitänyt hallussa jo päivää vaille vuoden verran. Vastustajana toimi Kota Ibushi, joka kuuluu myös aivan maailman luokan Jr. Heavyweight-painijoihin. Matsi oli hyvin pitkälti niin hyvä, kuin näiltä kahdelta voisi odottaakin. Kestoa ottelulla olisi voinut olla pikkuriikkisen verran enemmän, mutta toimi tämä näinkin erittäin hyvin.
****
Togi Makabe & Satoshi Kojima vs. Minoru Suzuki & Lance Archer
Kyllä, WWE:stä viime vuoden lopussa kenkää saanut Vance Archer tekee nykyään uraa NJPW:ssä. Itse tykkäsin Hoytista silloin vuosia sitten, kun hän lähti TNA:ssa soolouralle. Ei hän ollut mitenkään erityisen hyvä, mutta jokin hänessä kuitenkin vetosi. Sen jälkeen hän onkin ollut sitten viimeiset viisi vuotta aika plaah. Mutta nyt hän tuntui olevan kuin uudesti syntynyt. Toki se "hieman" vaikuttaa, että pääsee painimaan Makaben, Kojiman ja Suzukin kaltaisten taitureiden kanssa, mutta oli Archerissa itsessäänkin paljon tekemistä asian kanssa. Ei tämä välttämättä ollut Archerin uran paras matsi, mutta itse en ainakaan muista nähneeni häneltä parempaa. Matsissa oli toteutettu todella hienosti hot tagit, comebackit ja kaikki mahdolliset mitä nyt joukkuematsilta vaaditaan. Jään mielenkiinnolla seurailemaan Archerin NJPW-uran etenemistä.
****
IWGP Intercontinental Title
MVP (c) vs. Toru Yano
Tämä ottelu oli siinä mielessä yksi show'n mielenkiintoisimmista, että halusin todella nähdä miten MVP suoriutuu japsikatsomon edessä. Valitettavasti vastaus oli, että ei kovinkaan hyvin, sillä tämä ottelu oli koko tapahtuman heikoin. Montel ei juurikaan ollut muuttanut painityyliään WWE-ajoista. Ei sillä, että siinä WWE-tyylissä mitään pahaa olisi, mutta se on vain erittäin out-of-place, kun on kyse puroshow'sta. Ei jatkoon.
**
IWGP Tag Team Title & GHC Tag Team Title
Giant Bernard & Karl Anderson (c) vs. Yoshihiro Takayama & Takuma Sano (c)
Ja sitten oli vuorossa kolmas perättäinen matsi, jossa oli mukana entinen WWE-painija. Tosin, lienee aika turha enää puhua WWE:stä mitään Giant Bernardin yhteydessä, sillä sen verran hienon uran hän on jo Japanin puolella tehnyt. Hän on ehkä hidastunut vuosien saatossa, mutta muuten hän on kyllä kokonaisuutena muuttunut koko ajan paremmaksi. Ehdottomasti yksi parhaista tuon kokoluokan painijoista maailmassa. Tässä matsissa oli tosiaan pelissä NJPW:n tag-vöiden, joita Bernard ja Anderson olivat pitäneet halussaan jo vuoden verran, lisäksi myös NOAH:n joukkuevyöt. "Kilpailevaa" promootiota edustivat tässä matsissa siis viittäkymppiä lähestyvät Takuma Sano ja yksi maailman komeimmista miehistä, Yoshihiro Takayama. Kun näitä miehiä kehässä katsoo, niin ei välttämättä uskoisi, että he pystyisivät näinkin tasokkaaseen otteluun. Kukaan ei oikein näytä perinteiseltä laatuotteluiden painijalta. Mutta niin vain nelikko laittoi pystyyn erittäin hyvän show'n.
****-
IWGP Heavyweight Title
Hiroshi Tanahashi (c) vs. Hirooki Goto
Ja sitten pääotteluun. Kuten jo mainitsin, niin minun mielestäni tämä ei ollut ehdokas vuoden parhaaksi otteluksi, vaan tämä oli vuoden paras ottelu. Toki tässä on vielä melkeinpä puolet vuodesta jäljellä, mutta siis oikeasti, tämä oli aivan käsittämättömän hieno ottelu. Matsi sisälsi hyvin pitkälti kaiken, mitä minä ammattipainiottelulta odotan. Annan matseille hyvin harvoin viittä tähteä, mutta tämä kohtaaminen sen kyllä ansaitsi. Ei se toki aivan mahdotonta ole, että tuosta se neljäsosa putoaa pois, kun joskus tämän uudelleen katson. Mutta tuskinpa niin käy.
Sen lisäksi, että itse matsi oli hyvin pitkälti täydellinen, oli kaikki muukin varsin eeppistä tavaraa. Ei se toki mikään uutinen ole, että japanilaiset osaavat hoitaa hypevideot ja sisääntulot amerikkalaisia kollegoitaan paremmin, mutta pakko niitäkin on mainostaa. Vaikka en japanin kielestä mitään ymmärräkään, niin matsin tarinaa kerrannut video sai kiinnostuksen matsia kohtaan nousemaan entistä suuremmaksi. Ja sitten ne entrancet, ne entrancet! Ei tuosta paljon upeammaksi pääse. Valaistus, musiikit, kuulutus, painijoiden olemukset - kylmät väreet tulivat pakosti pintaan. Ja kaikki huokui juuri oikeanlaista arvokkuutta.
Katsokaa tämä ottelu.
*****
Oma puroresun seuraaminen on aika pitkälti semi-aktiivista, eli tapahtumia tulee katseltua hieman sieltä täältä. Pääasiassa seurannan alla ovat NJPW ja NOAH, mutta myös AJPW:tä tulee aina välillä vilkuilta. Ja Smash on toki myös kovasti mielenkiinnon kohteena FCF-yhteistyön ansiosta.
Tosin nyt se on kai pakko ottaa New Japan ihan kokopäiväiseen seurantaan, sillä heidän kesäkuun 18. päivän show oli sen verran huikea nelituntinen. Ehdottomasti yksi parhaista painitapahtumista mitä olen nähnyt viime vuosien aikana. Yhtään MOTYC:ia tapahtumassa ei kylläkään nähty, sillä ME:n kohdalta voi jättää sen C:n pois. Tanahashi vs. Goto oli sen verran eeppinen ottelu, että en millään jaksa uskoa minkään matsin enää tänä vuonna ylittävän sitä.
Avaan siis pelin NJPW:n Dominion-tapahtuman arvostelulla. Show'n katsomisesta on jo jokinen hetki aikaa, joten varmaan keskityin kommenteissa enemmänkin epäolennaisuuksiin, mutta eipä se kai niin tarkkaa ole.
Hiromu Takahashi vs. Koji Kanemoto
Dominion käynnistyi hyvin lyhyellä matsilla, jota kai voisi jopa squashiksi kutsua. Mutta tämä ei kuitenkaan ollut mikä tahansa squash, vaan oikein viihdyttävä kolmeminuuttinen. En tuntenut matsin tarinaa sen tarkemmin, mutta jonkinlainen opettaja vs. oppilas -meininki tässä oli. Kanemotohan on 44-vuotias pitkän linjan veteraani ja Takahashi sen sijaan viime vuonna debytoinut parikymppinen rookie. Harvoin näkee näin onnistuneesti toteutettua kolmeminuuttista ottelua.
**½
Jushin Thunder Liger, Tiger Mask & KUSHIDA vs. Jado, Gedo & Brian Kendrick
Toisena matsina nähtiinkin sitten kuuden miehen joukkuevääntö, jonka osaanottajalista oli varsin mielenkiintoinen. Hyviksiä edustivat legendaarinen Jushin Liger, Tiger Maskin neljäs versio, sekä Kushida, josta ainakin itse tykkäilen varsin paljon. Toisella puolella olivat 80-luvulta asti yhdessä tiimailleet kaljupäät, Jado ja Gedo, sekä NJPW-debyyttinsä tehnyt Brian Kendrick. Ei, Kendrick ei ole tuo tuossa kuvassa, vaan siinä hengailee Killer Rabbit, mutta hän ei päässyt koskaan kehään asti. Kushidaa (ja ehkä Kendrickiä) lukuunottamatta kaikkien painijoiden parhaat päivät ovat jo takanapäin, mutta eipä se menoa juurikaan haitannut, vaan lopputulos oli ihan laadukas ja viihdyttävä kahdeksanminuuttinen.
***+
CMLL World Welterweight Title
Ryusuke Taguchi (c) vs. Mascara Dorada
Seuraavaksi oli vuorossa show'n ensimmäinen viidestä mestaruusottelusta. Ryusuke Taguchi puolusti CMLL:n World Welterweight-vyötä, haastajanaan nuori Mascada Dorada, jolta Ryusuke itse asiassa oli vyön alunperin viime vuoden lopussa voittanut. Kumpikaan ei ollut minulle erityisen tuttu painija, vaikka Taguchi onkin ollut kuvioissa mukana jo useita vuosia. Dorada on kyllä varsin huikea kaveri. Tekee kehässä hyvin innovatiivisia ja lennokkaita liikkeitä, joihin todennäköisesti kovin monet muut eivät pysty. Tosin, eipä Doradakaan niitä kaikkia muuvejaan oikein hanskannut, vaan hänen paininsa näytti turhan koreografioidulta. Mutta jos hän tuosta ja muusta vihreydestä pääsee eroon, niin on varmasti aika huikea jamppa tulevaisuudessa. Tosin, tiedä sitten, että kuinka kauan hänen uransa jatkuu, kun meinasi tässäkin ottelussa jo tappaa itsensä. Tässä pätkä siitä. Dorada tosiaan aiheutti matsin kulkuun hieman ongelmia, mutta kaikesta huolimatta tämä oli kuitenkin oikein viihdyttävää seurattavaa.
***½
Hiroyoshi Tenzan, Yuji Nagata & Wataru Inoue vs. Takashi Iizuka, Masato Tanaka & Tomohiro Ishii
Tästä ottelusta muistan näin jälkikäteen vähiten. Meno oli ihan hyvää, mutta ei tästä juuri mitään kerrottavaa kuitenkaan ole. Tanakan painia on aina mukava katsella, vaikka tässä matsissa hänenkin roolinsa ei kovinkaan suureksi kasvanutkaan.
***
Tetsuya Naito vs. Yujiro Takahashi
Tetsuya Naito ja Yujiro Takahashi muodostivat reilun kolmen vuoden ajan No Limit-nimisen joukkueen, mutta kuten yleensä pro wrestlingissä tupppaa käymään, niin jossain vaiheessa tag-parit eivät oikein enää viihdy toistensa seurassa. Nyt oli vuorossa Naiton ja Takahashin ensimmäinen kohtaaminen tiimin hajoamisen jälkeen. Muistikuvat tästäkin ottelusta ovat heikonlaiset, mutta ilmeisesti olin tästä kuitenkin tykännyt, kun kerran arvosanaksi oli kolme ja puoli heittänyt.
***½
IWGP Jr. Heavyweight Title
Prince Devitt (c) vs. Kota Ibushi
Prince Devitt on ehdottomasti yksi tämän hetken parhaimmista pienemmän kokoluokan painijoista maailmassa. Hän ei ole kovinkaan tunnettu Amerikan mantereen painipiireissä, koska on paininut jo pitkään melkeinpä kokonaan Japanin puolella. Itse näen, että tällä irlantilaisella olisi potentiaalia menestyä vaikka WWE:ssäkin, kun häneltä löytyy mainioiden kehätaitojen lisäksi myös paljon karismaa ja hyvä look. Mutta tuskinpa häntä tullaan koskaan WWE:ssä näkemään ja varmasti ihan hyvä niin. Mutta joka tapauksessa, nyt Devitt puolusti Jr. Heavyweight -mestaruusvyötään, jota oli pitänyt hallussa jo päivää vaille vuoden verran. Vastustajana toimi Kota Ibushi, joka kuuluu myös aivan maailman luokan Jr. Heavyweight-painijoihin. Matsi oli hyvin pitkälti niin hyvä, kuin näiltä kahdelta voisi odottaakin. Kestoa ottelulla olisi voinut olla pikkuriikkisen verran enemmän, mutta toimi tämä näinkin erittäin hyvin.
****
Togi Makabe & Satoshi Kojima vs. Minoru Suzuki & Lance Archer
Kyllä, WWE:stä viime vuoden lopussa kenkää saanut Vance Archer tekee nykyään uraa NJPW:ssä. Itse tykkäsin Hoytista silloin vuosia sitten, kun hän lähti TNA:ssa soolouralle. Ei hän ollut mitenkään erityisen hyvä, mutta jokin hänessä kuitenkin vetosi. Sen jälkeen hän onkin ollut sitten viimeiset viisi vuotta aika plaah. Mutta nyt hän tuntui olevan kuin uudesti syntynyt. Toki se "hieman" vaikuttaa, että pääsee painimaan Makaben, Kojiman ja Suzukin kaltaisten taitureiden kanssa, mutta oli Archerissa itsessäänkin paljon tekemistä asian kanssa. Ei tämä välttämättä ollut Archerin uran paras matsi, mutta itse en ainakaan muista nähneeni häneltä parempaa. Matsissa oli toteutettu todella hienosti hot tagit, comebackit ja kaikki mahdolliset mitä nyt joukkuematsilta vaaditaan. Jään mielenkiinnolla seurailemaan Archerin NJPW-uran etenemistä.
****
IWGP Intercontinental Title
MVP (c) vs. Toru Yano
Tämä ottelu oli siinä mielessä yksi show'n mielenkiintoisimmista, että halusin todella nähdä miten MVP suoriutuu japsikatsomon edessä. Valitettavasti vastaus oli, että ei kovinkaan hyvin, sillä tämä ottelu oli koko tapahtuman heikoin. Montel ei juurikaan ollut muuttanut painityyliään WWE-ajoista. Ei sillä, että siinä WWE-tyylissä mitään pahaa olisi, mutta se on vain erittäin out-of-place, kun on kyse puroshow'sta. Ei jatkoon.
**
IWGP Tag Team Title & GHC Tag Team Title
Giant Bernard & Karl Anderson (c) vs. Yoshihiro Takayama & Takuma Sano (c)
Ja sitten oli vuorossa kolmas perättäinen matsi, jossa oli mukana entinen WWE-painija. Tosin, lienee aika turha enää puhua WWE:stä mitään Giant Bernardin yhteydessä, sillä sen verran hienon uran hän on jo Japanin puolella tehnyt. Hän on ehkä hidastunut vuosien saatossa, mutta muuten hän on kyllä kokonaisuutena muuttunut koko ajan paremmaksi. Ehdottomasti yksi parhaista tuon kokoluokan painijoista maailmassa. Tässä matsissa oli tosiaan pelissä NJPW:n tag-vöiden, joita Bernard ja Anderson olivat pitäneet halussaan jo vuoden verran, lisäksi myös NOAH:n joukkuevyöt. "Kilpailevaa" promootiota edustivat tässä matsissa siis viittäkymppiä lähestyvät Takuma Sano ja yksi maailman komeimmista miehistä, Yoshihiro Takayama. Kun näitä miehiä kehässä katsoo, niin ei välttämättä uskoisi, että he pystyisivät näinkin tasokkaaseen otteluun. Kukaan ei oikein näytä perinteiseltä laatuotteluiden painijalta. Mutta niin vain nelikko laittoi pystyyn erittäin hyvän show'n.
****-
IWGP Heavyweight Title
Hiroshi Tanahashi (c) vs. Hirooki Goto
Ja sitten pääotteluun. Kuten jo mainitsin, niin minun mielestäni tämä ei ollut ehdokas vuoden parhaaksi otteluksi, vaan tämä oli vuoden paras ottelu. Toki tässä on vielä melkeinpä puolet vuodesta jäljellä, mutta siis oikeasti, tämä oli aivan käsittämättömän hieno ottelu. Matsi sisälsi hyvin pitkälti kaiken, mitä minä ammattipainiottelulta odotan. Annan matseille hyvin harvoin viittä tähteä, mutta tämä kohtaaminen sen kyllä ansaitsi. Ei se toki aivan mahdotonta ole, että tuosta se neljäsosa putoaa pois, kun joskus tämän uudelleen katson. Mutta tuskinpa niin käy.
Sen lisäksi, että itse matsi oli hyvin pitkälti täydellinen, oli kaikki muukin varsin eeppistä tavaraa. Ei se toki mikään uutinen ole, että japanilaiset osaavat hoitaa hypevideot ja sisääntulot amerikkalaisia kollegoitaan paremmin, mutta pakko niitäkin on mainostaa. Vaikka en japanin kielestä mitään ymmärräkään, niin matsin tarinaa kerrannut video sai kiinnostuksen matsia kohtaan nousemaan entistä suuremmaksi. Ja sitten ne entrancet, ne entrancet! Ei tuosta paljon upeammaksi pääse. Valaistus, musiikit, kuulutus, painijoiden olemukset - kylmät väreet tulivat pakosti pintaan. Ja kaikki huokui juuri oikeanlaista arvokkuutta.
Katsokaa tämä ottelu.
*****
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Hyvä topic ja toivottavasti postaat mahdollisimman paljon. Itekin voisin, jos en olisi niin laiska kirjoittamaan.
Olen viime kuukaudet katsonut tosi huonosti New Japania ja vasta viime aikoina alkanut taas urakalla katsoa showeja alkukeväästä alkaen. Nyt on kuitenkin ollut pakko katsoa, koska G1 Climax alkaa poikkeuksellisesti jo huomenna, joten olisin pian pulassa. Siitä turnauksesta myöhemmin lisää.
En siis ole vielä tuota Dominionia nähnyt, mutta jo cardin perusteella on aika helppo kommentoida Supermacin arvostelua. Tuo show on siis aika hyvä esimerkki siitä, miksi New Japan on nykyään maailman paras promootio. Mukana on niin monta erilaista ja eri vaiheessa uraansa olevaa painijaa, eikä ikinä kärsitä siitä, että kaikki näyttävät dolphzigglereiltä kuten WWE:ssä, kaikki ovat samanlaisia rääpäleitä kuten joissakin jenkki-indyissä tai parhaita lukuunottamatta kaikki ovat aika mitäänsanomattomia kuten NOAHissa. Lisäksi mukana on aina niin monta vierailevaa painijaa, että tuoreita kohtaamisia nähdään jatkuvasti. Tuossakin show'ssa on mukana Brian Kendrick TNA:sta, Mascara Dorada CMLL:stä, Masato Tanaka Zero1:sta, Kota Ibushi DDT:stä ja Takayama & Sano NOAHista. Lisäksi viimeisen puolen vuoden aikana New Japaniin vakituisiksi ovat liittyneet mm. MVP WWE:stä, KUSHIDA SMASHista ja Minoru Suzuki All Japanista. Lucha-painijoiden matsit saattavat näyttää muiden joukossa aika feikeiltä, mutta esim. Mascara Dorada on niin huikea, että ei haittaa. Katso vaikka itse:
Ei kaikki painijat ole kovin hyviä tai lähelläkään parhaiden päiviensä virettä, mutta he ovatkin yleensä midcardin 6-maneissa nuorempien kanssa. Veteraaneista monet (Kanemoto, Nagata, Suzuki, Tanaka) ovat kuitenkin edelleenkin pirun hyviä ja äärimmäisen tärkeitä vastustajia tuleville main eventereille (Naito, Devitt). Kaiken lopuksi tuon show'n main event on ilmeisen loistava matsi kahden parhaassa iässä olevan NJPW-kasvatin välillä. Syytä on vielä mainita, että tästä show'sta puuttuu Meksikossa käynyt Shinsuke Nakamura, jonka lasken kolmen parhaan painijan joukkoon. Erittäin hyvästä rosterista huolimatta ehkä tärkein asia on kuitenkin se, että pääbookerit Jado ja Gedo osaavat hommansa. WWE:ssä ja TNA:ssa ahdistaa aina se, että painijan taidot, suosio tai edes karisma eivät välttämättä merkitse mitään, jos häntä ei vain haluta pushata. New Japania katsoessa ei tarvitse ikinä turhautua, koska parhaille annetaan aina mahdollisuus.
Mutta se promootion hehkuttamisesta. Edessä on siis G1 Climax, joka on aiempaakin isompi. Kahdessa lohkossa on yhteensä jopa 20 painijaa ja showeja on kahden viikon aikana jopa kymmenen, joista jokainen tulee telkkarista ennemmin tai myöhemmin. Olen etenkin parina viime vuotena katsonut jokaisen turnausmatsin, mutta nyt katsottavaa alkaa olla ihan liikaa. Tiedän jo etukäteen, että on pakko kelata Lance Archerin, Toru Yanon, Wataru Inouen ja tollasten ottelut, koska muuten turnauksen katsomisesta tulee pakkopullaa. Positiivista on se, että todella kiinnostavia turnausmatseja on valtavasti ja niiden lisäksi mukana on mm. Ibushi vs. Taguchi IWGP Jr. Heavyweight -mestaruudesta ja finaalipäivänä Apollo 55 vs. Golden Lovers eli uusintamatsi viime vuoden MOTY:sta.
Olen viime kuukaudet katsonut tosi huonosti New Japania ja vasta viime aikoina alkanut taas urakalla katsoa showeja alkukeväästä alkaen. Nyt on kuitenkin ollut pakko katsoa, koska G1 Climax alkaa poikkeuksellisesti jo huomenna, joten olisin pian pulassa. Siitä turnauksesta myöhemmin lisää.
En siis ole vielä tuota Dominionia nähnyt, mutta jo cardin perusteella on aika helppo kommentoida Supermacin arvostelua. Tuo show on siis aika hyvä esimerkki siitä, miksi New Japan on nykyään maailman paras promootio. Mukana on niin monta erilaista ja eri vaiheessa uraansa olevaa painijaa, eikä ikinä kärsitä siitä, että kaikki näyttävät dolphzigglereiltä kuten WWE:ssä, kaikki ovat samanlaisia rääpäleitä kuten joissakin jenkki-indyissä tai parhaita lukuunottamatta kaikki ovat aika mitäänsanomattomia kuten NOAHissa. Lisäksi mukana on aina niin monta vierailevaa painijaa, että tuoreita kohtaamisia nähdään jatkuvasti. Tuossakin show'ssa on mukana Brian Kendrick TNA:sta, Mascara Dorada CMLL:stä, Masato Tanaka Zero1:sta, Kota Ibushi DDT:stä ja Takayama & Sano NOAHista. Lisäksi viimeisen puolen vuoden aikana New Japaniin vakituisiksi ovat liittyneet mm. MVP WWE:stä, KUSHIDA SMASHista ja Minoru Suzuki All Japanista. Lucha-painijoiden matsit saattavat näyttää muiden joukossa aika feikeiltä, mutta esim. Mascara Dorada on niin huikea, että ei haittaa. Katso vaikka itse:
Ei kaikki painijat ole kovin hyviä tai lähelläkään parhaiden päiviensä virettä, mutta he ovatkin yleensä midcardin 6-maneissa nuorempien kanssa. Veteraaneista monet (Kanemoto, Nagata, Suzuki, Tanaka) ovat kuitenkin edelleenkin pirun hyviä ja äärimmäisen tärkeitä vastustajia tuleville main eventereille (Naito, Devitt). Kaiken lopuksi tuon show'n main event on ilmeisen loistava matsi kahden parhaassa iässä olevan NJPW-kasvatin välillä. Syytä on vielä mainita, että tästä show'sta puuttuu Meksikossa käynyt Shinsuke Nakamura, jonka lasken kolmen parhaan painijan joukkoon. Erittäin hyvästä rosterista huolimatta ehkä tärkein asia on kuitenkin se, että pääbookerit Jado ja Gedo osaavat hommansa. WWE:ssä ja TNA:ssa ahdistaa aina se, että painijan taidot, suosio tai edes karisma eivät välttämättä merkitse mitään, jos häntä ei vain haluta pushata. New Japania katsoessa ei tarvitse ikinä turhautua, koska parhaille annetaan aina mahdollisuus.
Mutta se promootion hehkuttamisesta. Edessä on siis G1 Climax, joka on aiempaakin isompi. Kahdessa lohkossa on yhteensä jopa 20 painijaa ja showeja on kahden viikon aikana jopa kymmenen, joista jokainen tulee telkkarista ennemmin tai myöhemmin. Olen etenkin parina viime vuotena katsonut jokaisen turnausmatsin, mutta nyt katsottavaa alkaa olla ihan liikaa. Tiedän jo etukäteen, että on pakko kelata Lance Archerin, Toru Yanon, Wataru Inouen ja tollasten ottelut, koska muuten turnauksen katsomisesta tulee pakkopullaa. Positiivista on se, että todella kiinnostavia turnausmatseja on valtavasti ja niiden lisäksi mukana on mm. Ibushi vs. Taguchi IWGP Jr. Heavyweight -mestaruudesta ja finaalipäivänä Apollo 55 vs. Golden Lovers eli uusintamatsi viime vuoden MOTY:sta.
- PhD of Thuganomics
- Viestit: 29
- Liittynyt: To 06.10.2011 19:14
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Meinasin, että 'isolle kolmelle' (NJPW,NOAH & AJPW) olisi voinut tehdä ihan omat ketjunsa Ei-WWE alueelle, mutta tietenkin jos puuron katsojia ei paljoa täältä löydy,niin sitten tietenkin tällainen yleisrihma on kätevämpi.
Itsellä aktiivikatselussa NJPW ja PW-NOAH. AJPW:n kohdalla olen hieman äimälläni nykyään, vaikka isoja nimiä löytyy, Mutoh nyt ensimmäisenä tulee mieleen, niin jotenkin tuntuu ettei edes Japanissa löydy paljon kannatusta tälle fedelle tällä hetkellä? Voin olla väärässäkin. Kysyisinkin, että mikä mahtanee olla AJPW:n nykyinen tila Japanissa?
Omasta mausta sen verran, että tuotantoarvollisesti NJPW:tä on kiva latsella, mutta markitan silti ehkä enemmän NOAH:ia, varsinkin Kobashin paluun jälkeen. Asiaan vaikuttanee vahvasti se seikka, että olin Japanissa katselemassa heidän house showiaan, ja olihan se tällaiselle internet-painifanille ihan älyttömän siistiä päästä näkemään se vaaleanvihreä kehä ja uber-stiffejä matseja mm.Morishimalta.
Viimeisin katselemani puro-matsi oli aivan mahtava Tag-matsi IWGP jr.Tag-titteleistä,joka löytyy NJPW:n 'Destruction'-eventistä 2011.10.10. Tässä matsissa 'Funky Weapon' Ryusuke Taguchi ja Prince Devitt ottivat yhteen Davey Richardsista ja Ricky Romerosta koostuvan 'No Remorse-jotain'-tiimin kanssa. Viiden tähden tag-matsi imo.
Itsellä aktiivikatselussa NJPW ja PW-NOAH. AJPW:n kohdalla olen hieman äimälläni nykyään, vaikka isoja nimiä löytyy, Mutoh nyt ensimmäisenä tulee mieleen, niin jotenkin tuntuu ettei edes Japanissa löydy paljon kannatusta tälle fedelle tällä hetkellä? Voin olla väärässäkin. Kysyisinkin, että mikä mahtanee olla AJPW:n nykyinen tila Japanissa?
Omasta mausta sen verran, että tuotantoarvollisesti NJPW:tä on kiva latsella, mutta markitan silti ehkä enemmän NOAH:ia, varsinkin Kobashin paluun jälkeen. Asiaan vaikuttanee vahvasti se seikka, että olin Japanissa katselemassa heidän house showiaan, ja olihan se tällaiselle internet-painifanille ihan älyttömän siistiä päästä näkemään se vaaleanvihreä kehä ja uber-stiffejä matseja mm.Morishimalta.
Viimeisin katselemani puro-matsi oli aivan mahtava Tag-matsi IWGP jr.Tag-titteleistä,joka löytyy NJPW:n 'Destruction'-eventistä 2011.10.10. Tässä matsissa 'Funky Weapon' Ryusuke Taguchi ja Prince Devitt ottivat yhteen Davey Richardsista ja Ricky Romerosta koostuvan 'No Remorse-jotain'-tiimin kanssa. Viiden tähden tag-matsi imo.
- PhD of Thuganomics
- Viestit: 29
- Liittynyt: To 06.10.2011 19:14
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Tuplapostailin herättääkseni huomiota, että tässä rihmassa on uutta asiaa: Eli, mitä mieltä olette Kobashin nykyisestä runista NOAH:issa? Tuntuu, että äijää 'suojellaan' melkolailla, äijää ei paljon singles-matcheissä olla nähty, vaan aina jossain 3on3 tag matseissa yms. Varmaan ihan syystäkin, kaikkien hänen terveydentilaansa vaikuttaneiden takapakkien takia, kuten syöpä ja loukkaantumiset. Näyttäisi muutenkin, että ukko on hieman 'pihalla' esim. viime kuun (lokakuu) tapingeissa. Oletteko huomanneet samaa, ja uskotteko miehen jaksavan kuinka kauan kehissä ennen eläköitymistä?
Tässä muuten parit Kobashin yritykset palata aktiivirooliinsa NOAH:issa:
Kenta Kobashi returns from cancer (12/2/07)
(popit melko lailla suuremmat, kuin tuossa viimeisemmässä, eli alla olevassa linksussa)
ja
Sitten tämä viimoisin, josta Goner jo mainitsikin tuolla uutisten puolella:
Kobashi returns from injury @ NOAH.Great.Voyage.in.Osaka.07.23.2011
Tässä muuten parit Kobashin yritykset palata aktiivirooliinsa NOAH:issa:
Kenta Kobashi returns from cancer (12/2/07)
(popit melko lailla suuremmat, kuin tuossa viimeisemmässä, eli alla olevassa linksussa)
ja
Sitten tämä viimoisin, josta Goner jo mainitsikin tuolla uutisten puolella:
Kobashi returns from injury @ NOAH.Great.Voyage.in.Osaka.07.23.2011
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Huonostihan niillä menee, eikä rahaa tule ainakaan liikaa. Omasta näkökulmasta en silti osaa kommentoida, koska All Japan ei hirveästi nykyään kiinnosta, joten vain muutaman ottelun olen tältä vuodelta katsonut. Ei tulevaisuus kuitenkaan ole välttämättä niin synkkä. All Japan sentään tuntuu maltillisesti panostavan tulevaisuuteen, koska heillä on odottamassa vuoroaan uusi sukupolvi, jota valmistellaan rauhassa isompaan rooliin.Itsellä aktiivikatselussa NJPW ja PW-NOAH. AJPW:n kohdalla olen hieman äimälläni nykyään, vaikka isoja nimiä löytyy, Mutoh nyt ensimmäisenä tulee mieleen, niin jotenkin tuntuu ettei edes Japanissa löydy paljon kannatusta tälle fedelle tällä hetkellä? Voin olla väärässäkin. Kysyisinkin, että mikä mahtanee olla AJPW:n nykyinen tila Japanissa?
Vastaavasti NOAH tuntuu vajoavan vähitellen kohti kuolemaa. He eivät ole ikinä panostaneet tulevaisuuteen, joten vanhojen tähtien vanhentuessa ja väistyessä materiaali alkaa olla liian kapea, eikä uusia kunnon tähtiä ole yhtään. Jotain he ovat nyt heränneet yrittämään kun KENTAa ollaan nostamassa heavyweight-haastajaksi ja ehkä mestariksi, mutta hän on liian pieni promootion ässäksi.
Vajoamisessa myös osasyy tähän vähän vaisumpaan Kobashin paluuseen. Neljässä vuodessa NOAH on menettänyt tv-ohjelmansa, Misawan ja ison osan faneistaan. Nykyisetkin tulevat varmaan tapahtumiin masentuneina. Neljä vuotta sitten Kobashi palasi ja oli seuraavan vuoden aikana mukana suunnilleen kolmessa vuoden viidestä parhaasta matsista maailmassa. Tällä kertaa kaikki tiesivät, että hänestä ei enää ole siihen. Ja onhan syövän jälkeen palaaminen paljon isomman arvostuksen paikka kuin loukkaantumiselta palaaminen silloin, kun olisi ehkä jo aika lopettaa.popit melko lailla suuremmat, kuin tuossa viimeisemmässä, eli alla olevassa linksussa
Seuraava iso show tosin näyttää kiinnostavimmalta aikoihin, kun mukana on monta erittäin lupaavaa ottelua ja undercardikin poikkeuksellisesti täytetty pääasiassa katsottavilla otteluilla. Yksi kiinnostava show ei tietysti suuntaa muuta, eikä välttämättä tuo edes hirveästi lisää yleisöä. Paluunsa muuten tekee keväällä loukkaantunut Naomichi Marufuji, josta kyselit kysymystopicissa.
NOAH "GREAT VOYAGE 2011 IN TOKYO VOL. 4", 27.11.2011 (G+)
Tokyo Ariake Colosseum
1. Masao Inoue & Mikey Nicholls vs. Kento Miyahara & Shane Haste
2. Takeshi Morishima & Yutaka Yoshie vs. Akitoshi Saito & Mohammed Yone
3. Kenta Kobashi & Kensuke Sasaki vs. Takuma Sano & Shuhei Taniguchi
4. ANMU vs. No Mercy: Kotaro Suzuki, Atsushi Aoki & Taiji Ishimori vs. Yoshihiro Takayama, Yoshinobu Kanemaru & Genba Hirayanagi
5. Naomichi Marufuji Return Match: Naomichi Marufuji vs. Takashi Sugiura
6. GHC Jr. Heavyweight Title, Decision Match: Ricky Marvin vs. Katsuhiko Nakajima
7. Triple Crown: Jun Akiyama (c) vs. Taiyo Kea All Japan
8. GHC Heavyweight Title: Go Shiozaki (c) vs. KENTA
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Viime vuodet Smith paini lähinnä NOAH:ssa, jossa loisti varsinkin tag otteluissa. ROH:ssa melko lyhyt run 2009 puolella. Bison oli 38 vuotias. Itse olen nähnyt ROH runin ja joitain NOAH matseja. Sattui yleensä olemaan matseissa, joita koitin etsiä jonkun muun ottelussa olleen takia. Esim Colt Cabanan tuoreelta Japanin reissulta löytyy matsi Smith & Cabana vs Kobashi & Morishima.Bison Smith died November 22, 2011 in Puerto Rico due to heart complications.
RIP
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Vuoden kiinnostavin painitapahtuma on taas edessä kun lähestytään perinteistä Tokyo Domen show'ta 4.1., joka juhlistaa samalla promootion 40-vuotista historiaa. Onhan tuohon vielä aikaa, mutta postaan, koska card on julkaistu. Ja pirun kovaltahan se näyttää alusta loppuun. Laitan cardin ja mestaruusmatsin spoilaavan huomion spoiler-tageihin, jos joku spoilereita vältellyt ei ole vielä viikon takaista ppv:tä katsonut.
Suosittelen katsomista kaikille. 30 000 - 40 000 katsojan takia siinä on ison tapahtuman tunnelmaa ja mukana on läjä pelkästään jenkkipainiin tottuneillekin tuttuja painijoita kuten Davey Richards, Giant Bernard, MVP, Masato Tanaka, Shelton Benjamin ja TAKA Michinoku. Ikuisuudenhan tuo show tulee kestämään, koska siinä on 11 ottelua, mutta katsokaa vaikka sitten osissa.
Toivoin, että olisivat vihdoin tuoneet Kobashin Wrestle Kingdomiin. Mukana on taas NJPW vs. NOAH -matseja, mutta NOAHia edustavat muut. Hän olisi vielä pystynyt johonkin hyvään ja merkittävään tag-matsiin, mutta pian alkaa olla myöhäistä.
- Spoiler: näytä
Suosittelen katsomista kaikille. 30 000 - 40 000 katsojan takia siinä on ison tapahtuman tunnelmaa ja mukana on läjä pelkästään jenkkipainiin tottuneillekin tuttuja painijoita kuten Davey Richards, Giant Bernard, MVP, Masato Tanaka, Shelton Benjamin ja TAKA Michinoku. Ikuisuudenhan tuo show tulee kestämään, koska siinä on 11 ottelua, mutta katsokaa vaikka sitten osissa.
Toivoin, että olisivat vihdoin tuoneet Kobashin Wrestle Kingdomiin. Mukana on taas NJPW vs. NOAH -matseja, mutta NOAHia edustavat muut. Hän olisi vielä pystynyt johonkin hyvään ja merkittävään tag-matsiin, mutta pian alkaa olla myöhäistä.
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Katsoin itselleni ensimmäisen kokonaisen Japani tapahtuman Wrestle Kindom VI:n muodossa ja päätin kirjoittaa pienimuotoisen arvostelun PPV:stä.
1.Apollo 55 (Prince Devitt and Ryusuke Taguchi) vs No Remorse Corps (Davey Richards and Rocky Romero)
- Hyvä ja lennokas alku tapahtumalle. Itse ottelu oli nopeaa teknistä ja lennokasta painia yhdistelevä koitos, jonka lopetus valitettavasti söi fiiliksiä aika hyvin.
Arvosana:***½
2.Jushin Liger, KUSHIDA, Máscara Dorada and Tiger Mask IV vs Atlantis, Taichi, Taka Michinoku and Valiente
- Erittäin viihdyttävä X-Division hengessä oteltu kahdeksan miehen tag team ottelu, jossa nähtiin toinen toistaan hienompia loikkija. Painijoista ennestään tuttuja oli Jushin Liger, Tiger Mask IV ja Taka Michinoku, joista Jushin Liger kuuluu niihin valitettavasti harvoihin Japski suosikkeihin.
Arvosana:****-
3.Kazuchika Okada vs YOSHI-HASHI
- Kumpikaan osallistuja ei ollut ennestään tuttuja minulle eikä ottelun jälkeenkään jäänyt mitään pysyvää mielikuvaa kavereista. Itse ottelussa ei teknisesti ollut mitään suurempia vikoja, mutta se oli vain aika pirun lyhyt.
Arvosana:**½
4.Masakatsu Funaki and Masayuki Kono vs Blue Justice Army (Yuji Nagata and Wataru Inoue)
- Teknisesti hyvää ja monipuolista painia, mutta en oikein päässyt tähän mukaan, koska en tuntenut yhtäkään painijaa ennestään ja kukaan ei oikein onnistunut voittamaan puolelleen, joten ottelun lopputuloksella ei varsinaisesti ollut mitään väliä.
Arvosana:***
5.MVP and Shelton Benjamin vs Complete Players (Masato Tanaka and Yujiro Takahashi)
- Tässä ottelussa olikikn jo markituksen kohteita mukana kuten Benjamin, MVP ja ECW:stä tuttu Masato Tanaka. Itse ottelu oli hyvää teknistä brawlaamista höystettynä muutamalla hardcore hetkellä, suplexeilla ja parilla ilmavalla loikalla. MVP käyttää nykyään myös siistiä Crippler Crossface variaatiota.
Arvosana:***½
6.Ten-Koji (Hiroyoshi Tenzan and Satoshi Kojima) vs Bad Intentions (Giant Bernard and Karl Anderson)
- Suorastaan legendaariseen asemaan Japanissa noussut Bad Intentions, jonka toisena osa puolena on WWE:stäkin tuttu Giant Bernard eli Albert/A-Train pistivät mestaruutensa likoon tässä tapahtumassa. Itselleni tämä ottelu oli eniten mielenkiintoni kaappaava tapaus koko tapahtumassa. Ottelu oli pääasiassa brawlaamista ja isoja voimaliikkeitä vaikka muutama lennokkaampiakin hetki mahtui mukaan. Ottelun tarina ja bookkaus oli varsin hyvää ellei jopa erinomaista.
Arvosana:****+
7.Hirooki Goto vs Takashi Sugiura
- Kahden itselleni tuntemattoman nimen välinen stiffi brawl, jossa jaettiin kovia iskuja toinen toisensa perään.
Arvosana:***+
8.Togi Makabe vs Yoshihiro Takayama
- Ajoittain kankea, mutta toisaalta ajoittain hyväkin ottelu, joka jatkaa kahden minulle tuntemattomien Japanilais painijoiden otteluiden sarjaa.
Arvosana:***-
9.Go Shiozaki and Naomichi Marufuji vs CHAOS Top Team (Shinsuke Nakamura and Toru Yano)
- Sarja jatkuu tällä kertaa tag team ottelun muodossa. itse ottelu oli hyvää all around painia missä oli vähän jokaiselle jotakin. Tämäkin hieman kärsi siitä ettei osannut oikein olla kenenkään puolella ottelussa.
Arvosana:***+
10.Keiji Mutoh vs Tetsuya Naitō
- Tässä ottelussa sitten olikin Japani painin suosikkini Keiji Mutoh ottelemassa. Ottelu oli hyvää teknistä painia oivalla tarinan kerronnalla vaikka muutaman kerran liikaa nopeammat kohdat pysäytettiin kuin seinään rest holdin muodossa.
Arvosana:****
11.Hiroshi Tanahashi vs Minoru Suzuki
- Jatkettiin tapahtuman aiempaa linjaa, jossa kumpikaan osallistuja ei ollut ennestään tuttuja, mutta päinvastoin kuin aiemmissa tapauksista tässä paininut Suzuki onnistui voittamaan puolelleen hyvällä heel työllä. Ottelijoiden tyylit, jossa Tanahashi oli brawlaava high flyer ja Suzuki brawlaava teknikko toimivat hyvin yhdessä ja tarjosivat erittäin mielenkiintoisen ottelun.
Arvosana:****+
Kokonaisuudessaan tapahtumassa oli hyvä fiilis ja myös jotain hieman erikoisempia sisääntuloja nähtiiin(esim. Apollo 55 & Bad Intentions). Arvosanaksi antaisin sellaisen 9.
1.Apollo 55 (Prince Devitt and Ryusuke Taguchi) vs No Remorse Corps (Davey Richards and Rocky Romero)
- Hyvä ja lennokas alku tapahtumalle. Itse ottelu oli nopeaa teknistä ja lennokasta painia yhdistelevä koitos, jonka lopetus valitettavasti söi fiiliksiä aika hyvin.
Arvosana:***½
2.Jushin Liger, KUSHIDA, Máscara Dorada and Tiger Mask IV vs Atlantis, Taichi, Taka Michinoku and Valiente
- Erittäin viihdyttävä X-Division hengessä oteltu kahdeksan miehen tag team ottelu, jossa nähtiin toinen toistaan hienompia loikkija. Painijoista ennestään tuttuja oli Jushin Liger, Tiger Mask IV ja Taka Michinoku, joista Jushin Liger kuuluu niihin valitettavasti harvoihin Japski suosikkeihin.
Arvosana:****-
3.Kazuchika Okada vs YOSHI-HASHI
- Kumpikaan osallistuja ei ollut ennestään tuttuja minulle eikä ottelun jälkeenkään jäänyt mitään pysyvää mielikuvaa kavereista. Itse ottelussa ei teknisesti ollut mitään suurempia vikoja, mutta se oli vain aika pirun lyhyt.
Arvosana:**½
4.Masakatsu Funaki and Masayuki Kono vs Blue Justice Army (Yuji Nagata and Wataru Inoue)
- Teknisesti hyvää ja monipuolista painia, mutta en oikein päässyt tähän mukaan, koska en tuntenut yhtäkään painijaa ennestään ja kukaan ei oikein onnistunut voittamaan puolelleen, joten ottelun lopputuloksella ei varsinaisesti ollut mitään väliä.
Arvosana:***
5.MVP and Shelton Benjamin vs Complete Players (Masato Tanaka and Yujiro Takahashi)
- Tässä ottelussa olikikn jo markituksen kohteita mukana kuten Benjamin, MVP ja ECW:stä tuttu Masato Tanaka. Itse ottelu oli hyvää teknistä brawlaamista höystettynä muutamalla hardcore hetkellä, suplexeilla ja parilla ilmavalla loikalla. MVP käyttää nykyään myös siistiä Crippler Crossface variaatiota.
Arvosana:***½
6.Ten-Koji (Hiroyoshi Tenzan and Satoshi Kojima) vs Bad Intentions (Giant Bernard and Karl Anderson)
- Suorastaan legendaariseen asemaan Japanissa noussut Bad Intentions, jonka toisena osa puolena on WWE:stäkin tuttu Giant Bernard eli Albert/A-Train pistivät mestaruutensa likoon tässä tapahtumassa. Itselleni tämä ottelu oli eniten mielenkiintoni kaappaava tapaus koko tapahtumassa. Ottelu oli pääasiassa brawlaamista ja isoja voimaliikkeitä vaikka muutama lennokkaampiakin hetki mahtui mukaan. Ottelun tarina ja bookkaus oli varsin hyvää ellei jopa erinomaista.
Arvosana:****+
7.Hirooki Goto vs Takashi Sugiura
- Kahden itselleni tuntemattoman nimen välinen stiffi brawl, jossa jaettiin kovia iskuja toinen toisensa perään.
Arvosana:***+
8.Togi Makabe vs Yoshihiro Takayama
- Ajoittain kankea, mutta toisaalta ajoittain hyväkin ottelu, joka jatkaa kahden minulle tuntemattomien Japanilais painijoiden otteluiden sarjaa.
Arvosana:***-
9.Go Shiozaki and Naomichi Marufuji vs CHAOS Top Team (Shinsuke Nakamura and Toru Yano)
- Sarja jatkuu tällä kertaa tag team ottelun muodossa. itse ottelu oli hyvää all around painia missä oli vähän jokaiselle jotakin. Tämäkin hieman kärsi siitä ettei osannut oikein olla kenenkään puolella ottelussa.
Arvosana:***+
10.Keiji Mutoh vs Tetsuya Naitō
- Tässä ottelussa sitten olikin Japani painin suosikkini Keiji Mutoh ottelemassa. Ottelu oli hyvää teknistä painia oivalla tarinan kerronnalla vaikka muutaman kerran liikaa nopeammat kohdat pysäytettiin kuin seinään rest holdin muodossa.
Arvosana:****
11.Hiroshi Tanahashi vs Minoru Suzuki
- Jatkettiin tapahtuman aiempaa linjaa, jossa kumpikaan osallistuja ei ollut ennestään tuttuja, mutta päinvastoin kuin aiemmissa tapauksista tässä paininut Suzuki onnistui voittamaan puolelleen hyvällä heel työllä. Ottelijoiden tyylit, jossa Tanahashi oli brawlaava high flyer ja Suzuki brawlaava teknikko toimivat hyvin yhdessä ja tarjosivat erittäin mielenkiintoisen ottelun.
Arvosana:****+
Kokonaisuudessaan tapahtumassa oli hyvä fiilis ja myös jotain hieman erikoisempia sisääntuloja nähtiiin(esim. Apollo 55 & Bad Intentions). Arvosanaksi antaisin sellaisen 9.
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Mahdollisuuden tultua katsoin toisen kokonaisen New Japan Pro Wrestling tapahtuman. Katsomisesta on nyt noin viikko, joten aivan lähimuistissa tapahtuma ei ole. Tapahtumahan oli New Japan Pro Wrestlingin 40-vuotis juhlashow.
1. Prince Devitt, Ryusuke Taguchi & KUSHIDA vs. Tama Tonga, Hiromu Takahashi & Takaaki Watanabe
- Tästä on jäänyt muistikuva hyvänä high flying otteluna, jossa muistaakseni nähtiin myös hyvää teknistä painia.
Arvosana: ***+
2. YOSHI-HASHI & Tomohiro Ishii vs. Tomoaki Honma & Captain New Japan
- Tämä oli aika outo kokemus Japani painin kohdalla itselleni, koska tämä oli ensimmäinen sport entertainment tyylinen ottelu minkä olen Japanin maalta nähnyt. Itseasiassa tämä oli myös melko viihdyttävä ottelu, jossa nähtiin niin hyvää brawlausta kuin myös muutama isompi high flying liike. Positiivinen yllätys, joka onnistui viihdyttämään koko kestonsa ajan.
Arvosana: ***
3. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask vs. Jado & Gedo
- Ligerin ja Tiger Maskin tiimi on puhdasta kultaa. Valitettavasti tämä ottelu jäi lieväksi pettymykseksi, koska vaikka painillisesti tämä oli viihdyttävää teknisen ja high flying menon sekoitusta niin tämä jäi mielestäni liian lyhyeksi. Tämä oli myös yksi niitä otteluita, jossa oli mukana valmiiksi tuttuja nimiä niin lyhyestä kestosta jäi vähän huono maku suuhun.
Arvosana:***
4. Togi Makabe, Yuji Nagata & Wataru Inoue vs. Minoru Suzuki, TAKA Michinoku & Taichi
- Tämä jäi mieleen hyvänä ja monipuolisena otteluna, jossa nähtiin monia erilaisia painityylejä vaikka suurimmalta osin tämä brawlauksen ja teknisen painin sekoitusta.
Arvosana:***+
5. Toru Yano & Takashi Iizuka vs. Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima
- Kiva pikku brawl, jossa oli mielestäni toimiva lopetus. Myös selvät heel ja face asetelmat toimi ottelussa hyvin. Nähtiin tässä mm. 3D:n ja Brainbusterin tapaisia liikkeitä.
Arvosana:***
6. Special 6 Man Tag Match: Shinsuke Nakamura, Masato Tanaka & Yujiro Takahashi vs. Hiroshi Tanahashi, Hirooki Goto & Karl Anderson.
- Tämä jäi mieleen hyvänä ja intensiivisenä otteluna, jossa nähtiiin hyvää teknistä painia ja viihdyttäviä voimaliikkeitä. Ottelun kirkkaimpana tähtenä jäi mieleen USA:n vahvistus Karl Anderson(Lord Tensai:n tag team partner Japanista). Myös Andersonin ja Tanakan kohtaaminen oli omalla tavallaan hieno hetki.
Arvosana:****
Kazuchika Okada vs. Tetsuya Naito
- Teknisesti hyvä ottelu, jossa nähtiin hyvää painia ja muutama kova spotti. Ottelussa oli myös jännää bookkausta. En muista oikein mitään muuta ottelua, jossa ymmärtääkseni ottelun face olisi ottanut yhtä selvästi raajan, jota hän teloi sitten valmistautuakseen finisheriinsä yrittäen saada vastustajansa taputtamaan. Suosittelen jos hyvä paini kelpaa vaikka ottelijat olisivat tuntemattomia.
Arvosana:****+
1. Prince Devitt, Ryusuke Taguchi & KUSHIDA vs. Tama Tonga, Hiromu Takahashi & Takaaki Watanabe
- Tästä on jäänyt muistikuva hyvänä high flying otteluna, jossa muistaakseni nähtiin myös hyvää teknistä painia.
Arvosana: ***+
2. YOSHI-HASHI & Tomohiro Ishii vs. Tomoaki Honma & Captain New Japan
- Tämä oli aika outo kokemus Japani painin kohdalla itselleni, koska tämä oli ensimmäinen sport entertainment tyylinen ottelu minkä olen Japanin maalta nähnyt. Itseasiassa tämä oli myös melko viihdyttävä ottelu, jossa nähtiin niin hyvää brawlausta kuin myös muutama isompi high flying liike. Positiivinen yllätys, joka onnistui viihdyttämään koko kestonsa ajan.
Arvosana: ***
3. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask vs. Jado & Gedo
- Ligerin ja Tiger Maskin tiimi on puhdasta kultaa. Valitettavasti tämä ottelu jäi lieväksi pettymykseksi, koska vaikka painillisesti tämä oli viihdyttävää teknisen ja high flying menon sekoitusta niin tämä jäi mielestäni liian lyhyeksi. Tämä oli myös yksi niitä otteluita, jossa oli mukana valmiiksi tuttuja nimiä niin lyhyestä kestosta jäi vähän huono maku suuhun.
Arvosana:***
4. Togi Makabe, Yuji Nagata & Wataru Inoue vs. Minoru Suzuki, TAKA Michinoku & Taichi
- Tämä jäi mieleen hyvänä ja monipuolisena otteluna, jossa nähtiin monia erilaisia painityylejä vaikka suurimmalta osin tämä brawlauksen ja teknisen painin sekoitusta.
Arvosana:***+
5. Toru Yano & Takashi Iizuka vs. Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima
- Kiva pikku brawl, jossa oli mielestäni toimiva lopetus. Myös selvät heel ja face asetelmat toimi ottelussa hyvin. Nähtiin tässä mm. 3D:n ja Brainbusterin tapaisia liikkeitä.
Arvosana:***
6. Special 6 Man Tag Match: Shinsuke Nakamura, Masato Tanaka & Yujiro Takahashi vs. Hiroshi Tanahashi, Hirooki Goto & Karl Anderson.
- Tämä jäi mieleen hyvänä ja intensiivisenä otteluna, jossa nähtiiin hyvää teknistä painia ja viihdyttäviä voimaliikkeitä. Ottelun kirkkaimpana tähtenä jäi mieleen USA:n vahvistus Karl Anderson(Lord Tensai:n tag team partner Japanista). Myös Andersonin ja Tanakan kohtaaminen oli omalla tavallaan hieno hetki.
Arvosana:****
Kazuchika Okada vs. Tetsuya Naito
- Teknisesti hyvä ottelu, jossa nähtiin hyvää painia ja muutama kova spotti. Ottelussa oli myös jännää bookkausta. En muista oikein mitään muuta ottelua, jossa ymmärtääkseni ottelun face olisi ottanut yhtä selvästi raajan, jota hän teloi sitten valmistautuakseen finisheriinsä yrittäen saada vastustajansa taputtamaan. Suosittelen jos hyvä paini kelpaa vaikka ottelijat olisivat tuntemattomia.
Arvosana:****+
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
http://www.cracked.com/article_19868_6- ... -sane.html
Ajattelin että jos jotakuta kiinnostaa, niin törmäsin artikkeliin jossa kerrotaan miksi jenkkipaini on loogisempaa ja täysjärkisempää touhua kuin japskivastaava. Älkää odottako laatutekstiä.
Ajattelin että jos jotakuta kiinnostaa, niin törmäsin artikkeliin jossa kerrotaan miksi jenkkipaini on loogisempaa ja täysjärkisempää touhua kuin japskivastaava. Älkää odottako laatutekstiä.
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Huomenna on New Japanilla ppv, joka on siitä erityinen, että se on ensimmäistä kertaa tarjolla kaikkialla maailmassa ippv:nä. En ehdi/jaksa siitä itse mitään ennakkoa kirjoittaa, mutta ajattelinpa huomauttaa etukäteen, sillä card on aika komea ja show'sta on tulossa pirun mielenkiintoinen.
Tapahtuma alkaa Suomen aikaa klo 11.00, joten jää itseltäni näkemättä suorana, mutta kotiin päästyäni ajattelin sen ostaa. Hintaa on 25 dollaria eli n. 20 euroa, mikä on harmittavan paljon huonoon aikaan tulevasta show'sta, jonka joutuu maksamaan kokonaan yksin. Mutta sen verran paljon on tullut katsottua New Japania ilmaiseksi, että mielelläni tuon maksan. Ustream tuon näyttää, mutta eiköhän se ole jaossa jossain jo huomisen aikana.
Tässä card:
NJPW "NJPW 40TH ANNIVERSARY ~ KING OF PRO-WRESTLING", 08.10.2012 (WPW/iPPV)
Tokyo Ryogoku Kokugikan
1. Manabu Nakanishi Return Match: Yuji Nagata, Manabu Nakanishi & Strong Man vs. Toru Yano, Takashi Iizuka & Tomohiro Ishii
2. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Rocky Romero & Alex Koslov (c) vs. Alex Shelley & KUSHIDA
3. IWGP Jr. Heavyweight Title: Kota Ibushi (DDT) (c) vs. Low Ki
4. IWGP Tag Team Title: Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima (c) vs. Lance Archer & Davey Boy Smith Jr.
5. Tetsuya Naito vs. Yujiro Takahashi
6. Togi Makabe & Wataru Inoue vs. Kazushi Sakuraba & Katsuyori Shibata
7. Tokyo Dome IWGP Heavyweight Title Contendership: Kazuchika Okada vs. Karl Anderson
8. IWGP Intercontinental Title: Shinsuke Nakamura (c) vs. Hirooki Goto
9. IWGP Heavyweight Title: Hiroshi Tanahashi (c) vs. Minoru Suzuki
Puroresu Spiritissä on ennakko, jossa käydään lyhyesti läpi koko card: http://www.puroresuspirit.com/2012/10/0 ... t-preview/
Tapahtuma alkaa Suomen aikaa klo 11.00, joten jää itseltäni näkemättä suorana, mutta kotiin päästyäni ajattelin sen ostaa. Hintaa on 25 dollaria eli n. 20 euroa, mikä on harmittavan paljon huonoon aikaan tulevasta show'sta, jonka joutuu maksamaan kokonaan yksin. Mutta sen verran paljon on tullut katsottua New Japania ilmaiseksi, että mielelläni tuon maksan. Ustream tuon näyttää, mutta eiköhän se ole jaossa jossain jo huomisen aikana.
Tässä card:
NJPW "NJPW 40TH ANNIVERSARY ~ KING OF PRO-WRESTLING", 08.10.2012 (WPW/iPPV)
Tokyo Ryogoku Kokugikan
1. Manabu Nakanishi Return Match: Yuji Nagata, Manabu Nakanishi & Strong Man vs. Toru Yano, Takashi Iizuka & Tomohiro Ishii
2. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Rocky Romero & Alex Koslov (c) vs. Alex Shelley & KUSHIDA
3. IWGP Jr. Heavyweight Title: Kota Ibushi (DDT) (c) vs. Low Ki
4. IWGP Tag Team Title: Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima (c) vs. Lance Archer & Davey Boy Smith Jr.
5. Tetsuya Naito vs. Yujiro Takahashi
6. Togi Makabe & Wataru Inoue vs. Kazushi Sakuraba & Katsuyori Shibata
7. Tokyo Dome IWGP Heavyweight Title Contendership: Kazuchika Okada vs. Karl Anderson
8. IWGP Intercontinental Title: Shinsuke Nakamura (c) vs. Hirooki Goto
9. IWGP Heavyweight Title: Hiroshi Tanahashi (c) vs. Minoru Suzuki
Puroresu Spiritissä on ennakko, jossa käydään lyhyesti läpi koko card: http://www.puroresuspirit.com/2012/10/0 ... t-preview/
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Katoin tuon Tanahashin matsin kun Meltzer sanoi sitä kai yhdeksi parhaista ikinä. Ihan ok.
You asked if I'd be anyone from history, fact or fiction, dead or alive:
I said "I'd be Tony Cascarino, circa 1995".
I said "I'd be Tony Cascarino, circa 1995".
Re: Yleinen puroresukeskustelu
New Japan Pro Wrestling Presents Kings Of Wrestling on Pay Per View:
Puron pariin tuli taas viime viikolla pitkästä aikaa palattua NJPW:n Kings Of Wrestling tapahtuman avulla.
1. CHAOS(Takashi Iizuka, Tomohiro Ishii & Toru Yano) vs. Manabu Nakanishi, Strong Man & Yuji Nagata
- Ainoa painija, jonka tunnistin ottelusta oli Yuji Nagata, mutta hänen lisäksi Strong Man onnistui voittamaan minut puolelleen. Itseasiassa Strong Manin lookista ja käyttäytymisestä tuli hieman mieleen muuan Scott Steiner. Itse ottelu oli hyvää painia, vaikka mitään mullistavaa ei nähtykkään.
Arvosana:***
2. Forever Hooligans (Alex Koslov & Rocky Romero) (c) vs. Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA) For IWGP Junior Heavyweight Tag Team Titles
- NJPW:llä on oma sarja myös kevytsarjalaisten joukkueille. Nämä kevytsarjalaiset tarjosivatkin oikein kivaa lentelyä ja hieman huumoriakin saatiin otteluun mukaan. Ottelussa nähtiin myös Alex Koslovin tanssii tähtien kanssa tryout, kun Koslov potki vastustajaansa päähän tanssien Ripaskaa.
Arvosana:***½
3. Low Ki vs. Kota Ibushi (c) For IWPG Junior Heavyweight Title
- Kevytsarjalaisilla jatkettiin, mutta tällä kertaa meno oli asteen vakavampaa kuin mitä aikaisemmassa ottelussa. Ottelu tarjosikin high flyingin lisäksi myös erittäin stiffejä choppeja ja potkuja. Kokonaisuudessaan hyvin viihdyttävä ottelu ja olihan sitä Low-Ki:tä(Kavalia) kiva nähdä taas pitkästä aikaa.
Arvosana:***½
4. Killer Elite Squad (Davey Boy Smith Jr. & Lance Archer) (w/TAKA Michinoku) vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) (c) For IWGP Tag Team Titles
- Eli Harry Smith ja "Tramp Stamp" Lance Archer(oikea Nickname olisi American Psycho, mutta Tramp Stamp sopii paremmin) pistivät tiimin pystyyn ja haastoivat hallitsevat joukkuemeestarit ottelussa, joka oli oikein viihdyttävää brawlaamista ja teknistä painia. Smithillä on yksi bisneksen parhaista Sitting Powerbombeista. Muutenkin Smith on kokoisekseen erittäin taitava painija, joten toivotaan, että tämä NJPW:n pesti ei estä häntä, vaikka ilmestymästä AA88:ien joukossa TNA:han .
Arvosana:***½
5. Yujiro Takahashi vs. Tetsuya Naito
- Tässä ei mitään kovin erikoista nähty, mutta oli tämä silti viihdyttävä väli-ottelu tässä isompien ottelujen välissä.
Arvosana:***
6. Laughter7 (Katsuyori Shibata & Kazushi Sakuraba) vs. Togi Makabe & Wataru Inoue
- Kivaa brawlausta ja hyvin toiminut joukkue ottelu, mutta ei tämä, kuten edellinenkään ottelu jäänyt niin hyvin mieleen, että siitä hirveästi muistaisi näin n. Viikkoa myöhemmin.
Arvosana:***+
7. Kazuchika Okada (c) vs. Karl Anderson
- Okada oli siis voittanut, jonkin #1 Contender salkun, joka oli nyt sitten panoksena tässä ottelussa. Ottelussa nähtiinkin viihdyttävää brawlaamista ja Anderson esitteli myös hienoja voimaliikkeitään, mutta myös Okada paini oikein hyvin. Tässä oli myös oikein hyvä kamppailun tunne läsnä, joka sai kahden hieman heikomman matsin jälkeen hyvin otteeseensa. Suosittelen katsomaan.
Arvosana:****+
8. Shinsuke Nakamura (c) vs. Hirooki Goto For IWGP Intercontinental Title
- Tämä ottelu oli hyvää ja monipuolista painia, jossa nähtiin muutama isompikin spotti, kuten eräänlainen Friemans Carry Backbreaker kehätolpalta. Varsinkin ottelun suplexit ja isommat juntat mielyttivät. Lopetuskin oli oikein mainio.
Arvosana:***½
9. Hiroshi Tanahashi (c) vs. Minoru Suzuki For IWPG Heavyweight Title
- Tämä oli loistava ottelu. Ottelussa oli loistava tarina missä kumpikin painija valitsi vastustajaltaan raajan johon monet heidän hyökkäyksensä ja counterinsa sitten kohdistui. Tällä onnistuttiin luomaan otteluun hyvää tarinankerrontaa. Kehäpsykologisesti tämä oli mielestäni erinomainen, mutta valitettavasti tämä johti myös siihen, että välillä tuntui, että tämän ottelun vauhti kuoli hieman liikaakin. Kokonaisuudessaan erinoaminen ottelu, jonka jokaisen oikean painifanin tulisi katsoa.
Arvosana:****½
New Japan Pro Wrestling tarjosi jälleen hyvää PPV viihdettä loistavien otteluiden muodossa. Yksi vuoden parhaita PPV:eitä. Arvosana 9+
Puron pariin tuli taas viime viikolla pitkästä aikaa palattua NJPW:n Kings Of Wrestling tapahtuman avulla.
1. CHAOS(Takashi Iizuka, Tomohiro Ishii & Toru Yano) vs. Manabu Nakanishi, Strong Man & Yuji Nagata
- Ainoa painija, jonka tunnistin ottelusta oli Yuji Nagata, mutta hänen lisäksi Strong Man onnistui voittamaan minut puolelleen. Itseasiassa Strong Manin lookista ja käyttäytymisestä tuli hieman mieleen muuan Scott Steiner. Itse ottelu oli hyvää painia, vaikka mitään mullistavaa ei nähtykkään.
Arvosana:***
2. Forever Hooligans (Alex Koslov & Rocky Romero) (c) vs. Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA) For IWGP Junior Heavyweight Tag Team Titles
- NJPW:llä on oma sarja myös kevytsarjalaisten joukkueille. Nämä kevytsarjalaiset tarjosivatkin oikein kivaa lentelyä ja hieman huumoriakin saatiin otteluun mukaan. Ottelussa nähtiin myös Alex Koslovin tanssii tähtien kanssa tryout, kun Koslov potki vastustajaansa päähän tanssien Ripaskaa.
Arvosana:***½
3. Low Ki vs. Kota Ibushi (c) For IWPG Junior Heavyweight Title
- Kevytsarjalaisilla jatkettiin, mutta tällä kertaa meno oli asteen vakavampaa kuin mitä aikaisemmassa ottelussa. Ottelu tarjosikin high flyingin lisäksi myös erittäin stiffejä choppeja ja potkuja. Kokonaisuudessaan hyvin viihdyttävä ottelu ja olihan sitä Low-Ki:tä(Kavalia) kiva nähdä taas pitkästä aikaa.
Arvosana:***½
4. Killer Elite Squad (Davey Boy Smith Jr. & Lance Archer) (w/TAKA Michinoku) vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) (c) For IWGP Tag Team Titles
- Eli Harry Smith ja "Tramp Stamp" Lance Archer(oikea Nickname olisi American Psycho, mutta Tramp Stamp sopii paremmin) pistivät tiimin pystyyn ja haastoivat hallitsevat joukkuemeestarit ottelussa, joka oli oikein viihdyttävää brawlaamista ja teknistä painia. Smithillä on yksi bisneksen parhaista Sitting Powerbombeista. Muutenkin Smith on kokoisekseen erittäin taitava painija, joten toivotaan, että tämä NJPW:n pesti ei estä häntä, vaikka ilmestymästä AA88:ien joukossa TNA:han .
Arvosana:***½
5. Yujiro Takahashi vs. Tetsuya Naito
- Tässä ei mitään kovin erikoista nähty, mutta oli tämä silti viihdyttävä väli-ottelu tässä isompien ottelujen välissä.
Arvosana:***
6. Laughter7 (Katsuyori Shibata & Kazushi Sakuraba) vs. Togi Makabe & Wataru Inoue
- Kivaa brawlausta ja hyvin toiminut joukkue ottelu, mutta ei tämä, kuten edellinenkään ottelu jäänyt niin hyvin mieleen, että siitä hirveästi muistaisi näin n. Viikkoa myöhemmin.
Arvosana:***+
7. Kazuchika Okada (c) vs. Karl Anderson
- Okada oli siis voittanut, jonkin #1 Contender salkun, joka oli nyt sitten panoksena tässä ottelussa. Ottelussa nähtiinkin viihdyttävää brawlaamista ja Anderson esitteli myös hienoja voimaliikkeitään, mutta myös Okada paini oikein hyvin. Tässä oli myös oikein hyvä kamppailun tunne läsnä, joka sai kahden hieman heikomman matsin jälkeen hyvin otteeseensa. Suosittelen katsomaan.
Arvosana:****+
8. Shinsuke Nakamura (c) vs. Hirooki Goto For IWGP Intercontinental Title
- Tämä ottelu oli hyvää ja monipuolista painia, jossa nähtiin muutama isompikin spotti, kuten eräänlainen Friemans Carry Backbreaker kehätolpalta. Varsinkin ottelun suplexit ja isommat juntat mielyttivät. Lopetuskin oli oikein mainio.
Arvosana:***½
9. Hiroshi Tanahashi (c) vs. Minoru Suzuki For IWPG Heavyweight Title
- Tämä oli loistava ottelu. Ottelussa oli loistava tarina missä kumpikin painija valitsi vastustajaltaan raajan johon monet heidän hyökkäyksensä ja counterinsa sitten kohdistui. Tällä onnistuttiin luomaan otteluun hyvää tarinankerrontaa. Kehäpsykologisesti tämä oli mielestäni erinomainen, mutta valitettavasti tämä johti myös siihen, että välillä tuntui, että tämän ottelun vauhti kuoli hieman liikaakin. Kokonaisuudessaan erinoaminen ottelu, jonka jokaisen oikean painifanin tulisi katsoa.
Arvosana:****½
New Japan Pro Wrestling tarjosi jälleen hyvää PPV viihdettä loistavien otteluiden muodossa. Yksi vuoden parhaita PPV:eitä. Arvosana 9+
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
New Japan Pro Wrestling Presents Power Struggle 2012 On PPV:
Taas lisää Puroa. Nämä New Japanin PPV:t ovat olleet kaikki tähän asti hyviä, mutta kuinka käy Power Strugglen?
1. Forever Hooligans (Alex Koslov & Rocky Romero) (c) vs. Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA) For The IWGP Junior Heavyweight Tag Team Titles
- Uusintaottelu Kings Of Wrestlingistä, mutta aikaa tämä ei saanut läheskään yhtä paljoa aikaa kuin aikaisempi ottelu. Silti tämä onnistui olemaan viihdyttävä ottelu, jossa nähtiin hyvää tag team painia ja varsinkin Time Splitters teki muutaman säväyttävän tag team liikkeen.
Arvosana:***+
2. CHAOS (Jado, Takashi Iizuka, Tomohiro Ishii, Toru Yano & YOSHI-HASHI) vs. Captain New Japan, Jushin Thunder Liger, Manabu Nakanishi, Negro Casas & Tiger Mask
- Chaos sitten kohtasikin varsinaisen New Japanin The Avengers joukkueen. Itse matsi oli ihan kivaa teknistäpainia ja brawlausta vaikka mitään kovin säväyttävää ei nähtykkään. Ei huono, mutta ei mitään perusmenoa erikoisempaakaan.
Arvosana:***
3. Suzuki-gun (Minoru Suzuki & Taichi) vs. Ryusuke Taguchi & Yuji Nagata
- Tästä lähinnä jäi mieleen jatkuva päähänpotkiminen, mutta nähtiin tässä muutenkin hyvää teknistäpainia ja brawlausta. Aika samaa tasoa kuin tapahtuman openeri.
Arvosana:***+
4. Killer Elite Squad (Davey Boy Smith Jr. & Lance Archer) (c) vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) For The IWGP Tag Team Titles
- Jo toinen uusintaottelu Kings Of Wrestlingistä, mutta ei se mitään haitannut, koska tämä oli oikein hyvä ottelu aivan, kuten näiden joukkueden aikaisempi ottelu. Tässä nähtiin kyllä monipuolisesti erilaisia painityylejä niin voimaliikkeistä Archerin lennokkaaseen moonsaultiin. Killer Elite Squad tarjosi myös oikein näyttävän tag team submission liikkeen, jossa Smith piti vastustajaa Sharpshooterissa ja Archer nappasi samaan aikaan vastustajasta Crossfacen. Killer Elite Squad on nopeasti osoittanut olevansa yksi tämän hetken kovimmista joukkuesta koko maailmassa. Toki Tenkojikin on hyvä joukkue.
Arvosana:***½
5. Low Ki (c) vs. Prince Devitt For The IWGP Junior Heavyweight Title
- Kevytsarjalaiset tarjosivat taas sitä, mitä heiltä osasikin odottaa. Stiffejä Potkuja ja choppeja nähtiin hyvä määrä ja myös lennokkaammat liikkeet tarjosivat hyvin monipuolisuutta otteluun. Tästä tulikin suorastaan Ghetto Stomp kamppailu, jossa kumpikin ottelija yritti vuorollaan syöstä itsensä vastustajan päälle jalat edellä. Lopetuksesta olisin toivonut vielä hieman parempaa.
Arvosana:****-
6. Laughter7 (Katsuyori Shibata & Kazushi Sakuraba) vs. Togi Makabe & Wataru Inoue
- Kolmas uusinta ottelu KOW:istä. Tällä kertaa nähtiin aika lyhyt brawl, jonka tarkoitus oli selvästi rakentaa tätä vihanpitoa entistä syvemmäksi. Mahdollisesti, joku Hardcore mättö tullaan näkemään joukkueiden välillä.
Arvosana:***
7. Kazuchika Okada vs. Hirooki Goto For The IWGP #1 Contendership
- Paljon oli viimeisimmästä näkemästäni Okadan ottelusta muuttunut Okadan käytös. ilmeisesti, jonkun uuden managerin kanssa hengaileva Okada oli siis kääntynyt heeliksi. Hyvin Okada suoriutuikin tässä uudessa roolissaan. Tässä ottelussa oli se ison ottelun tunne läsnä, joka teki oikein hyvää muutenkin tasokkaalle ottelulle. Ottelussa nähtiin niin hienoja heittoja kuin murskaavia Lariatteja. Ottelussa nähtiin myös hyvin toimineita counttereita, jotka onnistuivat tekemään ottelusta jännittävän. Ei tämä silti aivan vuoden parhaimpien matsien joukkoon päässyt.
Arvosana:****+
8. Shinsuke Nakamura (c) vs. Karl Anderson For The IWGP Intercontinental Title
- Hyvällä painilla jatkettiinkin sitten kahden viimeisenkin ottelun aikana. Anderson oli siis päässyt haastamaan Nakamuran IWGP Intercontinental mestaruudesta. Hyvän ja jännittävän ottelun nämä ottelijat tarjosivatkin. Anderson taas tarjosi parastaan eikä Nakamurakaan mitenkään tuntunut säästelevän. PPV:n hyvää laatua jatkettiin.
Arvosana:****
8. Hiroshi Tanahashi (c) vs. Yujiro Takahashi For The IWGP Heavyweight Title
- Illan Main Eventissä Tanahashi kohtasi naistenmies Takahashin raskaansarjan mestaruudesta. Hyvää painia ja tykkäsin taaskin siitä kuinka Tanahashi suuntasi monet liikkeensä monipuolisesti Takahashin jalkoihin. Hyvin Tanahashi myös käännytti monet vastustajan liikkeet juuri hyökkäämällä jalkoihin. Ottelussa nähtiin myös monia hienoja suplexeja. New Japanin main eventit jatkoivat vahvaa tasoaan tässäkin PPV:ssä.
Arvosana:****+
Kokonaisuudessaan NJPW Power Struggle oli taas oikein mainio tapahtuma, jossa nähtiin hyviä otteluita ja pikkuhiljaa rupeaa tunnistamaan näitä isompia staroja ja osaa jo odottaakin otteluilta jotain. Seuraava suuri NJPW tapahtuma taitaa olla se vuoden suurin eli vissiin tammikuussa käytävä Wrestle Kindom. Itse tapahtumalle antaisin arvosanaksi sellaisen 9
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Huomenna on New Japanin perinteinen tammikuun 4. päivän Tokyo Dome -show, josta oli tarkoitukseni kirjoitella vähän ennakkoa. Enpä kuitenkaan kunnollista ehdi kirjoittaa, joten kopioin tylysti sellaisen Wrestling Observer Newsletteristä.
Show on katsottavissa suorana Ustreamin kautta. Hintaa on hirveät 35 dollaria, mutta pari kertaa vuodessa voi maksaa promootiosta, jota on tullut katsottua ilmaiseksi niin paljon. Luvassa on aika kova card, joka ei varmasti tule pettämään. Tämä on kuitenkin harvoin vuoden paras show, koska jokainen paperilla hyvältä näyttävä matsi ei saa ansaitsemaansa aikaa ja yleisön ääni ei välity niin hyvin nykyaikana vajaaksi jäävässä Domessa. Tällä kertaa mukana on kuitenkin monta matsia, jotka saavat olla intensiivisiä ja lyhyitä, joten aikaa pitäisi jäädä riittävästi mm. Nagata vs. Suzukille, Devitt vs. Low Ki vs. Ibushille ja Tanahashi vs. Okadalle. Hiljaisempi yleisö kuittaantuu sillä, että iso paikka ja isot puitteet luovat ihan oman tunnelmansa.
Kaksi ensimmäistä näistä ovat dark matcheja, jotka toivottavasti näkyvät ilmaiseksi ustreamin kautta.
*Wataru Inoue & Captain New Japan & Tama Tonga vs. Jado & Yoshi-Hashi & Tomohiro Ishii: This is basically a match to get everyone on the show. Ishii is one of the company’s most underrated talents. Tonga is coming off a very successful CMLL tour with his modern-day Jimmy Snuka gimmick.
*Jushin Liger & Tiger Mask & Hiromu Takahashi vs. Ryusuke Taguchi & Kushida & Bushi: Junior heavyweights traditionally don’t play as well in the large Dome, but Liger, 48, is a legend who because of longtime name recognition, gets superstar treatment at the Dome. It would be too bad if this doesn’t air, because Liger is still popular, Taguchi is a good worker and Kushida, who is half of the IWGP jr. tag titles with Alex Shelley, is spectacular.
*Manabu Nakanishi & MVP & Strongman & Akebono vs. Bob Sapp & Toru Yano & Takashi Iizuka & Yujiro Takahashi: The eight-man allows them to keep things simple. Yano & Iizuka are the resident undercard brawlers. Takahashi is coming off a strong main event performance challenging Tanahashi for the title on the November show. Nakanishi is former star whose body is racked with injuries. MVP fits in as the worker on his team. Strongman is this gigantic almost caricature of the late 80s pro wrestlers, think of Scott Steiner except bigger. Sapp and Akebono are there to reprise the biggest mainstream Japanese match of this generation, when nine years ago this week there were 53 million people watching Sapp knock out Akebono in a kickboxing match on New Year’s Eve.
*Masato Tanaka defends the NEVER Open weight title against Shelton Benjamin. Tanaka has had some awesome main events, including his match with Karl Anderson where he became the first champion. His first title defense, slotted in this position, is going to be tough to get the crowd going. Benjamin isn’t likely to win, given his attempts to get back to WWE.
*Lance Archer & Davey Boy Smith Jr., as the Killer Elite Squad, defend the IWGP tag team titles against Karl Anderson & Hirooki Goto. This is a rematch of the finals of the recent tag team tournament, where Anderson & Goto win, earning this title shot. That match was very good and this should be no different.
*Yuji Nagata vs. Minoru Suzuki: These two veterans, with the best facial expressions in pro wrestling, have the potential of being a show stealer here, even though Nagata is usually the total pro when it comes to working the position on the card. In other words, he’s not going to try and upstage the top of the show.
*Prince Devitt vs. Low Ki vs. Kota Ibushi for the IWGP jr. title: These three men have dominated the title, trading it back-and-forth, for the last two-and-a-half years, since Devitt won it from NOAH’s Naomichi Marufuji. Since that time, Devitt has held it three times and is the defending champion, while Low Ki, and DDT’s top star Ibushi, each have held it twice. They have the talent to have a match of the year here, even though it is usually hard to work a jr. title match at the Tokyo Dome.
*Keiji Muto & Shinjiro Otani vs. Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan: Daichi Hashimoto was injured on Christmas Eve, and he really was the focal point of the match, with the idea of him being in the ring with three guys who his father all had great matches with in Shinya Hashimoto’s New Japan heyday. The match somewhat loses its importance without him, although Otani can still go at a high level and Muto is the biggest active star in Japanese wrestling on a mainstream basis with Kenta Kobashi retiring. Kojima & Tenzan teaming is always nice for a Tokyo Dome show and the match will probably get over, but the meaning of the match isn’t there.
*Togi Makabe vs. Katsuyori Shibata: This is the New Japan vs. outsider theme they like to book on Dome shows. These two have battled in tags and brawls garnering super heat. Makabe is New Japan’s top brawler. Shibata does a shooter gimmick, which means his style is to look like he’s not cooperating on fake moves, sell little, and appear to have disdain for working style. He’s been great at it thus far.
*Shinsuke Nakamura vs. Kazushi Sakuraba for the Intercontinental title: Sakuraba is 43 and limited due to all his injuries, plus there is the visual credibility issue of him being small. But he still has that aura because he’s a genuine legend from the heyday of MMA and he understands how to do pro wrestling and before his body was shot, was good at it. So it’s really up to Nakamura to make him look like a superstar and selling his submissions before likely beating him.
*Tanahashi vs. Okada for the IWGP heavyweight title: Tanahashi and Okada have had many of the best matches of the past year, both with each other and against other people. All things considered, it’s the best main event possible on the show right now. The Dome, because of the acoustics, is really one of the hardest buildings to work that there is, but it’s not impossible and there have been plenty of classic matches there. By all rights, this should be the next one of them. It would make sense for Okada to win, but if rumors of WWE being hot on his trail are true, that could change the dynamic.
Pidempi ennakko tarkempine taustatarinoineen on luettavissa Puroresu Spiritissä: http://www.puroresuspirit.com/2013/01/0 ... t-preview/
Show on katsottavissa suorana Ustreamin kautta. Hintaa on hirveät 35 dollaria, mutta pari kertaa vuodessa voi maksaa promootiosta, jota on tullut katsottua ilmaiseksi niin paljon. Luvassa on aika kova card, joka ei varmasti tule pettämään. Tämä on kuitenkin harvoin vuoden paras show, koska jokainen paperilla hyvältä näyttävä matsi ei saa ansaitsemaansa aikaa ja yleisön ääni ei välity niin hyvin nykyaikana vajaaksi jäävässä Domessa. Tällä kertaa mukana on kuitenkin monta matsia, jotka saavat olla intensiivisiä ja lyhyitä, joten aikaa pitäisi jäädä riittävästi mm. Nagata vs. Suzukille, Devitt vs. Low Ki vs. Ibushille ja Tanahashi vs. Okadalle. Hiljaisempi yleisö kuittaantuu sillä, että iso paikka ja isot puitteet luovat ihan oman tunnelmansa.
Kaksi ensimmäistä näistä ovat dark matcheja, jotka toivottavasti näkyvät ilmaiseksi ustreamin kautta.
*Wataru Inoue & Captain New Japan & Tama Tonga vs. Jado & Yoshi-Hashi & Tomohiro Ishii: This is basically a match to get everyone on the show. Ishii is one of the company’s most underrated talents. Tonga is coming off a very successful CMLL tour with his modern-day Jimmy Snuka gimmick.
*Jushin Liger & Tiger Mask & Hiromu Takahashi vs. Ryusuke Taguchi & Kushida & Bushi: Junior heavyweights traditionally don’t play as well in the large Dome, but Liger, 48, is a legend who because of longtime name recognition, gets superstar treatment at the Dome. It would be too bad if this doesn’t air, because Liger is still popular, Taguchi is a good worker and Kushida, who is half of the IWGP jr. tag titles with Alex Shelley, is spectacular.
*Manabu Nakanishi & MVP & Strongman & Akebono vs. Bob Sapp & Toru Yano & Takashi Iizuka & Yujiro Takahashi: The eight-man allows them to keep things simple. Yano & Iizuka are the resident undercard brawlers. Takahashi is coming off a strong main event performance challenging Tanahashi for the title on the November show. Nakanishi is former star whose body is racked with injuries. MVP fits in as the worker on his team. Strongman is this gigantic almost caricature of the late 80s pro wrestlers, think of Scott Steiner except bigger. Sapp and Akebono are there to reprise the biggest mainstream Japanese match of this generation, when nine years ago this week there were 53 million people watching Sapp knock out Akebono in a kickboxing match on New Year’s Eve.
*Masato Tanaka defends the NEVER Open weight title against Shelton Benjamin. Tanaka has had some awesome main events, including his match with Karl Anderson where he became the first champion. His first title defense, slotted in this position, is going to be tough to get the crowd going. Benjamin isn’t likely to win, given his attempts to get back to WWE.
*Lance Archer & Davey Boy Smith Jr., as the Killer Elite Squad, defend the IWGP tag team titles against Karl Anderson & Hirooki Goto. This is a rematch of the finals of the recent tag team tournament, where Anderson & Goto win, earning this title shot. That match was very good and this should be no different.
*Yuji Nagata vs. Minoru Suzuki: These two veterans, with the best facial expressions in pro wrestling, have the potential of being a show stealer here, even though Nagata is usually the total pro when it comes to working the position on the card. In other words, he’s not going to try and upstage the top of the show.
*Prince Devitt vs. Low Ki vs. Kota Ibushi for the IWGP jr. title: These three men have dominated the title, trading it back-and-forth, for the last two-and-a-half years, since Devitt won it from NOAH’s Naomichi Marufuji. Since that time, Devitt has held it three times and is the defending champion, while Low Ki, and DDT’s top star Ibushi, each have held it twice. They have the talent to have a match of the year here, even though it is usually hard to work a jr. title match at the Tokyo Dome.
*Keiji Muto & Shinjiro Otani vs. Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan: Daichi Hashimoto was injured on Christmas Eve, and he really was the focal point of the match, with the idea of him being in the ring with three guys who his father all had great matches with in Shinya Hashimoto’s New Japan heyday. The match somewhat loses its importance without him, although Otani can still go at a high level and Muto is the biggest active star in Japanese wrestling on a mainstream basis with Kenta Kobashi retiring. Kojima & Tenzan teaming is always nice for a Tokyo Dome show and the match will probably get over, but the meaning of the match isn’t there.
*Togi Makabe vs. Katsuyori Shibata: This is the New Japan vs. outsider theme they like to book on Dome shows. These two have battled in tags and brawls garnering super heat. Makabe is New Japan’s top brawler. Shibata does a shooter gimmick, which means his style is to look like he’s not cooperating on fake moves, sell little, and appear to have disdain for working style. He’s been great at it thus far.
*Shinsuke Nakamura vs. Kazushi Sakuraba for the Intercontinental title: Sakuraba is 43 and limited due to all his injuries, plus there is the visual credibility issue of him being small. But he still has that aura because he’s a genuine legend from the heyday of MMA and he understands how to do pro wrestling and before his body was shot, was good at it. So it’s really up to Nakamura to make him look like a superstar and selling his submissions before likely beating him.
*Tanahashi vs. Okada for the IWGP heavyweight title: Tanahashi and Okada have had many of the best matches of the past year, both with each other and against other people. All things considered, it’s the best main event possible on the show right now. The Dome, because of the acoustics, is really one of the hardest buildings to work that there is, but it’s not impossible and there have been plenty of classic matches there. By all rights, this should be the next one of them. It would make sense for Okada to win, but if rumors of WWE being hot on his trail are true, that could change the dynamic.
Pidempi ennakko tarkempine taustatarinoineen on luettavissa Puroresu Spiritissä: http://www.puroresuspirit.com/2013/01/0 ... t-preview/
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Ihan hyviä matseja tuossa.
You asked if I'd be anyone from history, fact or fiction, dead or alive:
I said "I'd be Tony Cascarino, circa 1995".
I said "I'd be Tony Cascarino, circa 1995".
Re: Yleinen puroresukeskustelu
New Japan Pro wrestling Presents Wrestle Kingdom 7 On PPV:
Vuosi 2013 aloitetaankin New Japan Pro Wrestlingin merkeissä Tammikuun 4 päivänä käydyn Wrestle Kindom 7:n muodossa. Kuten PPV ranking ketun vuosikatsauksessa ilmoitin niin tänä vuonna arvostelusysteemi tulee olemaan tiukempi kuin viime vuonna, joten älkää ihmetelkö pienempiä tähtimääriä.
1. Manabu Nakanishi & MVP & Strongman & Akebono vs. Bob Sapp & Toru Yano & Takashi Iizuka & Yujiro Takahashi
- Tapahtuma siis aloitettiin 8-man tagilla, jossa oli varmasti monelle ei Puroa seuraavillekkin tuttuja nimiä, kuten Bob Sapp, Akebono ja tunnetuimpana MVP. Ottelu oli pääasiassa brawlaamista, mutta myös pientä hardcorea nähtiin Bob Sappin heel-poppoolta(Sappin mainitsin, koska hän on ensimmäisenä listassa). Ottelun selviä kohokohtia olivat selvästi liikkeet, kuten kahdelle miehelle tehty Release Northern Lights Suplex ja jonkin sortin Cobra Clutch Suplex. Ottelun heikkoutena voitaisiin pitää sen lyhyttä kestoa ja ajoittain suht huonoa myymistä osilta painijoista(Lähinnä Bob Sapp).
Arvosana:**-
2. Masato Tanaka (c) vs. Shelton Benjamin For The NEVER Open Weight Title
- Yksi Japanilais suosikeistani otti mittaa paljon WWE:ssä pitimästäni Shelton Benjaminista. Tämäkin ottelu oli aika brawl painoitteista, mutta teki sen silti paremmin kuin aikaisempi ottelu. Shelton tarjoilikin välillä perus Choppien ja lyöntien tilalta isompia iskuja tehokkaiden potkujensa, kuten Draggon Whipin ja Superkickin muodossa. Muita muistettavia liikkeitä ottelussa olivat mm. Tanakan Veritical Suplex ja Benjaminen Diving Over The Castle Neckbreaker ja vanhalta mentoriltaan lainaama Ankle Lock. Tämäkin ottelu kärsi lyhyestä kestosta. Mielellään olisin katsonut tästä pidemmänkin version.
Arvosana:**
3. Killer Elite Squad (Lance Archer & Davey Boy Smith Jr) (c) vs. Swords & Guns (Hirooki Goto & Karl Anderson For The IWGP Tag Team Titles
- Seuraavaksi Killer Elite Squad puolustikin mestaruuksiaan Hirooki Gotosta & Karl Andersonista koostuvaa Swords & Guns joukkuetta vastaan. 3/4 osaa painijoista oli varsinaisia voimapesiä, joista ainakikn Smith & Anderson ovat myös teknisesti taitavia painijoita. Smithin & Andersonin osuudet olivat mielestäni matsin kiinnostavinta antia. Tässä ottelussa nähtiin myös runsaasti erittäin tyylikkäitä liikkeitä, kuten Old School, Tiger Suplex, 3D-B, Cutter ja koko ottelun kruununjalokivi Avalanche TKO. Ottelu sai mielestäni sopivasti aikaa ja lopetuskin toimi oikein mainiosti. Hyvä tag ottelu joita mieluusti katselisi lisää.
Arvosana:***
4. Yuji Nagata vs. Minoru Suzuki
- Japanilaiset veteraanipainijat sitten pistivät oikein teknisesti hyvän painiottelun aikaan. Tykkäsin siitä kuinka Nagata potki Suzukin kättä valmistellakseen Suzukia hänen submission finisheriä varten, joka oli eräänlainen Sitting Armbar. Muitakin tyylikkäitä lukkoja ja teknisiä alasvientäjä, kuten snapmare nähtiin. Tietenkin unohtamatta lukuisia potkuja ja erillaisia lyöntejä, Slappejä ja choppeja. Aikaa ottelu sai oikein hyvin ja lopetuskin oli oikein toimiva. Nagatalla on kyllä aina aivan loistavia ilmeitä ottelun aikana.
Arvosana:***
5. Prince Devitt (c) vs. Low Ki vs. Kota Ibushi For The IWGP Junior Heavyweight Title
- Devitt, Low ki ja Ibushi tarjoilivatkin tähän väliin oivan annoksen kevytsarjalaisten parasta antia. Ottelu oli monin puolin juuri sellaista perinteistä hyvää kevyensarjanpainia, jossa nähtiin monia hienoja potkuja, kuten Low Ki:n Rolling Liger Kick ja Ibushin Péle Kick ja hurjia lentoja, joista parhaiten jäi mieleen Ibushin jonkinlainen Asai Corkscrew Moonsault. Ottelussa nähtiin myös muutamat hienot heitot, kuten Elevated Sitdown Powerbomb ja Top Rope Frankensteiner. Olisihan tätäkin katsonut vielä hieman kauemmin, mutta toisaalta tässä nähtiin aivan loistava loppuspotti.
Arvosana:***½
6. Keiji Muto & Shinjiro Otani vs. Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan
- Tässä taisi olla ideana semmoinen sukupolvien välinen taistelu. Oikein hyvää brawlausta ja teknistä painia nähtiin pitkin ottelun. Isoimpina liikkeinä ottelussa voitaisiin mainita esimerkiksi Figure Four Leglock, Brainbuster, 3D, Missile Dropkick ja Moonsault eli monipuolisesti nähtiin erityylisiä liikkeitä niin submissioneista ilmalentoihin. Ottelun saama aika oli riittävä ja matsin selväksi tähdeksi niin yleisöreaktioissa kuin painillisesti Keiji Muto, joka ei kyllä yllättynyt yhtään.
Arvosana:***+
7. Togi Makabe vs. Katsuyori Shibata
- Nämä kaksi ottelijaa eivät selvästikkään pitäneet toisistaan, joten he tarjoilivatkin katsojille intensiivisen brawlin, jossa nähtiin hieman hardcorea pöydänläpi vedetyn Powerbombin muodossa, muutamat suplexit kuten esimerkiksi German suplex ja ilmalentokin nähtiin Diving knee dropin muodossa. Ottelu oli oikein mukava väli-ottelu ennen illan main eventtejä, vaikka ei millekkään huipputasolle yltänyt. Aikaa ottelu sai juuri sopivasti sen luonteelle, jossa mentiin aika suoraa vauhtia eteenpäin koko ottelun keston ajan.
Arvosana:**½
8. Shinsuke Nakamura (c) vs. Kazushi Sakuraba For The Intercontinental Title
- Nakamura sai haastajakseen MMA-urasta tunnetun Kazushi Sakubaran tässä illan semi-main eventissä, joka käytiin NJPW:n Intercontinental mestaruudesta. Toisen ottelun osaanottajan ollessa tunnettu MMA:sta niin tämän ottelun tyyli oli selvästi hieman tälläinen MMA-hybridi ottelu, jossa nähtiin paljon mattopainia ja monet lyönnit ja potkut myytiin hieman isompina iskuina kuin perinteisemmässä showpainissa. Omia Suosikki hetkiäni ottelussa olivat Sakuraban tyrmäävä polvipotku ja hänen Kimura, kun taas Nakamura tarjosi meille ottelun suurimman heiton, joka oli semmoinen Samoa Drop nostosta tehty Michinoku Driver.
Arvosana:***-
9. Hiroshi Tanahashi (c) vs. Kazuchika Okada For The IWGP Heavyweight Title
- Illan main event, jossa mestari Hiroshi Tanahashi sai vastaansa haastaja Kazuchika Okadan alkoi oikein hyvällä teknisellä ketjupainilla, jolla luotiin otteluun hyvää ison matsin tunnetta. Tämän jälkeen nähtiin hieman vauhdikkaampaa painia, jossa nähtiin hyvää brawlausta ja muutamat onnistuneet high flying liikkeet. Tanahashi aloitti hänelle tyypillisen jalkoihin hyökkäämisen heti saatuaan ottelun omaan hallintaansa. Ottelussa nähtiin monia tyylikkäitä liikkeitä, kuten Diving Elbow Drop, Dragon Suplex, Air Raid Neckbreaker, Texas Cloverleaf, Tombstone ja Frog Splash, mutta parhaiten mieleen jäi kun Tanahashi loikkasi tolpalta Diving Crossbodyn, kun Okada oli ulkona kehästä. Ottelu omasi myös monipuolisen liike antinsa lisäksi roiman annoksen hyvin toteutettua tarinankerrontaa ja kehäpsykologiaa. Ottelu sai aikaa erinomaisesti ja siitä onnistuttiin bookkaamaan monia läheltäpiti tilanteita omaava trilleri, joka piti ruudussa kiinni koko kestonsa ajan. Vuoden ensimmäinen PPV onnistui siis tarjoamaan erinomaisen ottelun, joka hieman intensitiivisemmällä ja nopeammalla toiminnalla olisi voinut olla aivan täysien pisteiden ottelu. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****½
New Japan Pro wrestling tarjoili oikein hyvän tapahtuman, vaikka tämä ehkä hieman jäikin viime vuoden Wrestle Kingdomin tasosta. Ison shown tyyliin tälläkin kertaa näimme kaikkia erikoisia sisääntuloja ja otteluasuja mm. Low Ki oli pukeutunut Hitman pelisarjan päähahmoksi. Uusi hieman tiukempi ja tieteellisesti validimpi arvostelusysteemi antoi tälle tapahtumalle arvosanaksi 8+
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
New Japan Pro Wrestling Presents World Tag League 2012 - Final On PPV:
Eli viime vuonna katsomatta jäänyt NJPW:n Tag League 2012 - Final seuraavaksi vuorossa ja, vaikka onkin viime vuoden PPV kyseessä, niin käytän tätä uudistettua ja tiukempaa arvostelusysteemiä. Huom. PPV:n arvosanat ei ole täysin verrattavissa muihin viime vuonna arvosteltuihin PPV:hin.
1. BUSHI, Masaaki Mochizuki, Ryusuke Taguchi & Yuji Nagata vs. Suzuki-gun (Kengo Mashimo, Minoru Suzuki, Taichi & TAKA Michinoku)
- Ottelu aloitettiin vauhdikkaalla brawlauksella ja viihdyttävällä akrobatialla ja ei aikaakaan niin koko ottelu hajosi jo käsistä, ja kumpikin joukkue oli mäiskimässä vastustajiaan kehän ulkopuolella. Sentään ottelu saatiin uudelleen kasaan melko nopeasti. Loppu ottelu olikin sitten pääasiassa hyvää brawlaamista missä aina välillä nähtiin, joku isompi submission-liike, Suplex tai, joku ilmavampi loikka. Ottelu pääasiassa keskittyi buildaamaan Suzukin ja Nagatan Wrestle Kingdom 7 ottelua. Hyvällä tempolla vedetty opener, joka viihdytti koko kestonsa ajan.
Arvosana:**½
2. CHAOS (Jado & YOSHI-HASHI) vs. Diamante Azul & Rush
- Tämä oli ymmärtääkseni jonkinlainen NJPW vs. CMLL kohtaaminen. Kehätyöskentely tässä ottelussa koostui lähinnä hitaasta ja ajoittain tökeröstä brawlaamisesta. Ottelun parasta antia olivat ehdottomasti Diamante Azulin kehävuorot. Parhaiten ottelusta jäikin mieleen juuri Azulin tekemä tyylikäs Torture Rack-variaatio.
Arvosana: **-
3. Killer Elite Squad (Davey Boy Smith Jr. & Lance Archer) vs. Togi Makabe & Wataru Inoue
- Tämä oli Tag Leaguen ensimmäinen semi-finaali ottelu. Ottelun painillinen anti oli hyvää brawlaamista, jota ajoittain maustettiin hieman teknisemmällä painilla, jota tarjoili lähinnä Smith Jr. ja Wataru Inoue. Ottelu rullasi hyvää vauhtia eteenpäin, eikä tylsiä hetkiä ehditty nähdä. Hyvä tag team ottelu.
Arvosana:***
4. Hirooki Goto & Karl Anderson vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima)
- Heti aiemman ottelun perään nähtiinkin se toinen semi-finaali. Vähemmän yllättävästi tapahtuma tarjosi katsojilleen lisää brawlausta, mutta isommat liikkeet, kuten Cutterit, Saito suplexit ja Dudley Boyzeilta lainatut tag team-liikkeet pitivät huolen siitä ettei ottelu jäänyt tylsäksi ja erottui tarpeeksi tapahtuman aiemmista otteluista. Ottelu sai myös hyvin aikaa, joka sai tämän tuntumaan koko ajan tärkeämmältä ottelulta, mitä kauemmin se jatkui.
Arvosana:***+
5. CHAOS (Takashi Iizuka & Toru Yano) & Complete Players (Masato Tanaka & Yujiro Takahashi) vs. Muscle Orchestra (Manabu Nakanishi & Strong Man), MVP & Shelton Benjamin
- Tämä ottelu syntyi, kun Complete Players hyökkäsi Muscle Orchestran kimppuun melkein heti kuin Muscle Orchestra ja Chaos oli aloittanut heidän ottelunsa, joka oli tarkoitus käydä tässä tapahtumassa. MVP:n ja Benjaminin tultua auttamaan Muscle Orchestraa niin syntyi sitten tälläinen kahdeksanmiehen joukkueottelu. Ottelu saatiinkin hyvin käyntiin, kun Benjamin loikkasi kehästä kaikkien vastustajiensa päälle. Tämä olikin varmaan monipuolisin ottelu, mitä tapahtumassa oltiin vielä nähty, mutta ei tämä silti mitään kovin erikoista tarjonnut.
Arvosana:**½
6. CHAOS (Shinsuke Nakamura & Tomohiro Ishii) vs. Laughter7 (Katsuyori Shibata & Kazushi Sakuraba)
- Nyt olikin vuorossa illan MMA-Hybrid ottelu. MMA-Hybrid tyylille uskollisesti suuri osa ottelun liikkeistä koostui MMA:lle tyypillisistä liikkeistä, kuten erilaisista potkuista, kyynärpää iskuista, alasvienneistä ja monista tuhoisista lukoista, mutta kyllä CHAOS joukkueen jäsenet välillä pääsi tekemään ihan showpainiliikkeitä suplexien muodossa ja brawlaamalla. Ihan viihdyttävä ottelu, vaikka ei mihinkään ihmeisiin kyennytkään.
Arvosana:**½
7. CHAOS (Gedo & Kazuchika Okada) vs. Hiroshi Tanahashi & KUSHIDA
- Okadan ja Tanahashin välistä Wrestle Kingdom 7 ottelua pohjustettiin tässä tapahtumassa tälläisen tag ottelun muodossa. Tämä olikin oikein viihdyttävä kokonaisuus missä hyvän tunnelman lisäksi nähtiin monipuolisesti erilaisia painityylejä ja monia tyylikkäitä liikkeiitä. Ottelun parasta antia oli aina, kun Okada ja Tanahashi pääsivät antamaan pientä previewta tulevasta mestaruuskoitoksestaan. Ei tämä Okadan ja Tanahashin single kohtaamisien tasolle yltänyt, mutta silti erittäin viihdyttävä matsi.
Arvosana:***½
Seuraavaksi vuorossa olikin main event eli Tag League finaali. Itse ottelu varmuuden vuoksi spoilereissa, jos joku ei halua aiempien semi-finaalien voittajia tietää,
8. Hirooki Goto & Karl Anderson vs. Killer Elite Squad (Davey Boy Smith Jr. & Lance Archer)
- Finaalissa nähtiin oikein mahtava tag koitos, jossa kaikki ottelijat selvästi antoivat parastaan. Ottelun painillinen anti oli oikein monipuolista ja monia isoja liikkeitä nähtiin, joista esimerkkeinä voisin mainita Tiger Suplexin, TKO:n, Smithin aivan loistavan Belly-To-Back Suplexin ja Avalanche Powerslammin, mitä en muista ennen edes nähneeni. Ottelun tag team-liike antikin oli oikein hyvä ja kummankin joukkueen kemiat pelasivat hyvin yhteen. Loistava tag team ottelu ja onnistunut main event.
Arvosana:****-
Kokonaisuudessaan viihdyttävä tag team painiin perustuva PPV. Arvosana 7+
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Hellhound Presents:
Magical Mystery Voyage To The Magnificent World Of Puroresu Part 1
Eli tarkoitus olisi tutustua muihinkin Japanin promootioihin kuin New Japaniin. Tarkoitus olisi katsoa kaikista Japanin tunnetuimmista promootioista niin All Japan Pro Wrestlingistä, NOAHiin ja siitä promootioihin, kuten DDT ja Zero1. Arvosanat ovat täysin verrattavissa PPV:eiden arvosanoihin, joten älkää ihmetelkö, jos arvosanat tuntuvat pieniltä.
All Japan Pro-wrestling Presents AJPW/TMR T.M. Revolution Strikes Back 10th & All Japan Pro-Wrestling 40th Anniversary On TV:
Ensimmäisenä vuoroon pääsee ALL Japan Pro Wrestling, joka on yksi Japanin tunnetuimmista ja perinteisimmistä promootiosta.
1. Masakatsu Funaki vs. Yasufumi Nakanoue
- Tässä ottelussa yhdistyi hyvin Martial Arts-tyyliset potkut ja tekninen paini. Ottelun parasta antia olikin siinä nähdyt erilaiset suplexit ja potkut kuten esim. Rolling Liger Kick. Ottelu oli tyyliltään melko paljon oikeaa urheilua muistuttavaa, joten kumpikaan ottelija ei tehnyt mitään kovin lieroa tai mitenkään showbouttaillut. Tätä olisi kyllä mielellään katsonut pitempääkin.
Arvosana:**
2. SMOP (Akebono & Ryota Hama) vs. Team Destruction (Shuji Kondo & Suwama)
- Kun näin näiden joukkueiden tulevan kehään niin myönnän, että pelkäsin hieman, että mitä tästä laadullisesti tulee. SMOP sitten ylättikin sille, että sen jäsenet(Akebonon varmaan moni tietää, mutta Hama oli sitten hieman lyhyempi ja massiivisempi kaveri.) kummatkin jäsenet liikkuivat kokoisikseen sulavasti kehässä. Ottelun kehä anti oli lähinnä brawlausta, jossa nähtiin muutama voimaliike tai suplex aina välillä.
Arvosana:*½
3. Hiroshi Yamato vs. Kaz Hayashi vs. Manabu Soya vs. Minoru vs. Seiya Sanada vs. SUSHI vs. Takao Omori
- Tämä oli eräänlainen Battle Royal, jossa vastustajan pystyi eliminoida niin heittämällä ulos kehästä kuin myös selätyksillä tai laittamalla vastustaja luovuttamaan. Painillisesti tämä oli lähinnä brawlausta, mutta aina välillä nähtiin muutamia isompiakin liikkeitä. Tämä oli ensimmäinen näistä otteluista, jossa löytyi heti oma suosikki. Suosikikseni nousikin huumorihahmo SUSHI, joka oli hieman Curry Man-tyylinen hahmo, mutta curry annoksen tilalta hänellä oli päässään Sushi annos. Ihan kiva Battle Royal.
Arvosana:**-
4. Buffalo Goro A, KENSO & Masayuki Kono vs. Seiya Sanada, Keiji Muto & Takanori Nishikawa
- Viihdyttävä ottelu, vaikka tässä olikin paljon kaikkea hässäkkää. Odotetusti ottelu olikin parhaimmillaan silloin, kun Keiji Muto oli kehässä. Ottelu yhdisteli hyvin erilaisia ottelu-tyylejä ja tylsiltä hetkiltä vältyttiin. Ihan viihdyttävä main event tälläiseen TV:ssä näytettävään tapahtumaan.
Arvosana:**+
kokonaisuudessaan tämä oli pienoinen pettymys, mutta ei tämä silti ollut mikään huono tämmöiseksi tunnin kestäneeksi TV-ohjelmaksi. Kokonaisuus 6.
Big Japan Pro-Wrestling Presents Death Vegas On TV:
BJW on enemmän Hardcore painin suntaan nojautuva promootio, joka tunnetaan brutaaleista Death Matcheistä, mutta se ei tarkoita etteivät he tarjoisi myös muun tyylisiä otteluita.
1. Masashi Taketa vs. Takumi Tsukamoto
- tämä oteltiin Fluorescent Light Tubes, Barbed Wire Boards & Free Weapons Death Match stipulaatiolla eli pelinhenki oli selvästi Hardcore! Ihan viihdyttävää aseilla hakkailua tämä olikin ja välillä nähtiin ihan tyylikkäitä liikkeitä. Muutama spotti oli oikein kivuliaan näköisiä. Toimiva ja erittäin extreme TV-ottelu.
Arvosana:**
2. Isami Kodaka, Jaki Numazawa & Yuko Miyamoto vs. Jun Kasai, Shadow WX & Shuji Ishikawa
- Toisena matsina nähtiin BJW Wargame Free Weapons Death Match, joka oli eräänlainen WarGamesiä ja Lethal Lockdownia muistuttava tag team ottelu. Aluksi tämä oli aika perinteistä brawlausta ja aseiden käyttöä, mutta monipuolistui sitten loppua kohden. Tämäkin tarjosi muutamat hyvät spotit, vaikka ei aivan ensimmäisen ottelun tasolle yltänyt.
Arvosana:**-
3. Get Wild (Manabu Soya & Takao Omori) (c) vs. Strong BJ (Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi) For The AJPW Tag Team Titles
- Eli seuraavaski vuorossa oli AJPW:n Tag mestaruuksien puolustus. Tämä olikin erinomainen TV-ottelu. Paini oli hyvää ja erilaisia tyylejä nähtiin monipuolisesti. Itseasiassa tämä oli aivan PPV tason ottelu. Hyvää tag team työskentelyä ja toimineita spotteja. Tämä myös oli hyvää vaihtelua kahden ensimmäisen Hardcore painotteisen ottelun jälkeen.
Arvosana:***+
4. Yoshihito Sasaki (c) vs. Ryota Hama For The BJW Strong Heavyweight Title
- Tämä oli hyvin toiminut isomies(Hama 176cm 205kg) vastaan pienempimies(Sasaki 174cm 96kg) ottelu. Tämän ottelun vihdyttävyys olikin pitkälti tarinassa, jossa alakynnessä ollut Sasaki antoi kaikkensa. Tämä ei silti tarkoita, että painillinen anti olisi ollut huonoa. Mukavaa brawlaamista ja Haman kokoiselta painijalta, jopa ne perus Elbow Dropit oikeasti vaikuttavat isoilta liikkeiltä, jotka voi lopettaa matsin.
Arvosana:**½
5. Abdullah Kobayashi (c) vs. Ryuji Ito For The BJW Death Match Heavyweight Title
- Tämä ottelu on aika vaikea arvioitava. Tämä ei painillisesti tarjonnut mitään hirveän erikoista, mutta tämä oli varmasti brutaalein näkemäni ottelu. Tässä oli monia spotteja, jotka olivat suorastaan makaabereja. Tavallaan tämä on silti omalaatuinen ottelu millaisia ei useasti nähdä. Aseista pitää mainita ainakin rokotusruiskut, tiiliskivet ja naulapeti. Tätä ottelua voisikin pitää eräänlaisena showpainin tribuuttina Gore-pornoilu elokuville.
Arvosana:**½
Kokonaisuudessaan viihdyttävä hardcore painotteinen TV-ohjelma. Meininki oli ajoittain, jopa yllättävän rankkaa varsinkin main eventissä. Kestoa tällä ohjelmalla oli 2 tuntia. Kokonaisuus 6+.
Dramatic Dream Team Presents Never Mind 2012 On TV:
Vielä tässä osassa olisi vuorossa DDT:n Never Mind 2012. DDT on hieman komediaan suuntautunut promootio. Paras esimerkki saman tyylisestä promootiosta olisi Chikara Pro Wrestling.
1. Danshoku Dino & Makoto Oishi vs. Team Dream Futures (Shigehiro Irie & Takao Soma)
- Ensimmäisenä otteluna nähtiin täysin huumoripitoinen ottelu. Huumoria revittiin tässä ottelussa lähinnä Joulusta ja homoseksuaalisuudesta. Harvoin nämä huumorimatsit ovat mitään hirveän hyviä, vaikka muutama hymyilyttänyt tilanne löytyikin. Tosin ei tätä liialla pituudella pilattu.
Arvosana:*½
2. Akito & Yukio Sakaguchi vs. Gorgeous Matsuno & MIKAMI vs. Hikaru Sato & Masa Takanashi vs. Michael Nakazawa & Tomomitsu Matsunaga
- Huumori linjalla jatkettiin, mutta tälläkertaa mukaan mahtui hieman parempaa painia. Valitettavasti tämä ottelu jäi erittäin lyhyeksi. Hienoimpia liikkeitä olivat erilaiset potkut ja submission liikkeet, joita ottelun aikana ehdittiin muutama nähdä.
Arvosana:**-
3. Gota Ihashi & Kota Ibushi vs. HARASHIMA & Hiroo Tsumaki
- Hyvä ja monipuolinen joukkue ottelu, jossa ei säästelty. Hieno loikkia ja näyttäviä suplexeja. Ottelussa pysyi koko ajan hyvä tempo päällä ei tylsiä hetkiä nähty. Parhaiten jäi mieleen Gota Ihashin Moonsault spotti. Viihdyttävä TV-ottelu , jota oli mukava katsoa.
Arvosana:**½
4. Antonio Honda, Daisuke Sasaki, Hoshitango & Yuji Hino vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) & Sanshiro Takagi
- Kyllä näitte oikein. Kyseessä siis oli 4 vs. 3 Handicap ottelu. Tämä ottelu aloitettiin hieman enemmän huumorilinjalla, mutta mitä pidemmälle tässä edettiin niin sitä vakavammaksi meno yltyi. Loppujen lopuksi tässä nähtiin hyvää painia ja varsinkin Tenkojin ja Sanshiro Takagin joukkue teki itseäni viihdyttäneitä liikkeitä. Tämä sai myös hyvin aikaa verrattuna esim. kahteen ensimmäiseen otteluun.
Arvosana:**+
5. Keisuke Ishii (c) vs. Isami Kodaka vs. Yasu Urano For The DDT Extreme Title
- Vyön nimestä huolimatta tämä ei ollut Hardcore ottelu vaan kolmen kevytsarjalaisen kohtaaminen eli brawlausta ja high flyingia nähtiin. Tässä ei kummiskaan mitään kovin muistettavia hetkiä nähty, mutta oli tämä silti viihdyttävä koitus näin televisio ohjelmaan.
Arvosana:**
6. El Generico (c) vs. Kenny Omega For The KO-D Openweight Title
- El Genericon ja Kenny Omegan välinen kohtaaminen lupaa jo paperilla hyvää, mutta tämä jopa ylitti odotukseni. Koko ottelun ajan tunnelma oli aivan loistavaa. Painillinen anti kaiken teknisen painin ja lucha librelle tyypillisten liikkeiden avulla oli lähes täydellistä. Monet erittäin uskottavat near fallit pitivät huolen, että tässä ottelussa sai jännittää voittajaa oikein kunnolla. Tämä olisi kuulunut olla viime vuoden parhaan TV-ottelun paikalla Awardseissa täysin ylivoimaisesti ja tämä olisikin nähty myös vuoden parhaiden ottelujen listalla. Kokonaisuudessaan erinomainen koitos. El Generico vastaan Kenny Omega DDT:n Never Mind 2012:sta. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****½
Main Event oli erittäin onnistunut ja jätti erittäin hyvän jälkimaun tästä Ohjelmasta. Pari ensimmäistä ottelua olivat hieman heikompia, mutta sitten ohjelman laatu lähtikin onnistuneeseen nousuun. Kestoa oli tälläkin ohjelmalla se 2 tuntia. Kokonaisuus 7+.
Magical Mystery Voyage To The Magnificent World Of Puroresu Part 1
Eli tarkoitus olisi tutustua muihinkin Japanin promootioihin kuin New Japaniin. Tarkoitus olisi katsoa kaikista Japanin tunnetuimmista promootioista niin All Japan Pro Wrestlingistä, NOAHiin ja siitä promootioihin, kuten DDT ja Zero1. Arvosanat ovat täysin verrattavissa PPV:eiden arvosanoihin, joten älkää ihmetelkö, jos arvosanat tuntuvat pieniltä.
All Japan Pro-wrestling Presents AJPW/TMR T.M. Revolution Strikes Back 10th & All Japan Pro-Wrestling 40th Anniversary On TV:
Ensimmäisenä vuoroon pääsee ALL Japan Pro Wrestling, joka on yksi Japanin tunnetuimmista ja perinteisimmistä promootiosta.
1. Masakatsu Funaki vs. Yasufumi Nakanoue
- Tässä ottelussa yhdistyi hyvin Martial Arts-tyyliset potkut ja tekninen paini. Ottelun parasta antia olikin siinä nähdyt erilaiset suplexit ja potkut kuten esim. Rolling Liger Kick. Ottelu oli tyyliltään melko paljon oikeaa urheilua muistuttavaa, joten kumpikaan ottelija ei tehnyt mitään kovin lieroa tai mitenkään showbouttaillut. Tätä olisi kyllä mielellään katsonut pitempääkin.
Arvosana:**
2. SMOP (Akebono & Ryota Hama) vs. Team Destruction (Shuji Kondo & Suwama)
- Kun näin näiden joukkueiden tulevan kehään niin myönnän, että pelkäsin hieman, että mitä tästä laadullisesti tulee. SMOP sitten ylättikin sille, että sen jäsenet(Akebonon varmaan moni tietää, mutta Hama oli sitten hieman lyhyempi ja massiivisempi kaveri.) kummatkin jäsenet liikkuivat kokoisikseen sulavasti kehässä. Ottelun kehä anti oli lähinnä brawlausta, jossa nähtiin muutama voimaliike tai suplex aina välillä.
Arvosana:*½
3. Hiroshi Yamato vs. Kaz Hayashi vs. Manabu Soya vs. Minoru vs. Seiya Sanada vs. SUSHI vs. Takao Omori
- Tämä oli eräänlainen Battle Royal, jossa vastustajan pystyi eliminoida niin heittämällä ulos kehästä kuin myös selätyksillä tai laittamalla vastustaja luovuttamaan. Painillisesti tämä oli lähinnä brawlausta, mutta aina välillä nähtiin muutamia isompiakin liikkeitä. Tämä oli ensimmäinen näistä otteluista, jossa löytyi heti oma suosikki. Suosikikseni nousikin huumorihahmo SUSHI, joka oli hieman Curry Man-tyylinen hahmo, mutta curry annoksen tilalta hänellä oli päässään Sushi annos. Ihan kiva Battle Royal.
Arvosana:**-
4. Buffalo Goro A, KENSO & Masayuki Kono vs. Seiya Sanada, Keiji Muto & Takanori Nishikawa
- Viihdyttävä ottelu, vaikka tässä olikin paljon kaikkea hässäkkää. Odotetusti ottelu olikin parhaimmillaan silloin, kun Keiji Muto oli kehässä. Ottelu yhdisteli hyvin erilaisia ottelu-tyylejä ja tylsiltä hetkiltä vältyttiin. Ihan viihdyttävä main event tälläiseen TV:ssä näytettävään tapahtumaan.
Arvosana:**+
kokonaisuudessaan tämä oli pienoinen pettymys, mutta ei tämä silti ollut mikään huono tämmöiseksi tunnin kestäneeksi TV-ohjelmaksi. Kokonaisuus 6.
Big Japan Pro-Wrestling Presents Death Vegas On TV:
BJW on enemmän Hardcore painin suntaan nojautuva promootio, joka tunnetaan brutaaleista Death Matcheistä, mutta se ei tarkoita etteivät he tarjoisi myös muun tyylisiä otteluita.
1. Masashi Taketa vs. Takumi Tsukamoto
- tämä oteltiin Fluorescent Light Tubes, Barbed Wire Boards & Free Weapons Death Match stipulaatiolla eli pelinhenki oli selvästi Hardcore! Ihan viihdyttävää aseilla hakkailua tämä olikin ja välillä nähtiin ihan tyylikkäitä liikkeitä. Muutama spotti oli oikein kivuliaan näköisiä. Toimiva ja erittäin extreme TV-ottelu.
Arvosana:**
2. Isami Kodaka, Jaki Numazawa & Yuko Miyamoto vs. Jun Kasai, Shadow WX & Shuji Ishikawa
- Toisena matsina nähtiin BJW Wargame Free Weapons Death Match, joka oli eräänlainen WarGamesiä ja Lethal Lockdownia muistuttava tag team ottelu. Aluksi tämä oli aika perinteistä brawlausta ja aseiden käyttöä, mutta monipuolistui sitten loppua kohden. Tämäkin tarjosi muutamat hyvät spotit, vaikka ei aivan ensimmäisen ottelun tasolle yltänyt.
Arvosana:**-
3. Get Wild (Manabu Soya & Takao Omori) (c) vs. Strong BJ (Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi) For The AJPW Tag Team Titles
- Eli seuraavaski vuorossa oli AJPW:n Tag mestaruuksien puolustus. Tämä olikin erinomainen TV-ottelu. Paini oli hyvää ja erilaisia tyylejä nähtiin monipuolisesti. Itseasiassa tämä oli aivan PPV tason ottelu. Hyvää tag team työskentelyä ja toimineita spotteja. Tämä myös oli hyvää vaihtelua kahden ensimmäisen Hardcore painotteisen ottelun jälkeen.
Arvosana:***+
4. Yoshihito Sasaki (c) vs. Ryota Hama For The BJW Strong Heavyweight Title
- Tämä oli hyvin toiminut isomies(Hama 176cm 205kg) vastaan pienempimies(Sasaki 174cm 96kg) ottelu. Tämän ottelun vihdyttävyys olikin pitkälti tarinassa, jossa alakynnessä ollut Sasaki antoi kaikkensa. Tämä ei silti tarkoita, että painillinen anti olisi ollut huonoa. Mukavaa brawlaamista ja Haman kokoiselta painijalta, jopa ne perus Elbow Dropit oikeasti vaikuttavat isoilta liikkeiltä, jotka voi lopettaa matsin.
Arvosana:**½
5. Abdullah Kobayashi (c) vs. Ryuji Ito For The BJW Death Match Heavyweight Title
- Tämä ottelu on aika vaikea arvioitava. Tämä ei painillisesti tarjonnut mitään hirveän erikoista, mutta tämä oli varmasti brutaalein näkemäni ottelu. Tässä oli monia spotteja, jotka olivat suorastaan makaabereja. Tavallaan tämä on silti omalaatuinen ottelu millaisia ei useasti nähdä. Aseista pitää mainita ainakin rokotusruiskut, tiiliskivet ja naulapeti. Tätä ottelua voisikin pitää eräänlaisena showpainin tribuuttina Gore-pornoilu elokuville.
Arvosana:**½
Kokonaisuudessaan viihdyttävä hardcore painotteinen TV-ohjelma. Meininki oli ajoittain, jopa yllättävän rankkaa varsinkin main eventissä. Kestoa tällä ohjelmalla oli 2 tuntia. Kokonaisuus 6+.
Dramatic Dream Team Presents Never Mind 2012 On TV:
Vielä tässä osassa olisi vuorossa DDT:n Never Mind 2012. DDT on hieman komediaan suuntautunut promootio. Paras esimerkki saman tyylisestä promootiosta olisi Chikara Pro Wrestling.
1. Danshoku Dino & Makoto Oishi vs. Team Dream Futures (Shigehiro Irie & Takao Soma)
- Ensimmäisenä otteluna nähtiin täysin huumoripitoinen ottelu. Huumoria revittiin tässä ottelussa lähinnä Joulusta ja homoseksuaalisuudesta. Harvoin nämä huumorimatsit ovat mitään hirveän hyviä, vaikka muutama hymyilyttänyt tilanne löytyikin. Tosin ei tätä liialla pituudella pilattu.
Arvosana:*½
2. Akito & Yukio Sakaguchi vs. Gorgeous Matsuno & MIKAMI vs. Hikaru Sato & Masa Takanashi vs. Michael Nakazawa & Tomomitsu Matsunaga
- Huumori linjalla jatkettiin, mutta tälläkertaa mukaan mahtui hieman parempaa painia. Valitettavasti tämä ottelu jäi erittäin lyhyeksi. Hienoimpia liikkeitä olivat erilaiset potkut ja submission liikkeet, joita ottelun aikana ehdittiin muutama nähdä.
Arvosana:**-
3. Gota Ihashi & Kota Ibushi vs. HARASHIMA & Hiroo Tsumaki
- Hyvä ja monipuolinen joukkue ottelu, jossa ei säästelty. Hieno loikkia ja näyttäviä suplexeja. Ottelussa pysyi koko ajan hyvä tempo päällä ei tylsiä hetkiä nähty. Parhaiten jäi mieleen Gota Ihashin Moonsault spotti. Viihdyttävä TV-ottelu , jota oli mukava katsoa.
Arvosana:**½
4. Antonio Honda, Daisuke Sasaki, Hoshitango & Yuji Hino vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) & Sanshiro Takagi
- Kyllä näitte oikein. Kyseessä siis oli 4 vs. 3 Handicap ottelu. Tämä ottelu aloitettiin hieman enemmän huumorilinjalla, mutta mitä pidemmälle tässä edettiin niin sitä vakavammaksi meno yltyi. Loppujen lopuksi tässä nähtiin hyvää painia ja varsinkin Tenkojin ja Sanshiro Takagin joukkue teki itseäni viihdyttäneitä liikkeitä. Tämä sai myös hyvin aikaa verrattuna esim. kahteen ensimmäiseen otteluun.
Arvosana:**+
5. Keisuke Ishii (c) vs. Isami Kodaka vs. Yasu Urano For The DDT Extreme Title
- Vyön nimestä huolimatta tämä ei ollut Hardcore ottelu vaan kolmen kevytsarjalaisen kohtaaminen eli brawlausta ja high flyingia nähtiin. Tässä ei kummiskaan mitään kovin muistettavia hetkiä nähty, mutta oli tämä silti viihdyttävä koitus näin televisio ohjelmaan.
Arvosana:**
6. El Generico (c) vs. Kenny Omega For The KO-D Openweight Title
- El Genericon ja Kenny Omegan välinen kohtaaminen lupaa jo paperilla hyvää, mutta tämä jopa ylitti odotukseni. Koko ottelun ajan tunnelma oli aivan loistavaa. Painillinen anti kaiken teknisen painin ja lucha librelle tyypillisten liikkeiden avulla oli lähes täydellistä. Monet erittäin uskottavat near fallit pitivät huolen, että tässä ottelussa sai jännittää voittajaa oikein kunnolla. Tämä olisi kuulunut olla viime vuoden parhaan TV-ottelun paikalla Awardseissa täysin ylivoimaisesti ja tämä olisikin nähty myös vuoden parhaiden ottelujen listalla. Kokonaisuudessaan erinomainen koitos. El Generico vastaan Kenny Omega DDT:n Never Mind 2012:sta. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****½
Main Event oli erittäin onnistunut ja jätti erittäin hyvän jälkimaun tästä Ohjelmasta. Pari ensimmäistä ottelua olivat hieman heikompia, mutta sitten ohjelman laatu lähtikin onnistuneeseen nousuun. Kestoa oli tälläkin ohjelmalla se 2 tuntia. Kokonaisuus 7+.
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
New Japan Pro Wrestling Presents New Beginning 2013 On PPV:
Eli Helmikuun PPV tarjonnan aloittaa NJPW:n New Beginning 2013. Viime kuussa NJPW:N tarjosikin hyvän PPV:n, joten nähtäväksi jää pystyykö NJPW:n jatkamaan hyvien tapahtumien putkeaan?
1. CHAOS (Jado, Takashi Iizuka, Tomohiro Ishii, Toru Yano & YOSHI-HASHI) vs. Jushin Thunder Liger, Manabu Nakanishi, Tama Tonga, Tiger Mask & Yuji Nagata
- PPV aloitettiin monipuolista painia tarjonneella Ten Man Tagilla. Tykkäsin siitä kuinka paljon erilaisia persoonia ottelu tarjosi Tiger Maskien, Ligerian ja Tama Tongien muodossa. Tämä ottelu alkoi ehkä hieman hitaasti, mutta tykkäsin kuinka se loppua myöden parani kokoajan. Ottelun suurimpana käänne kohtana silti pitäisin sitä hetkeä, kun Tiger Mask sai kehävuoron. Tiger Mask olikin mielestäni tämän ottelun suurin työmyyrä. Tiger Mask tarjosi myös ottelun hienoimman liikkeen, kun hän heitti kehätolpalle kiivenneen vastustajansa alas Arm Dragilla. Hyvä openeri heti alkuun, mutta olisi saanut ehkä olla hieman pidempi.
Arvosana:**+
2. Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA) (c) vs. Forever Hooligans (Alex Koslov & Rocky Romero) For The IWGP Junior Heavyweight Tag Team Titles
- Seuraavaksi vuorossa oli Junior Heavyweightien tag team ottelu. Tässä ottelussa nähtiinkiin erittäin akrobaattisia high flying liikkeitä ja toimivaa teknistä painia. Silti mielestäni ottelun parasta antia olivat sen hyvin toimineet near fallit ja joukkueiden hyvin toimineet kemiat. Tässä nähtiinkin monia tyylikkäitä ja innovatiivisia joukkueliikkeitä kummaltakin joukkueilta. Parhaan painillisen panoksen otteluun antoi mielestäni KUSHIDA, jonka monet lennokkaat ja atleettiset liikkeet olivat viihdyttäviä, kun taas hahmollisesti Alex Koslov onnistui viihdyttämään minua parhaiten. Hyvää kevytsarjalaisten painia ottelussa, joka sai tarpeeksi aikaa. Ei tästä vaan voinut mitenkään olla tykkäämättä.
Arvosana:***½
3.Prince Devitt (c) vs. Ryusuke Taguchi For The IWGP Junior Heavyweight Title
- Kevytsarjalaisilla jatkettiin, kun Prince Devitt ja Ryusuke Taguchi kohtasivat ottelussa, jonka panoksena oli IWGP Junior Heavyweight mestaruusvyö. Ottelu aloitettiin hyvin teknisellä ketjupainilla, josta siirryttiin hieman räikeämpiin liikkeisiin high flyingin muodossa. Ottelun parasta antia olikin ne isommat high flying-liikkeet ja uskottavat near fallit, joita nähtiin useita. Valitettavasti ottelun suurimmaksi heikkoudeksi nousi se, että on oikein osannut asettua kummankaan ottelijan puolelle tässä ottelussa, joten ottelun voittajalla ei ollut mielestäni mitään väliä. Tämähän luonnollisesti söi ottelun jännittävyyttä. Silti tämä tarjosi tarpeeksi hyvää painia ollakseen viihdyttävä.
Arvosana:***+
4. Killer Elite Squad (Davey Boy Smith Jr. & Lance Archer) (c) vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) For The IWGP Tag Team Titles
- Tässä vaiheessa siirryttiin pois kevytsarjalaisista, kun vuorossa oli illan tag team mestaruusottelu. Tässä ottelussa nähtiin pääasiassa loistavaa brawlausta ja viihdyttävää teknistä painia, mutta myös muutamat high flying ja voimaliikkeet nähtiin ottelun aikana. Ottelussa oli hyvä kamppailun tunne läsnä jo alusta asti ja hyvin suoritetut heel ja face asetelmat saivat yleisön hyvin mukaan. Ottelupari ei edelleenkään tuntunut tylsältä, vaikka tämä oli vähintään kolmas joukkueiden kohtaaminen, jonka olen vuoden sisään nähnyt. Tag team liikkeet olivat toimivis, vaikka mitään kovin erikoista ei nähtykkään. Hyvin onnistunut tag team koitos.
Arvosana:***½
5. Togi Makabe vs. Yujiro Takahashi
- Makaben ja Takahashin ottelu tarjosi hyvää brawlausta ja teknistä painia, jota höystettiin muutamille high flying liikkeillä. Painillisesti ottelun parasta antia olivat juuri erilaiset suplexit, Lariatit ja Takahashin tekemä moonsault. Tässäkin ottelussa oli se tietynlainen kamppailun tunne hyvin läsnä. Hyvin toiminut midcard ottelu, jossa ei mitään kovin ihmeellistä nähty ja jossa oli mielestäni hyvä lopetus.
Arvosana:***-
6. Hirooki Goto & Wataru Inoue vs. Laughter7 (Katsuyori Shibata & Kazushi Sakuraba)
- Illan kolmas tag team ottelu tarjosi brawlauksen ja MMA-Hybrid tyylien välisen kohtaamisen. Ottelun liikkeet siis lähinnä koostui erilaisita potkuista ja lukoista, mutta välillä ihan nähtiin muutamia suplexeja. Tämä oli muuten ihan toiminut kohtaaminen, jossa nähtiin muutama ihan mukava near fall, mutta itse en tykännyt tavasta, jolla ottelu lopetettiin, koska tunsin sen hieman anti-kliimaksinen.
Arvosana:**½
7. Kengo Mashimo vs. Shinsuke Nakamura
- Tämän ottelun painillinen anti koostui lähinnä erilaisista potkuista, Suplexeista ja lukotuksista. Ottelu mielestäni silti kärsi pienestä hitaudesta, joka teki tästä ajoittain hieman tylsän. Silti tämä oli ihan jees väli ottelu ennen illan isoimpia otteluita.
Arvosana:**+
8. Kazuchika Okada vs. Minoru Suzuki
- Okada vastaan Suzuki kuulostaa jo kortilla hyvältä matsilta ja sitä tämä myös oli. Ottelussa nähty paini oli hyvää ja monipuolista. Mielestäni ottelun parhaimpina puolina silti voidaan pitää sen tunnelmaa, jota monet onnistuneet counterit pitivät loistavasti yllä. Ottelussa nähtiin myös erittäin onnistunut loppukamppailu, josta pidin paljon. Oman mausteensa tähän otteluun tarjosivat kehänulkopuolella hääränneet kätyrit, jotka hoitivat hommansa hyvin. Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvin toiminut semi-main event, jossa oli suuren 1 vs. 1 kohtaamisen tunnetta.
Arvosana:****-
9. Hiroshi Tanahashi (c) vs. Karl Anderson For The IWGP Heavyweight Title
- Illan main eventtinä nähtiin Hiroshi Tanahashin ja Karl Andersonin välinen mestaruusottelu. Ottelua rakennettiin tapahtumassa hyvin näyttämällä erinomainen hype video, joka alusti loistavasti tunnelmaa tälle ottelulle. Painillisesti ottelu oli aivan erinomainen. Tässä nähtiin niin brawlausta ja voimaliikkeitä kuin teknistä painia ja henkeä salpaavia high flyingin liikkeitä, joista kaikki suoritettiin teknisesti erinomaisesti. Tanahashille tyypillisesti tässä nähtiin psykologisesti järkevää ja hyvin toteutettua jalan telomista. Ottelun spotit, kuten Avalanche TKO ja kehänulkopuolelle tehty Diving Crossbody olivat erittäin näyttäviä. Ottelun tunnelma oli myös kohdallaan ja yleisö reagoihyvin siinä nähtyihin near falleihin ja countereihin. Kokonaisuudessaan erinomainen ottelu, joka oli loistava valinta päättämään tämän tapahtuman. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****½
Painillisesti oikein hyvä tapahtuma, joka tarjosi erinomaisen main eventin ja useamman hyvän alemman kortin ottelun. Tunnelmaltaan tässä ei luonnollisesti oltu aivan samalla tasolla kuin mitä viime kuun Wrestle Kingdomissa, mutta kyllä tämäkin oli tunnelmaltaan silti oikein hyvä tapahtuma. Kokonaisuus 8-.
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Hyvä kun postaat näitä Hellhound. Luen aina. Edellisiin sellainen tarkennus, että nuo ovat lähinnä painia näyttävän Samurai TV:n lähetyksiä tapahtumista. Mikään promootio Japanissa ei varsinaisesti nauhoita tv-ohjelmiaan samalla lailla kuin USA:ssa, vaan tv-lähetykset ovat kooste kiertueen eri tapahtumien matseista tai valikoituja showeja, jotka joko näytetään kokonaan tai yleensä koostetaan parin tunnin tv-slottiin mahtuvaksi. Siksi on vähän hankalaa luokitella joitain tv-matseiksi, koska niitä ei ensisijaisesti televisiota varten tehdä ja samalla riippuu ihan tapahtumasta, että kuinka hyviä otteluista edes yritetään tehdä. Esimerkiksi DDT:lle tuo oli joulukuun isoin show, kun taas All Japanin tapahtuma oli vain neljän ottelun merkityksetön minishow jouluaattona jonkun laulajan konsertin yhteydessä.
Jos suositukset kelpaavat, niin haluaisin suositella paria All Japanin tapahtumaa nyt helmi-maaliskuussa. Vuosi sitten AJPW oli parhaimmillaan juuri näihin aikoihin ja nytkin ainakin paperilla tapahtumat näyttävät kiinnostavilta. Tänään 23.2. oli Korakuen Hallissa tapahtuma, jossa NOAHista lähtenyt viisikko kohtasi AJPW:n omat painijat singles-matseissa. Satuin tosin näkemään tulokset ja lähinnä parin odotetuimman ottelun kestojen perusteella tuo ei taida olla ihan niin hyvä tapahtuma kuin olisi voinut olla. Tämä tulee telkkarista Japanissa 2.3. ja jakoon sitten joskus. 17.3. on sitten All Japanin ehkä vuoden isoin show Sumo Hallissa. Viime vuoden vastaava oli yksi vuoden parhaista painitapahtumista maailmassa, ja kiinnostavalta näyttää card nytkin tähän mennessä. Se tapahtuma tulee telkkarista 22.3.
NJPW Wrestle Kingdom 4.1.2013
Seitsemän viikon ajan on ollut tarkoitus postata tarkempia ajatuksia New Japanin Tokyo Domen show'sta. Nyt olisi helppoa jättää tekemättä, mutta ryhdistäydyn ja kirjoitan kun kerran oli muutakin asiaa. Varsinaista arvostelua en tee, mutta jokaisesta ppv-matsista jotain. Ahdistavan pitkä tästä silti tulee.
Pidin tätä siis yhtenä viimeisen kymmenen vuoden parhaista painitapahtumista, jos ei parhaana. Parhain se olisi varmasti ollut, jos muutama avainmatsi olisi ollut vielä vähän parempi. New Japanin vahvuus on kuitenkin siinä, että mikään promootio ehkä ikinä ei ole pystynyt järjestämään näin monipuolista kokonaisuutena toimivaa tapahtumaa. New Japan ei ole indy-promootio, jossa jokainen painija haluaa näyttää parhaat liikkeensä ja pyrkiä parhaaseen matsiin. Sen sijaan jokaisella ottelulla on roolinsa kokonaisuuden rakentamisessa niin, että tärkeimmät ottelut saavat olla niitä parhaita ja katsojat eivät väsähdä ennen niitä. Ja kun painijat ovat näin hyviä, niin undercard-matsit toimivat ilman järjetöntä kestoa ja isoimpia spotteja.
Ppv:n avannut 4 vs. 4 oli mukava yleisöä lämmittelevä monsterien kohtaaminen onnellisella lopulla. Akebonon ja Bob Sappin vanha feud sai jatkoa, rikkinäinen mutta yleisön rakastama Manabu Nakanishi palasi, Strong Man oli juuri sopiva tähän ja selostaja Shimpei Nogami pääsi kostamaan häntä vuosikausia kiusanneelle Takashi Iizukalle. Painiltaan tietysti kömpelö, mutta hyvä ja kevyt alku pitkälle tapahtumalle.
Masato Tanaka vs. Shelton Benjamin oli ainut ihan turha ottelu tässä, vaikkei varsinaisesti huono ollutkaan. Heille ei annettu aikaa, eivätkä he käyttäneet edes sitä vajaata seitsemää minuuttia hyödykseen.
Tag-mestaruusmatsi Archer & Davey Boy Smith Jr. vs. Goto & Anderson oli sitten käänne painillisestikin parempaan. Aiemmin lähinnä taakkana roikkunut Archer on yhtäkkiä ihan ok Smithin kanssa. Goto ja Anderson ansaitsisivat normaalisti parempaa, mutta rosterin ollessa täynnä kovia nimiä ei kaikille riitä tilaa. Tänä vuonna tag-mestaruudet ratkaistiin hyvässä ottelussa ennen juuri ekan puoliskon isoja matseja.
Laulaja Ayumi Nakamura yllätti esittämällä Minoru Suzukin entrance-biisin yhdessä tapahtuman kohokohdista. New Japan toi tähän tapahtumaan monia viihteellisempiä piirteitä, jotka eivät mitenkään haitanneet sitä painipuolta, kuten WWE:n kohdalla välillä käy. Suzuki ja Yuji Nagata karismaattisina ja hirveän varmoina veteraaneina pistivät tähän paikkaan erittäin viihdyttävän taiston, jossa ei tarvittu isoja liikkeitä. Niiden vuoro olisi vasta seuraavaksi. He ovat kuitenkin painineet parempiakin matseja vastakkain, joten ei tämä mullistava ollut.
Ensimmäisen puoliskon main event eli junior heavyweightien 3-way oli jotain täysin poikkeuksellista, koska perinteiset promootiot Japanissa eivät tätä matsityyppiä lähes ikinä onneksi käytä. Mutta jos joku promootio voi saada otteluun kolme maailman parhaista junioreista, niin kyllä sellainen spektaakkeli kannattaa vuoden isossa tapahtumassa järjestää. Nagata vs. Suzukin tapaan Devitt ja Ibushi painivat keskenään paremman kohtaamisen tasan kaksi vuotta aiemmin Domessa, joten ei tämäkään ihan tajuntaa räjäyttänyt, vaikka erittäin hyvä olikin. Low Ki kuitenkin jo Hitman-pukunsa takia toi otteluun yhden elementin, joka teki tästä spotfestistä omalla tavallaan ikimuistoisen.
Tauon jälkeen palattiin rakastettujen veteraanien ottelulla, joka sai yleisön heti takaisin tapahtumaan. Keiji Muton parina TenKojia vastaan piti olla alunperin Muton edesmenneen Three Musketeers -toveri Shinya Hashimoton poika Daichi Hashimoto, joka kuitenkin loukkaantui vähän ennen tapahtumaa. Daichin jäätyä pois ottelu menetti oikeastaan kaiken merkityksensä, vaikka hän kehän laidalla olikin. Shinya Hashimoto oli kenties kaikkien aikojen suurin jättihalleissa pidettyjen painitapahtumien tähti, joten hän on aina juhlinnan arvoinen Tokyo Domessa. Hashimoton themen saattelemana tullut Otani oli kuitenkin oivallinen korvaaja. Muton sisääntulo vanhalla parhaalla themellään sai mainion reaktion, kuten oikeastaan kaikki näiden painijoiden tekemät liikkeet. Hieno lisä tälle oli myös vierailevana kehäkuuluttajana toiminut NJPW:n entinen kuuluttaja Hidekazu Tanaka. Vähän kuin Howard Finkel olisi Wrestlemaniassa. Kaikki osallistujat ovat rikki ja kaukana parhaista päivistään, mutta tämä oli yksinkertaisuudessaan valtavan viihdyttävä ja tärkeä osa tapahtumaa.
Makabe vs. Shibata oli etukäteen todella kiinnostavista otteluista ainut ihan selvä pettymys. Oli tiedossa, että tästä tulisi alle 10-minuuttinen intensiivinen tappelu, mutta juuri näille kahdelle sen olisi pitänyt olla täydellinen rooli. Makabe on mitään pelkäämätön babyface ja Shibata kusipäinen shooter. Hyvähän tämäkin silti oli.
NJPW vs. ulkopuolinen shooter -teema jatkui siinä illan isossa yllätyksessä, joka oli ehkä suurin syy siihen, että tapahtumaa näin hehkutetaan. Sakuraba vs. Nakamuran ymmärtäminen vaatii ehkä sen, että tietää jotain promootion historiastakin. Kymmenen vuotta sitten Antonio Inoki oli lähellä tuhota promootion näillä ulkopuolisilla mma-jampoilla. NJPW selviytyi siitä kuopasta ja nyt ilmassa oli aika huikea jännite, mikä loi tälle omanlaisen tunnelman, jollaista ei painitapahtumissa missään ole aikoihin nähty. Se korostui uskomattomalla tavalla, kun Nakamura sai mma-legenda Sakurabasta irti tämän uran selvästi parhaan painiottelun. Se promootion 40-vuotinen historia, heikot hetket mieleen tuova mma-ottelija vastassa ja uuden ajan New Japanin tähti puolustamassa painia tekivät tästä ihan erityisen.
Main event Kazuchika Okada vs. Hiroshi Tanahashi oli uusintaottelu IWGP-mestaruudesta ja isoin ottelu mitä New Japanilla oli tarjota. Taustoista olen muualla jo jauhanut. Tarinan puolesta kaikki tässä täsmäsi ja odotettavissa oli paras Tokyo Domen main event piiitkään aikaan. Sitähän se olikin. Hienointa koko tapahtumaa ajatellen oli se, että tämä oli tapahtuman ainut "tavanomainen" loistava painimatsi. Kaikissa muissa tärkeissä otteluissa oli jotain omaa ja tavallisesta poikkeavaa. Yritän kuitenkin väkisin löytää perusteluita sille miksi tämä tapahtuma ei olisi paras ikinä, ja tämän ottelun kohdalla on tasan kaksi miinusta. Voittaja oli vuoden kestäneen tarinan huipentuman kannalta väärä. Ottelu ei myöskään ollut heidän paras kohtaaminen. Onhan se kohtuutonta vaatia, kun kaksi edellistä ovat olleet erinomaisia, mutta feudin huipentumaan vuoden ykkösshow'ssa olisi ehkä jostain pitänyt kaivaa jotain uutta.
Lopuksi vielä avainmatseista kooste eli koko tekstin pointti. Opener oli kepeä kamppailu suosituilta monstereilta, Nagata vs. Suzuki oli karismaattisten veteraanien intensiivinen taisto, Low Ki vs. Ibushi vs. Devitt oli maailman parhaiden junioreiden mainio spottailu, Muto & Otani vs. TenKoji oli suosittujen veteraanien yleisönviihdyttäjä, Makabe vs. Shibata oli tyly ja hardcorempi brawl selkeällä face-heel-asetelmalla, Nakamura vs. Sakuraba oli jo lähinnä shoot stylea jännittyneessä tunnelmassa ja Okada vs. Tanahashi sellainen tyypillinen nykyaikainen loistava main event -matsi. Näin monipuolista painia ei muualla ole.
Jos suositukset kelpaavat, niin haluaisin suositella paria All Japanin tapahtumaa nyt helmi-maaliskuussa. Vuosi sitten AJPW oli parhaimmillaan juuri näihin aikoihin ja nytkin ainakin paperilla tapahtumat näyttävät kiinnostavilta. Tänään 23.2. oli Korakuen Hallissa tapahtuma, jossa NOAHista lähtenyt viisikko kohtasi AJPW:n omat painijat singles-matseissa. Satuin tosin näkemään tulokset ja lähinnä parin odotetuimman ottelun kestojen perusteella tuo ei taida olla ihan niin hyvä tapahtuma kuin olisi voinut olla. Tämä tulee telkkarista Japanissa 2.3. ja jakoon sitten joskus. 17.3. on sitten All Japanin ehkä vuoden isoin show Sumo Hallissa. Viime vuoden vastaava oli yksi vuoden parhaista painitapahtumista maailmassa, ja kiinnostavalta näyttää card nytkin tähän mennessä. Se tapahtuma tulee telkkarista 22.3.
NJPW Wrestle Kingdom 4.1.2013
Seitsemän viikon ajan on ollut tarkoitus postata tarkempia ajatuksia New Japanin Tokyo Domen show'sta. Nyt olisi helppoa jättää tekemättä, mutta ryhdistäydyn ja kirjoitan kun kerran oli muutakin asiaa. Varsinaista arvostelua en tee, mutta jokaisesta ppv-matsista jotain. Ahdistavan pitkä tästä silti tulee.
Pidin tätä siis yhtenä viimeisen kymmenen vuoden parhaista painitapahtumista, jos ei parhaana. Parhain se olisi varmasti ollut, jos muutama avainmatsi olisi ollut vielä vähän parempi. New Japanin vahvuus on kuitenkin siinä, että mikään promootio ehkä ikinä ei ole pystynyt järjestämään näin monipuolista kokonaisuutena toimivaa tapahtumaa. New Japan ei ole indy-promootio, jossa jokainen painija haluaa näyttää parhaat liikkeensä ja pyrkiä parhaaseen matsiin. Sen sijaan jokaisella ottelulla on roolinsa kokonaisuuden rakentamisessa niin, että tärkeimmät ottelut saavat olla niitä parhaita ja katsojat eivät väsähdä ennen niitä. Ja kun painijat ovat näin hyviä, niin undercard-matsit toimivat ilman järjetöntä kestoa ja isoimpia spotteja.
Ppv:n avannut 4 vs. 4 oli mukava yleisöä lämmittelevä monsterien kohtaaminen onnellisella lopulla. Akebonon ja Bob Sappin vanha feud sai jatkoa, rikkinäinen mutta yleisön rakastama Manabu Nakanishi palasi, Strong Man oli juuri sopiva tähän ja selostaja Shimpei Nogami pääsi kostamaan häntä vuosikausia kiusanneelle Takashi Iizukalle. Painiltaan tietysti kömpelö, mutta hyvä ja kevyt alku pitkälle tapahtumalle.
Masato Tanaka vs. Shelton Benjamin oli ainut ihan turha ottelu tässä, vaikkei varsinaisesti huono ollutkaan. Heille ei annettu aikaa, eivätkä he käyttäneet edes sitä vajaata seitsemää minuuttia hyödykseen.
Tag-mestaruusmatsi Archer & Davey Boy Smith Jr. vs. Goto & Anderson oli sitten käänne painillisestikin parempaan. Aiemmin lähinnä taakkana roikkunut Archer on yhtäkkiä ihan ok Smithin kanssa. Goto ja Anderson ansaitsisivat normaalisti parempaa, mutta rosterin ollessa täynnä kovia nimiä ei kaikille riitä tilaa. Tänä vuonna tag-mestaruudet ratkaistiin hyvässä ottelussa ennen juuri ekan puoliskon isoja matseja.
Laulaja Ayumi Nakamura yllätti esittämällä Minoru Suzukin entrance-biisin yhdessä tapahtuman kohokohdista. New Japan toi tähän tapahtumaan monia viihteellisempiä piirteitä, jotka eivät mitenkään haitanneet sitä painipuolta, kuten WWE:n kohdalla välillä käy. Suzuki ja Yuji Nagata karismaattisina ja hirveän varmoina veteraaneina pistivät tähän paikkaan erittäin viihdyttävän taiston, jossa ei tarvittu isoja liikkeitä. Niiden vuoro olisi vasta seuraavaksi. He ovat kuitenkin painineet parempiakin matseja vastakkain, joten ei tämä mullistava ollut.
Ensimmäisen puoliskon main event eli junior heavyweightien 3-way oli jotain täysin poikkeuksellista, koska perinteiset promootiot Japanissa eivät tätä matsityyppiä lähes ikinä onneksi käytä. Mutta jos joku promootio voi saada otteluun kolme maailman parhaista junioreista, niin kyllä sellainen spektaakkeli kannattaa vuoden isossa tapahtumassa järjestää. Nagata vs. Suzukin tapaan Devitt ja Ibushi painivat keskenään paremman kohtaamisen tasan kaksi vuotta aiemmin Domessa, joten ei tämäkään ihan tajuntaa räjäyttänyt, vaikka erittäin hyvä olikin. Low Ki kuitenkin jo Hitman-pukunsa takia toi otteluun yhden elementin, joka teki tästä spotfestistä omalla tavallaan ikimuistoisen.
Tauon jälkeen palattiin rakastettujen veteraanien ottelulla, joka sai yleisön heti takaisin tapahtumaan. Keiji Muton parina TenKojia vastaan piti olla alunperin Muton edesmenneen Three Musketeers -toveri Shinya Hashimoton poika Daichi Hashimoto, joka kuitenkin loukkaantui vähän ennen tapahtumaa. Daichin jäätyä pois ottelu menetti oikeastaan kaiken merkityksensä, vaikka hän kehän laidalla olikin. Shinya Hashimoto oli kenties kaikkien aikojen suurin jättihalleissa pidettyjen painitapahtumien tähti, joten hän on aina juhlinnan arvoinen Tokyo Domessa. Hashimoton themen saattelemana tullut Otani oli kuitenkin oivallinen korvaaja. Muton sisääntulo vanhalla parhaalla themellään sai mainion reaktion, kuten oikeastaan kaikki näiden painijoiden tekemät liikkeet. Hieno lisä tälle oli myös vierailevana kehäkuuluttajana toiminut NJPW:n entinen kuuluttaja Hidekazu Tanaka. Vähän kuin Howard Finkel olisi Wrestlemaniassa. Kaikki osallistujat ovat rikki ja kaukana parhaista päivistään, mutta tämä oli yksinkertaisuudessaan valtavan viihdyttävä ja tärkeä osa tapahtumaa.
Makabe vs. Shibata oli etukäteen todella kiinnostavista otteluista ainut ihan selvä pettymys. Oli tiedossa, että tästä tulisi alle 10-minuuttinen intensiivinen tappelu, mutta juuri näille kahdelle sen olisi pitänyt olla täydellinen rooli. Makabe on mitään pelkäämätön babyface ja Shibata kusipäinen shooter. Hyvähän tämäkin silti oli.
NJPW vs. ulkopuolinen shooter -teema jatkui siinä illan isossa yllätyksessä, joka oli ehkä suurin syy siihen, että tapahtumaa näin hehkutetaan. Sakuraba vs. Nakamuran ymmärtäminen vaatii ehkä sen, että tietää jotain promootion historiastakin. Kymmenen vuotta sitten Antonio Inoki oli lähellä tuhota promootion näillä ulkopuolisilla mma-jampoilla. NJPW selviytyi siitä kuopasta ja nyt ilmassa oli aika huikea jännite, mikä loi tälle omanlaisen tunnelman, jollaista ei painitapahtumissa missään ole aikoihin nähty. Se korostui uskomattomalla tavalla, kun Nakamura sai mma-legenda Sakurabasta irti tämän uran selvästi parhaan painiottelun. Se promootion 40-vuotinen historia, heikot hetket mieleen tuova mma-ottelija vastassa ja uuden ajan New Japanin tähti puolustamassa painia tekivät tästä ihan erityisen.
Main event Kazuchika Okada vs. Hiroshi Tanahashi oli uusintaottelu IWGP-mestaruudesta ja isoin ottelu mitä New Japanilla oli tarjota. Taustoista olen muualla jo jauhanut. Tarinan puolesta kaikki tässä täsmäsi ja odotettavissa oli paras Tokyo Domen main event piiitkään aikaan. Sitähän se olikin. Hienointa koko tapahtumaa ajatellen oli se, että tämä oli tapahtuman ainut "tavanomainen" loistava painimatsi. Kaikissa muissa tärkeissä otteluissa oli jotain omaa ja tavallisesta poikkeavaa. Yritän kuitenkin väkisin löytää perusteluita sille miksi tämä tapahtuma ei olisi paras ikinä, ja tämän ottelun kohdalla on tasan kaksi miinusta. Voittaja oli vuoden kestäneen tarinan huipentuman kannalta väärä. Ottelu ei myöskään ollut heidän paras kohtaaminen. Onhan se kohtuutonta vaatia, kun kaksi edellistä ovat olleet erinomaisia, mutta feudin huipentumaan vuoden ykkösshow'ssa olisi ehkä jostain pitänyt kaivaa jotain uutta.
Lopuksi vielä avainmatseista kooste eli koko tekstin pointti. Opener oli kepeä kamppailu suosituilta monstereilta, Nagata vs. Suzuki oli karismaattisten veteraanien intensiivinen taisto, Low Ki vs. Ibushi vs. Devitt oli maailman parhaiden junioreiden mainio spottailu, Muto & Otani vs. TenKoji oli suosittujen veteraanien yleisönviihdyttäjä, Makabe vs. Shibata oli tyly ja hardcorempi brawl selkeällä face-heel-asetelmalla, Nakamura vs. Sakuraba oli jo lähinnä shoot stylea jännittyneessä tunnelmassa ja Okada vs. Tanahashi sellainen tyypillinen nykyaikainen loistava main event -matsi. Näin monipuolista painia ei muualla ole.
Re: Yleinen puroresukeskustelu
Hellhound Presents:
Magical Mystery Voyage To The Magnificent World Of Puroresu Part 2 AKA Destination NOAH
Ensimmäiseksi haluan kiittää Goneria palautteesta ja on kiva tietää, että edes joku jaksaa näitä lukea. Tuon Samurai TV jutun tiesinkin, mutta silti lasken nämä TV-ohjelmiksi aivan, kuten Resistance Pron lähetykset, jotka ovat myös koosteita isommista tapahtumista. Samalla itse laskisin myös WCW:n Clash Of Champions tyyliset lähetykset ihan TV -ohjelmiksi, vaikka paino onkin enemmän painissa kuin juonikuvioissa.
Itse aiheeseen eli nyt olisi vuorossa Hellhoundin tutustuminen Pro Wrestling NOAH:in tarjontaan. Jos, joku ei tiedä niin Pro Wrestling NOAH on Japanin kolmanneksi suurin promootio. NOAH:lla on myös ymmärtääkseni ollut taloudellisia ongelmia lähiaikoina. Arvostelussa olevien tapahtumien koot vaihtelevat niin, että ensimmäinen on pienin ja viimeinen suurin. Jos jotakin nyt ihmetyttää, että miksi NOAH sai oman erikois osansa, mutta All Japan ei niin syy on ainoastaan siinä, että silloin, kun aloitin tämän projektin niin minulla ei ollut kuin yksi tuore show All Japania katsottavana. Tosin tarkoitus olisi arvostella lisää All Japania tulevaisuudessa.
Pro Wrestling NOAH Presents The First Navigation 2013 - Tag 3 ~Matsuyama Wrestle Fest~ On TV:
1. Genba Hirayanagi vs. Yoshinari Ogawa
- Show aloitettiin Hirayanagin ja Ogawan välisellä ottelulla. Tämä ottelu koostui lähinnä hieman heikon näköisestä brawlaamisesta, mutta onneksi ne muutamat isot liikkeet olivat sentään tyylikkäitä. Ottelun kohokohdiksi jäikin ottelussa nähdyt Missile Dropkick ja Saito Suplex. Lopetuskaan ei oikein mitään kovin kiinnostavaa tarjonnut, mutta ei tämä silti mikään täysin toivoton ottelu ollut,
Arvosana:**-
2. BRAVE (Atsushi Kotoge & Taiji Ishimori) vs. Marshall von Erich & Ross von Erich
- Seuraavaksi oli vuorossa tag team äksöniä, jossa toisena joukkueena nähtiin legendaarisen von Erichien painiperheen uuden sukupolven toivot eli Marshall & Ross. Tässä ottelussa nähtiin paljon enemmän teknisempää painia kuin mitä openerissa. Tykkäsinkin monista eri Submission-liikkeistä, mitä ottelussa nähtiin. Valitettavasti vasta vuoden painineet von Erichin veljekset myivät osan liikkeistä vielä hieman kehnosti. Kaiken kaikkiaan tämä oli tyydättävän solidia toimintaa koko kestonsa ajan.
Arvosana:**
3. Bravado Brothers (Harlem Bravado & Lance Bravado) vs. Shinya Ishikawa & Takeshi Morishima
- Toinen tag team ottelu putkeen. Tässä nähtiinkin ROH:ista tutut Bravadon veljekset toiminnassa. Tämä aloitettiin onnistuneella ketjupainilla, josta ottelu sitten siirtyi enemmän brawlauksen ja suplexeilla täytetyn teknisen painin pariin. Myös muutama onnistunut high flying-liike nähtiin. Itse tykkäsin eniten juuri Suplexeista, joista suosikikseni jäivät German Suplex ja Northern Light Suplex. Lopetus oli mielestäni myös hyvin onnistunut ja tykkäsin siinä käytetystä Submission-liikkeestä.
Arvosana:**½
4. Atsushi Kotoge vs. Bruiser Barry vs. Genba Hirayanagi vs. Harlem Bravado vs. Hitoshi Kumano vs. Lance Bravado vs. Marshall von Erich vs. Ross von Erich vs. Shinya Ishikawa vs. Taiji Ishimori vs. Takeshi Morishima vs. Yoshinari Ogawa
- Hämmentävin Battle Royal, jonka olen nähnyt. Tässä oli 12 ottelijaa ja eliminoinnit tehtiin selätyksillä. Ottelu koostui lähinnä siitä, että kun, joku kaadettiin maahan niin loput ryntäsivät tekemään suuren kasan maassa olevan päälle. Näin sitten saatiinkin ne 11 painijaa eliminoitua ihan muutamaan minuuttiin. Muutama ihan kiva spotti tässä nähtiin, mutta olihan tämä selvästi täysin fillerin roolissa.
Arvosana:*
5. Jason Jones vs. Maybach Taniguchi
- Jason Jonesin ja Maybach Taniguchin välinen ottelu oli suurilta osin viihdyttävää brawlaamista. Brawlaamisen lisäksi tässä nähtiin lähinnä isoja voimaliikkeitä, kuten Spinebuster ja chokeslam. Ottelu meni enimmäkseen Maybachin hallinnassa, mutta ne muutamat Jonesin yritykset tehdä comebacki olivat ihan onnistuneita. Kokonaisuudessaan ihan viihdyttävä rymistely, vaikka mitään kovin erikoista ei nähtykkään.
Arvosana:**+
6. Colt Cabana vs. KENTA
- Seuraavaksi nähtiin KENTAN ja Colt "Boom Boom" Cabanan välinen ottelu. Ottelu aloitettiin hyvällä hieman komediaa sisältäneellää ketjupainilla, kunnes otteluun saatiin lisää vauhtia. Kokonaisuudessaan ottelun paini oli monipuolista ja viihdyttävää. Ottelun kohokohtina nähtiin liikkeitä, kuten Springboard Moonsault, Top Rope Superplex, Billy Goats Curse ja Go To Sleep. Tykkäsin myös siitä kuinka erilaiset persoonat tässä ottelivat keskenään Cabanan ollessa kovin huumoripitoinen hauskaa pitävä hahmo, kun taas KENTA on sellainen lähes kuoleman vakava soturihahmo. Kokonaisuudessaan hyvä ottelu, mutta olisin mielelläni katsonut tätä kauemminkin.
Arvosana:***
7. BRAVE (Mohammed Yone, Naomichi Marufuji & Takashi Sugiura) vs. Satoshi Kojima, Takaaki Watanabe & Yuji Nagata
- Shown main eventtinä nähtiin Six Man Tag, joka tarjosikin oikein viihdyttävää painia. Ottelu aloitettiin intensiivisellä ja energisellä brawlauksella, josta sitten siirryttiin hetkellisesti hieman rauhallisempaan ja teknisempään painiin. Tässä nähtiin monia tyylikkäitä liikkeitä aina erilaisista Suplexeista, high flying liikkeisiin kuten Diving Leg Drop ja niistä sitten juoksuliikkeisiin kuten Spear ja Shining Wizard unohtamatta monia tehokkaita Submission-liikkeitä, kuten Ankle Lock ja Bow&Arrow. Matsi jaksettiinkin vetää hyvällä energialla loppuun asti ja tylsiltä vaiheilta vältyttiin.
Arvosana:***½
Kokonaisuus: 6+
Pro Wrestling NOAH Presents The First Navigation 2013 - Tag 4 On TV:
1. Genba Hirayanagi vs. Takaaki Watanabe
- Tapahtuma aloitettiin oikein perinteistä painia tarjoavalla ottelulla, jossa jopa liikkeet, kuten Snap Suplexit ja perus Dropkickit olivat isoja tapahtumia. Ottelun kulku olikin mielestäni lähempänä esimerkiksi 80-luvun NWA:ta kuin nykyistä indy-painia ja sen innovatiivisia Orange Crush Backbreakereitä ja vaikka tässä ei mitään kovin erikoisia liikkeitä nähtykkään ne liikkeet, joita nähtiin olivat hyvin suoritettuja. Kokonaisuudessaan tämä oli oikein toimiva openeri, joka tarjosi viihdyttävää painia kestonsa ajan.
Arvosana:**½
2. Marshall von Erich & Ross von Erich vs. The Bravado Brothers (Harlem Bravado & Lance Bravado)
- Illan toinen kohtaaminen käytiin Von Erich veljesten ja Bravado Brothersien välillä. Tämä oli liike anniltaan oikein mukava ottelu erilaisten suplexien ja muutamien high flying-liikkeiden ansiosta. Itse pidin erityisesti ottelussa nähdystä Iron Claw Slamistä, mutta tämä ottelu toisaalta kärsi siitä, että Von Erichit ovat vielä hieman epävarmoja kehässä ja heidän myymisensä ei ole mitään huippu luokkaa. Tosin eivät he ole vielä kovin kauaa tietääkseni painineetkaan, joten toivotaan, että nämä paranee hieman kokemuksen myötä. Kokonaisudessaan ihan kiva koitos, vaikka ei mihinkään erikoisen hyviin suorituksiin yltänytkään.
Arvosana:**
3. Jason Jones vs. Taiji Ishimori
- Tämä ottelu aloitettiin rauhallisella ketjupainilla, josta tämä sitten yltyi hieman nopeampaan ja lennokkaampaan painiin, jossa Taiji näyttikin monia tyylikkäitä high flying-liikkeitään. Jones taas ei oikein näyttänyt mitään erikoista ottelun aikana. Ihan ok ottelu, josta ei nyt mitään suurempaa kerrottavaa jäänyt.
Arvosana:**
4. Bruiser Barry vs. Genba Hirayanagi vs. Harlem Bravado vs. Hitoshi Kumano vs. Jason Jones vs. Lance Bravado vs. Marshall von Erich vs. Ross von Erich vs. Taiji Ishimori vs. Takaaki Watanabe
- Samanlainen filler Battle Royal kuin aikaisemmassa tapahtumassa, joten ei tälläinen konsepti vieläkään mielestäni toiminut. Ei kai tällä muutakaan tarkoitusta ole kuin olla filleri?
Arvosana:*
5. Colt Cabana vs. Yoshinari Ogawa
- Colt Cabana nähtiin jälleen tuomassa huumoria tähänkin tapahtumaan. Tässä nähtiinkin paljon huumoria, jota yhdisteltiin toimivaan tekniseen painiin. Valitettavasti tämä ei oikein missään vaiheessa yltänyt painillisesti seuraavalle vaihteelle, joten ei tässä painillisesti mitään kovin hienoa nähty, mutta Cabanan huumori on kyllä toimivaa ja viihdyttävää seurattavaa.
Arvosana:**½
6. Mohammed Yone & Takeshi Morishima vs. Satoshi Kojima & Yuji Nagata
- Ennen illan main eventtiä tarjottiinkin tälläinen tag team ottelu, jossa Mohammed Yone & Takeshi Morishima kohtasivat Satoshi Kojiman & Yuji Nagatan joukkueen. Tämä olikin oikein hyvä ottelu, jossa nähtiin viihdyttävää brawlaamista ja oikein tyylikästä teknistä painia erilaisten lukkojen ja suplexien muodossa. Ottelussa nähtiin myös riittävästi isompia liikkeitä, jotka olivat hyvin ajoitettuja. Ottelussa oli myös hyvää kamppailun tunnetta, joka sai tämän tuntumaan isolta kohtaamiselta. Kokonaisuudessaan oikein hyvä ja viihdyttävä ottelu.
Arvosana:***½
7. BRAVE (Atsushi Kotoge, Naomichi Marufuji & Takashi Sugiura) vs. No Mercy (KENTA, Maybach Taniguchi & Yoshihiro Takayama)
- Illan main eventtinä nähtiin Team Braven ja Team No Mercyn välinen kuuden miehen tag team ottelu. Painillisesti tämä ottelu tarjosi monipuolista menoa missä nähtiin niin hyvää brawlausta ja voimaliikkeitä kuin lennokasta high flyingia. Valitettavasti ottelu hyytyi hieman puolivälin vaiheilla, mutta erittäin energinen loppu paikkasi tätä hieman. Kokonaisuudessaan tämä oli hyvin viihdyttävä ja toimiva ottelu,
Arvosana:***+
Kokonaisuus: 6+
Pro Wrestling NOAH Presents Great Voyage 2013 In Osaka On TV:
1. Hayato Nanjyo & Takaku Fuke vs. No Mercy (Genba Hirayanagi & Maybach Jr.)
- Ilta aloitettiin lähinnä brawlausta sisältäneellä joukkue ottelulla. Tässä ei hirveästi mitään heittoja nähty, mutta ne muutamat olivat silti hyvin toteutettuja. Parhaiten tästä jäikin mieleen Maybach Jr.:n tekemä jonkinlainen Hammer Lock Front Chancery Suplex. Tämä jäi mielestäni hieman liian lyhyeksi, joten ei tässä mitään kovin erikoista ehtinyt tapahtumaan. Silti ihan solidi openeri.
Arvosana:**-
2. Bravado Brothers (Harlem Bravado & Lance Bravado) vs. Marshall von Erich & Ross von Erich
- Bravado Brothersien ja Von Erich veljesten välille oli siis bookattu uusinta ottelu. Tällä kertaa ottelu olikin hieman parempi kuin heidän aikaisempi ottelu. Tässä nähtiin monipuolisesti erilaista painia aina brawlauksesta high flyingiin ja siitä voimaliikkeisiin. Joitain pieniä ajoitus virheitä ja pieniä vikoja myymisessä edelleen nähtiin, mutta ne eivät pistäneet silmään tällä kertaa niin pahasti. Kokonaisuudessaan ihan viihdyttävä tag team kohtaaminen.
Arvosana:**+
3. Colt Cabana & Jason Jones vs. Diamond Ring (Katsuhiko Nakajima & Satoshi Kajiwara)
- Tag team menolla jatketaan. Tällä kertaa Colt Cabanan ja Jason Jonesin muodostama joukkue kohtasi Diamond Ringin. Colt Cabana oli selvästi tämän ottelun suurin tähti ja viihdyttävin ottelija. Cabanan tekemät liikkeet, kuten esimerkiksi Springboard Moonsault olivat ehdottomasti ottelun parasta antia. Ei tämä silti kokonaisuudessaan mikään erityisen hyvä ottelu ollut, vaikka tässä silti omat hetkensä oli. Silti ihan viihdyttävä kokonaisuus.
Arvosana:**½
4. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask vs. Atsushi Kotoge & Yoshinari Ogawa
- Aika tag painoittein tapahtumahan tämä on, mutta sentään tämä ottelu erottuu aiemmista sillä, että tämä on selvästi Junior Heavyweight painotteinen ottelu, joten lennokkaampaa painia oli luvassa. Tässä nähtiinkin niiden muutaman tyylikkään high flyingin liikkeen lisäksi myös loistavia heittoja, kuten mm. Powerbomb, Tombstone ja Brainbuster. Tämä olikin kokonaisuudessaan tapahtuman paras ottelu tähän asti. Kokonaisuudessaan oikein hyvä ottelu, jota olisin mielelläni katsonut vieläkin pidempään.
Arvosana:***+
5. Mohammed Yone & Ryuji Hijikata vs. Takaaki Watanabe & Yuji Nagata
- Tämän ottelun kantavana teemana olikin NOAH vs. NJPW asetelma. Tässä ottelussa nähtiin lähinnä hyvää brawlausta, jota välillä aina maustettiin erilaisilla luovutusliikkeillä ja suplexeilla. Parhaiten näistä liikkeistä mieleen jäi Crossface, Front Chancery Suplex ja Brainbuster. Kokonaisuudessaan oikein hyvä ottelu näin ennen illan isoja mestaruusotteluja.
Arvosana:***+
6. Shuji Kondo (c) vs. Taiji Ishimori For The GHC Junior Heavyweight Title
- Illan ensimmäisenä mestaruusotteluna nähtiin Shuji Kondon ja Taiji Ishimorin välinen Junior Heavyweight title ottelu. Ottelu rakentuikin pitkälti näiden painijoiden koko eroon, jossa siis Taiji yritti pärjätä nopeudellaann ja akrobaattisuudellaan Kondon brutaalia voimaa vastaan. Tämä loikin hyvän underdog aseman, jossa katsojan oli helppo asettua altavastaaja Taijin puolelle. Painillisesti ottelu oli erinomaista viihdettä, josta ei near falleja, upeita spotteja ja makaabereja liikkeitä puuttunut. Liikkeistä on aivan pakko mainita mm. sellaiset kuin Kondon Black Tiger Bomb ja Canadian Backbreaker nostosta tehty Piledriver, ja Taijilta hänen 450 Splashit ja hänen upea loikka, jossa Taiji hyppäsi kehän sisäpuolelta kehänulkopuolella olevan Kondon päälle Senton Bombilla. Kokonaisuudessaan kyseessä oli erinomainen koitos, jossa nähtiin niin hyvää painia kuin myös jännittäviä tilanteita. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****+
7. BRAVE (Naomichi Marufuji & Takashi Sugiura) (c) vs. No Mercy (Maybach Taniguchi & Yoshihiro Takayama)For The GHC Tag Team Titles
- Vielä ennen main eventtiä nähtiin Marufujiin & Sugiuran ja Maybach Taniguchin & Yoshihiro Takayaman välinen joukkuemestaruusottelu. Tämä ottelu oli pitkälti toimivaa brawlausta, jossa välillä sitten nähtiin jotain isompia suplexeja. Ottelun parasta antia silti mielestäni oli sen hyvin onnistuneet heel ja face asetelmat missä massiiviset No Mercyn heelit pieksivät pienempiä BRAVEN jäseniä ja käyttivät erilaisia kepulikonsteja aseista puremisiin pitääkseen ottelun hallinnassaan. Ottelu laahasi jonkin aikaa puolivälin paikkeilla, joka sakotti kokonaisuutta hieman. Silti tämä oli oikein hyvä joukkue ottelu, joka sai hyvin aikaa ja tarjosi hyvää painia.
Arvosana:***½
8. Takeshi Morishima (c) vs. KENTA (w/Katsuyori Shibata) For The GHC Heavyweight Title
- Illan main eventtinä nähtiin haastaja KENTAN ja mestari Takeshi Morishiman välinen ottelu, jota kuvaamaan sopii parhaiten sanat stiffi ja intensiivinen. Ottelussa nähtiinkin suorastaan erinomaista brawlaamista, jota maustettiin erillaisten supleien ja submission holdien avulla. Ottelussa nähtiin myös muutama hyvin toiminut spotti, joissa toisessa KENTA hyppäsi kehätolpalta Diving Stompin kehänulkopulella makaavan vastustajansa päällä ja toinen spotti nähtiin kuin Morishima iski KENTAN kanveesiin Avalanche Exploder Suplexilla. Kokonaisuudessaan erinomainen mestaruuskoitos, jonka stiffi meno oli välillä aika hurjaa seurattavaa. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****
Kokonaisuus: /b]
Yhteenveto: NOAH:ilta voisin tämän perusteella suositella noita isompia Great Voyage tapahtumia, joista ainakin tämä Tammikuinen oli hyvä tapahtuma, jossa nähtiin, jopa 2 erinomaista ottelua. Pienemmät tapahtumat eivät ainakaan näiden esimerkkien perusteella ollut kovin erikoisia, vaikka en huonoiksikaan väitä.
Magical Mystery Voyage To The Magnificent World Of Puroresu Part 2 AKA Destination NOAH
Ensimmäiseksi haluan kiittää Goneria palautteesta ja on kiva tietää, että edes joku jaksaa näitä lukea. Tuon Samurai TV jutun tiesinkin, mutta silti lasken nämä TV-ohjelmiksi aivan, kuten Resistance Pron lähetykset, jotka ovat myös koosteita isommista tapahtumista. Samalla itse laskisin myös WCW:n Clash Of Champions tyyliset lähetykset ihan TV -ohjelmiksi, vaikka paino onkin enemmän painissa kuin juonikuvioissa.
Itse aiheeseen eli nyt olisi vuorossa Hellhoundin tutustuminen Pro Wrestling NOAH:in tarjontaan. Jos, joku ei tiedä niin Pro Wrestling NOAH on Japanin kolmanneksi suurin promootio. NOAH:lla on myös ymmärtääkseni ollut taloudellisia ongelmia lähiaikoina. Arvostelussa olevien tapahtumien koot vaihtelevat niin, että ensimmäinen on pienin ja viimeinen suurin. Jos jotakin nyt ihmetyttää, että miksi NOAH sai oman erikois osansa, mutta All Japan ei niin syy on ainoastaan siinä, että silloin, kun aloitin tämän projektin niin minulla ei ollut kuin yksi tuore show All Japania katsottavana. Tosin tarkoitus olisi arvostella lisää All Japania tulevaisuudessa.
Pro Wrestling NOAH Presents The First Navigation 2013 - Tag 3 ~Matsuyama Wrestle Fest~ On TV:
1. Genba Hirayanagi vs. Yoshinari Ogawa
- Show aloitettiin Hirayanagin ja Ogawan välisellä ottelulla. Tämä ottelu koostui lähinnä hieman heikon näköisestä brawlaamisesta, mutta onneksi ne muutamat isot liikkeet olivat sentään tyylikkäitä. Ottelun kohokohdiksi jäikin ottelussa nähdyt Missile Dropkick ja Saito Suplex. Lopetuskaan ei oikein mitään kovin kiinnostavaa tarjonnut, mutta ei tämä silti mikään täysin toivoton ottelu ollut,
Arvosana:**-
2. BRAVE (Atsushi Kotoge & Taiji Ishimori) vs. Marshall von Erich & Ross von Erich
- Seuraavaksi oli vuorossa tag team äksöniä, jossa toisena joukkueena nähtiin legendaarisen von Erichien painiperheen uuden sukupolven toivot eli Marshall & Ross. Tässä ottelussa nähtiin paljon enemmän teknisempää painia kuin mitä openerissa. Tykkäsinkin monista eri Submission-liikkeistä, mitä ottelussa nähtiin. Valitettavasti vasta vuoden painineet von Erichin veljekset myivät osan liikkeistä vielä hieman kehnosti. Kaiken kaikkiaan tämä oli tyydättävän solidia toimintaa koko kestonsa ajan.
Arvosana:**
3. Bravado Brothers (Harlem Bravado & Lance Bravado) vs. Shinya Ishikawa & Takeshi Morishima
- Toinen tag team ottelu putkeen. Tässä nähtiinkin ROH:ista tutut Bravadon veljekset toiminnassa. Tämä aloitettiin onnistuneella ketjupainilla, josta ottelu sitten siirtyi enemmän brawlauksen ja suplexeilla täytetyn teknisen painin pariin. Myös muutama onnistunut high flying-liike nähtiin. Itse tykkäsin eniten juuri Suplexeista, joista suosikikseni jäivät German Suplex ja Northern Light Suplex. Lopetus oli mielestäni myös hyvin onnistunut ja tykkäsin siinä käytetystä Submission-liikkeestä.
Arvosana:**½
4. Atsushi Kotoge vs. Bruiser Barry vs. Genba Hirayanagi vs. Harlem Bravado vs. Hitoshi Kumano vs. Lance Bravado vs. Marshall von Erich vs. Ross von Erich vs. Shinya Ishikawa vs. Taiji Ishimori vs. Takeshi Morishima vs. Yoshinari Ogawa
- Hämmentävin Battle Royal, jonka olen nähnyt. Tässä oli 12 ottelijaa ja eliminoinnit tehtiin selätyksillä. Ottelu koostui lähinnä siitä, että kun, joku kaadettiin maahan niin loput ryntäsivät tekemään suuren kasan maassa olevan päälle. Näin sitten saatiinkin ne 11 painijaa eliminoitua ihan muutamaan minuuttiin. Muutama ihan kiva spotti tässä nähtiin, mutta olihan tämä selvästi täysin fillerin roolissa.
Arvosana:*
5. Jason Jones vs. Maybach Taniguchi
- Jason Jonesin ja Maybach Taniguchin välinen ottelu oli suurilta osin viihdyttävää brawlaamista. Brawlaamisen lisäksi tässä nähtiin lähinnä isoja voimaliikkeitä, kuten Spinebuster ja chokeslam. Ottelu meni enimmäkseen Maybachin hallinnassa, mutta ne muutamat Jonesin yritykset tehdä comebacki olivat ihan onnistuneita. Kokonaisuudessaan ihan viihdyttävä rymistely, vaikka mitään kovin erikoista ei nähtykkään.
Arvosana:**+
6. Colt Cabana vs. KENTA
- Seuraavaksi nähtiin KENTAN ja Colt "Boom Boom" Cabanan välinen ottelu. Ottelu aloitettiin hyvällä hieman komediaa sisältäneellää ketjupainilla, kunnes otteluun saatiin lisää vauhtia. Kokonaisuudessaan ottelun paini oli monipuolista ja viihdyttävää. Ottelun kohokohtina nähtiin liikkeitä, kuten Springboard Moonsault, Top Rope Superplex, Billy Goats Curse ja Go To Sleep. Tykkäsin myös siitä kuinka erilaiset persoonat tässä ottelivat keskenään Cabanan ollessa kovin huumoripitoinen hauskaa pitävä hahmo, kun taas KENTA on sellainen lähes kuoleman vakava soturihahmo. Kokonaisuudessaan hyvä ottelu, mutta olisin mielelläni katsonut tätä kauemminkin.
Arvosana:***
7. BRAVE (Mohammed Yone, Naomichi Marufuji & Takashi Sugiura) vs. Satoshi Kojima, Takaaki Watanabe & Yuji Nagata
- Shown main eventtinä nähtiin Six Man Tag, joka tarjosikin oikein viihdyttävää painia. Ottelu aloitettiin intensiivisellä ja energisellä brawlauksella, josta sitten siirryttiin hetkellisesti hieman rauhallisempaan ja teknisempään painiin. Tässä nähtiin monia tyylikkäitä liikkeitä aina erilaisista Suplexeista, high flying liikkeisiin kuten Diving Leg Drop ja niistä sitten juoksuliikkeisiin kuten Spear ja Shining Wizard unohtamatta monia tehokkaita Submission-liikkeitä, kuten Ankle Lock ja Bow&Arrow. Matsi jaksettiinkin vetää hyvällä energialla loppuun asti ja tylsiltä vaiheilta vältyttiin.
Arvosana:***½
Kokonaisuus: 6+
Pro Wrestling NOAH Presents The First Navigation 2013 - Tag 4 On TV:
1. Genba Hirayanagi vs. Takaaki Watanabe
- Tapahtuma aloitettiin oikein perinteistä painia tarjoavalla ottelulla, jossa jopa liikkeet, kuten Snap Suplexit ja perus Dropkickit olivat isoja tapahtumia. Ottelun kulku olikin mielestäni lähempänä esimerkiksi 80-luvun NWA:ta kuin nykyistä indy-painia ja sen innovatiivisia Orange Crush Backbreakereitä ja vaikka tässä ei mitään kovin erikoisia liikkeitä nähtykkään ne liikkeet, joita nähtiin olivat hyvin suoritettuja. Kokonaisuudessaan tämä oli oikein toimiva openeri, joka tarjosi viihdyttävää painia kestonsa ajan.
Arvosana:**½
2. Marshall von Erich & Ross von Erich vs. The Bravado Brothers (Harlem Bravado & Lance Bravado)
- Illan toinen kohtaaminen käytiin Von Erich veljesten ja Bravado Brothersien välillä. Tämä oli liike anniltaan oikein mukava ottelu erilaisten suplexien ja muutamien high flying-liikkeiden ansiosta. Itse pidin erityisesti ottelussa nähdystä Iron Claw Slamistä, mutta tämä ottelu toisaalta kärsi siitä, että Von Erichit ovat vielä hieman epävarmoja kehässä ja heidän myymisensä ei ole mitään huippu luokkaa. Tosin eivät he ole vielä kovin kauaa tietääkseni painineetkaan, joten toivotaan, että nämä paranee hieman kokemuksen myötä. Kokonaisudessaan ihan kiva koitos, vaikka ei mihinkään erikoisen hyviin suorituksiin yltänytkään.
Arvosana:**
3. Jason Jones vs. Taiji Ishimori
- Tämä ottelu aloitettiin rauhallisella ketjupainilla, josta tämä sitten yltyi hieman nopeampaan ja lennokkaampaan painiin, jossa Taiji näyttikin monia tyylikkäitä high flying-liikkeitään. Jones taas ei oikein näyttänyt mitään erikoista ottelun aikana. Ihan ok ottelu, josta ei nyt mitään suurempaa kerrottavaa jäänyt.
Arvosana:**
4. Bruiser Barry vs. Genba Hirayanagi vs. Harlem Bravado vs. Hitoshi Kumano vs. Jason Jones vs. Lance Bravado vs. Marshall von Erich vs. Ross von Erich vs. Taiji Ishimori vs. Takaaki Watanabe
- Samanlainen filler Battle Royal kuin aikaisemmassa tapahtumassa, joten ei tälläinen konsepti vieläkään mielestäni toiminut. Ei kai tällä muutakaan tarkoitusta ole kuin olla filleri?
Arvosana:*
5. Colt Cabana vs. Yoshinari Ogawa
- Colt Cabana nähtiin jälleen tuomassa huumoria tähänkin tapahtumaan. Tässä nähtiinkin paljon huumoria, jota yhdisteltiin toimivaan tekniseen painiin. Valitettavasti tämä ei oikein missään vaiheessa yltänyt painillisesti seuraavalle vaihteelle, joten ei tässä painillisesti mitään kovin hienoa nähty, mutta Cabanan huumori on kyllä toimivaa ja viihdyttävää seurattavaa.
Arvosana:**½
6. Mohammed Yone & Takeshi Morishima vs. Satoshi Kojima & Yuji Nagata
- Ennen illan main eventtiä tarjottiinkin tälläinen tag team ottelu, jossa Mohammed Yone & Takeshi Morishima kohtasivat Satoshi Kojiman & Yuji Nagatan joukkueen. Tämä olikin oikein hyvä ottelu, jossa nähtiin viihdyttävää brawlaamista ja oikein tyylikästä teknistä painia erilaisten lukkojen ja suplexien muodossa. Ottelussa nähtiin myös riittävästi isompia liikkeitä, jotka olivat hyvin ajoitettuja. Ottelussa oli myös hyvää kamppailun tunnetta, joka sai tämän tuntumaan isolta kohtaamiselta. Kokonaisuudessaan oikein hyvä ja viihdyttävä ottelu.
Arvosana:***½
7. BRAVE (Atsushi Kotoge, Naomichi Marufuji & Takashi Sugiura) vs. No Mercy (KENTA, Maybach Taniguchi & Yoshihiro Takayama)
- Illan main eventtinä nähtiin Team Braven ja Team No Mercyn välinen kuuden miehen tag team ottelu. Painillisesti tämä ottelu tarjosi monipuolista menoa missä nähtiin niin hyvää brawlausta ja voimaliikkeitä kuin lennokasta high flyingia. Valitettavasti ottelu hyytyi hieman puolivälin vaiheilla, mutta erittäin energinen loppu paikkasi tätä hieman. Kokonaisuudessaan tämä oli hyvin viihdyttävä ja toimiva ottelu,
Arvosana:***+
Kokonaisuus: 6+
Pro Wrestling NOAH Presents Great Voyage 2013 In Osaka On TV:
1. Hayato Nanjyo & Takaku Fuke vs. No Mercy (Genba Hirayanagi & Maybach Jr.)
- Ilta aloitettiin lähinnä brawlausta sisältäneellä joukkue ottelulla. Tässä ei hirveästi mitään heittoja nähty, mutta ne muutamat olivat silti hyvin toteutettuja. Parhaiten tästä jäikin mieleen Maybach Jr.:n tekemä jonkinlainen Hammer Lock Front Chancery Suplex. Tämä jäi mielestäni hieman liian lyhyeksi, joten ei tässä mitään kovin erikoista ehtinyt tapahtumaan. Silti ihan solidi openeri.
Arvosana:**-
2. Bravado Brothers (Harlem Bravado & Lance Bravado) vs. Marshall von Erich & Ross von Erich
- Bravado Brothersien ja Von Erich veljesten välille oli siis bookattu uusinta ottelu. Tällä kertaa ottelu olikin hieman parempi kuin heidän aikaisempi ottelu. Tässä nähtiin monipuolisesti erilaista painia aina brawlauksesta high flyingiin ja siitä voimaliikkeisiin. Joitain pieniä ajoitus virheitä ja pieniä vikoja myymisessä edelleen nähtiin, mutta ne eivät pistäneet silmään tällä kertaa niin pahasti. Kokonaisuudessaan ihan viihdyttävä tag team kohtaaminen.
Arvosana:**+
3. Colt Cabana & Jason Jones vs. Diamond Ring (Katsuhiko Nakajima & Satoshi Kajiwara)
- Tag team menolla jatketaan. Tällä kertaa Colt Cabanan ja Jason Jonesin muodostama joukkue kohtasi Diamond Ringin. Colt Cabana oli selvästi tämän ottelun suurin tähti ja viihdyttävin ottelija. Cabanan tekemät liikkeet, kuten esimerkiksi Springboard Moonsault olivat ehdottomasti ottelun parasta antia. Ei tämä silti kokonaisuudessaan mikään erityisen hyvä ottelu ollut, vaikka tässä silti omat hetkensä oli. Silti ihan viihdyttävä kokonaisuus.
Arvosana:**½
4. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask vs. Atsushi Kotoge & Yoshinari Ogawa
- Aika tag painoittein tapahtumahan tämä on, mutta sentään tämä ottelu erottuu aiemmista sillä, että tämä on selvästi Junior Heavyweight painotteinen ottelu, joten lennokkaampaa painia oli luvassa. Tässä nähtiinkin niiden muutaman tyylikkään high flyingin liikkeen lisäksi myös loistavia heittoja, kuten mm. Powerbomb, Tombstone ja Brainbuster. Tämä olikin kokonaisuudessaan tapahtuman paras ottelu tähän asti. Kokonaisuudessaan oikein hyvä ottelu, jota olisin mielelläni katsonut vieläkin pidempään.
Arvosana:***+
5. Mohammed Yone & Ryuji Hijikata vs. Takaaki Watanabe & Yuji Nagata
- Tämän ottelun kantavana teemana olikin NOAH vs. NJPW asetelma. Tässä ottelussa nähtiin lähinnä hyvää brawlausta, jota välillä aina maustettiin erilaisilla luovutusliikkeillä ja suplexeilla. Parhaiten näistä liikkeistä mieleen jäi Crossface, Front Chancery Suplex ja Brainbuster. Kokonaisuudessaan oikein hyvä ottelu näin ennen illan isoja mestaruusotteluja.
Arvosana:***+
6. Shuji Kondo (c) vs. Taiji Ishimori For The GHC Junior Heavyweight Title
- Illan ensimmäisenä mestaruusotteluna nähtiin Shuji Kondon ja Taiji Ishimorin välinen Junior Heavyweight title ottelu. Ottelu rakentuikin pitkälti näiden painijoiden koko eroon, jossa siis Taiji yritti pärjätä nopeudellaann ja akrobaattisuudellaan Kondon brutaalia voimaa vastaan. Tämä loikin hyvän underdog aseman, jossa katsojan oli helppo asettua altavastaaja Taijin puolelle. Painillisesti ottelu oli erinomaista viihdettä, josta ei near falleja, upeita spotteja ja makaabereja liikkeitä puuttunut. Liikkeistä on aivan pakko mainita mm. sellaiset kuin Kondon Black Tiger Bomb ja Canadian Backbreaker nostosta tehty Piledriver, ja Taijilta hänen 450 Splashit ja hänen upea loikka, jossa Taiji hyppäsi kehän sisäpuolelta kehänulkopuolella olevan Kondon päälle Senton Bombilla. Kokonaisuudessaan kyseessä oli erinomainen koitos, jossa nähtiin niin hyvää painia kuin myös jännittäviä tilanteita. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****+
7. BRAVE (Naomichi Marufuji & Takashi Sugiura) (c) vs. No Mercy (Maybach Taniguchi & Yoshihiro Takayama)For The GHC Tag Team Titles
- Vielä ennen main eventtiä nähtiin Marufujiin & Sugiuran ja Maybach Taniguchin & Yoshihiro Takayaman välinen joukkuemestaruusottelu. Tämä ottelu oli pitkälti toimivaa brawlausta, jossa välillä sitten nähtiin jotain isompia suplexeja. Ottelun parasta antia silti mielestäni oli sen hyvin onnistuneet heel ja face asetelmat missä massiiviset No Mercyn heelit pieksivät pienempiä BRAVEN jäseniä ja käyttivät erilaisia kepulikonsteja aseista puremisiin pitääkseen ottelun hallinnassaan. Ottelu laahasi jonkin aikaa puolivälin paikkeilla, joka sakotti kokonaisuutta hieman. Silti tämä oli oikein hyvä joukkue ottelu, joka sai hyvin aikaa ja tarjosi hyvää painia.
Arvosana:***½
8. Takeshi Morishima (c) vs. KENTA (w/Katsuyori Shibata) For The GHC Heavyweight Title
- Illan main eventtinä nähtiin haastaja KENTAN ja mestari Takeshi Morishiman välinen ottelu, jota kuvaamaan sopii parhaiten sanat stiffi ja intensiivinen. Ottelussa nähtiinkin suorastaan erinomaista brawlaamista, jota maustettiin erillaisten supleien ja submission holdien avulla. Ottelussa nähtiin myös muutama hyvin toiminut spotti, joissa toisessa KENTA hyppäsi kehätolpalta Diving Stompin kehänulkopulella makaavan vastustajansa päällä ja toinen spotti nähtiin kuin Morishima iski KENTAN kanveesiin Avalanche Exploder Suplexilla. Kokonaisuudessaan erinomainen mestaruuskoitos, jonka stiffi meno oli välillä aika hurjaa seurattavaa. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****
Kokonaisuus: /b]
Yhteenveto: NOAH:ilta voisin tämän perusteella suositella noita isompia Great Voyage tapahtumia, joista ainakin tämä Tammikuinen oli hyvä tapahtuma, jossa nähtiin, jopa 2 erinomaista ottelua. Pienemmät tapahtumat eivät ainakaan näiden esimerkkien perusteella ollut kovin erikoisia, vaikka en huonoiksikaan väitä.
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
New Japan Pro Wrestling Presents 41st Anniversary Show On TV:
- NJPW:n juhlisti syntymäpäiviään tarjoamalla potentiaalisella kortilla varustetun shown Samurai TV:llä, joten ei muutakun, että hyvää syntymäpäivää 41-vuotiaalle promootiolle .
1. Hiromu Takahashi & Takaaki Watanabe vs. Sho Tanaka & Yohei Komatsu
- Lähetys aloitettiin tag team ottelulla, jossa nähtiin hyvää painia niin brawlauksen kuin teknisen painin muodossa. Mitään kovin erikoisia liikkeitä tämä ottelu ei tarjonnut, mutta monet perinteisemmät liiikkeet, kuten esimerkiski Single Leg Crab ja Lariat olivat silti hyvin toteutettuja. Ottelun suurimmaksi miinukseksi jäikin painijoiden monotonisuus, koska kenelläkään painijoista ei ollut mitään mistä he olisivat jääneet mieleen tai erottuneet joukosta, joten oli vaikeata asettua kenenkään puolelle.
Arvosana:**+
2. Aogi-gun (Super Strong Machine, Wataru Inoue & Yuji Nagata) & Captain New Japan vs. Hirooki Goto, Karl Anderson, Ryusuke Taguchi & Tama Tonga
- Seuraavaksi nähtiinkin niin osaanottajien lukumäärältä kuin star poweriltaan massiivisempi joukkueottelu. Alkuun haluan mainita, että Super Strong Machine liikkui mielestäni varsin hyvin 56-vuotiaaksi ja tarjosikin mielestäni koko ottelun tyylikkäimmän liikkeen eli jonkinlaisen Front Chansery Hammer Lock Suplexin(Oikea nimi ilmeisesti Devil Windmill Suplex). Muuten ottelu sitten tarjosikin oikein monipuolista painia, vaikka ei laadullisesti silti mihinkään ihmeimpiin kyennyt. Silti oikein toiminut alemman kortin ottelu.
Arvosana:**½
3. Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA) (c) vs. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask For The IWGP Junior Heavyweight Tag Team Titles
- Illan ensimmäisenä mestaruusotteluna nähtiin, kun Junior Heavyweight tag team-mestarit pistivät vyönsä likoon Jushin Thunder Ligerin & Tiger Maskin joukkuetta vastaan. Tämä olikin painillisesti juuri sellainen ottelu mitä näiltä joukkueilta osasikin odottaa eli nopea tempoista ja akrobaattista painia nähtiin, mutta tarjosi ottelu myös välillä hieman teknistäkin painia. Ottelussa nähdyt liikkeet koostuivat pitkälti niistä mistä nämä painijat ovat jo valmiiksi tunnettuja. Parhaiten liikkeistä jäi silti mieleen Tiger Maskin tekemä tyylikäs Top Rope Double Underhook Suplex. Kokonaisuudessaan oikein hyvä kevytsarjalaisten ottelu.
Arvosana:***+
4. CHAOS (Takashi Iizuka, Toru Yano, YOSHI-HASHI & Yujiro Takahashi) vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima), Manabu Nakanishi & Togi Makabe
- Seuraavaksi nähtiinkin illan toinen eight man tag-ottelu. Ottelussa nähtiin pääasiassa hyvin toimivaa brawlausta, mutta välillä ottelijat yllättivät jollain hieman räväkämmillä Suplexeilla. Ottelun liikkeitä jäi parhaiten mieleen kahdelle miehelle samaan aikaan tehty Northern Light Suplex ja Avalanche Exploder Suplex. Kokonaisuudessaa ihan viihdyttävä välipala näin ennen tapahtuman suurempia otteluja.
Arvosana:**½
5. CHAOS (Gedo, Jado, Kazuchika Okada & Tomohiro Ishii) vs. Suzuki-gun (Davey Boy Smith Jr., Kengo Mashimo, Minoru Suzuki & TAKA Michinoku)
- Tämä seuraava kahdeksan miehen taggailu poikkesi illan aiemmista saman tyylisistä otteluista sillä tavalla, että tämä käytiin elimination säännöillä. WWE tyylisestä Traditional Survivor Series ottelusta tämä silti erosi sillä, että eliminoinnin pystyi tehdä myös heittämällä vastustajan pois kehästä ylimmän köyden yli. Ottelun painillinen anti oli monipuolista, vaikka brawlaus sieltä eniten esille nousikin. Ottelun parhaimmiksi painijoiksi mielestäni nousi Okada ja Smith, joista jälkimmäisen bookkaus ottelussa oli erittäin hyvää. Smith saatiinkin näyttämään vahvalta tässä ottelussa ja en ihmettelisi, jos NJPW:n aikomus olisikin pushata Smithiä ylemmäs kortissa. Smith, jopa kaivoi arsenaalistaan esille WWE:ssäkin käyttämänsä Jackhammerin. Kokonaisuudessaan tämä oli hyvä koitos, vaikka odotinkin ihan vähän vielä enemmän tältä. Valitettavasti lopetus jäikin hieman heikoksi.
Arvosana:***+
6. Shinsuke Nakamura (c) vs. Lance Archer For The IWGP Intercontinental Title
- Vielä ennen illan suurta main eventtiä nähtiin Nakamuran ja Archerin välinen mestaruusottelu. Ottelu meni pitkälti suurikokoisemman Archerin hallinnassa hänen tarjoten toimivaa brawlaamista ja tyylikkäitä voimaliikkeitä, kuten esimerkiksi Spinebuster ja Powerslam, mutta tyylikkäin liike oli silti Archerin tekemä Moonsault, jolla saatiinkin aikaan oikein uskottava near fall. Nakamuran liikkeet koostuivat pääasiassa polvi potkuista. Tykkäsin myös siitä kuinka tähän luotiin hieman draamaa erilaisten sekaantumisien ja ref bumbien avulla silti menemättä liiallisuuksiin. Valitettavasti ottelu loppui juuri silloin, kun sen mielenkiintoisimmat hetket olisi pitänyt alkaa jolloin lopputaistelu jäi hieman ontoksi, mutta silti tämä oli hyvä kokonaisuus.
Arvosana:***+
7. Hiroshi Tanahashi vs. Prince Devitt
- Illan main eventtinä nähtiin, kun IWGP Heavyweight mestari Tanahashi kohtasi IWGP Junior Heavyweight mestarin Prince Devittin. Tämä olikin melko nopea tempoinen ottelu, joka koostui lähinnä high flyingista ja teknisestäpainista. Tanahashin Texas Cloverleafii rakennettiin taas kerran hyvin Tanahashin kohdistaessa monet liikkeensä Devittin jalkoihin. Tässä ei nähty mitään kovin kummallisia liikkeitä vaan liikkeet koostui lähinnä painijoiden arsenaalin nimikkoliikkeistä eli Devitiltä nähtiin Diving Stompit ja Tanahashilta Frog Splashit. Ottelun näyttävimpänä spottina silti jäi mieleen Devittin tekemä Leg Lariat, kun Tanahashi nojasi kehän ulkopuolella olevaan turva-aitaan. Kokonaisuudessaan oikein hyvä main event, vaikka ei aivan erinomaiseksi yltänytkään.
Arvosana:****-
Kokonaisuudessaan tämän kertainen NJPW:n tapahtuma oli oikein viihdyttävä, vaikka muutamalta ottelulta olinkin odottanut hieman enemmän. Arvosana 7+.
Seuraavaksi olisikin tarkoitus käydä Japanin maassa kiinni NJPW:n New Japan Cupin lähetyksiin, joiden finaalista tulen tekemään arvion, joka tulee olemaan Maaliskuun toinen PPV, joten en ennen sen katsomista päivitä PPV Rankingia. Tällä viikolla käydään myöskin TNA:n ensimmäinen ONO ja Wrestlemania, joten muutamat arviot tässä varmaan tulee vielä tämän viikon lopulla/ensi viikon alulla.
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
New Japania tullut taas muutaman tapahtuman verran katsottua, joten niin kuin viime arvostelun jälkeen lupasin niin tällä viikolla nähdään vielä yksi PPV arvostelu, joka on siis New Japan Cup Final. Päätin myös antaa pienet tähti arvosanat Cupin aiemmista päivistä, mutta niitä en nyt sen enempää jaksanut arvostella. Arvostelu sisältää myös spoilereita, joten jos joku ei halua tietää mitä tässä kuussa on NJPW:ssä tapahtunut niin ei kannata lukea.
New Japan Pro Wrestling Presents New Japan Cup 2013 Tag 1 On TV:
1. Satoshi Kojima vs. Tomohiro Ishii (****-)
2. Hirooki Goto vs. Tama Tonga (***+)
3. Manabu Nakanishi vs. Toru Yano (**½)
4. Hiroyoshi Tenzan vs. Karl Anderson (***)
5. Apollo 55 (Prince Devitt & Ryusuke Taguchi) & Captain New Japan vs. Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA) & Hiroshi Tanahashi (***½)
6. Togi Makabe vs. Yujiro Takahashi (***+)
7. Minoru Suzuki vs. Yuji Nagata (***½)
8. Kazuchika Okada vs. Lance Archer (***+)
9. Davey Boy Smith Jr. vs. Shinsuke Nakamura (****-)
Kokonaisarvosana: 8-
New Japan Pro Wrestling Presents New Japan Cup 2013 Tag 2 On TV:
1. BUSHI & Captain New Japan vs. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask (**½)
2. CHAOS (Gedo, Takashi Iizuka & YOSHI-HASHI) vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) & Togi Makabe (**½)
3. CHAOS (Jado & Shinsuke Nakamura) vs. Suzuki-gun (Lance Archer & TAKA Michinoku) (***-)
4. Davey Boy Smith Jr. vs. Yujiro Takahashi (***-)
5. Hirooki Goto vs. Tomohiro Ishii (****) Hellhound suosittelee
6. Laughter7 (Katsuyori Shibata & Kazushi Sakuraba) vs. Manabu Nakanishi & Yuji Nagata (***+)
7. Apollo 55 (Prince Devitt & Ryusuke Taguchi) & Tama Tonga vs. Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA) & Hiroshi Tanahashi (***+)
8. Minoru Suzuki vs. Toru Yano (**½)
9. Karl Anderson vs. Kazuchika Okada (***½)
Kokonaisarvosana: 7½
New Japan Pro Wrestling presents New Japan Cup 2013 Final on PPV:
1. Aogi-gun (Super Strong Machine & Yuji Nagata) & BUSHI vs. Jushin Thunder Liger, Manabu Nakanishi & Tiger Mask
- PPV aloitettiin kuudenmiehen tag team kamppailulla, jossa nähtiin hyvin toiminutta ja monipuolista painia, mutta valitettavasti ottelusta jäi puuttumaan sellaiset isot ja säväyttävät liikkeet. Tässä ottelussa selvästi rakenneltiin vihanpitoa Nagatan Nakanishin välille, joka kummiskin teki tästä sentään hyödyllisen ottelun tulevaisuuen kannalta. Kokonaisuudessaan tämä oli ihan toimiva opener, vaikka mielestäni näinkin kovilla painijoilla tästä olisi pitänyt saada vielä hieman enemmän irti.
Arvosana:**½
2. CHAOS (Takashi Iizuka, YOSHI-HASHI & Yujiro Takahashi) vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) & Togi Makabe
- Tag team toiminnalla jatkettiin, mutta tällä kertaa ottelu oli paljon brawl painotteisempi. CHAOS piti ottelua pitkälti hallinnassaan erilaisilla heel taktiikoilla, jotka valitettavasti olivat ajoittain hieman tylsiä. Toisaalta, kun hyvikset sitten saivat vaihettua tuoretta verta kehiin niin ottelusta sai täysin uutta energiaa alleen ja viihdyttävyys nousi huomattavasti. Ottelun viihdyttävimmät hetket löytyivätkin sen alusta ja lopusta, joten tämä ottelu olisi voitu mielestäni hoitaa, jopa hieman lyhyempänä kuin se oli, koska tämä tuppasi hieman laahaamaan sen puolivälissä.
Arvosana:**+
3. Davey Boy Smith Jr. vs. Hirooki Goto
- Turnauksen ensimmäisessä semi-finaalissa nähtiin Davey Boy Smith Juniorin Hirooki Goton välinen kohtaaminen. Ottelun painillinen anti oli hyvää teknisenpainin ja brawlaamisen yhdistelemistä. Nautin erityisesti ottelussa nähdyistä Suplexeista. Ottelussa myös nähtiin Smithiltä loistavaa lukkopainia, jossa Smith piti vastustajansa maissa erilaisilla lukoilla samalla onnistuen rauhallisesta tahdista huolimatta pitämään ottelun mielenkiintoisena ennen kuin Goto pääsee tekemään comebackinsä. Ottelun lopetus oli mielestäni loistava. Tarinan ollessa yksinkertainen, mutta toiminut Daavid vastaan Goljat tarina, jossa Gotolla oli vaikeuksia saada tehtyä mitään suurenpaa vahinkoa suurempaa Smithiä vastaan, joten hänen piti kehittää, joku ässä hihastaan saadakseen Smithin selätettyä. Tämä loikin otteluun uskottavan, uniikin ja mielestäni yhden parhaista Roll Up lopetuksista mitä olen koskaan nähnyt.
Arvosana:***+
4. Kazuchika Okada vs. Toru Yano
- Heti perään nähtiinkin illan toinen semi-finaali, jossa Okada kohtasi Yanon. Tämäkin semi-finaali oli mielestäni hyvin viihdyttävä ottelu, jossa nähtiin hyvää painia niin teknisestäpainista, brawlaamiseen kuin siitä voimspainiin. Ottelu onnistui myös luomaan muutaman hyvin onnistuneen near fallin, jotka toivat lisää jännitystä otteluun. Varsinkin Yanon tekemän lowblown jälkeinen Roll Up toimi erittäin hyvin. Painillisesti väittäisin, että tämä oli hiukan, jopa parempi kuin Smithin ja Goton välinen kohtaaminen, mutta ei kertonut yhtä toimivaa tarinaa, joten mielestäni puhutaan aika saman tasosista otteluista.
Arvosana:***+
5. CHAOS (Jado, Shinsuke Nakamura & Tomohiro Ishii) vs. Suzuki-gun (Lance Archer, Minoru Suzuki & TAKA Michinoku)
- Seuraavaksi CHAOS jäsenten joukkue kohtasi Suzuki-gun joukkueen. Ottelu alkoi suorastaan yllättävän nopea tempoisella ja pirteällä brawlaamisella, mutta onnistui tarjoamaan myös hyvää painia tahdin hidastuttuakin. Paini oli monipuolista ja tässä nähtiinkin monia tyylikkäitä liikkeitä. Myös ottelun hahmot olivat sopivan erilaisia varsinkin Suzuki-gunin puolella, jolloin ottelun tunnelma muuttui täysin erilaiseksi silloin, kun TAKA oli kehässä, kuin vaikka silloin kun siellä oli Archer. Kokonaisuudessaan oikein hyvä kuudenmiehen joukkueottelu.
Arvosana:***½
6. Apollo 55 (Prince Devitt & Ryusuke Taguchi), Karl Anderson & Tama Tonga vs. Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA), Captain New Japan & Hiroshi Tanahashi
- Vielä ennen illan main eventtiä nähtiin yksi monen miehen taggailu. Tämäkin ottelu onnistui oikein hyvin ja tässä nähtiinkin hyvää high flyingia ja teknistäpainia, mutta Karl Anderson toi mukanaan myös muutamat voimaliikkeet monipuolistamaan ottelua. Ottelun suosikki liikkeekseni silti jäi Kapteeni Uuden Japanin tekemä Rock Bottom, jolle tuli kyllä markattua, vaikka en Kapteeni Uudesta Japanista niin hahmona välitäkkään. Kokonaisuudessaan hyvin onnistunut ottelu, vaikka ei ihan tapahtuman parhaimmistoon yltänytkään.
Arvosana:***+
7. Hirooki Goto vs. Kazuchika Okada
- Illan main eventtinä nähtiin Hirooki Goton ja Kazuchika Okadan välinen Cupin finaali, jossa nähtiin hyvää painia kummaltakin painijalta. Tyyliltään tämä ottelu sekoitti pääasiassa brawlausta ja teknistäpainia. Ottelussa nähtiin myös monia tyylikkäitä liikkeitä ja spotteja, mutta parhaiten mieleeni jäi Goton tekemä Avalanche Fireman's Carry Backbreaker. Hyvän painin lisäksi ottelusta löytyi hyvää tunnelmaa ja paikanpäällä ollut yleisö selvästi välitti siitä, että kumpi voittaa. Ottelussa nähtiin myös useita erittäin uskottavia near falleja. Ei tämä siltikään yltänyt aivan vuoden parhaiden matsien tasolle, mutta silti täytyy todeta tämä erinomaiseksi otteluksi. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****
Kokonaisuudessaan tämä oli hyvin viihdyttävä tapahtuma, vaikka ei aivan NJPW:n parhaimpiin yltänytkään. Toisaalta tämä oli aika selvä väli-PPV, jota käytettiin rakentamaan tänään käytävään/Käytyyn NJPW Invasion Attack PPV:tä varten, jota ennen käytiin vielä yksi TV-Show. NJPW:n New Japan Cupin finaali lähetyksen kokonaisarvosana on 8 -
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
Re: Yleinen puroresukeskustelu
All Japan Pro Wrestling Pro-Wrestling Love In Ryogoku 2013 ~ Basic & Dynamic On TV:
Tänään olisi vuorossa All Japania ja tällä kertaa hieman kunnollisempi tapahtuma kuin viime kertainen jouluspesiaali.
1. Andy Wu & SUSHI vs. Jonetsu Hentai Baka (Hikaru Sato & Hiroshi Yamato)
- Lähetys aloitettiin tag team äksönillä missä Andy Wu:n ja SUSHI:n muodostama joukkue kohtasivat Jonetsu Hentai Baka joukkueen, jonka jäsenillä oli pitkin ottelua pieniä erimielisyyksiä. Ottelun tarina pitkälti keskittyi näihin erimielisyyksiin joilla tuotiin aina välillä niin pientä huumoriarvoa kuin pientä draamaakin otteluun. Painillisesti tämä ottelu tarjosi hyvää suurimmilta osin high flyingiin keskittyvää painia. Liikkeistä parhaiten mieleen jäivät mm. Tornado DDT, Cross Arm Breaker ja tyylikäs Fisherman's Brainbuster. Kokonaisuudessaan ihan onnistunut openeri.
Arvosana:**½
2. KENSO & Reid Flair vs. Masanobu Fuchi & Osamu Nishimura
- Tag team toiminnalla jatkettiin, mutta ei tämä ottelu aivan tuon openerin tasolle tällä kertaa yltänyt. Ottelu pitkälty rakentui siihen, että Japanilainen veteraani löylyttää nuorta Reid Flairiä(R.I.P.). Tämä olikin pääasiassa aika perus brawlausta, jonka kohokohdaksi jäikin Reid Flairin Figure Four Leg Lock. Tämä oli myös Reid Flairin viimeinen ottelu,
Arvosana:**
3. Junior Stars (Koji Kanemoto & Minoru Tanaka) (c) vs. Burning (Atsushi Aoki & Kotaro Suzuki) For All Asia Tag Team Titles
- Nyt All Japan pistikin täysin uuden vaihteen päälle. Junior Stars ja Burning pistikin suoranaisen tag team sodan pystyyn. Tässä nähtiinkin erinomaista high flyingia, teknistäpainia ja brawlausta hyvällä energialla koko ottelun keston ajan. Liikkeistä täytyy nyt ainakin mainita loikista Moonsault ja 450 Splash, Submissioneista Cross Arm Breaker, Ankle Lock ja Kimura, ja heitoista sitten Top Rope Double Underhook Suplex ja aivan sairaan näköinen Tombstone Piledriver. Tunnelmaakaan ei ottelusta puuttunut ja lukuisien near fallien ansiosta voittajaakin sai jännittää, vaikka valitettavasti en tässä osannut asettua kummankaan puolelle, koska kummatkin joukkueet olivat niin hyviä. Kokonaisuudessaan tämä olikin erinomainen tag team ottelu. Hellhound suosittelee.
Arvosana:****+
4. Yoshinobu Kanemaru (c) vs. Kaz Hayashi For The AJPW World Junior Heavyweight Title
- Mestaruusottelulla jatkettiin, kun Kanemura ja Hayashi kohtasivat ottelussa, jonka panoksena oli AJPW:n World Junior Heavyweight mestaruus. Ottelu olikin hyvää kevytsarjalaisten painia lennokkaiden loikkien ja teknisten heittojen kera. Parhaiten ottelun liikkeistä jäi mieleen Vertebreaker ja eräänlainen Handspring Spinnig Enzugiri potku. Ottelu tarjosi muutaman hyvän spotin, kuten esim. Avalanche Final Cutin. Kokonaisuudessaan hyvä ottelu, mutta siltikään en aivan täysillä tähän missään vaiheessa päässyt sisälle.
Arvosana:***+
5. Last Revolution (Joe Doering, Masahiro Chono & Shuji Kondo) vs. SMOP (Akebono & Ryota Hama) & Yasufumi Nakanoue
- Show jatkui 6 miehen tag team ottelulla, joka koostui pääasiassa brawlaamisesta. Tämä toimi ihan hyvänä väli otteluna näin ennen illan isompia otteluita, mutta kyllä tässä hieman fillerin makua oli. Parhaiten tästä jäikin mieleen Chonon tekemä Piledriver. Ihan katsottava ottelu.
Arvosana:**+
6. Don Frye & Keiji Muto vs. Masayuki Kono & Yoshihiro Takayama
- Tämä tag ottelu keskittyi pitkälti Takayaman ja Don Fryen välisiin kiistoihin, joka siis tarkoitti, rttä he pyrkivät tappelemaan toisiaan vastaan. Valitettavasti se tarkoitti, että ottelun mielenkiintoisin nimi eli Muto ei päässyt niin paljoa esille kuin olisin toivonut. Liikkeistä jäi parhaiten mieleen Falcon Arrow ja Shining Wizard. Ihan katsottava ottelu, vaikka Muto matsilta olisin toivonut paljon enemmän.
Arvosana:**
7. KAI vs. Seiya Sanada
- Seuraavaksi käyty KAI:n ja Sanadan välinen ottelu oli selvää parannusta kahdesta aiemmasta ottelusta, mutta ei tämäkään vielä aivan hyväksi kohtaamiseksi yltänyt. Ihan hyvää high flyingia, teknistäpainia ja voimaliikkeitä tämä silti tarjosi. Parhaiten mieleen jäi ottelussa nähty Avalanche Powerbomb. Kokonaisuudessaan kummiskin oikein hyvin viihdyttänyt ottelu.
Arvosana:***-
8. Get Wild (Manabu Soya & Takao Omori) (c) vs. Burning (Go Shiozaki & Jun Akiyama) For AJPW World Tag Team Titles
- Vielä ennen illan main eventtiä nähtiin tag team mestaruusottelu, jossa Get Wildin Soya & Omori kohtasivat Burningin Shiozakin ja Akiyaman. Tämä oli pitkälti hyvää brawlausta, vaikka ottelun alku lähtikin hieman kankeasti liikkeelle, mutta sitten kun päästiin kunnolla vauhtiin niin tämä olikin oikien mukavaa seurattavaa. Ottelussa nähdyt liikkeet olivat pitkälti melko perinteisiä Suplexeja ja itselleni ottelun muistettavimmaksi liikkeeksi jäi Piledriver. Hitaasta alustaan huolimatta tämä oli hyvä ottelu, vaikka ottelun alkupuoli vähän puuduttikin.
Arvosana:***+
9. Masakatsu Funaki (c) vs. Suwama For The Triple Crown Title
- Illan main eventissä nähtiin Masakatsu Funakin ja Suwaman välinen ottelu, jossa Triple Crown Title oli panoksena. Tämä ottelu koostui lähinnä brawlaamisesta ja teknisestäpainista, jossa erilaiset Submission holdit, kuten Triangle Hold ja Ankle Lock, ja erilaiset Suplexit, kuten Saito ja Belly To Belly pitivät suurta virkaa. Suosikki liikkeekseni ottelussa silti nousi Suwaman tekemä Last Ride. Kokonaisuudessaan tämä ottelu oli pienestä hitaudestaan huolimatta oikein hyvä kohtaaminen ja hyvin toiminut main event.
Arvosana:***½
Kokonaisuudessaan tämä oli tapahtuma oli tasoa tyydyttävä eli arvosana 7 -.
Bigger pain, Bigger jar, Bigger pills!!!
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫
♫Sky is blue and all the leaves are green.
My heart's as full as a baked potato.
I think I know precisely what I mean,
When I say it's a shpadoinkle day!♫