Euroviisut

Ai vapaapaini ei juuri nyt nappaa? No puhutaan sitten vaikkapa tv-ohjelmista tai termodynamiikasta.
Vastaa Viestiin
Avatar
Darien Fawks
Viestit: 3765
Liittynyt: Pe 09.04.2004 15:04
Paikkakunta: Pääkaupunki

Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Darien Fawks » To 10.05.2012 17:28

No niin, tehdäänpä nyt tällekin mainiolle skaballe oma ketjunsa.

Tulen kirjoittamaan todennäköisesti tämän viikon aikana arvosteluni jokaisesta kappaleesta. Tai ehkä osasta kerrallaan. Mutta voittajahan on jo selvillä:

Uudistunut, entistä parempi Kielisirkus:

http://kielisirkus.blogspot.fi/

Avatar
Tirkka
Viestit: 1336
Liittynyt: To 24.06.2004 20:02
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Tirkka » To 10.05.2012 18:52

Ruotsi tulee floppaamaan, sanokaa mun sanoneen.
All your message are belong to me.

I dont always win... but when I do, it's PPV-veikkaus (2005, 2015).

Siima
Viestit: 98
Liittynyt: Pe 24.10.2008 19:22

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Siima » To 10.05.2012 22:13

Ei toimi työkoneella youtube, mutta ilmeisesti Darra postasit Ruottin kappaleen? Se on todella mehevä! Siis aivan eufoorinen. Varmasti yksi voittajasuosikeista. Ruotsilla on aina tämmösiä samantapaisia kappaleita ollut viisuvalinnoissaan, jotenkin todella "ruotsalainen" valinta.

Avatar
Velocity
Viestit: 2154
Liittynyt: Ti 07.09.2004 18:44
Paikkakunta: <Turku> Elite Member
Viesti:

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Velocity » To 10.05.2012 22:56

Darien Fawks kirjoitti:No niin, tehdäänpä nyt tällekin mainiolle skaballe oma ketjunsa.

Tulen kirjoittamaan todennäköisesti tämän viikon aikana arvosteluni jokaisesta kappaleesta. Tai ehkä osasta kerrallaan. Mutta voittajahan on jo selvillä:

0:48


0:53

Kuva
XBKuvaX 360 - Jump In.
PLAYSTATION 3 - PLAY B3YOND
Kuva -The Future Is Blue-

Avatar
RoadWarrior
Viestit: 370
Liittynyt: Ma 11.01.2010 19:36

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja RoadWarrior » To 10.05.2012 23:21

Minä en suoraan sanoen ymmärrä miksi Ruotsin biisiä hehkutetaan, koska se on tyypillinen ruotsalainen eurodiscojumputus, eikä siinä siis ole mitään sellaista miksi se ansaitsisi voittaa euroviisut eli lyhyesti sanottuna Ruotsin biisi on yliarvostettua roskaa.

Entisen Jugoslavian maat voivat rynnistää joukolla kymmenen joukkoon finaalissa, mutta niistä maista peräti neljän biisi on balladi joka voi aiheuttaa sen, että ne syövät toisiltaan pisteitä.

Tänä vuonna on mukana niin monta balladia, että se kyllä parantaa Ruotsin mahdollisuuksia, mutta sitten mukana on myös Montenegron Rambo Amadeus lievästi sanottuna omintakeisella biisillä, joka takuuvarmasti erottuu joukosta erilaisuutensa ansiosta ja voi siksi sijoittua todella korkealle.

Omat suosikkini niistä jotka olen kuullut ovat Slovenia, Viro ja Slovakia, mutta tietenkin toivon myös Suomen menestyvän, vaikka en uskokaan Suomen taistelevan kärkisijoista tänä vuonna.

Avatar
Darien Fawks
Viestit: 3765
Liittynyt: Pe 09.04.2004 15:04
Paikkakunta: Pääkaupunki

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Darien Fawks » Su 13.05.2012 13:10

Vai että moinen Euroviisu-katsaus eilen. Maratoonina kaikki0 42 erilaista zipaletta. Muutamakin suosikki mahtui joukkoon, vaikka aina näin ensi kuulemalta taso tuntuu edellisvuosia alemmalta. Tässä antamanieni arvosanojen jakauma:

3 x 1
3 x 1+
1 x 1,5
2 x 2-
1 x 2
1 x 2+
3 x 2,5
2 x 3-
2 x 3
10 x 3+
2 x 3,5
3 x 4-
5 x 4
2 x 4+
2 x 5

Tässä yksi ihanimmista. :heart:
Uudistunut, entistä parempi Kielisirkus:

http://kielisirkus.blogspot.fi/

Avatar
Darien Fawks
Viestit: 3765
Liittynyt: Pe 09.04.2004 15:04
Paikkakunta: Pääkaupunki

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Darien Fawks » Ke 16.05.2012 21:02

DeadManWalkingin hyvästä neuvosta vaarin ottaneena pistän tämän blogini lisäksi tänne!

---

Vuosi on jälleen kulunut viime kerrasta, ja on aika arvioida tämän vuoden Eurovision-laulukilpailun kattaus! Olen kirjoittanut näitä arvioitani nyt vissiin kolme tai neljä vuotta, ja vanhat tekstit löytyvät taatusti jostain tallesta. Sanoo kuka tahansa mitä tahansa, niin minulle Euroviisut on aina yksi vuoden kiistattomista kohokohdista. Muutaman viikon saa jännittää ja kannustaa suosikkejaan, jotka vaihtuvat ja uudistuvat vuosi vuodelta. Tämä maailman suurin laulukilpailu ei ainoastaan viihdytä ja hauskuuta, vaan myös antaa kasvot vieraille maille ja tuo koko Euroopan yhteen nauttimaan hienoista esityksistä.

Mitä olen ymmärtänyt, niin joka maassa kisat jakavat mielipiteitä. Viime vuonna olin ihka ensimmäistä kertaa paikan päällä kuuntelemassa ja elämässä Euroviisu-huumaa Saksan Düsseldorfissa. Vaikka Saksa kuuluu viiden rahoittajamaan joukkoon ja saa aina varman finaalipaikan, eivät kisat näkyneet edes valtayleisölle tuntemattoman Düsseldorfin katukuvassa juuri lainkaan. Faneja löytyy varmastikin Euroopasta vähän joka puolelta, mutta harvemman maan kansa käsittääkseni menee kokonaisuudessaan pähkinöiksi Euroviisuista.

Kuten todettua, olin siis viime vuonna ensimmäistä kertaa ihan Euroviisu-areenalla asti. Suomen Euroviisu-klubin kautta sain halvahkot ja hyvät liput molempiin semifinaaleihin sekä finaaliin. Jotkut ehkä muistavat myös tarinani surullisen kuuluisista Suomen Euroviisu-lipuista, jotka ostin huuto.netistä mutta joita en koskaan kuitenkaan saanut.

Saksan Euroviisuista jäi hieman ristiriitainen kuva. Kun saavuin ensimmäistä kertaa areenalle ja näin upeat puitteet ja hyvät istumapaikkani, kylmät väreet juoksivat iholla ja silmänaluset kostuivat. Kyseessä oli kerrassaan häkellyttävä tunne. Toisaalta kisa itsessään herätti kuitenkin kahtalaisia tuntemuksia. Totuus on, että Euroviisu-show'ta tehdään pitkälti kameroille, joten rokkikonsertteihin tai intiimeihin klubikeikkoihin ei tätä touhua voi verrata. Jokainen liike lavalla on tarkoin harjoitettu ja koreografioitu, eikä yleisölle varsinaisesti anneta yhtään ylimääräistä loppukiitosten ja iloisten huiskutteluiden lisäksi. Saksassa myös skriini oli melko huonosti aseteltu, koska televisiokuvaan ei luonnollisestikaan haluttu kuvakiertoa ja vääristymiä. Muutenkin näitä kisoja voinee verrata hieman jääkiekon MM-kisoihin: paikalla olon mahtavuus ei ole kiinni ainoastaan maalien määrästä, vaan myös siitä, kuka lopulta voittaa. Viime vuonna pisteidenlasku tarjosi kauttaaltaan kielteisiä yllätyksiä. Oli miten oli, jonain päivänä tahtoisin päästä kokemaan Euroviisu-viikon huuman uudestaan, sillä kyllä siihen matkaan kuitenkin sisältyi useita hauskoja fanikohtaamisia ja jaettua innostusta ja kiinnostusta, joita Suomessa ei monelta ihmiseltä saa.

Tulen kirjoittamaan tämän vuoden kisoista neljä erillistä blogia. Ensimmäisessä blogissa käyn läpi ensimmäisen semifinaalin kappaleet ja toisessa toisen semifinaalin kappaleet. Kolmannessa blogissani arvioin vielä ensimmäisen ja toisen semifinaalin jatkoon päässeet kappaleet sekä finaaliin suoraan päässeet isäntämaan ja rahoittajamaiden kappaleet. Neljännessä blogissani puolestaan sadattelen sitä, kuinka taas kerran väärä biisi voitti ja ai että kun v*tuttaa.

Listaan jokaisesta kappaleesta esittäjämaan, esittäjän, kappaleen nimen sekä linkin YouTube-videoon. Kuuntelen kuitenkin itse arvioita varten kunkin kappaleen tuoreelta Eurovision 2012 -levyltä. Pidemmittä puheitta ensimmäisen semin kimppuun!

1. Montenegro - Rambo Amadeus - "Euro Neuro" -

Rambo Amadeus... eipä voi miestä kekseliäisyyden puutteesta syyttää! Tämän modernin räppibiisin kynäilijä on kaiketi maassaan jokin suurikin kulttihahmo. Periaatteessa tämän kappaleen täysi järjettömyys kuvaa hyvin Euroviisujen paikoittaista dada-taiteellisuutta: Montenegron viisu on niin huono, että se on melkein hyvä! Valitettavasti melkein-sana on kuitenkin tuossa toteamuksessa vääjäämättömän tärkeässä osassa. Kappale lähinnä ärsyttää, mutta lavaesitykseen voinee odottaa jotakin mielenkiintoista. Plussan annan tekotaiteellisen hienoista sanoista ja niiden tavaamisesta.

Arvosana: 1+/5

2. Islanti - Greta Salóme & Jónsi - "Never Forget" -

Ah, Suomen ammattilaisraati ei aikanaan vuonna 2000 päästänyt Nightwishia edustamaan Suomea, joten he edustavat nyt Islantia. Taitaa kyseessä kuitenkin olla Anette Olzon versio, josta, hullu kun olen, olen aina pitänyt enemmän kuin Tarja Turusen aidosta Nightwishista. Islannin viisu on viime vuoden voittokappaleen lailla miehen ja naisen duetto, jolle uskaltaisin povata kohtuullista menestystäkin. Tämän vuoden tarjonnassa ei kovin paljon ole raskaampaa musiikkia, joten tällainen melodinen metalli varmasti löytää kannustajansa. Hienosti venyttävät tuota sanaa "free". Säväyttävä viisu.

Arvosana: 4-/5

3. Kreikka - Eleftheria Eleftheriou - "Aphrodisiac" -

Kappas vain, Kreikkahan on palannut juurilleen! Viime vuonna kreikkalaiset kokeilivat tusinaräppäriä ja David Beckhamin kaksoisolentoa, mutta tällä kertaa luvassa on tuttua ja turvallista Kreikkaa. Näyttävätkö kaikki kreikkalaiset tosissaan joko veistoksilta tai tämän mimmin näköisiltä viettelijättäriltä? Samoin kuin esittäjänsäkin, Kreikan viisu on Kreikkaa perinteisimmillään: kappale on hyvä, tarttuva ja tanssittava, mutta ei tarjoa mitään uutta auringon alla. Perusturvallinen renkutus. Luvassa paljasta pintaa!

Arvosana: 3+/5

4. Latvia - Anmary - "Beautiful Song" -

Latvia rikkoo neljättä seinää ja laulaa laulustaan! Vuonna 2008 Irlanti osallistui Euroviisuihin musisoivallakalkkunalla, joka vaati Irlannille täysiä 12 pisteen saaliita. Ärsyttävä ja päällekäyvä kalkkuna ei kuitenkaan vedonnut kansaan, vaan lähti semistä suoraan laulukuoroon. Toisaalta voittoa on vaadittu Euroviisuissa myös menestyksekkäämmin: Lordin voittovuonna 2006 Liettua nappasi kuudennen sijan legendaarisella "We Are the Winners" -kappaleellaan ja napsi kovia pisteitä muun muassa juurikin Irlannilta ja Latvialta. Tällekin kappaleelle povaan suhteellisen mukavaa menestystä, sillä laulaja on söpö ja sympaattinen ja kappalekin juuri sopivan pikkunätti ja prinsessamainen. Ainakin itse kuuntelen näitä pehmeitä melodioita varsin mielelläni. Easy listening! Periaatteessa yksi parhaista.

Arvosana: 4,5/5

5. Albania - Rona Nishliu - "Suus" -

Albanian viisun nimen Suus voisi varmastikin monen mielestä kääntää suomen kielessä muotoon "suus kii!" Kyseessä on surumielinen ja tragedinen balladi, jota voisi jopa itkuvirreksi luonnehtia. Kertosäkeen Zaaiaiaiaiai (kirjoitusasusta en mene minkäänlaiseen takuuseen) tarkoittaa ainakin Ylen esikatselusuomennosten mukaan itkemistä. Jotkut pitävät tätä kappaletta varmasti aivan hirveän tuskallisena kuunneltavana, mutta mikäli tunteeseen pääsee sisälle, voi tästä varmasti löytää koskettaviakin piirteitä. Itse tyydyn vain toteamaan, että tuo äänen venyttäminen ja vanuttaminen kuulostaa ainakin studioversiossa melkoisen taitavalta ja vakuuttavalta. Video sitten onkin aivan hirvittävä. Albanian viisu voi lähteä livenä lentoon, mutta yleisesti ottaen tällainen musiikki ei tahdo sopia näihin karkeloihin.

Arvosana: 2+/5

6. Romania - Mandinga - "Zaleilah" -

Tänä vuonna Ukrainalla on Euroviisuissa mukana hieman kahden vuoden takaisen Ranskan tavoin jalkapallokisojen kannustuskappale. Tämä Romanian viisu ei sellainen ole (luulitteko tosissaan, että olisin kirjoittanut väärästä biisistä väärässä kohtaa?), mutta mukana on samantyylistä pirteää rallatusta ja riemukkaan juhlan tuntua. Kappaleena Zaleilahilla on ehdottomasti omat meriittinsä, mutta melko väritön ralli on silti kyseessä. Tämän tosiasian todistaa muun muassa se, että itse hädin tuskin muistan kuulleeni kappaletta aiemmin. Keskitasoa.

Arvosana: 3-/5

7. Sveitsi - Sinplus - "Unbreakable" -

Sveitsin viisu on melkoisen mielenkiintoinen tapaus. Toisaalta mieleen tulee jonkinlainen brittirokkilohkaisu, mutta toisaalta taas kappaleessa ei tuntuisi olevan juuri mitään tarttumapintaa. Tällainen laiska lausuminen yhdistettynä isojen sanojen käyttämiseen ei uppoa minuun ollenkaan. Tavallisesti suorastaan rakastan kaikkia motivoivia, individualistisia ja elämän hienoutta ylistäviä kappaleita (esimerkiksi Bon Jovin It's My Life), mutta tämä onnistuu pettämään ja pahasti. Kuuntelukokemusta kuvailisin suorastaan tuskalliseksi. Oletettavasti jotkut kuitenkin tykkäävät juurikin tällaisesta musiikista. Mene ja tiedä.

Arvosana: 1/5

8. Belgia - Iris - "Would You?" -

No niin, nyt puhutaan! Belgian esikatseluvideo on simplistisyydessään söpö. Nätti tyttö kyselee, miten mies suhtautuisi, jos hän olisikin yllättäen pakannut laukkunsa ja kadonnut kotoaan. Lopussa paljastuu, että tyttö on laittanut kimpsunsa ja kampsunsa kasaan vain tullakseen tämän miehen luo punkkaamaan. Söpöä! Euroviisuissa lauletaan alati rakkauden ja eron teemoista, mutta hyvin harvoin kappaleissa on suurempaa sanomaa tai kantrimaisia tarinoita. Belgian kappaleessa lähes kaikki toimii. Kertosäkeen lopun "Any other guy would do" on kuitenkin minulle hieman mysteeri: tarkoittaako Iris, että kaikki muut miehet ainakin ikävöisivät häntä. Mistä on kysymys? Joka tapauksessa Belgian viisu nousee suosikkieni joukkoon.

Arvosana: 4+/5

9. Suomi - Pernilla - "När jag blundar" -

Ruotsi esiintyy tänä vuonna pitkästä aikaa omalla äidinkielellään. Euroviisujen esikatseluissa tiedettiin kertoa, että ruotsia on viime kerran kuultu Euroviisuissa niinkin kauan aikaa sitten kuin vuonna 1998! Uskomatonta, mutta totta. EI MUTTA JAA TÄMÄ OLIKIN SITÄ PAITSI SUOMEN KAPPALE! Niin, Suomi lähettää Bakuun ruotsinkielisen viisun, mutta huomionarvoista on, että se on laulettu suomenruotsilla, joka on suhteellisen erikuuloinen kieli kuin kaikkien rakastama riikinruotsi. On harmillista, että Yle meni tänä vuonna niin pahasti sössimään Suomen Euroviisu-karsinnat typerällä Uuden musiikin kilpailullaan. Muutaman viikon kestänyt demonauhojen perkaaminen oli televisiossa aivan järkyttävän tylsän näköistä. Jopa niin tylsän, että minunlaiseltani Euroviisu-faniltakin jäi useita jaksoja katsomatta. Finaalin aikaan taisin olla poissa kotoa, mutta jälkeenpäinkään en jaksanut sitä Yle Areenasta netin kautta vilkaista. Perhanan Yle! Lähettäisivät Anna Abreun tai Munamiehen Euroviisuihin! Siinä kaksi karismaattista ja taitavaa laulajaa. Ja jos he eivät halua Euroviisuihin, niin kirjataan se vaikka pakolliseksi lakiin tai jotain. Pernillastakaan minulla ei tosin ole pahaa sanottavaa, vaan hänen kappaleensa oli itse asiassa oma suosikkini Suomen karsinnoissa. När jag blundarissa on tiettyä romanttisuutta ja kauneutta, vaikka melodiassa voisikin olla vielä enemmän koukkuja ja ulosannissa lisää ytyä.

Arvosana: 3,5/5

10. Israel - Izabo - "Time" -

Eeeeeeeeeei! Miksi, oi miksi, Israel? Miksi olette ruvenneet lähettämään Euroviisuihin tällaisia hirveitä ja mitäänsanomattomia viisuja? Muistan ajan, kun teillä oli ainakin kolmen loistavan kappaleen putki aivan muutama vuosi sitten. Kaunis heprean kielenne ansaitsee parempaa! Sillä kuuluu tulkita kauniita balladeja, surumielisiä ja melankolisia maailmanparannuslauluja, ei tällaista tusinaroskaa! Viime vuonna tahrasitte jo Euroviisu-voittajanne Dana Internationalin maineen kyseenalaisella Ding Dong -kappaleella ja nyt sitten tämä. Olen syvästi pettynyt teihin! Ystävällisin terveisin, Israelin Euroviisujen fani vuodesta 1998.

Arvosana: 1/5

11. San Marino - Valentina Monetta - "The Social Network Song" -

Tässäpä näiden kisojen omituisin tapaus. Koko kappale on selvää kritiikkiä sosiaaliselle medialle ja tietystikin etenkin sen kuninkaalle ja kuningattarelle eli Facebookille. Sanat ovat paikoitellen jopa halventavat, mutta melodia rullaa kivasti ja onpahan ainakin erilainen kappale. Itsellänikin on aina ollut eräänlainen viha–rakkaus-suhde sosiaaliseen mediaan tai lähinnä siihen, miten selkeä monopoliasema esimerkiksi Facebookilla on. Jos Facebook suljettaisiin tai muuttuisi maksulliseksi, niin mitä hittoa ihmiset oikein tekisivät? Kuolisivat, that's what. Toisaalta sosiaalinen media auttaa oikein käytettynä meitä pitämään yhteyttä ystäviimme ja luomaan verkostoja. Se, että euroviisu pistää meidät miettimään tällaisia asioita, on toki ihan virkistävääkin vaihtelua.

Arvosana: 3,5/5

12. Kypros - Ivi Adamou - "La La Love" -

Euroviisuihin osallistuu joka vuosi useita kappaleita, joiden ei selvästikään ole tarkoitus voittaa. Tai ainakin useista viisuista tulee sellainen tunne, että eihän tätä ole oikeasti voitu lähettää täysin tosissaan pärjäämään kisoissa! Kyproksen kipale on eri maata: siinä on selvästikin useita voittajalta vaadittavia piirteitä. Melodia on tarttuva, kertosäe puree ja biisi on ylipäätään helppo kuvitella yökerhoon soimaan. Eukkokaan ei luonnollisestikaan ole pahannäköinen. Ivi Adamou kuulostaa hyvin vahvasti Keshalta – tai ainakin ääntä on editoitu siihen suuntaan. On hyvin todennäköistä, että liveveto kalpenee studioversion rinnalla totaalisesti, mutta mikäli ei, niin tässä voi olla yksi menestyjäehdokas. Miinuksina voisi nähdä lopun bridge-osuuden yksinkertaisuuden sekä sen, että kappale on ehkä vähän liiankin muottiin murjottu.

Arvosana: 4/5

13. Tanska - Soluna Samay - "Should've Known Better" -

Tanska jatkaa hyvien biisien putkeaan! Viime vuoden rock-renkutus sijoittui ansaitusti viidennelle sijalle ja oli minunkin listallani kolmen tai neljän parhaan joukossa. Toissa vuonnakin Tanskan miehen ja naisen esittämä balladi sijoittui neljänneksi, mutta ei erityisemmin iskenyt meikäläiseen. Tällä kertaa edustamassa on kantriklangilla laulava pepsodent-tyttö, joka jossain määrin muistuttaa American Idol -voittajasuosikkiani Carrie Underwoodia. Laulanta on melko rauhallista ja helppoa kuunneltavaa, mutta sehän ei näin suomalaiseen makuun ole huono asia. Pidän kovasti noiden better- ja weather-sanojen asteittaisista lausumisista (tai miten se sanotaan). Jokin niissä kuulostaa erikoisen tutulta, mutta en osaa sanoa, että mistä yhteydestä. Apua! Ei Tanska tänä vuonna viime vuosien lailla tule top 10:een yltämään, mutta finaaliin voisi tällä kivalla välipalalla kuitenkin olla asiaa.

Arvosana: 3,5/5

14. Venäjä - Buranovskije Babuški - "Party For Everybody" -

Mummomaniaa! Venäjän udmurtin kielellä (suomen sukukieli) laulavat mummelit ovat jo ennen kisaa vanginneet monen mielenkiinnon. Epämääräisenä jollotuksena alkava kappale muuttuu sukkelaan pirtsakkaaksi eurodanceksi, jonka aikana satavuotiaat mummot keinuvat, taputtavat jalkaa ja hymyilevät kuin kultaista nuoruutta muistellessaan. Nämä ovat näitä hetkiä, kun moni meistä toteaa "olisinpa minäkin yhtä iloinen ja vetreä vielä tuossa iässä". Tosiasiassa Venäjän viisu onkin selkeä hyvän mielen numero. Olin viikonloppuna kotopuolessa vierailulla, ja eiköhän isäni, joka ei ollut muita kappaleita edes katsellut, nimennyt nämä mummot suosikikseen. Minun, veljeni ja äitini arvosanat heittelivät, mutta pistin merkille, että kaikki hymyilivät Babuski-tanttoja tapittaessaan. Ansio sekin on, ja kyllähän Ukrainan Verka Serduchka vuonna 2007 sijoittui samankaltaisella kappaleella toiseksi. Kuitenkin esittäisin kainon pyynnön: älkää Euroopan ihmiset äänestäkö huumoria voittoon, sillä mukana on tälläkin kertaa muutama parempikin kokonaisuus!

Arvosana: 4+/5

15. Unkari - Compact Disco - "Sound Of Our Hearts" -

Unkari, Unkari, Unkari. Viime vuonna Unkari lähetti kisaan loistavan Kati Wolfin, jonka kappale "What About My Dreams?" oli ehdoton suosikkini. Voimakkaassa tulkinnassa laulettiin surusta ja jätetyksi tulemisesta, mutta asenne ei ollut anteeksipyytelevä tai itkuinen, vaan herkkä mutta itsenäinen! Kyseinen viisu oli siis sanalla sanoen munakas (adjektiivi, ei substantiivi)! Samoissa kisoissa nähtiin myös Euroviisujen ehkä suurin oikeusmurha, kun Unkari ei semifinaalin selvitettyään pärjännytkään finaalissa. Ainoa täysi pistepotti tul Unkarillei rakkaalta Suomelta! Olin niiiiin ylpeä Suomesta tuolloin siellä Saksassa pistelaskua seuratessani! Tämänkertainen Unkarin kappale ei sitten olekaan mitenkään häävi. Samaa hoetaan vain ja tylsä on. Ei mulla muuta.

Arvosana: 2-/5

16. Itävalta - Trackshittaz - "Woki mit deim Popo" -

Kun ensimmäistä kertaa kuulin Itävallan kappaletta, ajattelin, että tässäpä taas tätä perinteistä Euroviisujen räppiroskaa. Mitä pidemmälle kuuntelin, vakuutuin kuitenkin siitä, että "Woki mit deim Popo" on hyvällä sykkeellä tehty, myönteinen ja menevä biisi. Jos kertosäkeen kuuntelee korva säädettynä englannille, kuulostaa kuin siinä sanottaisiin "Fuck 'em in the popo", jonka viimeiselle sanalle voi kukin antaa oman merkityksensä. Oikeastihan tässä esikatselusuomennosten mukaan käsketään pyörittämään peppua. Pinnalliset bilesanoitukset muuttuvat näiden kahden kaverin suussa sympaattisiksi ja överiksi vedetyiksi laineiksi. Tulee vähän suomiräp ja Elastisen Rähinä- tai Cheekin Liiga-touhut mieleen. Positiivinen yllätys ja helposti paras euroviisuräp, mitä on kuultu.

Arvosana: 4+/5

17. Moldova - Pasha Parfeny - "Lăutar" -

Toiseksi viimeistä viedään! Moldovan biisin nimi tarkoittaa ilmeisesti pelimannia. Tässä kappaleessa on jotain virkistävän uutta yhdistettynä nostalgiseen vanhaan. Trumpetti törähtelee ja tempo vaihtelee kuin viime vuoden Islannin viisussa konsanaan. Kertosäkeessä on jotakin raikasta ja puhdasta. Lopun he-huutelut tuovat entisestään menoa ja meininkiä tähän viisuun, mutta samalla ne kuulostavat jostain kopioidulta. Oli miten oli, ei ole huono biisi tämäkään! Liveversiota odotellessa...

Arvosana: 4-/5

18. Irlanti - Jedward - "Waterline" -

Hämäävätkö silmäni, vai ovatko Jedwardin pojat kasvaneet miehiksi? Olen seurannut Johnin ja Edwardin touhuja Brittien X-Factorin kaudesta 2009 lähtien. Vuonna 1991-syntyneet pojat saavuttivat kyseisessä talent-show'ssa aikamoisen kulttimaineen pysymällä kilpailussa mukana viikosta toiseen, vaikka Simon Cowell jatkuvasti kritisoi heitä. Jossain vaiheessa Simonkin heltyi ja myönsi, että Jedwardilla on aivan loistava ja periksiantamaton asenne. Sen minkä Jedward hävisi kaikille muille laulussa, he voittivat pistämällä aina pystyyn överiksi vedetyn show'n. Näemmä nämä Dublinin kasvatit noudattavat Euroviisuissakin samaa kaavaa. Waterline ei kappaleena ole viime vuoden Lipstickiä paljon kummoisempi, mutta eiköhän se väkistenkin tempaise yleisön mukaansa niin areenalla kuin kotikatsomoissakin. Toivon mukaan nämä jampat eivät kuitenkaan tule voittamaan Euroviisuja ennen kuin heillä on oikeasti jokin hyvä biisi tuomisinaan. Waterlinesta tulee mieleen lähinnä jokin brittien ysärikohellus.

Arvosana: 3/5

---

Kas siinä! Ensimmäiset 18 kappaletta arvioitu. Kirjoittamiseen ja levykuunteluihin meni vissiinkin neljästä kuuteen tuntia aikaa ellen ihan hirveästi valehtele. No, mitäpä en Euroviisujen vuoksi tekisi!!!!!!!!!!1

Kisoista menee 10 biisiä jatkoon, joten tässä arvosanoihin perustuvat omat arvioni tai toiveeni (esimerkiksi Irlannin jatkoon pääsyä pidän selviönä, mutta en näe kappaletta itsessään jatkopaikan arvoisena):

Israel 1
Sveitsi 1
Montenegro 1+
Unkari 2-
Albania 2+
Romania 3-
Irlanti 3
Kreikka 3+
-----------------------
San Marino 3,5
Suomi 3,5
Tanska 3,5
Islanti 4-
Moldova 4-
Kypros 4
Belgia 4+
Itävalta 4+
Venäjä 4+
Latvia 4,5


Tiistaina nähdään, kuinka äijien ja akkojen käy!
Uudistunut, entistä parempi Kielisirkus:

http://kielisirkus.blogspot.fi/

PapaShango
Viestit: 418
Liittynyt: Ma 22.03.2004 20:53

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja PapaShango » To 17.05.2012 21:31

Onhan tuo ihan piristävä show ollut aina, mutta maku menee jo viimeistään siinä kun naapurivaltiot antavat äänet toisillensa vaikka olisi kuinka p**ka biisi kyseessä.

Enivei, Suomella ihan ok kappale. Ainakin se pesee Paradise Oskarit mennen tullen. Näihin kisoihin voisi tulla sellainen sääntö, että jokainen maa joutuisi esittämään biisin omalla äidinkielellään. On hirvittävää kuunnella joitakin maita kun englanti ei tahdo taittua.

Avatar
Darien Fawks
Viestit: 3765
Liittynyt: Pe 09.04.2004 15:04
Paikkakunta: Pääkaupunki

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Darien Fawks » To 17.05.2012 21:42

PapaShango kirjoitti:Näihin kisoihin voisi tulla sellainen sääntö, että jokainen maa joutuisi esittämään biisin omalla äidinkielellään. On hirvittävää kuunnella joitakin maita kun englanti ei tahdo taittua.
Kyseessähän on vanha sääntö, josta on ajat sitten luovuttu. Ja syystä, sanon minä.
Uudistunut, entistä parempi Kielisirkus:

http://kielisirkus.blogspot.fi/

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » To 17.05.2012 22:48

Darien Fawks kirjoitti:
PapaShango kirjoitti:Näihin kisoihin voisi tulla sellainen sääntö, että jokainen maa joutuisi esittämään biisin omalla äidinkielellään. On hirvittävää kuunnella joitakin maita kun englanti ei tahdo taittua.
Kyseessähän on vanha sääntö, josta on ajat sitten luovuttu. Ja syystä, sanon minä.
Itse oikeasti uskon, että englannin kielisillä lauluilla on etulyöntiasema jo tällä hetkellä, joten tuollaisella säännöllä se vain korostuisi. BTW, itse tykkään Suomen laulajasta, nii ja biisiki on iha jees, vaikka sanoja en ymmärräkkään.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
Tirkka
Viestit: 1336
Liittynyt: To 24.06.2004 20:02
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Tirkka » Pe 18.05.2012 13:57

Ensi viikollahan ne semifinaalit taitaa olla? Kuuntelen perinteisesti ennen semejä nuo kaikki biisit ja annan niille pisteitä samalla, voishan tuon listan sitten laittaa tännekin kun sen tuonne BBPlazalle laitan kuitenkin.
All your message are belong to me.

I dont always win... but when I do, it's PPV-veikkaus (2005, 2015).

Avatar
Riveni
Moderaattori
Viestit: 2583
Liittynyt: La 03.09.2005 09:29
Paikkakunta: Helsinki

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Riveni » Pe 18.05.2012 17:31

On kyllä muuten mielenkiinto ihan nollissa näitä viisuja kohtaan, päälimmäisenä syynä varmaan hurrien masininoima, luokattoman huono hurri-edustaja huonolla hurri-kappaleellaan. Vanha kunnon "Finlande, zéro point, Finland, zero points" tekee odotetun paluun.
kumiorava kirjoitti:Jossain määrin ihailen sitä intoa, että heppu jaksaa kirjoittaa rivikaupalla markkinaliberaalista utopiastaan jollekin painifoorumille.

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Pe 18.05.2012 18:04

Riveni kirjoitti:Vanha kunnon "Finlande, zéro point, Finland, zero points" tekee odotetun paluun.
Onko tässä nyt joku ero viime vuoden kisoihin? Eihän se Ole-Gunnar Soelskjaerin näköinen tyyppi saanut mitään aikaiseksi.

Tai muotoillaan vielä paremmin: Onko tässä joku ero ihan mihin tahansa vuoteen, lukuunottamatta vuotta 2006?
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
MutiM
Viestit: 389
Liittynyt: To 28.07.2005 10:44

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja MutiM » Pe 18.05.2012 18:04

Lol. Suomella on paras biisi sitten Addicted To Youn.
You asked if I'd be anyone from history, fact or fiction, dead or alive:
I said "I'd be Tony Cascarino, circa 1995".

Avatar
eCiuj
Viestit: 2210
Liittynyt: Ti 04.10.2011 00:00
Paikkakunta: Turku

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja eCiuj » La 19.05.2012 00:52

Älkääs nyt olko noin negatiivisia -- miten ihmeessä "Uuden Musiikin Kilpailun" voittanut kappale voi hävitä? Kuunneltu on ja kuraa on. Suomen surkeus oli selvillä jo siitä hetkestä lähtien, kun tuo UMK debytoi. Kukaan täysjärkinen ei jaksa seurata tuollaista noin pitkää ja huonoa ohjelmaa. Vanha systeemi oli hyvä, koska jaksoja oli vähän jolloin kiinnostus (sekä se "me voitetaan"-fiilis) säilyi pitkään. Nyt kun puolella Suomella ei ole hajuakaan mikä kappale Suomen viisukappaleena edes on ja Iltalehdet uutisoivat, että Suomen finaaliinpääsykin on kortilla, ketä oikeasti kiinnostaa?
AAAWWWEEESSSOOOMMMEEE

Avatar
Darien Fawks
Viestit: 3765
Liittynyt: Pe 09.04.2004 15:04
Paikkakunta: Pääkaupunki

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Darien Fawks » Su 20.05.2012 23:34

Keksin tarjota muutamalle suomalaiselle medialle Euroviisu-arvioitani palkkiota vastaan. Heitin emailia ja liitteenä tuon tännekin postaamani arvostelukatsauksen semifinaali 1:stä. Nyt vain jännityksellä odottamaan, mitä vastaavat.

Viihdelehti Starasta vastattiin, että he eivät ole viime vuosina olleet aktiivisia Euroviisujen suhteen, mutta lupaavat asap selvittää tämän vuoden tilanteen. Mukavaahan se olisi, jos saisi oma-aloitteisuudella jotain hyötyä omasta ekspertiisistä. Iloksenihan minä noita tavallisesti kirjoittelen, mutta toki raha ja julkisuus kelpaisi.
Uudistunut, entistä parempi Kielisirkus:

http://kielisirkus.blogspot.fi/

Avatar
eCiuj
Viestit: 2210
Liittynyt: Ti 04.10.2011 00:00
Paikkakunta: Turku

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja eCiuj » Su 20.05.2012 23:45

Darien Fawks kirjoitti:Keksin tarjota muutamalle suomalaiselle medialle Euroviisu-arvioitani palkkiota vastaan. Heitin emailia ja liitteenä tuon tännekin postaamani arvostelukatsauksen semifinaali 1:stä. Nyt vain jännityksellä odottamaan, mitä vastaavat.

Viihdelehti Starasta vastattiin, että he eivät ole viime vuosina olleet aktiivisia Euroviisujen suhteen, mutta lupaavat asap selvittää tämän vuoden tilanteen. Mukavaahan se olisi, jos saisi oma-aloitteisuudella jotain hyötyä omasta ekspertiisistä. Iloksenihan minä noita tavallisesti kirjoittelen, mutta toki raha ja julkisuus kelpaisi.
5€ ja nimi jutun perässä = olen rikas ja kuuluisa.
AAAWWWEEESSSOOOMMMEEE

Avatar
Reno Hex
Viestit: 399
Liittynyt: Ma 05.07.2010 23:17

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Reno Hex » Su 20.05.2012 23:50

eCiuj kirjoitti:
Darien Fawks kirjoitti:Keksin tarjota muutamalle suomalaiselle medialle Euroviisu-arvioitani palkkiota vastaan. Heitin emailia ja liitteenä tuon tännekin postaamani arvostelukatsauksen semifinaali 1:stä. Nyt vain jännityksellä odottamaan, mitä vastaavat.

Viihdelehti Starasta vastattiin, että he eivät ole viime vuosina olleet aktiivisia Euroviisujen suhteen, mutta lupaavat asap selvittää tämän vuoden tilanteen. Mukavaahan se olisi, jos saisi oma-aloitteisuudella jotain hyötyä omasta ekspertiisistä. Iloksenihan minä noita tavallisesti kirjoittelen, mutta toki raha ja julkisuus kelpaisi.
5€ ja nimi jutun perässä = olen rikas ja kuuluisa.
Hiertääkö kun et ite keksinyt, vai miksi pitää tulla kusemaan toisen pilvilinnoihin?

Ettei ihan offiksi menisi, niin kerrottakoon että läpikuuntelun jälkeen Suomella on itse asiassa yksi kisojen parhaista biiseistä. Ei oo koskaan ennen kuulostanut suomenruotsi noin hyvältä.
Pikachu kirjoitti:Pika Pika.

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » Su 20.05.2012 23:55

Reno Hex kirjoitti:Hiertääkö kun et ite keksinyt, vai miksi pitää tulla kusemaan toisen pilvilinnoihin?

Ettei ihan offiksi menisi, niin kerrottakoon että läpikuuntelun jälkeen Suomella on itse asiassa yksi kisojen parhaista biiseistä. Ei oo koskaan ennen kuulostanut suomenruotsi noin hyvältä.
Onhan se ihan menevä, mutta paremmalta se näyttää kuin kuulostaa. Tosin suomenruotsi näyttää aikamonesti hyvältä. Vaasan seudulta tullu tutuksi pariki aika hyvältä näyttävää suomenruotsia. =P~
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
The Rocker
Viestit: 3325
Liittynyt: Ma 20.08.2007 20:54
Paikkakunta: Parkano

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja The Rocker » Su 20.05.2012 23:58

MR.Off Topic kirjoitti:
Reno Hex kirjoitti:Hiertääkö kun et ite keksinyt, vai miksi pitää tulla kusemaan toisen pilvilinnoihin?

Ettei ihan offiksi menisi, niin kerrottakoon että läpikuuntelun jälkeen Suomella on itse asiassa yksi kisojen parhaista biiseistä. Ei oo koskaan ennen kuulostanut suomenruotsi noin hyvältä.
Onhan se ihan menevä, mutta paremmalta se näyttää kuin kuulostaa. Tosin suomenruotsi näyttää aikamonesti hyvältä. Vaasan seudulta tullu tutuksi pariki aika hyvältä näyttävää suomenruotsia. =P~
Jep. Ruotsin ruotsikin näyttää melko usein hyvältä. Todella hyvältä.
"The only time success comes before work is in the dictionary."
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death." -Robert Cover
Blogi (Päivitetty 12.05.2015)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
Darien Fawks
Viestit: 3765
Liittynyt: Pe 09.04.2004 15:04
Paikkakunta: Pääkaupunki

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Darien Fawks » Ma 21.05.2012 00:01

eCiuj kirjoitti:
Darien Fawks kirjoitti:Keksin tarjota muutamalle suomalaiselle medialle Euroviisu-arvioitani palkkiota vastaan. Heitin emailia ja liitteenä tuon tännekin postaamani arvostelukatsauksen semifinaali 1:stä. Nyt vain jännityksellä odottamaan, mitä vastaavat.

Viihdelehti Starasta vastattiin, että he eivät ole viime vuosina olleet aktiivisia Euroviisujen suhteen, mutta lupaavat asap selvittää tämän vuoden tilanteen. Mukavaahan se olisi, jos saisi oma-aloitteisuudella jotain hyötyä omasta ekspertiisistä. Iloksenihan minä noita tavallisesti kirjoittelen, mutta toki raha ja julkisuus kelpaisi.
5€ ja nimi jutun perässä = olen rikas ja kuuluisa.
Kuvittelisin, että tällaisesta urakasta voisi ehkä saada vajaata 50 euroa. Riippuu toki vähän siitä, millaista tyyliä ja paljonko materiaalia tahtoisivat. Kuuluisuudella tarkoitan pääasiassa sitä, että olisihan se hieno fiilis, kun tietäisi, että vaikkapa jokunen sata ihmistä lukisi tekstini. Ei tässä maailmassa ole (ammatillisesti) parempaa asiaa kuin saada rahaa jostakin sellaisesta, mitä voisi tehdä ilmaiseksikin.
Uudistunut, entistä parempi Kielisirkus:

http://kielisirkus.blogspot.fi/

Avatar
Tirkka
Viestit: 1336
Liittynyt: To 24.06.2004 20:02
Paikkakunta: Uleåborg

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Tirkka » Ma 21.05.2012 07:23

No ei tuossa sun tekstissä kyllä mitään erikoista ole. Itse en ainakaan maksaisi tuollaisesta tekstistä mitään jonka veroisia, ja parempiakin arvioita on nettifoorumit pullollaan.

Ei minun arvioni välttämättä, mutta muiden arviot kyllä. Miksi tuollaisesta tl;dr -tekstistä maksettaisiin? Olisit edes jotenkin kolumnin tai pakinanomaisesti käsitellyt asia, niin sitten tajuaisin.
All your message are belong to me.

I dont always win... but when I do, it's PPV-veikkaus (2005, 2015).

Avatar
Kenitys
Moderaattori
Viestit: 1873
Liittynyt: To 04.11.2004 20:11
Paikkakunta: Tsadi
Viesti:

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja Kenitys » Ma 21.05.2012 22:29

Tirkka kirjoitti:No ei tuossa sun tekstissä kyllä mitään erikoista ole. Itse en ainakaan maksaisi tuollaisesta tekstistä mitään jonka veroisia, ja parempiakin arvioita on nettifoorumit pullollaan.
Tuosta on hankala sanoa, kun ne "paremmat arviot" eivät tule koskaan nettifoorumeilta minnekään oikeasti julkisesti esille. Se on kuitenkin totuus, että verkkomediat ja ihan perinteiset paperisetkin lehdet julkaisevat paljon paskempiakin tekstejä kuin esim. tuo Darienin arvio yläpuolella. Välillä hävettää oman ammattikunnan puolesta. Se on sitten ihan toinen asia, moniko media haluaa tuon tyyppisiä arvosteluja/tekstejä ihan tuntemattomilta julkaista, mutta onhan se ihan mahdollista. Siitäkin kannattaa olla toki tarkka, ettei tekstejään tarjoa minnekään puoli-ilmaiseksi, vaikka niiden kirjoittamisesta kuinka nauttisikin.

Niin ja lehtitekstit ja muutkin journalistiset tuotokset ovat (Tirkan kriteereillä) varmaan aika usein tl;dr-materiaalia, jos aikaa on niin vähää, että parin kappaleen mittaista todella yksinkertaista englanninkielistä haastatteluakaan ei jaksa ruveta tarkastelemaan :)

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Ma 21.05.2012 22:36

Off-topic, yrittäkää kestää.
Tirkka kirjoitti:tl;dr
Kenitys kirjoitti:tl;dr
Mitä tämä edes tarkoittaa?

Eniveis, itse kisat eivät kyllä millään muotoa noin musiikillisesti kiinnosta, mutta onhan tuo tapahtuma aina erittäin hauska seurata sillä kyllähän siellä löytyy monenlaista tahatonta (tai tahallista) huumoria.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
The Rocker
Viestit: 3325
Liittynyt: Ma 20.08.2007 20:54
Paikkakunta: Parkano

Re: Euroviisut

Viesti Kirjoittaja The Rocker » Ma 21.05.2012 22:39

DeadManWalking kirjoitti:Off-topic, yrittäkää kestää.
Tirkka kirjoitti:tl;dr
Kenitys kirjoitti:tl;dr
Too long didn't read tai too long don't read.
"The only time success comes before work is in the dictionary."
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death." -Robert Cover
Blogi (Päivitetty 12.05.2015)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Vastaa Viestiin