Yleinen jääkiekkokeskustelu (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Ai vapaapaini ei juuri nyt nappaa? No puhutaan sitten vaikkapa tv-ohjelmista tai termodynamiikasta.
Lukittu
Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Yleinen jääkiekkokeskustelu (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Ke 10.09.2014 14:06

Jääkiekon SM-Liiga, kausi 2014-15

Kuva
No niin, potkaistaanpa uusi topic ja uusi kausi sen myötä käyntiin. Kausihan alkaa jo tänään 10.9.2014 yhdellä ottelulla, sillä Oulun Kärpät isännöi viime kevään finaalivastustajaansa Tapparaa. Kaikkihan varmasti muistavat että viime kausi päättyi kutkuttavien vaiheiden jälkeen Kärppien mestaruuteen, ja ottelusarja Tapparaa vastaan meni siihen kuuluisaan seitsemänteen peliin. Tapparalla on siis heti kauden alussa pieni paikka näpäyttää viime kevään finaalivastustajaansa. Koko loppuviikko meneekin vahvasti kotimaisen jääkiekkoilun merkeissä, sillä torstaina pelataan kaksi ottelua (Lukko-Ässät ja HIFK-Blues), ja lisäksi perjantaina ja lauantaina onkin sitten jo viiden ottelun kierrokset. Sunnuntaina pelataan vielä yksi ottelu, tuolloin Kärpät isännöi IFK:ta. Tarkemmat tiedot voi sitten jokainen tarkistaa Liigan nettisivuilta, jotka muuten näyttävät jonkin verran uudistuneen sitten viime näkemän.

Kuten jokainen varmasti tietää, niin tämä kausi on ensimmäinen kausi pitkään aikaan kun pelataan ilman Helsingin Jokereita, ja tilalle nousi kohupäätöksellä Vaasan Sport. Jokerit siirtyi tälle kaudelle KHL:ään, ja jatkaa pelejään nyt siellä. Tämän keskustelun alla voi luonnollisesti seurata myös Jokereiden otteita idässä, mutta sen tarkemmin en tule itse tässä avauksessa puuttumaan Jokereihin ja heidän sarjaansa. En yksinkertaisesti tiedä KHL:stä niin paljoa että voisin sitä kattavasti lähteä analysoimaan.

Muitakin pieniä muutoksia on SM-Liigaan täksi kaudeksi tullut, ja näistä merkittävin on varmasti pitkä kiekko –säännön muuttuminen ns. hybridi-pitkäksi. Tämä tarkoittaa sitä että pitkää kiekkoa ei automaattisesti vihelletä silloin kun joukkue laittaa kiekon ennen punaviivaa päätyyn. Linjatuomarilla on oikeus katsoa tilanne loppuun, ja jos tilanne on sellainen että puolustavan joukkueen pelaaja näyttää ehtivän kiekkoon ennen hyökkäävän joukkueen pelaajaa, niin tuolloin pitkä kiekko vihelletään. Jos taas vastaavasti hyökkäävän joukkueen pelaaja näyttää ehtivän ennen puolustavan joukkueen pelaajaa kiekkoon, niin luonnollisesti pitkä jätetään tuolloin viheltämättä. Etenkin kauden alussa tämä saattaa olla monelle joukkueelle uusi asia, mutta varmastikin kauden mittaan pelaajat tottuvat siihen.

Noh, nyt on pieni pohjustus tehty kauden osalta, joten sitten käydään joukkueiden kimppuun. Perinteiseen tyyliin listaan joukkueet käännetyssä järjestyksessä, ja jokaisesta joukkueesta käydään läpi paras puolustaja, paras hyökkääjä sekä joukkueen MVP. Aloitetaan.

14. Sport, Vaasa

Paras puolustaja: Niko Peltola
Paras hyökkääjä: Jarkko A. Immonen
MVP: Niko Peltola


Sport nousi kovan kohun saattelemana kabinettipäätöksellä Liigaan tälle kaudelle. Päätöksestä oli monenlaista keskustelua, mutta siitä nyt on jauhettu tarpeeksi. Fakta on se että Sport pelaa kaudella 2014-15 jääkiekon SM-Liigassa, ja alkava kausi on se joka määrittää sen millä tavoin Sport on onnistunut. Lähtökohdat ovat erittäin haastavat, sillä jo pelkästään nimilistaa katsellessa ei vaan millään muotoa voi olla vakuuttunut siitä Sport on valmis SM-Liigaan. Tokihan pelejä ei ratkaista paperilla, mutta jos silläkin osastolla antaa valtavasti tasoitusta muille, niin kaudesta tulee pitkä ja tuskainen.

Maalivahdit: Melko tasainen parivaljakko. Hannu Toivosen sopimus julkaistiin jo huhtikuussa, ja myöhemmin pakka täydentyi vielä Ville Hostikalla. Tässä on lähtökohtaisesti se osa-alue, joka kestää kunnollisen vertailun muiden liigaseurojen kanssa. Peluutusta harjoitetaan varmasti melko tasaisesti, mutta harjoitusotteluissa Hostikka on torjunut paremmin. Kausi näyttää lopulta kumpi on lopulta se ykkönen.

Puolustus: Puolustuksessa on muutama varsin kelvollinen liigapelaaja. Matt Generous on iso ja ilkeä takalinjojen isäntä, Petteri Lindbohmin odotetaan ottavan seuraava askel kohti liigan eliittiä ja lisäksi Jokereista lainadiilillä mukaan tullut Niko Peltola saa pakistosta ison ruudun. Pakiston perusosaaminen on ihan hyvässä kunnossa, mutta varsinaisia kiekollisia erikoismiehiä pakistosta ei löydy.

Hyökkäys: Selkeästi joukkueen heikoin osa-alue. Toki mitään muuta ei oikein tässä vaiheessa voi odottaakaan, sillä juurikaan tämän kovemman nipun rakentaminen tälle kaudelle olisi ollut liki ylivoimainen suoritus. Joukkueessa on toki muutama ihan potentiaalinen ja mielenkiintoinen nimi. Allsvenskanista saapunut kanadalainen Kelsey Tessier teki viime kaudella kelpo tehot Ruotsin kakkostasolla, ja sitä ennen on takana muutama kohtalainen kausi AHL:ssä. Lähtökohtaisesti kovat odotukset, mutta jos homma ei toimi niin miestä ei myöskään kovin pitkään tulla katselemaan Vaasassa. Muita hyökkäyspään profiilipelaajiksi ajateltuja pelaajia ovat eittämättä muutaman kauden takainen Liigan maalitykki Marko Luomala, sekä Mestiksessä kovia tekoja tahkonnut kaksikko Lassi Kokkala - Samuli Kivimäki.

Vahvuudet: Kauden alussa hurmoksellinen kotiyleisö ja tietynlainen uutuuden tunne antavat varmasti voimaa. Lisäksi joukkue on täynnä nuoria ja nälkäisiä pelaajia, joilla varmasti on halu näyttää että kuuluvat tälle tasolle. Lisäksi joukkue pääsee lähtemään kauteen melko paineettomasta tilasta, koska kukaan ei odota mitään.

Heikkoudet: Ei mopolla moottoritielle. Vaikka pelejä ei paperilla ratkota, niin tästäkin huolimatta tällaisen tasoituksen antaminen muille joukkueille ei vaan voi olla näkymättä taululla.

Arvio: Jos ihmeitä ei satu, niin selkeä liigajumbo. Kolmastoista sija olisi suurin piirtein pudotuspelipaikkaan verrattava asia, ja jos valmennusjohdon asettama tavoite eli 10. sija toteutuu, niin se on jo liki mestaruuteen verrattavissa oleva saavutus Sportille.

13. KalPa, Kuopio

Paras puolustaja: Jussi Timonen
Paras hyökkääjä: Jukka Voutilainen
MVP: Jukka Voutilainen


KalPan viime kauden aivan katastrofaalinen romahdus pisti pakkaa aika lailla uusiksi. Sami Kapanen lopetti, avainpelaajia vaihtoi maisemaa jo kesken kauden ja lopulta tälle kaudelle palkattiin päävalmentajaksi vanha tuttu Pekka Virta. Virta on vetänyt pari edellistä kautta aika pahasti vihkoon länsirannikolla, kun ensin tuli kenkää TPS:stä ja viime kaudella kävi selväksi ettei myöskään Ässissä ole jatkoa luvassa. Mutta toisaalta Virta on aina onnistunut nimenomaan Kuopiossa, joten kenties tämä uusi tuleminen KalPaan on molempien kannalta eräänlainen match made in heaven.

Maalivahdit: Jokereissa lähes legendaarisella tavalla toissa keväänä sulanut Eero Kilpeläinen palaa SM-Liigaan, ja tarjolla on lähtökohtaisesti iso ruutu keltamustien ykkösveskarina. Kilpeläinen on ihan kelpo veskari Liigaan, siitäkin huolimatta että toissa keväänä tuli melkoinen laavakylpy. Samu Perhonen kyttää taustalla kakkosveskarina, mutta pelejä ei ole lähtökohtaisesti juurikaan tulossa. Kilpeläinen pelaa niin paljon kuin vaan jaksaa.

Puolustus: Muutama perusvarma oman pään luuta, höystettynä muutamalla nuorella kaverilla. Lähtökohtaisesti tilanne on se että Mikko Jokela, Jussi Timonen ja Antti Halonen takaavat sen että maalinedusta pysyy puhtaana, ja vastaavasti sitten esimerkiksi nuorelle Joonas Lyytiselle on tarjolla kiekollista roolia. Peruspuolustajat siis kunnossa, mutta kuka pyörittää ylivoimaa?

Hyökkääjät: Parina aiempana kautena KalPan ehdottomasti vahvin ase on ollut hyökkäys. Tällä kaudella hyökkäyspää on selkeästi joukkueen heikoin osa-alue. Ei se nyt ihan Sportin tasoa ole, mutta melkoisen tasapaksu ja riskialtis kuitenkin. Loukkaantumisherkkä Jukka Voutilainen on terveenä pysyessään vahvistus ja selkeä kapellimestari, ja taustatukea odotetaan tshekkiläiseltä Michal Birneriltä. Jokerikorttina on vielä junnulupaus Kasperi Kapanen, joka lähtökohtaisesti tavoittelee paikkaa NHL:stä, mutta ei nyt varsinaisesti kannata yllättyä siitäkään jos Kapanen tulee syksyn mittaan mukaan KalPan joukkueeseen.

Vahvuudet: Pekka Virran paluu toi tietynlaisen selkeyden ja systemaattisuuden Kuopioon. Jokainen Virran tietävä pelaaja kyllä tietää mihin ollaan ryhtymässä, joten sitä taustaa vasten joukkueen pitäisi olla sitoutunut.

Heikkoudet: Hyökkäyspää on melkoisen kapea, maalintekijöitä ei tahdo juurikaan löytyä. Jukka Voutilainen on ainoa pelaaja jolla olisi mitään asiaa kärkipään joukkueisiin mukaan, joten sitä taustaa vasten on melkoisesti tehtävää.

Arvio: Liiga on melkoisen tasainen, joten paikka pudotuspeleihin on otettavissa mikäli kaikki menee nappiin. Ero sijojen 10-13 välillä lienee melkoisen pieni, joten mahdollisuuksia on. Epävarma tilanne parin edellisen kauden jäljiltä oikeuttaa tässä vaiheessa nyt tähän sijoitukseen.

12. HPK, Hämeenlinna

Paras puolustaja: Craig Schira
Paras hyökkääjä: Eero Somervuori
MVP: Juuse Saros


HPK teki viime kauden loppupuoliskolla kovan tempun. Alkukauden räpiköinnin, valmentajapotkujen, pelaajien myynnin ja muun yleisen sekoilun jälkeen seura kampesi itsensä loppumetreillä mukaan pudotuspeleihin ja lopulta lähetti Jokerit ikuiselle kesälomalle SM-Liigasta. Puolivälierissä joukkue haastoi mestari-Kärpät paremmin kuin mitä tylyt 4-0 otteluvoitot kertovat, ja muutenkin positiivisissa merkeissä mennyt kauden päätös loi uskoa seuraan. Kesken kauden valmentajaksi hypännyt Pasi Arvonen sai viime kaudella ajaa hyvin omaa systeemiään sisään joukkueeseen, ja kaiken pitäisi olla tällä kaudella kunnossa jo lähtökohtaisesti.

Maalivahdit: Juuse Saros on suvereeni ykkösmaalivahti ja koko liigan parhaita maalivahteja. Eipä tämä nyt sen enempää edes perusteluja tarvitse, Saros on ylivoimainen MVP tälle joukkueelle. Kakkosveskarina oleva Joni Myllykoski saa vyölleen jonkin verran pelejä, ainakin vuodenvaihteen U20 MM-kisat takaavat Myllykoskelle jonkin verran pelejä.

Puolustus: Melko hyvä kokonaisuus. Craig Schira paukutti viime kaudella 9 maalia ja yhteensä 25 tehopinnaa, ja tulee olemaan joukkueen kiekollinen liideri. Kokeneet Antti Bruun ja Ossi-Petteri Grönholm pitävät huolen peruspelistä, ja nuorille kavereille kuten Juuso Vainiolle on valmiina oma ruutu.

Hyökkäys: Kuten muillakin peräpään joukkueilla, niin myöskin Kerhon hyökkäyskalusto on melkoisen tasapaksu ja jopa heikohko. Eero Somervuori kantaa edelleenkin suurta vastuusta maalinteon onnistumisesta, ja miehellä on kyllä potentiaalia iskeä sellaiset 20 maalia, vaikka pari edellistä kautta olivatkin vähän vaisuja. AHL:stä tullut Slovakian maajoukkuemies Marek Viedensky saa ison tontin ykkösketjun keskeltä, ja onnistuessaan kyseessä voi olla arvokas profiilipelaaja HPK:lle. Mitään varmoja pistemiehiä joukkueessa ei kuitenkaan juuri ole, mutta aktiivisia työmiehiä sitäkin enemmän.

Vahvuudet: Maalivahti Saros menee heittämällä pelipaikallaan Liigan kolmen parhaan joukkoon, ja lisäksi puolustuspää on ihan vertailukelpoinen. Arvosen opit on ajettu sisään jo viime kaudella, joten sekin luo jonkinlaisen pohjan alkavalle kaudelle.

Heikkoudet: Hyökkäyspäästä puuttuu ratkaisijoita. Paikkoja saadaan varmasti luotua jonkun verran, mutta materiaali on yksinkertaisesti vähän turhan kädetön tälle tasolla. Taloustilannekaan ei oikein anna mahdollisuuksia vahvistusten hankkimiselle kesken kauden.

Arvio: Tasaisessa Liigassa pudotuspelipaikka on mahdollinen, mutta se vaatii kärkipelaajiksi kaavailtujen pelaajien suorittamista parhaalla mahdollisella tasollaan. Paljon on myös Saroksen varassa, miehen loukkaantuminen olisi katastrofi.

11. Ilves, Tampere

Paras puolustaja: Tommi Kivistö
Paras hyökkääjä: Sami Sandell
MVP: Tommi Kivistö


Operaationa lienee jälleen uskottavuuden palautus, tai sen yrittäminen. Viime kaudella homma jäi karvan päähän kun joukkue putosi viimeisellä kierroksella ulos pudotuspeleistä. Sitä ennen seura ehti olla 10 parhaan joukossa 59 kierroksen ajan, joten tästä voinee päätellä sen että kausi oli pahasti laskusuhdanteinen. Päävalmentaja Tuomas Tuokkola toi kuitenkin uskottavuuden takaisin Ilvekseen, mutta loppukauden horjahdus jätti kyllä karvaan sivumaun. Siitä sisuuntuneena seura lähtee nyt parantamaan tekemistään.

Maalivahdit: Ville Kolppasen lähteminen tekee kyllä pienoisen aukon tähän paikkaan, mutta vastaavasti tilalle tullut Joonas Korpisalo kykenee ottamaan hyvän maalivahtivalmennuksen avulla ykköstorjujan paikan itselleen. Juha Järvenpää on hyvää liigatasoa oleva kakkosvahti.

Puolustus: Viime keväänä peräti MM-kisoihin nousseelle Tommi Kivistölle on mitattu iso ruutu puolustuksessa. Lisäksi kokeneet Martti Järventie, Mikko Kukkonen ja Atte Pentikäinen muodostavat hyvän rungon, mutta mitään varsinaisia virtuooseja pakisto ei sisällä. Tasainen kokonaisuus kuitenkin.

Hyökkäys: Ratkaisijoita lähtikin sitten aikamoinen nippu. Viime kauden liigan paras pelaaja Michael Keränen lähti tavoittelemaan (IFK:n kautta) NHL-unelmaa, ja paras maalintekijä Kai Kantolakin vaihtoi maisemaa. Sami Sandellilta odotetaan vielä pykälää kovempaa tekemistä, viime kausi toi jo lupauksia herättävät 33 pistettä 46 pelissä. Lisäksi HPK:sta tullut pienikokoinen Teemu Rautiainen saanee ison ruudun hyökkäyspäästä ja kärkikentistä. Hyökkäysmateriaali on kuitenkin melkoisen ohut, ja muiden peräpään joukkueiden tapaan se sisältää enemmän duunareita kuin taitureita.

Vahvuudet: Joukkueella on hyvä asenne ja seuraan sopiva päävalmentaja. Tuokkola on ollut valmentajana nyt n. 1,5 vuotta, ja trendi on ollut koko ajan nouseva. Tällä kaudella on paikka ottaa se viimeinen askel ja rypistys kohti pudotuspelejä.

Heikkoudet: Hyökkäyspään ratkaisijoita on lähtökohtaisesti erittäin vähän, joten ohuella langalla mennään. Lisäksi tietynlainen sekoilu joukkueen johtoportaassa on vaikuttanut negatiivisesti joukkueen imagoon, vaikka pahimmasta on nyt päästy yli.

Arvio: Lähtökohtaisesti ei taida vieläkään riittää ihan pudotuspeleihin, mutta kuten todettua niin sarja on todella tasainen. Kaiken mennessä nappiin pudotuspelipaikka on otettavissa.

10. Pelicans, Lahti

Paras puolustaja: Juha Leimu
Paras hyökkääjä: Vili Sopanen
MVP: Vili Sopanen


Pelicans yllätti viime kaudella haastamalla finalisti Tapparan pudotuspeleissä ihan tosissaan. Kausi päättyi lopulta puolivälierien 4-2 tappioon tulevalle hopeajoukkueelle, mutta peliesitys oli ryhdikäs ja ties mitä olisi tapahtunut jos kiekko olisi jossain vaiheessa pomppinut vähän toisella tavalla. Noh, se on pelkkää spekulointia, mutta joka tapauksessa viime kausi oli hyvä näyte lahtelaisesta kiekko-osaamisesta. Tälle kaudelle on tullut muutoksia valmennukseen, sillä Hannu Aravirran paikan perii Jokereista tuttu Tomi Lämsä. Vaikka Lämsän viime kausi oli vaikea, niin kyseessä on kuitenkin kyvykäs nuori valmentaja.

Maalivahdit: Jere Myllyniemi on selkeä ykkösveskari, ja mies on kypsällä iällä noussut liigan kärkivahtien joukkoon. Perusvarma suorittaja, ei suuria heikkouksia. Janne Juvonen kyttää taustalla, mutta voi olla että Juvosta lainataan kauden mittaan myös Mestikseen saamaan peliaikaa.

Puolustus: Juha Leimu kantaa selkeää kiekollisen moottorin viittaa harteillaan, ja hänen kauttaan on helppoa lähteä rakentamaan ylivoimapeliä. Ikinuori Jan Latvala jatkaa vielä yhden kauden, ja heidän lisäkseen isoa ruutua on tarjolla myös Henri Laurilalle ja tshekkiläiselle Tomas Kudelkalle. Heidän vastuullaan on omasta päästä huolehtiminen. Tiivis kokonaisuus.

Hyökkäys: Tyler Redenbach on klassinen pelintekijä-sentteri, joka välttää laukomista viimeiseen asti (tästä todisteena 217 liigapelissä tulleet tehopisteet 32+130), ja hänen rinnalleen on tarjota esimerkiksi Vili Sopasen kaltainen kiekkovirtuoosi tai AHL:n ja Lev Prahan kautta joukkueeseen tullut Michal Repik. Mestiksessä kovia tehoja mättäneeltä Anrei Hakuliselta odotetaan paljon myös liigassa, joten tässä on yksi potentiaalinen kaveri joka kannattaa pistää mieleen. Kokonaisuutena hyökkäyspäässä on jokunen selkeä taitopelaaja, ja paljon myös raskaan työn raatajia. Roolitukset kohdallaan, mutta kärkipelaajien on onnistuttava täydellisesti.

Vahvuudet: Joukkueessa on paljon potentiaalia olla todellinen musta hevonen tämän kauden Liigassa. Onnistuessaan mahdollisuudet liki mihin tahansa, eli jopa suora pudotuspelipaikka on täysin näpeissä.

Heikkoudet: Vastaavasti kaiken mennessä ns. reisille myös totaaliflopin ainekset ovat ilmassa. Jos kärkipelaajiksi kaavaillut pelaajat floppaavat pahemman kerran, niin on täysin mahdollista että pudotuspelipaikkakin jää haaveeksi. Lisäksi päävalmentaja Tomi Lämsä on pieni kysymysmerkki paineenkeston suhteen, mutta toisaalta hän pääsee nyt aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Arvio: Pitäisi kyllä mennä pudotuspeleihin, mutta tasaisessa liigassa sijoitus voi olla liki mitä tahansa sijojen 6-13 välillä.

9. Ässät, Pori

Paras puolustaja: Ville Uusitalo
Paras hyökkääjä: Mika Niemi
MVP: Ville Uusitalo


Operaationa on uskottavuuden palautus huonon viime kauden jälkeen. Aikaisessa vaiheessa oli selvää että epäonnistunut Pekka Virta saa lähteä kauden päätteeksi, ja tilalle tulee vanha tuttu Pekka ”Rocky” Rautakallio. Rocky tuo aimo annoksen uskottavuutta ja auktoriteettia porilaiseen kiekkoiluun, ja jo pelkästään yksinään Rautakallion läsnäolo kohentaa porilaisten asemaa.

Maalivahdit: Nuori Rasmus Rinne otti viime kaudella harppauksia kohti ykkösmaalivahdin paikkaa, ja pelasikin komeat 34 ottelua. Osansa tähän toki vaikutti konkari Juuso Riksmanin terveyshuolet, mutta joka tapauksessa tällä kaudella oletusarvona lienee n. 50-50 peluutus, tai jopa hieman Rinteen hyväksi.

Puolustus: Kapteeni Ville Uusitalolta odotetaan tasonnostoa viime kaudesta, ja kykyjähän miehellä on olla yksi parhaita liigan kiekollisia pakkeja. Perusvarma luuta Jyri Marttinen pitää huolen omasta päästä, ja Jokereista tullut nuori Esa Lindell saa ison ruudun. Lindelliltä on lupa odottaa todellista läpimurtoa tällä kaudella. Muista pakeista ulkomaalaiseen Garreth Staffordiin kohdistuu isot odotukset ja Tapio Sammalkangas on peruspakkien aatelia. Melko hyvä kokonaisuus, kiekollinen peli toki vaatii Uusitalon tasonnoston.

Hyökkäys: Muutaman viime kauden aikana Ässissä on pelannut nimekkäitä hyökkääjiä. Niklas Hagman, Tomas Zaborsky, Veli-Matti Savinainen, Stephen Dixon ja yms. Tällä kaudella ihan samanlaisia tähtipelaajia ei ole riveissä, mutta hyviä profiilipelaajia löytyy. Mestaruuskaudella 18 maalia tykittänyt Michael Ryan palaa seuraan, Mika Niemellä on potentiaalia nostaa edelleen tasoaan ja lisäksi nuori Aleksi Saarela on monen mielenkiinnon kohteena. Lukosta Ässiin siirtynyt Saarela saanee heti kauden alusta ison roolin, ja ainakin pojan peliäly on sen verran hyvällä tasolla että paikkoja muille pelaajille saadaan luotua. Kokonaisuutena muutaman profiilipelaajan lisäksi jengissä on kuitenkin pääasiassa Poriin tyypillisiä ”hitsareita”.

Vahvuudet: Rautakallion paluu itsessään on yksi suuri vahvuus, sillä sen ympärille on helppo rakentaa uskottavaa ja porilaista kiekko-osaamista. Pakkikalusto on myös varsin hyvällä mallilla.

Heikkoudet: Hyökkäyspää on kuitenkin kaikkea muuta kuin varmalla pohjalla. Potentiaalia löytyy, mutta tiukkaa rutistusta kuitenkin vaaditaan että kaikki tehot saadaan irti. Kärkipelaajien taustalla ei ole oikein piileviä ratkaisijoita.

Arvio: Pitäisi löytyä pudotuspeleistä, todennäköisesti sijoilla 7-10. Kuuden joukkoon meneminen olisi yllätys.

8. Blues, Espoo

Paras puolustaja: Olli Malmivaara (Petr Zamorsky, on alkukauden Rangersin harjoitusleirillä, ja palaa Espooseen jos ei saa paikkaa sieltä)
Paras hyökkääjä: Kim Hirschovits
MVP: Kim Hirschovits


Takuuvarmaa työtä Espoosta. Moni asia voi Liigassa vuosien mittaan vaihdella, mutta viime vuosien aikana liki poikkeuksetta tämä sininen Espoon joukkue on repinyt itsensä pudotuspeleihin. Sillä ei ole mitään merkitystä miten Blues pelaa runkosarjan, sillä vaikka sijoitus olisi 10., niin joukkue voidaan aivan hyvin nähdä neljän joukossa kauden päätteeksi.

Maalivahdit: Jani Nieminen pelasi varsin hyvän viime kauden, ja on kelpo veskari. Pienikokoinen kaveri paikkaa kokoaan aggressiivisella pelillä. Taustalla oleva Eetu Laurikainen pelasi kaksi edellistä kautta WHL:ssä yhteensä 125 ottelua, torjuntaprosentti kelvollinen 91,9.

Puolustus: Paljon on parin ulkomaalaisen varassa. Ryan O’Connor on takonut kovia tehoja junnusarjoissa, mutta on vielä pieni kysymysmerkki. Rightin kätisyys ja ilmeisen hyvä laukaus tuovat ainakin vastuuta ylivoimapelissä. Olli Malmivaara on kaikesta huolimatta edelleen kelvollinen oman alueen luuta, ja perusvarmaa suoritusta odotetaan myös Kalle Kaijomaalta ja Mikko Kuukalta. Bluesin näköisiä pelaajia.

Mielenkiintoinen nimi on Petr Zamorsky, joka teki sopimuksen Bluesiin mutta lähti metsästämään NHL-paikkaa. 1992 syntynyt tshekkiläinen pelasi viime kaudella MM-kisoissa ja yhteensä 19 ottelua maajoukkueessa, ja hänelle on luvassa ykköspakin tontti jos paikka Rangersista ei aukea.

Hyökkäys: Varsin hyvä kokonaisuus. Kai Kantola teki viime kaudella 19 häkkiä Ilveksessä, ja lisäksi SaiPasta tulleella Stefano Gilliatilla ja paluumuuttaja Roope Talajalla on eväitä hyviin maalimääriin. Myös Miro Aaltosella on kykyjä nostaa entisestään tasoaan, eli jonnekin 30-40 pisteen välille vähintään. Kim Hirschovits kantaa ykkössentterin ja kapteenin viittaa. Vaikka Hirso onkin vähän hidastunut, niin pelikäsitys ei ole heikentynyt pätkääkään ja etenkin ylivoimalla mies on käyttökelpoinen.

Vahvuudet: Tuttu ja omanlainen ympäristö, vahva luotto omaan tekemiseen. Juniorimylly tuottaa myös kausi kauden jälkeen uusia pelaajia, ja luultavasti tälläkin kaudella saadaan ihastella jotain uutta espoolaista junioria näyttämässä taitojaan.

Heikkoudet: Puolustus on ainakin alkuun vähän ohuen langan varassa, mutta jo pelkästään Zamorskyn saapuminen voi pelastaa paljon. Noin muutoin pakistosta puuttuu paljon kiekollista osaamista, vaikka perustekeminen onkin kunnossa.

Arvio: Pudotuspeliainesta heittämällä, tasaisessa keskikastissa selkeä sauma jopa suoraan pleijaripaikkaan.

7. SaiPa, Lappeenranta

Paras puolustaja: Brian Salcido
Paras hyökkääjä: Ville Koho
MVP: Jussi Markkanen/Ville Koho


SaiPan sensaatiomainen viime kausi päättyi nykyajan ylivoimaisesti parhaaseen sijoitukseen, eli neljänteen sijaan. Runkosarjassa tuli komea piste-ennätys ja pudotuspeleissäkin nähtiin hienoja otteita, mutta aivan mitalille ei lappeenrantalaisten panos riittänyt. Komea kausi toi kuitenkin n. 700 000 euron voiton ja tämän ansiosta pelaajabudjettiakin pystyttiin hieman kasvattamaan tälle kaudelle. Noh, fakta on kuitenkin se että jälleen kerran SaiPa menetti paljon avainpelaajiaan pois, ja tietynlainen rakennusprosessi lähti jälleen käyntiin. Toki tärkeimmät yksittäiset palaset jatkavat seurassa, eli maalivahti Jussi Markkanen, SaiPa-legenda Ville Koho ja taitava ja maalinnälkäinen Jesse Mankinen. Okei, Mankinen ei ehkä viime kaudella päässyt ihan parhaaseen iskuun, mutta on kuitenkin SaiPan omana poikana tärkeä osa identiteettiä.

Maalivahdit: Jussi Markkanen ei paljoa esittelyjä kaipaa. Viime kauden kenties suurin yksittäinen syy sille että SaiPa nosti näinkin paljon tasoaan. Pelaa niin paljon kuin jaksaa, mutta iän myötä pienet vammat ovat alkaneet kiusaamaan. Kakkosveskana oleva Andy Bernard on kelpo tuuraajaa, mutta kovin suurta pelimäärää hänelle ei voi antaa.

Puolustajat: Viime kauteen nähden tuli isoja menetyksiä. Hyvän kauden pelannut Ryan Glenn lähti yhdessä huippupleijarit pelanneen Dan Spangin kanssa Ouluun, ja myös isoja rooleja nauttineet Per Savilahti-Nagander ja Lauri Taipalus vaihtoivat maisemaa. Joukkueeseen mukaan tullut Brian Salcido on aina ollut hyvä SaiPassa, ja iso rooli on luvassa nytkin. Iso rooli on luvassa myös Simon Backmanille, Simo-Pekka Riikolalle ja Tapparassa paljon kuraa saaneelle Johan Larssonille. Viime kauteen nähden kuitenkin selkeästi eniten heikentynyt osa-alue.

Hyökkäys: Myös hyökkäyspäästä lähti paljon osaajia pois, mutta tärkeitä pelaajia kuitenkin jatkaa. Ville Koho on joukkueen kasvot ja on viime vuosina nostanut pelillistä tasoaan huomattavasti, ja hänen lisäkseen aiemmin mainitulla Jesse Mankisella on iso tontti tarjolla. Potentiaalia 20 maalin tekoon on. Mielenkiintoinen nimi on AHL:stä tullut David McIntyre, joka on esiintynyt harjoituskaudella hyvin. Näkökannasta riippuen SaiPan ykkös- tai kakkossentteri.

Vahvuudet: Viime kausi toi reilusti itseluottamusta, ja kokonaisuutena muutenkin SaiPa on ottanut aimo harppauksen eteenpäin joukkueena. Pelityyli on selkeä, liikkuva ja taisteleva, ja joukkueessa on myös jonkin verran taitoakin mukana.

Heikkoudet: Vaihtuvuus ollut jälleen kerran suurta, ja voi ottaa aikansa että homma lähtee toimimaan. Lisäksi uusien ratkaisijoiden on astuttava kuitenkin esiin melko nopeasti.

Arvio: Vaikka kuinka olisi tehnyt mieli sijoittaa SaiPa kuuden sakkiin, niin tämän parempaa sijoitusta en tässä vaiheessa voinut antaa. Pudotuspelipaikka pitäisi kyllä irrota, ja totta puhuakseni se kuudeskin sija on lähempänä kuin 10. sija.

6. JYP, Jyväskylä

Paras puolustaja: Mikko Mäenpää
Paras hyökkääjä: Eric Perrin
MVP: Eric Perrin


Viimeisten vuosien kestomenestyjä JYP seilasi viime kauden myrskyisillä vesillä. Kaikenlainen ulkojääkiekkoilullinen sekoilu varmastikin vaikutti osaltaan joukkueen tekemiseen, joten siihen nähden runkosarjan viides sija oli ihan kelpo suoritus hurrikaanipaidoilta. Pudotuspeleissä seura nousi lopulta 3-0 tappioasemasta otteluvoitoissa 3-3:een SaiPaa vastaan, mutta lopulta seitsemännessä pelissä tuli takkiin ja samalla lähtö kesälomalle.

Maalivahdit: Tuomas Tarkki on selkeä ykkönen, ja kykenee pelaamaan 40-50 peliä runkosarjassa. Pudotuspeleissä aina pykälää-kahta kovempi kuin runkosarjassa. Kakkosveskan tonttia kyttäävät Sami Rajaniemi ja Dennis Saikkonen.

Puolustus: Joukkueen pakisto sai viime metreillä huippuvahvistuksen kun Mikko Mäenpää liittyi joukkueeseen. Kiekollisena osaajana sarjan ehdotonta eliittiä, mutta käsittääkseni miehen sopimuksessa on jonkinlainen pykälä joka mahdollistaa siirtymisen kesken kauden ulkomaille. Jos pelaa Jyväskylässä koko kauden, niin pakkien pistepörssin kärkipaikka on otettavissa. Muutoin joukkueen pakisto on täynnä melko duunaripainotteista osastoa. Kolme muuta Mikkoa, eli Kalteva, Luoma ja Viitanen ovat oman alueen suojelijoita. Nämä neljä Mikkoa muodostavat kärkinelikon, ja loput kasattaneen sitten nuoremmasta kaartista.

Hyökkäys: Eric Perrin johtaa joukkoja jälleen eturivissä. Vaikka ikää on tullut, niin pärjää edelleen hyvin Liigan vauhdissa mukana. Takuuvarmasti vähintään 45 tehopistettä, rooli paljon tehopinnoja suurempi. Muista hyökkääjistä Jani Tuppuraiselta odotetaan parannusta viime kauteen, ja lisäksi nuori Juuso Ikonen on nyt siinä tilanteessa että tulosta olisi hyvä tulla. Mielenkiintoinen nimi on myös AHL:stä tullut Darryl Boyce, joka pelasi kauden 2012-13 työsulun aikana hetken JYPissä. Duunaripelaaja sopii hyvin JYPin imagoon asenteensa ja pelityylinsä vuoksi.

Vahvuudet: Viime vuosien vahvat perinteet takuuvarmana joukkueena, joka kyllä repii itsensä aina sinne kuuden sakkiin runkosarjassa. Tärkeät runkopelaajat ovat pelanneet JYPissä paljon, joten tämä luo hyvän pohjan.

Heikkoudet: Mäenpäätä lukuun ottamatta puolustuspään kiekollinen osaaminen on heikkoa, ja jos Mäenpää nostaa kytkintä kauden aikana niin joukkue on pulassa. Viime kaudella oli hieman epäselvää että millaisella pelitavalla JYP meinaa pelata, ja jos sama rata jatkuu tälläkin kaudella niin voidaan nähdä mielenkiintoisia asioita, mutta ei niinkään hyvässä mielessä.

Arvio: Hoitaa itsensä kuuden sakkiin melko rutiinilla, mutta mitalipelit ovatkin sitten kovemman työn takana.

5. IFK, Helsinki

Paras puolustaja: Toni Söderholm
Paras hyökkääjä: Tomas Zaborsky
MVP: Toni Söderholm


Viime kauden sekoilut Raimo Summasen ja joukkueen käsittämättömän pelaajaruletin jälkeen ovat nyt historiaa, sillä Antti Törmänen tuli puhaltamaan taloon uusia tuulia. Muutos ei varmastikaan tapahdu vielä yhdessä kaudessa, mutta selkeä parannus sijoilta 7-10 suoraan kuuden joukkoon on todennäköisesti luvassa jo tällä kaudella.

Maalivahdit: Ville Husso näytti viime kaudella olevansa Liigan eliittiä, ja selkeä ykkösmaalivahdin paikka on edessä. Kevin Lankinen kehittynee Jan Lundellin opeissa tällä kaudella, ja Antti Oren tehtävänä on aukoa luukkua ja pelata jokunen hajaottelu sieltä täältä. Husson myötä kuitenkin hyvillä kantimilla.

Puolustus: Kapteeni Toni Söderholm on selkeä liideri sekä kiekollisessa että kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. SaiPasta tullut Lauri Taipalus ottaa myös ison roolin ylivoimasta ja kiekollisesta pelistä, ja vastaavasti Otto Honkaheimo ja Daniel Grillfors pitävät huolet peruspelistä. Yohann Auvitu on esittänyt harjoituskaudella näyttäviä otteita hyökkäyspäässä, joten siinä on yksi musta hevonen stadilaisten pakistoon. Kokonaisuutena ihan hyvällä mallilla, mutta yhden kokeneen kehäketun hankinta ei olisi pahitteeksi.

Hyökkäys: Sentterikalusto on todennäköisesti valtakunnan paras. Corey Elkins, Teemu Ramstedt ja Matti Kuparinen muodostavat väkevän kärkikolmikon, ja nelosketjun keskelle on tarjolla Kuopiosta saapunut Jasse Ikonen. Laitahyökkääjien osalta leveyttä ei olekaan ihan yhtä paljon, mutta kovia pelaajia sieltäkin löytyy. Tomas Zaborsky on todellinen megahankinta SM-Liigaan, ja aiemmilla kausilla kovia maalimääriä nakuttanut Juuso Puustinen jatkanee siitä mihin jäi. Siinä on pari potentiaalista pelaajaa tekemään jopa 30 maalia runkosarjassa. Heidän jälkeen taso luonnollisesti hieman laskee, mutta harjoituskaudella lupaavia otteita on nähty esimerkiksi Mika Partasen ja Robert Leinon toimesta. Kokonaisuus kunnossa.

Vahvuudet: Hyvä sentterikalusto, vahva kärki laitureiden osalta, Ville Husso, Antti Törmäsen mukanaan tuoma selkeys ja jämäkkyys jokapäiväiseen tekemiseen.

Heikkoudet:
Pakistossa pieniä puutteita, mutta lähtökohtaisesti kuitenkin hyvällä mallilla.

Arvio: Paikka kuuden sakissa on täysin tarjolla, ja kaiken onnistuessa jopa kotietu pudotuspeleissä on haarukassa. Paluu mitalipeleihin?

4. TPS, Turku

Paras puolustaja: Jakub Nakladal
Paras hyökkääjä: Ryan Lasch
MVP: Teemu Lassila


Viime kauden sekasorto on muisto vain, sillä tälle kaudelle TPS heittää askiin todella tulivoimaisen ja tasokkaan nipun. Nyt on uskottavuuden palautuksen aika, ja kaikki eväät siihen on tämän joukkueen toimesta olemassa. Tällä kaudella mitkään selitykset eivät kelpaa epäonnistumisen tullessa, vaan tulosta on yksinkertaisesti tultava.

Maalivahdit: Teemu Lassila on kenties Liigan paras maalivahti. Voittaa pelejä yksinään. Kristian Järvinen on kelpo kaveri taustalla, mutta Lassila pelaa niin paljon kuin tarvitsee.

Puolustus: Kovia hankintoja on tännekin saatu. Kiekollista osaamista edustaa ikinuori paluumuuttaja Petteri Nummelin, Ilveksestä saapunut Simon Gysbers ja TPS:ssä jo viime kaudella kelpo otteita näyttänyt Steven Seigo. Jotain pakiston kiekollisesta osaamisesta kertoo sekin, että takavuosina hurjia tehoja mättänyt Markus Seikola ei mahdu vammakierteen välttämättä ollenkaan edes pelaavaan kokoonpanoon, saati sitten ylivoiman johtajaksi. Muutoin pakistossa on kokonaisuutena hyvin palikat kasassa, ja mielenkiintoisin nimi lienee eittämättä KHL:stä tullut Jakub Nakladal. Mikään kiekollinen pelote Nakladal ei ole, mutta oman pään kaveri hoitaa vähintäänkin hyvin.

Hyökkäys: Tämäkin osasto on ottanut isoja askeleita eteenpäin. Ryan Lasch oli haluttua tavaraa varmasti jokaisen liigaseuran toimesta, ja Turussa miehellä ison vastuun lisäksi tuttu valmentaja, eli Pelicans-ajoilta tuttu Kai Suikkanen. Laituriosaston kärkeä edustaa myös röyhkeä Radek Smolenak, ja lisäksi Lauri Tukoselta on lupa odottaa tehoja jos vaan terveys kestää. Sentteritilanne ei ole ihan laitureiden tasolla, vaikka ihan kelvollisilla kantimilla onkin.

Vahvuudet: Laadukas materiaali niin maalivahtipelissä, puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin.

Heikkoudet: Viime vuosien alamäki, onnistuuko kurssin kääntäminen liki 180 asteen verran ympäri? Lisäksi esim. Nummelinilla ja Tukosella on paha vammahistoria, ja heidän loukkaantumisensa heikentäisi iskukykyä merkittävästi, vaikka nyt eivät ihan korvaamattomia olekaan.

Arvio: Pitäisi kyllä mennä suoraan pudotuspeleihin, ja kaikki on täysin omissa käsissä. Materiaali riittää kyllä.

3. Tappara, Tampere

Paras puolustaja: Tuukka Mäntylä
Paras hyökkääjä: Olli Palola
MVP: Tuukka Mäntylä


Kaksi perättäistä hopeaa halutaan varmasti kirkastaa tällä kaudella, mutta kesällä tapahtuneet muutokset valmennusportaassa aiheuttavat orastavan kysymysmerkin Tapparan ylle. Jussi Tapola on ollut hyvä aisapari Jukka Rautakorvelle, mutta hän ei ole Jukka Rautakorpi. Fakta on kuitenkin se, että Rautakorpi on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana lähes ainoa valmentaja joka on saanut kunnollista tulosta aikaan Tapparassa. Noh, joukkue on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa, joten melkoisen sukelluksen saa Tapola joukkoineen tehdä jos tälläkin kaudella ei mitaleista pelata Tapparan toimesta.

Maalivahdit: Juha Metsola on selkeääkin selkeämpi ykkösmaalivahti. Pelaa niin paljon kuin jaksaa, taustalla oleva Aaro Peltonen pelaa sitten ne pelit kun Metsola haluaa huilata.

Puolustus: Nick Bailen lähti pois, mutta takaisin tullut Tuukka Mäntylä ja vahvoja otteita harjoituskaudella esittänyt David Kolomatis ovat kovia hankintoja SM-Liigaan. Heidän lisäkseen kiekollista roolia on tarjolla Teemu Aallolle, ja vastaavasti oman alueen puhdistusoperaatiota johtaa Markus Kankaanperä, apunaan Pekka Saravo. Pasi Puistolalta odotetaan tason nostoa viime kauden osalta. Kokonaisuutena erittäin väkevä, jopa koko liigan paras kokonaisuus.

Hyökkäys: Ville Niemistä lukuun ottamatta muut profiilipelaajat jatkavat. Särkänniemi-ketjuna tunnettu Palola-Järvinen-Jormakka tehnee jälleen tuhoja, ja esim. Palola saattaa nostaa maalimääränsä jopa 30 paremmalle puolelle. Kakkosketjuun on tarjolla Antti Erkinjuntin, Josh Greenin ja Kristian Kuuselan tasoisia pelimiehiä, ja alempiinkin ketjuihin on heittää rutinoituneita liigapelaajia Jarkko Malisen ja Jukka Peltolan johdolla. Kokonaisuus on myös kunnossa.

Vahvuudet: Materiaali on huippuluokkaa, jokaisella pelipaikalla on kovia pelimiehiä. Ei suuria heikkouksia pelaajien suhteen, jos nyt ei lasketa sitä että viime keväänä ykkösketju ei päässyt ehkä ihan toivotulle tasolle.

Heikkoudet: Valmennuspuolelta ne suurimmat heikkoudet löytyvät. Hyvä kakkoskoutsi ei välttämättä ole hyvä ykkönen. Pohja kuitenkin pitäisi olla kunnossa.

Arvio: Jos Tapola ei menetä otettaan ihan totaalisesti, niin joukkue löytää itsensä takuuvarmasti kärkikolmikosta runkosarjassa – ja mitalipeleistä keväällä.

2. Lukko, Rauma

Paras puolustaja: Janne Niskala
Paras hyökkääjä: Ville Vahalahti
MVP: Ville Vahalahti


Lukolla on nyt käsissään sellainen ”now or never” tilaisuus kauan odotetun mestaruuden ottamiseen. Tärkeitä pelaajia on pysynyt joukkueessa paljon, uusia on hankittu ja mikä tärkeintä – Risto Dufva on edelleen joukkueen valmentaja ja osaa piiskata joukkueensa kovaan lentoon kun tilanne sitä vaatii. Nyt on paikka huipentaa projekti.

Maalivahdit: Ryan Zapolski on kovan luokan veskari SM-Liigaan. Viime kauden alku oli vähän hapuileva, mutta huippukuntoon päästyään mies todisti olevansa sarjan veskarieliittiä. Selkeä ykkönen, Oskari Setänen käy silloin tällöin pelaamassa jonkun hajaottelun.

Puolustus: Janne Niskala on kova paluumuuttaja. Hänen ympärilleen on helppo rakentaa toimiva kokonaisuus etenkin kiekollisessa pelissä. Ylivoimalla tulee olemaan kovan laukauksensa ja kasvaneen hyökkäysalueen myötä todella vaarallinen pelaaja. Mikko Kousa edustaa myös kiekollista osaamista, mutta hänellä on kyllä jonkin verran todistettavaa heikon viime kauden jäljiltä. Harri Tikkanen ja Ilkka Mikkola ovat päteviä yleispuolustajia, jotka eivät varsinaisesti petä odotuksia mutta eivät kovin ihmeellisesti loistakaan. Takuuvarmaa työtä.

Hyökkäys: Laitahyökkääjien osalta todella kovalla mallilla, sillä Toni Koivisto, Janne Lahti, Ville Vahalahti ja Teemu Nurmi muodostavat pätevän kärkinelikon ensimmäisiin ketjuihin. Kolmosketjuunkin on heittää Jerry Ahtolan ja uutta nousua hakevan Ville Niemisen tasoisia kavereita. Etenkin Nieminen on mielenkiintoinen hankinta, miehellä on kyllä potentiaalia nostaa itsensä takaisin sinne n. 40 pisteen mieheksi. Sentteripuolella Aaron Gagnon on koko liigan parhaita/paras sentteri, mutta sen jälkeen tulee pieni pudotus. Jos Gagnon pysyy terveenä, niin kaikki on hyvin.

Vahvuudet: Laaja materiaali, Risto Dufvan pitkän projektin huipentuminen, usko omaan tekemiseen ja viime vuosien noususuhdanteinen trendi.

Heikkoudet: Ei valtavia heikkouksia, ainoa suuri uhka on sentteritilanne jos Aaron Gagnonille tapahtuu jotain.

Arvio: Kuuluu Kärppien ja Tapparan ohella mestarisuosikkeihin.

1. Kärpät, Oulu

Paras puolustaja: Lasse Kukkonen
Paras hyökkääjä: Ivan Huml
MVP: Lasse Kukkonen


Kuuden vuoden odotus päättyi viime keväänä, kun Juhamatti Aaltonen ratkaisi legendaarisen game seveniin edenneen finaalisarjan oululaisille. Lauri Marjamäki johdatti joukkonsa heti ensimmäisellä kaudellaan Kärppien päävalmentajana runkosarjan uuteen piste-ennätykseen, ja lopulta Suomen mestaruuteen. Siitä on hankala enää parantaa, mutta tässä joukkueessa on tuskin pelkoa siitä että mestaruuskrapula tai muu mukavoituminen yllättäisi. Tätä ei tapahdu niin pitkään kun joukkuetta valmentaa Marjamäki ja joukkueen kapteenina on Lasse Kukkonen.

Maalivahdit: Tomi Karhunen torjui itsensä sensaatiomaisella tavalla koko kansan tietoon viime keväänä, ja mies jatkaa oululaisten riveissä tälläkin kaudella. Jussi Rynnäs vaihtoi maisemaa kesän aikana, mutta tilalle tullut Iiro Tarkki on pätevä paikkaaja. Vahva kaksikko, mutta harjoituskaudella Karhunen on ollut selkeä ykkösveskari.

Puolustus: Koki suuriakin muutoksia viime kauteen nähden. Liigan kenties paras pakkipari Atte Ohtamaa ja Ville Pokka vaihtoivat maisemaa, ja tällaisen kaksikon korvaaminen on liki mahdotonta. SaiPasta naaratut Ryan Glenn ja Dan Spang saavat isot saappaat, ja ovat lähtökohtaisesti ihan hyviä hakuja. Muutoin pakistossa on pysynyt 5/7 samaa nimeä kuin viime kaudella, eli kapteeni Kukkonen, Adam Masuhr, Ari Vallin ja Mikko Niemelä. Kaksi ensiksi mainittua ovat suuressa roolissa menestyksen kannalta, ja vastaavasti Vallin ja Niemelä ovat syvyyspelaajia.

Huom. Ville Pokka saattaa palata syksyn aikana, mutta tavoittelee lähtökohtaisesti paikkaa Islandersista.

Hyökkäys: Laitahyökkääjien osalta todella laaja materiaali. Kolmeen ensimmäiseen ketjuun on heittää laiturit Huml, Haataja, Davis, Pyörälä, Junttila ja Donskoi, ja neloseenkin riittää työmiehiä Simon Suorannan ja Mikko Alikosken muodossa. 90-luvun lopussa syntyneet Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi kyttäävät pelipaikkaa, mutta ilman suurempia loukkaantumisia taitopelaajina tunnetuille kavereilla on hankala saada järkevää roolia joukkueesta. Nelosketjun jämäminuutit eivät välttämättä ole paras asia kehityksen kannalta.

Sentteriosasto on pieni kysymysmerkki. Joonas Kemppainen otti viime kaudella harppauksen eteenpäin ja on ollut harjoituskaudella vakuuttava, ja Juho Keränen hoitaa nelosen sentteröinnin hyvin. Ben Maxwellin korvaajaksi hankittu Nicolas Deschamps on saamassa kovan roolin, ja tulosta on tultava. Kakkosketjun sentterin paikka on vielä vähän auki, lähtökohtaisesti siihen istutetaan Joonas Komulainen.

Vahvuudet: Erittäin laaja materiaali etenkin laitahyökkääjien osalta, valmennus, vaativa työympäristö, maalivahdit ja viime kauden mestaruuden myötä tullut helpotus. Lisäksi kyky tehdä hankintoja kesken kauden on suuri vahvuus.

Heikkoudet: Ulkomaalaisia kuusi + ylimääräinen puolustaja Vladimir Eminger, joten se voi olla pieni kysymysmerkki. Lisäksi sentteritilanne on myös aavistuksen kutkuttava, Deschampsilta vaaditaan kovia näyttöjä.

Arvio: Mestarisuosikki, hieman edellä Lukkoa ja Tapparaa

----

No niin, tässäpä tätä taas. Pistetään loppuun vielä tiivistetty järjestys runkosarjasta, ja omat veikkaukset eri tilastojen ja palkintojen kärkipaikoille. Hyvää kiekkokautta kaikille.

1. Kärpät
2. Lukko
3. Tappara
4. TPS
5. HIFK
6. JYP
7. SaiPa
8. Blues
9. Ässät
10. Pelicans
11. Ilves
12. HPK
13. KalPa
14. Sport

Paras maalivahti: Teemu Lassila, TPS
Paras puolustaja: Lasse Kukkonen, Kärpät
Paras hyökkääjä: Ryan Lasch, TPS
Pistepörssin voittaja: Ryan Lasch, TPS
Paras maalintekijä: Olli Palola, Tappara
Viimeksi muokannut DeadManWalking, Ke 08.07.2015 22:52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
The Rocker
Viestit: 3325
Liittynyt: Ma 20.08.2007 20:54
Paikkakunta: Parkano

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja The Rocker » Ke 10.09.2014 14:30

Jallupullosta vetoa että Lukko ei ole kahden parhaan joukossa runkosarjassa eikä pelaa finaaleissa.

Hyvä ja kattava ennakko.
"The only time success comes before work is in the dictionary."
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death." -Robert Cover
Blogi (Päivitetty 12.05.2015)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
Phenomenon
Viestit: 1971
Liittynyt: Pe 15.02.2008 11:35
Paikkakunta: Itä-Helsinki

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Phenomenon » Ke 10.09.2014 14:37

The Rocker kirjoitti:Jallupullosta vetoa että Lukko ei ole kahden parhaan joukossa runkosarjassa eikä pelaa finaaleissa.

Hyvä ja kattava ennakko.
Häviää heti huomenna Ässille.
Phe-no se on, sai hän suosion
fanilauma perässänsä on jo loputon
Mah-do-ton, ownausputki on
nörttejä lakos, voimansa on rajaton

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Ke 10.09.2014 14:46

The Rocker kirjoitti:Jallupullosta vetoa että Lukko ei ole kahden parhaan joukossa runkosarjassa eikä pelaa finaaleissa.
Kyllä minulla riittää Lukkoon luottamus ainakin runkosarjan osalta, olkoonkin että erot osastolla Kärpät-Lukko-Tappara(-TPS) ovat melko pienet, ja nämä joukkueet voivat miehittää top neljän lähes missä tahansa järjestyksessä runkosarjan osalta. Tai noh, sanon että näistä jengeistä ainakin kolme on neljän joukossa.
Hyvä ja kattava ennakko.
Kiitos.
Phenomenon kirjoitti:Häviää heti huomenna Ässille.
Paljon mahdollista.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
Ahma
Viestit: 317
Liittynyt: Ti 18.11.2003 14:05
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Ahma » Ke 10.09.2014 16:25

Puheet TPS:ssä pelaamisesta voidaan lopettaa. Saku Koivu lopettaa. Hattu päästä, hieno pelaaja. :salut:
It's clobberin' time

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Ke 10.09.2014 17:26

Ahma kirjoitti:Puheet TPS:ssä pelaamisesta voidaan lopettaa. Saku Koivu lopettaa. Hattu päästä, hieno pelaaja. :salut:
:salut: Paitaa Turkuhallin kattoon?

Onko Petteri Nummelin muuten ainoa nevö föget -95 jengin pelaaja jonka ura jatkuu? Itselle ei tule muita mieleen.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
Jack DiBiase
Moderaattori
Viestit: 3817
Liittynyt: Su 18.04.2004 14:52

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Jack DiBiase » Ke 10.09.2014 17:36

Muistan vieläkin sen kun itse aloittelin luistelukoulussa vuonna 93. Tepsillä oli jostain syystä Impivaarassa harjoitukset. Isä osoitti kentälle, että tuo tuolla on Saku Koivu. Se on hyvä pelaaja. Harkkojen jälkeen isäni kävi pyytämässä Sakun isältä (se tuntee sen jostain bisneksistä), jos Saku voisi antaa pojalle mailan. Siitä tulikin sitten pikku-Jaakon rakkain esine. Kelaan aikaa yli 20 vuotta tähän hetkeen. Nyt kaikki on päättynyt ja fiilis aika tyhjä. Mahtava ihminen tuo Saku Koivu. :salut:

DeadManWalking kirjoitti:Paitaa Turkuhallin kattoon?
Numero 11 poistettiin about heti käytöstä kun Saku lähti änäriin. Jäädytys on siis 100% varma jossain vaiheessa.
WE BACK YA'LL?!

Avatar
Dorian
Viestit: 2163
Liittynyt: To 10.02.2011 15:43
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Dorian » Ke 10.09.2014 18:26

:salut: Vähiin käy lapsuuden sankarit. Jagr viimeisenä mohikaanina, ellei Teukka nyt vielä hyppää kaukaloon.
Tämä pysyy tässä niin kauan, kunnes seuraavat asiat tapahtuvat:

SM-liiga käy liian pieneksi Jokereille [ ]

Hjallis harkimo suksii vittuun Jokereista [ ]

Joel Armia tekee Olympiakisoissa maalin [ ]

Minä ja DMW istutaan tuopin ääressä [ ]

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Ke 10.09.2014 18:39

Jesse Puljujärvi pääsi heti ekassa pelissään pisteille, kun sai syöttöpisteen tämän liigakauden avausmaaliin. Ehkäpä tässä on jotain symboliikkaa, Saku Koivu lopetti uransa ja yksi tarina päättyi siihen, ja samana päivänä Jesse Puljujärvi pelaa uransa ekan liigapelin ja kirjauttaa heti tehomerkinnän.

Kunhan vain ajattelin... :)
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Ke 10.09.2014 20:15

Ihan kelpo aloitus Kärpiltä. Vähän kesäterässä homma kyllä vielä, mutta noin yleisesti ottaen ihan kohtalaisissa kantimissa peli oli. Tappara toki haastava vastustaja näin kauden alkuun, joten siinä mielessä 3-1 voitto antaa hyvät fiilikset kauden alkuun. Junttila oli ihan liekeissä, ja jos tällä kaudella ei 20 maalia mene rikki niin sitten voin melkein ottaa niitä kuuluisia tervaa ja höyheniä päälle. Tämä siis sillä oletuksella ettei mies loukkaannu.

Yleisesti ottaenhan tuo peli oli melko rikkonaista ja tunnustelua, jäähyjä tuli paljon mutta kummallakaan jengillä ei ylivoima toiminut vielä oikein kunnolla. Kärpät sai tehtyä suht. vapauttavan 2-0 maalin yv:llä kun pelasivat 5-3 ylivoimaa, ja niistä paikoista pitää kyllä ammattilaissarjassa tehdäkin. Tapparan ainoa maali tuli myös yv:llä, mutta sitäkin saivat hieroa usean minuutin putkeen.

Puljujäri oli hyvä. Ei ihan heti uskoisi että kaveri on 16-vuotias. Kyllä pojalle on heti alkuun tulossa pelejä, sillä Donskoi putosi tänään kesken pelin pois ja Patrick Davisilla tosiaan jotain vammaa myös. Noh, onhan siellä reservissä vielä esimerkiksi Sebastian Aho ja Saku Mäenalanen, joten ei ne pelimiehet ihan heti pääse loppumaan.

Pikkuisen olen tuosta Nicolas "Didier" Deschampsista huolissani. Ei vakuuttanut tänään mitenkään, ja on ollut myös parit näkemäni CHL-ottelut erittäin vaisu. Toki tämä nyt oli vasta ensimmäinen liigapeli, mutta silti vähän jännittää että onko tässä nyt oikeasti käsissä sittenkin joku uusi David Kveton tai Michal Vondrka. Senttereiden kanssa ei passaisi liikaa tasoitusta antaa.

Mutjoo, ihan kelpo aloitus ja kolme pinnaa.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
takaovi
Viestit: 2430
Liittynyt: Su 26.08.2007 16:17
Paikkakunta: Pori

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja takaovi » To 11.09.2014 17:11

Sakulle kyllä järjettömän isot rispektit! Aivan loistava pelaaja ja kivenkova johtaja. Vähän jäi Selänteen varjoon monesti, mutta ollut ainakin itselle aina suuri esimerkki (pelasin aina junnuna joukkuepeleissä numerolla 11, koska Saku!) =D>

Esimerkki miehen arvostuksesta rapakon takana
No anna kakkua, anna sakkoa, s****na. Hymyile, hymyile oikein. Mä en kestä näitä s****nan mikkihiiriä. KAKS TUOMARIA, KUMPIKIN SANOO, EN NÄHNY!-Harri Ahola
Kuullmma mylsän koulujen opetussuunnitelmaa on muutettua ja seksivalistusvideona näytetään tästälähin HJK-Schalke ottelu

Avatar
Griffin
Viestit: 1097
Liittynyt: Ti 30.09.2008 17:39

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Griffin » To 11.09.2014 22:48

Hyvä aloituspostaus DMW:ltä. Thumbs up!


Huomenna sitten alkaa oman jengin osalta ja odotukset ovat pirun korkealla. Ensimmäinen vastuskin kun on "vain" Kärpät niin pakkohan paikan päälle on lähteä. Ilmeisesti on turkuhalli aika pitkältä loppuun myyty. Liput varasimme tiistaina, jolloin oli jo vaikeuksia saada viittä vierekkäistä paikkaa. Alakatsomoista ei itseasiassa löytynyt yhtäkään mahdollisuutta tuohon, joten ylös mennään. Toivottavasti jengi pelaa hyvin ja tunnelma olisi katossa, sillä sitä kaivataan! :)

Saku Koivu.. Loistava pelaaja, esimerkillinen johtaja, uskomaton persoona. Tämän myötä nostan fiktiivisen hattuni, asetan käden lipalle ja osoitan vilpittömän suuret kunnianosoitukset. Suuri suomalainen urheilija, joka toimikoot täydellisenä roolimallina kaikilli nuorille tähdeksi aikoville. Upea ura on nyt taputeltu vaikka olisin kyllä miehen kaudeksi vielä Turkuun ottanut. ;) Silti, pakko arvostaa.

Avatar
Krizski
Viestit: 1226
Liittynyt: Ma 24.10.2011 18:58
Paikkakunta: Koskenkorva/Savonlinna

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Krizski » Pe 12.09.2014 17:36

Dodiin, se olisi sitten Vaasan Sportin kauden avausmatsi JYPiä vastaan vieraskentällä. Rohkeasti ja ennakkoluulottamasti vaan jyväskylälääsiä kaatamaan :)
The Krizski Twitterissä
The Krizski Youtubessa
The Krizskin pelistriimejä Twitchissä

Diaryni:
WWE by Krizski viewtopic.php?f=5&t=7422

Uuden WWE PPV-veikkauksen ylituomari!
Vuoden 2013 kehittynein!!

Avatar
C2W
Viestit: 631
Liittynyt: Ma 02.08.2004 16:06
Paikkakunta: Kuopio

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja C2W » Pe 12.09.2014 20:41

Kalpa avaa hyvällä ekalla erällä ja surkealla 2/3 erällä 5-2 voiton. Noh, otetaan mitä saadaan. BIRNER!
"Your arms are just too short to box with God!"

Avatar
The Rocker
Viestit: 3325
Liittynyt: Ma 20.08.2007 20:54
Paikkakunta: Parkano

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja The Rocker » Pe 12.09.2014 23:34

Täytyy muuten todeta että Liigan verkkosivut on nykyään hyvin matkapuhelinystävälliset ja ottelujen tilastointi on parantunut huomattavasti ainakin omaan silmään.

Josko sitä huomenna striimillä katsoisi Jokerien ottelun... taitaa tosin alkaa joskus melko aikaisin joten olutta ei voine ottaa siinä yhteydessä.
"The only time success comes before work is in the dictionary."
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death." -Robert Cover
Blogi (Päivitetty 12.05.2015)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
Dorian
Viestit: 2163
Liittynyt: To 10.02.2011 15:43
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Dorian » La 13.09.2014 06:31

Kahdelta alkaa. Itse menin sopimaan juuri kahdeksi työhaastattelun :| Osaako joku sanoa voiko Viaplayssa jotenkin aloittaa ottelun katsomisen alusta esim. 1,5h sen alkamisen jälkeen? Jos onnistuisi vaikka olla spoilaamatta itseään siihen asti.
Tämä pysyy tässä niin kauan, kunnes seuraavat asiat tapahtuvat:

SM-liiga käy liian pieneksi Jokereille [ ]

Hjallis harkimo suksii vittuun Jokereista [ ]

Joel Armia tekee Olympiakisoissa maalin [ ]

Minä ja DMW istutaan tuopin ääressä [ ]

Avatar
takaovi
Viestit: 2430
Liittynyt: Su 26.08.2007 16:17
Paikkakunta: Pori

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja takaovi » La 13.09.2014 10:52

Vähän olin epäileväinen, että josko Tepsi pääsis kotona Kärpät kauden alussa yllättämään, mutta mitä vielä 8) J-P Haatajan laukaus on kyllä upeaa katseltavaa. Tulee nakuttamaan kovat tehot tälläkin kaudella. Hienosti on jatkettu siitä mihin viime kaudella jäätiin :tu:
No anna kakkua, anna sakkoa, s****na. Hymyile, hymyile oikein. Mä en kestä näitä s****nan mikkihiiriä. KAKS TUOMARIA, KUMPIKIN SANOO, EN NÄHNY!-Harri Ahola
Kuullmma mylsän koulujen opetussuunnitelmaa on muutettua ja seksivalistusvideona näytetään tästälähin HJK-Schalke ottelu

Avatar
Dorian
Viestit: 2163
Liittynyt: To 10.02.2011 15:43
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Dorian » La 13.09.2014 16:40

Tuli katseltua peli vähän viiveellä ja vahvistettua sitä mielikuvaa, että kyllähän urheilu pitää livenä katsoa.

Aika kaukana oli se himapelien seksi tässä matsissa, mutta tulos ratkaisee. Olkoonkin että Traktor taitaa olla tämän ekan vieraskiekan kovin vastus, niin tällä pienellä otannalla voinee todeta kotiedun olevan KHL:ssä aika merkittävä. Paitsi tämän iltainen tahmea esitys Jokereilta, sitä tukee myös kotisaldo, joka olisi ilman Karlssonin paskoja otteita virheetön. Joka tapauksessa 10/12p mahdollisesta. Hyvä startti. Seuraavaksi maanantaina vastaan Jugra, joka voitettiinkin jo kertaalleen pre-seasonilla.
Tämä pysyy tässä niin kauan, kunnes seuraavat asiat tapahtuvat:

SM-liiga käy liian pieneksi Jokereille [ ]

Hjallis harkimo suksii vittuun Jokereista [ ]

Joel Armia tekee Olympiakisoissa maalin [ ]

Minä ja DMW istutaan tuopin ääressä [ ]

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » La 13.09.2014 19:52

Tami visioi Sportin nousun jo 2004 – ”symbolisoi elämäntyötäni”

On se kova. Visioi Sportin nousun jo 10 vuotta sitten, ajoi seuran lähes konkurssiin ja lähti sitten lopulta itse lätkimään Sportista. Mutta ilman Tamia tämä ei olisi ollut mahdollista.

Rispektit. Kärppien 2000-luvun menestys, Sportin nousu ja ilmeisesti Sveitsin kohentunut asema jääkiekkomaana voidaan nyt kaiketi laskea Tamin ansioksi.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
Dorian
Viestit: 2163
Liittynyt: To 10.02.2011 15:43
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Dorian » La 13.09.2014 20:29

:lol: määrittele omien pierujen imppaaja.
Tämä pysyy tässä niin kauan, kunnes seuraavat asiat tapahtuvat:

SM-liiga käy liian pieneksi Jokereille [ ]

Hjallis harkimo suksii vittuun Jokereista [ ]

Joel Armia tekee Olympiakisoissa maalin [ ]

Minä ja DMW istutaan tuopin ääressä [ ]

Avatar
Griffin
Viestit: 1097
Liittynyt: Ti 30.09.2008 17:39

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Griffin » La 13.09.2014 20:52

Perjantai-ilta vietettiin turkuhallissa kauden avauksen merkeissä. Pakko todeta, että menee yhdeksi hienoimpien otteluiden joukkoon, jota olen paikan päällä todistanut. Alussa nähty Nummelinit-show, oli huikea. Todella tunteikas ja hieno hetki. Paras tapahtui kuitenkin kolmannessa erässä, kun Saku Koivun uralle osoitettiin kunnioitusta. Aivan uskomaton hetki, kun kesken pelin taululla pyörii Sakuun liittyviä klippejä. Tämän jälkeen reilusti yli 10 000 ihmistä nousee ylös ja taukoamatta taputtaa minuutin huutaen Sakun nimeä. Koko yleisön lisäksi tämä tapahtui myös kentällä. Kaikki pelaajat taputtivat lapojaan jäähän, vaihtopenkit nousivat ylös ja tuomarit taputtivat muiden mukana. Käsittämättömän upea kunnianosoitus yhdelle suurimmista.

Itse peleihin.. TPS pelasi mielestäni todella hyvin Kärppiä vastaan. Lukemat eivät missään nimessä kerro totuutta. Kärpät paransi surkean 1. erän jälkeen mutta harmittavinta oli se, että voittomaaliksi jäänyt kolmas häkki oli täysin tuomareiden virheen tuotos. Tänään taas nähtiin surkea näytös, joka oli jo otteluna tajuttoman tylsä. Toki täytyy muistaa, että Tepsin pakistosta oli ulkona Vittasmäki, Seigo, Seikola ja 1. erän jälkeen Nummelin. Se on kuitenkin top-6 puolustajista neljä kappaletta. Turha tällä kuitenkaan on sen suuremmin selitellä, sillä lähtihän ottelu jo alusta asti väärille raiteille eikä tuolla esityksellä pisteitä ansaitsekkaan.

Pari kierrosta nyt takana ja huomiota suuresti olen kiinnittänyt tuomarilinjaan tai lähinnä sen surkeuteen. Todella onnetonta on nimittäin ollut.. Todelliset virheet jäävät viheltämättä mutta samaan aikaan jäähyjä jaetaan jostain aivan käsittämättömistä tilanteista, joissa ei edes rikettä nähdä.

Avatar
The Rocker
Viestit: 3325
Liittynyt: Ma 20.08.2007 20:54
Paikkakunta: Parkano

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja The Rocker » La 13.09.2014 20:58

Jaa taasko ne Joker... Eikun Sportin fanit tappelivat. Juissi tai DiBiatche kertoo mitä tapahtui?
"The only time success comes before work is in the dictionary."
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death." -Robert Cover
Blogi (Päivitetty 12.05.2015)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » La 13.09.2014 21:04

Griffin kirjoitti:Pari kierrosta nyt takana ja huomiota suuresti olen kiinnittänyt tuomarilinjaan tai lähinnä sen surkeuteen. Todella onnetonta on nimittäin ollut..
Jännä homma. Itse olin ainakin keskiviikkona pelatun kauden avauspelin jälkeen oikein tyytyväinen tuomarointiin. Kahvakiekko ja muut estämisjäähyt jätettiin viheltämättä, ja linja pysyi kasassa oikein hyvin koko ottelun. Eilistä peliä en nähnyt, joten siitä en osaa sanoa.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
Griffin
Viestit: 1097
Liittynyt: Ti 30.09.2008 17:39

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja Griffin » La 13.09.2014 21:56

DeadManWalking kirjoitti:
Griffin kirjoitti:Pari kierrosta nyt takana ja huomiota suuresti olen kiinnittänyt tuomarilinjaan tai lähinnä sen surkeuteen. Todella onnetonta on nimittäin ollut..
Jännä homma. Itse olin ainakin keskiviikkona pelatun kauden avauspelin jälkeen oikein tyytyväinen tuomarointiin. Kahvakiekko ja muut estämisjäähyt jätettiin viheltämättä, ja linja pysyi kasassa oikein hyvin koko ottelun. Eilistä peliä en nähnyt, joten siitä en osaa sanoa.
Eilinen peli oli tuolta osin aika farssi. Tuomareiden linja ei pitänyt alkuunkaan vaan kuten sanoin, selkeitä jäi viheltämättä tosi paljon ja vastapainoksi vihellettiin sitten tilanteita, joissa ei ollut mitään jäähyn arvoista. En nyt kuitenkaan katso tilannetta mustavalkoisten lasien läpi vaan näin oli puolin ja toisin. Tilastoista voi päätellä, että kumpi jengi pystyi nämä hyödyntämään. Yksi ratkaiseva tekijä oli tuo voittomaali, joka syntyi, kun Koskiranta oli istunnolla. Tuota maalia edeltänyt jäähy oli kyllä mielestäni esimerkkinä täysin puhdas. Näitä sattui kuitenkin paljon. Ja Laaksonen on v***n p**ka tuomari, fakta.

Kysytäämpä muuten DMW:ltä: Ihailin Kärppien paikoitellen kaunista ylivoimaa eilen. Totesin, että Haataja tulee takomaan vielä monen monta maalia tuosta hänen paikaltaa. Ihmettelin kuitenkin, että kun hän pelasi "pakkina" niin onko Kukko-Lasse aina pelannut tuota maalinedustaa? Ja miksi näin?

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Jääkiekkokausi 2014-2015 (SM-Liiga, KHL, maajoukkue)

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » La 13.09.2014 22:00

Griffin kirjoitti:Kysytäämpä muuten DMW:ltä: Ihailin Kärppien paikoitellen kaunista ylivoimaa eilen. Totesin, että Haataja tulee takomaan vielä monen monta maalia tuosta hänen paikaltaa. Ihmettelin kuitenkin, että kun hän pelasi "pakkina" niin onko Kukko-Lasse aina pelannut tuota maalinedustaa? Ja miksi näin?
Kukkonen pelasi koko viime kauden ylivoimalla siinä maalin edessä, ja samoin on pelannut aiemminkin urallaan. Monta maalia Lasse teki siitä siten että ohjasi joko Humlin tai Pyörälän "lämärisyötön" siitä keskeltä maaliin.

Syyhän tuohon on puhtaasti siinä, ettei Kukkonen ole pakkina mikään erityisen hyvä laukoja tai muutenkaan hyvä ylivoiman pyörittäjä, mutta mies taas pärjää erittäin hyvin maalin edustallalla kun saa pistää ohjureita ja irtokiekkoja sisään. Valtaosa miehen maaleistakin syntyi viime kaudella siten. Viivaanhan Kärpillä on heittää pakeista jo pelkästään Masuhr, Glenn ja Spang joilla kaikilla on parempi laukaus kuin Kukkosella, ja samaten hyökkääjistä myös Haatajan kuti on suoraan syötöstä todella hyvä.

EDIT:

Hauskalla aasinsillalla pääsee tuohon n. 10 vuoden takaiseen pakkipariin Kukkonen-Lehtonen, jota oli aina hauska seurata. Lehtonen pommitti aina niitä hehtaaripyssyjä hirmu voimalla niin että päätylaidatkin halkeilivat, ja vastaavasti Lasse heitti niitä onnettomia ropeleita kohti maaleja. Vedot oli sellaisia että ehdit suunnilleen laskea sen kuinka monta kertaa se kiekko siinä ilmassa pyöri ympäri, ja samalla Lasse ehti jopa itse luistelemaan siihen vedon eteen maskiin. Veto kyllä meni usein maalia päin, siinä ero Lehtoseen.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Lukittu