Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Ai vapaapaini ei juuri nyt nappaa? No puhutaan sitten vaikkapa tv-ohjelmista tai termodynamiikasta.
Vastaa Viestiin
Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Ke 10.12.2014 23:20

A long time ago in a galaxy far, far away...

Kuva

Mietin tuossa itsekseni kun Darth Vaderiin liittyviä videoita katselin Youtubesta, että tämä leffasarja on sen verran massiivinen kokonaisuus että tälle voidaan tehdä jo ihan oma topic. Jonkin verran on ollut keskustelua näistä leffoista tuolla yleisessä elokuvatopicissa, mutta ihan yleisen selkeyden vuoksi omakin topic voi olla paikallaan. Itse olen ihan helvetinmoinen fani, ja vähään aikaan en ole minkään leffan trailerista innostunut yhtä paljon kuin tulevan Episodi VII:n. Ja hemmetti, ensi-iltaan on tosiaan vielä vuosi aikaa.

Niin, veikkaan että suurinpiirtein jokainen leffoja katsonut ja yleisesti populaarikulttuurin ilmiöistä selvillä oleva ihminen tietää mistä tässä on kysymys. Lähtökohtana tietysti on se ikiaikainen hyvä ja pahan välinen taistelu, jossa miekkoja kalistellaan (tällä kertaa tosin laser-sellaisia) ja vallasta mitellään mitä erilaisemmilla konsteilla. Mutta onhan siellä taustalla kaikkea muutakin, joten tehdään pieni läpileikkaus:

Kaikkihan alkoi kun vuonna 1977 julkaistiin elokuva, joka oli ytimekkäästi nimeltään Star Wars. Ihan muuten sellainen jännä välihuomio tähän paikkaan, että alunperinhän kyse ei oikeasti ollut mistään sellaisesta että Lucas olisi suunnitellut tekevänsä yhdeksän osaa kattavan sarjan (vaikka näin väitetäänkin, mutta se on oikeasti paskapuhetta), vaan kyseessä oli ihan aikuisten oikeasti pelkkä yksi scifi leffa. Tokihan Lucasilla on voinut olla jotain tietynlaisia aihioita jostakin isommasta kokonaisuudesta, mutta tämänkin kokonaisuuden lainalaisuudet ovat varmasti eläneet aikalailla sen mukaan kuinka tämä vuonna 1977 julkaistu scifi-seikkailu tulisi menestymään. Noh, nyt karattiin ehkä vähän aiheesta...

... Niin, se alkuperäinen Star Wars, eli Tähtien sota (korostetaan vielä, tässä vaiheessa ei edes ollut mitään termejä New Hope tai Episode IV edes olemassa) menestyi tunnetusti aivan h**vetin hyvin, ja ainakin rakas Wikipediamme väittää että inflaatio huomioon ottaen kyseessä olisi maailman kaikkien aikojen toiseksi menestyinein elokuva. Leffahan palkittiin heti tuoreeltaan jo kuudella Oscarilla ja oli ehdolla neljään muuhunkin, ja noin yleisesti ottaenkin tästä käynnistyi melkoinen buumi ja todellinen Star Wars -ilmiö, joka on tässä vuosikymmenten aikana tuottanut sitten varmasti dollarin tai toisenkin. Väittäisin jo että ihan puhtaasti pelkkä kaikille lapsille myyty oheiskrääsä on tuottanut niin vitullisen kasan rahaa, että kovinkaan monen muun leffasarjan yhteenlaskettu tuotto ei pääse edes lähelle. Noh en tiedä, voi olla että liioittelen, mutta niin liioitellaan Star Warsissakin. Mutta juu, ekassa Star Wars -leffassahan on jo itsessään mielenkiintoisia viittauksia menneisiin aikoihin (Tasavalta, kloonisodat, Keisarikin mainitaan...), mutta niitä ei sen enempää käsitelty. Teoriassahan Star Wars eli New Hope on sellainen leffa että se toimii varsin pätevästi myös täysin yksittäisenä elokuvana, vaikka tietysti jälkeenpäin siitä on tullut osa suurempaa kokonaisuutta.

Noh, leffa menestyi ja jatko-osia alkoi pukata, ja syntyi sitten ihan kokonainen trilogia. Jokainen nyt varmasti tietää mitä näissä leffoissa tapahtuu, mutta aika perinteisen trilogian kaavalla mennään: Ekassa osassa (joka on myös itsenäinen elokuva) hyvät Kapinalliset pistää pahan Imperiumin aluksia ja muita härpäkkeitä paskaksi, tokassa osassa edellisestä vittuuntunut Imperiumi pistää ison rullan pyörimään ja antaa vähän kölimöykkyä takaisin Kapinallisille, ja kolmannessa osassa tasataan tilit lopullisesti ja jokainenhan tietää miten nämä hyvän ja pahan väliset taistelut yleensä trilogioissa päättyvät...

No siinähän se ehkä lyhykäisyydessään oli, mutta siinä taustallahan pyörii sitten huomattavasti mielenkiintoisempia kuvioita. Hyvän ja pahan välisestä taistelusta on tietysti kysymys kaikkien kuuden leffan ajan, mutta taustalla pyörii sitten suurempia kuvioita jotka liittyvät mm. päähenkilöiden omien tunteiden ja valintojen seuraamiseen, taitelua oikean ja väärän välillä, rakkausdraamaa ja ties mitä. Periaatteessahan tämän koko hässäkän läpikäymiseen menisi aika h**vetin kauan, joten pidetään homma yksinkertaisena ja vedetään nopeasti esille näitä tärkeimpiä hahmoja:

-Luke Skywalker. On muuten pirun siisti nimi. Alkuperäisessä leffassa halusi lähinnä lentäjäksi Kapinaliiton joukkoihin, mutta myöhemmin käy sitten ilmi että omaakin kykyjä hallita voimaa ja äijähän on Jedi, eli ihan v***n kova jätkä ja Galaksin suojelija. On tietyllä tavalla alkuperäisen trilogian tärkein henkilö, mutta kun sitä peilaa uuteen trilogiaan, niin tärkein henkilöhän on...

Kuva

-Darth Vader eli Anakin Skywalker. Nokkela jätkä varmaan haistelee jonkun yhteyden aiemmin mainitun Tähtikävelijän kanssa, eli kyseessähän on Luken isä. Kokonaisuutena aivan h**vetin traaginen ja oikeastaan melko pysäyttävä hahmo. Ensimmäisen leffan perusteella läpeensä paha ja mulkvisti Imperiumin johtaja (jep, tässä ei vielä Keisaria sen pahemmin nostettu esiin), mutta viimeistään Imperiumin vastaiskussa jengi alkaa ymmärtää että ei tämä ehkä läpeensä turha kaveri olekaan. Vaderin eli Anakinin tarinaa onkin tärkeää katsella kronologisessa järjestyksessä (eli kun puhun "ekasta osasta" niin tarkoitan Episodi I:tä jne.):

Ekassa osassa kyseessä on pelkkä isätön pikkupoika, josta sitten ylipäällikkö Yoda ja muut Jedit haistelee että tässähän on The Chosen One joka pelastaan galaksin pahuudelta. Tietystihän muistetaan korostaa myös sitä että jätkä oli pirun kova lentäjä. Jää loppupeleissä vähän sivuosaan ekassa osassa, ja tässä vaiheessa kaiketi tärkein osa oli lähinnä se että saatiin tietää se että Anakin on saanut alkunsa voimasta ja hänellä ei ole isää. Tulee muuten mieleen ihan eräs uskontoon liittyvä tarina... Samassa osassa muuten kansleri Palpatine aka Darth Sidious aka Keisari kiinnittää myös huomiota tähän kaveriin.

Tokassa osassa Anakin on kasvanut parikymppiseksi ja on nyt jedioppilas. Obi-Wan kouluttaa poikaa ja hänestä on pikkuhiljaa kasvamassa kovan luokan jedi. Ongelmia vaan meinaa vähän tulla sen kanssa, kun kaveri menee ensinnäkin rakastumaan Padmeen ja toisekseen muutenkin meinaa olla vähän ongelmia esim. vihanhallinnan kanssa. Lisäksi äiti kuolee tässä vaiheessa, ja viimeistään siinä vaiheessa tilanne alkaa näyttää siltä että kaveri tekee vielä jotain kohtalokasta.

Kolmannessa osassa hihna alkaa luistaa ihan lopullisesti ja pimeä puoli alkaa kutsua. On toki vielä lähtökohtaisesti hyvien puolella, ja pitkään onnistuu taistelemaan pimeän puolen houkutuksilta, mutta minkäs teet kun paha Keisari lupasi pimeän puolen avulla ties mitä herkkua, niin kääntyminen pahan puolelle tapahtuu tässä. Alkaa pätkiä jedejä kylmäksi, ja ainoat jedit ketkä selviää hengissä ovat pieni ja vihreä Yoda sekä tietysti Obi-Wan. Jälkimmäisen kanssa käydään ultimaattinen taistelu jossa Anakin/Darth on lähellä päästä jopa hengestään, ja on ihan millimetreistä kiinni ettei kaveri pala tuhkaksi. Noh, keisari tuli ja pelasti, mutta kroppa otti sen verran osumaa että piti tehdä se ihan komea puku, joka pitää kaverin hengissä.

Kolmannen osan toinen tärkeä asia oli toki se että Padme oltiin täräytetty raskaaksi ja sieltähän tuli siis Luke ja Leia. Padme kuoli synnytyksessä (ristiriita alkuperäiseen trilogiaan), ja Luke ja Leia piilotettiin eri osoitteisiin ja piiloon Vaderilta.

Neljännessä osassa ei nyt sinänsä tapahtunut Vaderin historian kannalta muuta merkittävää kuin viimeinen kohtaaminen Obi-Wanin kanssa, jossa sitten tasattiin tilit. Tai noh, ei edes tasattu koska loppupeleissä Obi-Wan vei pidemmän korren vaikka ruumis nyt häviääkin olemasta.

Imperiumin vastaiskussa oltiin sitten ilmestymisen aikoihin aikalailla tarinan alkulähteillä ja raotettiin aikanaan Vaderin historiaa enemmänkin, kun tässä vaiheessa siis lopullisesti selviää että Vader on Luken isä. Sen vuoksihan Vaderilla ei ollut missään vaiheessa mitään aikomusta tappaa Lukea, vaan ainoastaan saada hänet takaisin itselleen, kenties oikeastaan tutustua häneen koska kaverihan oli parikymmentä vuotta piilossa. Harmi vaan että keisari oli onnistunut turmelemaan Vaderin/Anakinin mielen aikalailla täysin, ja käytännössä ainoa keino näiden kahden liittoutumiseen olisi se että Lukenkin pitäisi astua pimeän puolelle. Toisaalta Vaderkin toi esille sen vaihtoehdon että hei Luke, pistä se keisari kylmäksi ja hallitaan galaksia yhdessä. Lukea ei ehdotus napannut.

Niin, ehkäpä se pieni kapinahenki oli Vaderissa jälleen herännyt ja tässä vaiheessa kaveri alkoi miettimään että olisikohan pimeältä puolelta paluuta takaisin? Kuudennessa osassa eli Jedin paluussa alkoi sitten melkoinen sisäinen jaakobinpaini Vaderin itsensä kanssa, jossa hän kävi läpi omaa suhdettaan Lukeen, keisariin ja siihen että onko hän hyvä vai paha. Loppujen lopuksi Vader lopulta tajuaa että häntä on turmeltu keisarin toimesta jo vuosia (vuosikymmeniä), ja hänessä on vielä jotain hyvää. Ennustus "The Chosen Onesta" käy lopulta toteen kun Vader tappaa Keisarin ja pelastaa samalla Luken, ja onnistuu myös kääntymään takaisin valoisalle puolelle. Harmillisesti tässä vaiheessa Vaderin konemainen puku on ottanut sen verran rajusti osumaa että kuolema korjaa, ja tässä nähdäänkin sitten tunteelliset jäähyväiset Luken kanssa ja miehen naama ilman maskia.

Kuva

Vader kuoli fyysisesti, mutta aivan kuten esim. Obi-Wan ja Yoda, myös Vader - tai tässä vaiheessa jälleen Anakin Skywalker - kykeni elämään voimassa ja jatkoi menemistä ns. henkimaailman olentona. Tähänhän tuo alkuperäinen trilogia sitten lopulta päättyi.

Meni muuten melkoiseksi Darth Vaderin esitelmöinniksi, olen tässä tunnin jo kirjoitellut ja siitä varmasti 45 minuuttia meni Vaderin ruotimiseen. Mutta toisaalta, niinhän sen pitääkin mennä. Darth Vader on Star Warsin todellinen päähenkilö, ja pelkän hyvän ja pahan välisen taistelun sijaan se tärkein tarina on Anakin Skywalkerin ja hänen matkansa seuraaminen. Traaginen menneisyys ja lapsuus ilman isää, äidin kuolema, hieman epätoivoinen rakkaus Padmeen, erimielisyydet Obi-Wanin kanssa, altistuminen pahalle keisarille, turmeltuminen ja pahan puolelle kääntyminen, epätietoisuus siitä että oma poika painattaa menemään jossain, pojan löytyminen, omien tunteiden selvittely ja lopullinen tilien tasaaminen itsensä sekä hyvän ja pahan välillä. Kokonaisuutena Episodit I-VI ovat traaginen kertomus yhden ihmiskohtalon matkasta, johon on sitten lisätty paljon erilaisia elementtejä fantasiasta ja scifi-leffoista.

Noh, lyhykäisyydessään kävin tosiaan pari hahmoa tuossa läpi. Ketäs muita siellä olikaan:

-Obi-Wan Kenobi. Oli aikanaan Anakinin mentori ja antoi myös Lukelle potkun persauksille jediksi ryhtymisen suhteen. Vanhassa trilogiassa kyseessä oli vanha ja harkitseva, kokenut mentori. Uudemmissa leffoissa oli alkuun vähän jopa rämäpäinen kaveri, mutta niissäkin kyllä huomasi hienosti sen kehityksen kohti sitä vähän fiksumpaa kaveria.
-Yoda. Jedien ylipäällikkö ja The Great One. Vanha ja viisas mies, olkoonkin että ei ollut ulkomuodoltaan ihminen vaan sellainen pieni ja kiva vihreä olento. Oli alunperin sellainen paikallaan istuva pieni hahmo, mutta Episodeissa II ja III näytti että osaa myös miekkailla aika komeasti.
-Qui-Gon Jinn. Obi-Wanin mentori, ja kokonaisuutena erittäin tärkeä hahmo kun mietitään jedejä. Esiintyy fyysisesti ainoastaan Episodi I:ssä (tämä asia muuten v***ttaa minua aivan saatanasti), mutta pyöri ns. taustalla sellaisena elämää suurempana hahmona ja yritti ohjailla mm. Anakinia voiman avulla vielä tuonpuoleisesta käsin. Juttujen mukaan olisi vissiin ensimmäinen jedi joka tätä temppua käytti, mutta kaveria ei sen pahemmin olla fyysisesti nähty. Välillä name-droppailtu, mutta toki siinä mielessä hyvin havaittu että kyseessä on pelkkä Lucasin keksimä juttu koska alkuperäisessä trilogiassa äijää ei mainita mitenkään.
-Darth Sidious, Palpatine, Keisari. Koko tarinan pahin roisto, joka turmelee nuoren Anakinin väärille reiteille. Juonitteleva mulkvisti, jonka ainoa tarkoitus on olla galaksin yksinvaltias, ja sillä ei ole mitään väliä ketä siinä rinnalla seisoo. Tulee vähän Adolf Hitler (tai Vladimir Putin) mieleen. Käytti lähinnä hyväkseen muita, koska tiesi että esim. Vader/Anakin on häntä paljon voimakkaampi. Sai sitten lopulta surmansa Vaderin toimesta.
-Han Solo. Pirun cool jätkä, nähtiin siis alkuperäisessä trilogiassa. Seikkailija, salakuljettaja, teki asioita pääasiassa rahasta mutta oli loppujen lopuksi todella hyvä tyyppi ja ymmärsi että haluaa vain ystävilleen parasta. Sanotaanko että alkuperäisessä trilogiassa ehkäpä Vaderin osalta mielenkiintoisin hahmo seurata, mitä nyt siis tulee hahmon kehitykseen.
-Prinsessa Leia Skywalker. Luken sisko, alussa esiteltiin lähinnä prinsessana jonka Luke ja Han pelastavat. Voin iskeä aikalailla pallini pantiksi siitäkin ettei kenelläkään ollut ekan leffan aikoiin mitään hajua siitä että L & L ovat siskoja, koska aikalailla toisiinsa rakastuneena kaksikkona nämäkin esiteltiin. Noh, kunhan tarina vähän syventyi niin muodostui sitten Luken siskona aikalailla tärkeäksi hahmoksi, ja mahdollisesti uusissa leffoissa tulee olemaan esim. uusien jedien kouluttamisen suhteen tärkeässä osassa.
-C-3PO ja R2-D2. Vekkuli droidikaksikko, Vaderin ja Obi-Wanin lisäksi ainoat jotka on nähty jokaisessa leffassa. Toi muuten aikanaan aika hyvin esille sen että näitä leffoja on suunnattu myös lapsille. 3PO on muuten Anakinin rakentama droidi, ja veikkaan että jätkä sekoaisi jos saisi tietää olevansa Darth Vaderin poika. R2-D2 oli Padmen omaisuutta alunperin, ja tämä kaksikko päätyi sitten lopulta yhteen monien vaiheiden jälkeen.
-Padme Amidala. Tämä oli siis Anakinin rakastettu ja Luken ja Leian äiti. Kokonaisuutena omasta mielestäni melkoisen seinäruusu hahmo, jonka vaikutus Anakiniin olisi oikeastaan jopa voitu jättää käsittelemättä kaikelta muilta osin paitsi siis sen suhteen, että kyseessä on siis lasten äiti. Kuolee Episodi III:ssa synnytyksessä.
-Chewbacca. Han Solon karvainen kaveri. Tämäkin tuo osaltaan sitä puolta esille että kyllähän lapsetkin nitä voi katsoa.
-Mace Windu. Pidetään kaiketi yleisesti ottaen Yodan jälkeen tärkeimpänä jedinä jedineuvostossa. Pakollinen kiintiöneekeri. No ei, oli oikeasti ihan hieno hahmo vaikkakin ehkä vähän enemmän tästä olisi voinut irti ottaa.
-Jabba the Hutt. Ruma ja läski olento. Ei ollut oikeastaan kenenkään puolella, vaikka olikin todella paha. Sadistinen hahmo, mieleltään niin turmeltunut että edes jedien temput ei toimineet. Oli jopa vähän viitteitä sellaiseen meininkiin että Jabballa olisi ollut huoria palatsissaan, ja vähän kaiketi sellaiseen hommaan Leiakin sinne otettiin. Noh, Leia onneksi kuristi tämän paskiaisen.

Siinäpä näitä, unohdinkohan jonkun? Lisäilkää toki.

Puolitoista tuntia olen tässä kirjoitellut, ja enimmäkseen melko sekalaista paskaa tästä on tainnut tulla. Pahemmin en ole jaksanut oikolukea, vaan olen tuonut esiin ajatuksiani ja tuonut vähän taustoja esille tästä kenties kaikkien aikojen legendaarisimmasta leffasarjasta. Olen fani, suhtaudun tähän liki pikkupoikamaisen innostuneesti ja koko Tähtien Sodan maailma kiehtoo todella paljon. Siinä kun on sellainen maailma, että vain mielikuvitus on rajana. Yleisesti ottaen pidän etenkin alkuperäistä trilogiaa tarinaltaan ja muutenkin ihan h**vetin hienona, jopa eeppisenä kertomuksena. Uusi trilogia täydentää toki asioita hienosti ja tuo taustoja esille, mutta ajoittain jopa hävettävän p**ka ja lapsellinen toteutus on jättänyt sen suhteen hieman ikävän jälkimaun. En pistisi pahakseni jos tuosta tehtäisiin joskus jopa jonkinlaiset remaket, jossa käytettäisiin vähän enemmän järkeä eikä piilotettaisi kaikkea pelkän erikoistehostepelleilyn taakse.

Uutta leffaa siis puskee ulos n. vuoden kuluttua, ja odotus palkitaan. Itse toivon että mennään lähelle alkuperäistä trilogiaa noin tunnelmaltaan ja yleisilmeeltään, eikä lähdetä sotkemaan mukaan mitään typeriä ja täysin vammaisia hahmoja (Jar-Jar Binks, voi v***u). Tietyllä tavalla lapsellista ja vähän sinisilmäistäkin menoa saa olla, mutta mihinkään typeryyteen ei tarvitse lähteä.

Siinäpä pientä pohjustusta tästä aiheesta. Jos et jaksanut tuota diibadaabaa lukea, niin ketjun idea on siis se että jutellaan Star Warsista ja spekuloidaan uudellakin leffalla. Näkemyksiä myös vanhoista leffoista saa esittää.

May the force be with you.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
luulokuningas
Viestit: 813
Liittynyt: Ma 23.02.2004 18:52

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja luulokuningas » To 11.12.2014 00:00

Itsellä on ainakin tulevaisuutta ajatellen ihan toiveikas olo. George Lucas on raiskannut keksimänsä universumin anteeksiantamattomalla tavalla sitten vuoden 1997 special editioneiden jälkeen, vaikka joidenkin mielestä viimeisin hyvä osa onkin Imperiumin vastaisku. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että Jedin Paluu on loistava ja ne kaksi TV-elokuvaa vuosilta '84 ja '85 ovat paskuudessaan mahdottoman viihdyttäviä. Sen sijaan Abrams on ainakin omasta mielestä tehnyt vain hyvää Star Trekin kanssa, vaikka toki hänen lensflare fetissiä ovatkin monet haukkuneet.

Elokuvista sen verran, että 4-6 on elokuvataiteen mestariteoksia ja täydellisiä siinä muodossa, missä ne olivat ennen kuin George Lucas päätti käydä niiden kimppuun vuonna 1997. Valitettavasti näitä ei ole koskaan julkaistu mitenkään mielekkäässä muodossa, mutta optimisti sisälläni odottaa Disneyn haistavan rahaa muokkaamattomien versioiden julkistamisessa mahdollisimman hyvällä laadulla.

1-3 onkin sitten melkoista naalinpaskaa. No joo, jos totta puhutaan niin Sithin kosto on ihan mukiinmenevä ja Pimeästä uhasta minulla on paljon nostalgisia muistoja - ja se sentäs tuntuu Star Wars elokuvalta, mutta Kloonien hyökkäys kuuluu yhteen huonoimmista elokuvista mitä olen koskaan nähnyt. Yhtäkään näistä en kuitenkaan laskisi millään tavalla erityisen hyväksi elokuvaksi.

Onkos kukaan muuten koskaan katsonut Machete-järjestyksessä näitä leffoja? Järjestyshän tässä olisi siis 4, 5, 2, 3, 6 ja ykkönen jätettäisiin välistä kokonaan. Perustelut ovat hyvät jos joku jaksaa lukea. Kiinnostaisi joskus kokeilla, mutta olen huono maratoonaamaan leffoja.

Kuva
Ohessa yksi elokuvahistorian hienoimmista hahmoista.
Viimeksi muokannut luulokuningas, To 11.12.2014 00:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Sometime people think you have to take viagra because you have to or you need to. I take viagra because I can."
-Teddy Long

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » To 11.12.2014 00:02

Kattelin tänään New Hopen, kun itelläki iskeny innostus päälle. Pakko sanoa, että vaikka toimiiko yksittäisenä leffana ja näin, niin onhan se Lucas selvästi jo pedannu mahollista toista leffaa. Juurikin nuo menneisyyden jutut, joka rakentaa pohjaa laajemmalle maailmalle. Sitten Keisarin name droppaus, että tiedetään, että jossain luimuaa vielä se isompi hirviö ja sitten viimeisenä todisteena kohtaus, jossa Darth Vaderin näytetään köröttelevän pakoon räjähdyspaikalta. Toimii yksittäisenä leffana ja mahdollisesti sellaiseksi suunniteltu, mutta kyllä Lucas on ne siemenet kylväny mahdolliselle jatko-osalle.

Muita hauskoja huomioita. Leffan alussa on hauskaa, kun R2-D2 ja C3PO näyttäytyvät lähes päähahmoina leffassa, mutta toki sitten myöhemmin laskeutuvat vähän pienempään rooliin. Toisena huomiona, että tässä leffassa on hienoa kuinka nuo normivihut uskaltavat vittuilla Vaderille (toki Vader pienellä kuristuksella ojentaa) ja sitten Grand Moff Tarkin määräilee Vaderia. Tuo vähän sitä kuvaa, että myös muita kuin voiman käyttäjiä arvostetaan korkealle ja jedit ja sithit edustavat "vanhaa uskontoa". Lisäksi hienosti onnistutaan säilyttämään tässä leffassa sitä voiman mystisyyttä, joka sitten kyllä yliammutaan hiukan Jedin Paluussa, mutta tässä leffassa vedetään todella hyvällä linjalla.

All in all hieno leffa ja myös minä olen innostunut uudesta Star Warsista.

EDIT
Luulorunkku kirjoitti:1-3 onkin sitten melkoista naalinpaskaa. No joo, jos totta puhutaan niin Sithin kosto on ihan mukiinmenevä ja Pimeästä uhasta minulla on paljon nostalgisia muistoja - ja se sentäs tuntuu Star Wars elokuvalta, mutta Kloonien hyökkäys kuuluu yhteen huonoimmista elokuvista mitä olen koskaan nähnyt. Yhtäkään näistä en kuitenkaan laskisi millään tavalla erityisen hyväksi elokuvaksi.
Fanaatikkona nuo 1-3 menevät ja tosiaan kolmonen on ihan kateltava tekele. Kakkonen on hirveä ja ykkönen tosiaan nostalgia trippinä mainio. Qui-Gon Jinn on myös itselleni sellainen hahmo, josta olen aina tykännyt ja olen sitä mieltä, että Evan McGregor tekee hienoa työtä Obi-Wanina. 1-3 onkin ihan jees, jos katsoo niitä Obi-Wanin ja Anakinin kehitystarinoina ja jättää paljon paskasta huomioimatta. Ongelmanahan näissä taisi olla juuri tuo, että hävyttömän paljon kuvattiin green screenien kanssa, joka vaikeutti näyttelemistä ns. vitusti. Netissä on kai jonkun leikkaama liitetty 1-3 leffat yhdeksi leffaksi, jossa keskitytään vain oleellisiin juttuihin ja se on kuulema varsin hyvä.

Oma suosikkini näistä leffoista on 5 eli "Imperiumin vastaisku". Jotenkin ekassa (4) liikutaan kuitenkin hieman turhan nopealla tahdilla omaan makuuni. Toivoisi, että leffaan olisi saatu enemmänkin tavaraa, joka syventäisi elokuvaa.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
Griffin
Viestit: 1097
Liittynyt: Ti 30.09.2008 17:39

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja Griffin » To 11.12.2014 00:19

Olen varmaankin yksinäinen kastissani mutta en ole ainuttakaan leffaa katsonut kokonaan. Itseasiassa vain nähnyt jotain paloja sieltä täältä. Miksi? Älkää suuttuko mutta pidän tuollaista ihan shaibana. Ei vaan pysty. Sama päätee Star Warsien lisäksi mm. Tarun Sormusten Herroista leffoihin ja lähes kaikkiin muihin, jotka yltävät samaan kategoriaan.

Avatar
luulokuningas
Viestit: 813
Liittynyt: Ma 23.02.2004 18:52

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja luulokuningas » To 11.12.2014 00:31

MR.Off Topic kirjoitti:EDIT
Luulorunkku kirjoitti:1-3 onkin sitten melkoista naalinpaskaa. No joo, jos totta puhutaan niin Sithin kosto on ihan mukiinmenevä ja Pimeästä uhasta minulla on paljon nostalgisia muistoja - ja se sentäs tuntuu Star Wars elokuvalta, mutta Kloonien hyökkäys kuuluu yhteen huonoimmista elokuvista mitä olen koskaan nähnyt. Yhtäkään näistä en kuitenkaan laskisi millään tavalla erityisen hyväksi elokuvaksi.
Fanaatikkona nuo 1-3 menevät ja tosiaan kolmonen on ihan kateltava tekele. Kakkonen on hirveä ja ykkönen tosiaan nostalgia trippinä mainio. Qui-Gon Jinn on myös itselleni sellainen hahmo, josta olen aina tykännyt ja olen sitä mieltä, että Evan McGregor tekee hienoa työtä Obi-Wanina. 1-3 onkin ihan jees, jos katsoo niitä Obi-Wanin ja Anakinin kehitystarinoina ja jättää paljon paskasta huomioimatta. Ongelmanahan näissä taisi olla juuri tuo, että hävyttömän paljon kuvattiin green screenien kanssa, joka vaikeutti näyttelemistä ns. vitusti. Netissä on kai jonkun leikkaama liitetty 1-3 leffat yhdeksi leffaksi, jossa keskitytään vain oleellisiin juttuihin ja se on kuulema varsin hyvä.
Fanaatikkona kakkonen on mahdoton katsottava, mutta 1 ja 3 sentäs menee kurkusta alas. Tosin viimeisin minkä näistä olen nähnyt on 2 vuosi sitten halloweeninä... No joo. Qui-Gon taas on mielestäni surkea ja väritön hahmo, vaikka lapsena tykkäsinkin. Tosin hän ei ole ainoa, joka tähän kastiin kuuluu vaan oikeastaan kaikki paitsi Palpatine/Sidious ja Obi Wan ovat hahmoina joko naurettavan aneemisia (Dooku, Mace Windu, Qui-Gon) tai sitten todella ärsyttäviä (molemmat Anakinit, Jar Jar, Dexter Jettster).

Fun fact, se missä 1-3 on leikattu yhdeksi leffaksi on 70s shown Ericin leikkaama.

Kuva

Siitä onkin jo hetki kun millään foorumilla on kuullut "luulorunkun", niin kauan sitä on pyöritty toisilla nimimerkeillä. :D
Griffin kirjoitti:Olen varmaankin yksinäinen kastissani mutta en ole ainuttakaan leffaa katsonut kokonaan. Itseasiassa vain nähnyt jotain paloja sieltä täältä. Miksi? Älkää suuttuko mutta pidän tuollaista ihan shaibana. Ei vaan pysty. Sama päätee Star Warsien lisäksi mm. Tarun Sormusten Herroista leffoihin ja lähes kaikkiin muihin, jotka yltävät samaan kategoriaan.
Kaikille ei scifi tai fantasia toimi, etenkään tuollainen high-scifi/fantasia, mutta itse ainakin väitän että kyllä sitä jotain menettää kulttuurista, jos ei näitä kaikkien aikojen hypetetyimpiä elokuvia ole edes nähnyt.
"Sometime people think you have to take viagra because you have to or you need to. I take viagra because I can."
-Teddy Long

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » To 11.12.2014 00:34

Jee, keskustelu elää.
luulokuningas kirjoitti:Itsellä on ainakin tulevaisuutta ajatellen ihan toiveikas olo.
Sama homma. Aikanaan tuli kyllä suolattua aika rajustikin tämä Star Warsin ja Disneyn pyhä liitto, mutta kun jälkeenpäin miettii niin edes Timo Koivusalo ei pysty ohjaamaan paskempia elokuvia kuin mitä Lucas teki uuden trilogian kanssa. Tai noh, sanotaanko että ne olivat pääasiassa melkoisen turhia ja onttoja, lukuunottamatta muutamia juttuja. Jos nyt mietitään jotain Episodi II:sta, niin ilman "Star Wars" liitettä kyseinen leffa pyörisi jossain paskojen C-luokan scifi-leffojen sarjassa.
Elokuvista sen verran, että 4-6 on elokuvataiteen mestariteoksia
Niin on, ihan h**vetin upeita leffoja. Itse onneksi olen vielä onneksi siinä iässä että sain perustaa Star Wars -näkemykseni nimenomaan alkuperäiselle trilogialle (tai noh, Pimeä Uhka oli juuri tullut kun tähän hommaan tutustuin). Esimerkiksi oma kummipoikani on nyt 8-vuotiaana siinä iässä että hänelle tämä Star Warsin maailma on tätä kloonisotaa ja uuden trilogian aikaa. Pitäisi varmaan joskus ottaa koulutukseen ja näyttää kaverille että mistä tässä nyt ihan oikeasti on kyse.
1-3 onkin sitten melkoista naalinpaskaa. No joo, jos totta puhutaan niin Sithin kosto on ihan mukiinmenevä ja Pimeästä uhasta minulla on paljon nostalgisia muistoja - ja se sentäs tuntuu Star Wars elokuvalta, mutta Kloonien hyökkäys kuuluu yhteen huonoimmista elokuvista mitä olen koskaan nähnyt. Yhtäkään näistä en kuitenkaan laskisi millään tavalla erityisen hyväksi elokuvaksi.
Jep. Sithin kosto on ihan kelvollinen ja siinä päästään edes pintaraapaisun osalta siihen samaan synkkyyteen mitä alkuperäisessä trilogiassa oli, olkoonkin että Lucasin vähintäänkin vammainen ohjaustyö tekee siitäkin paskemman kuin mitä potentiaali antaisi myöten. Mutta onhan se pakko sanoa, että ekan kerran kun Darth Vaderin koneellinen hengitys kuuluu ja kun kaveri katselee Imperiumin tähtilaivueessa Kuolontähden valmistumista, niin siinä oli kyllä pari ihan eeppistä hetkeä.

Episodi I on tosiaan ihan hauska elokuva lapsille, ja Kloonien hyökkäys taas... siis voi v***u. En tiedä turhempaa elokuvaa. Koko kloonien hyökkäyksellä ei ole muutamaa kohtaa lukuunottamatta oikeasti mitään merkitystä tätä isompaa kokonaisuutta ajatellen. Anakinin muutamat häröilyt hiekkakansan kanssa, Anakinin rakastuminen Padmeen ja kloonisodan syttyminen taisivat olla sellaisia asioita joilla nyt oli jotain merkitystä ison kuvan kanssa, mutta ihan oikeasti jos näitä leffoja joskus katselee kronologisessa järjestyksessä, niin Episodi II: voi skipata. Ei nyt toki sillä että se Episodi I:kään mikään erityisen merkittävä olisi, mutta olihan siinä sentään pikku-Anakin, Qui-Gon ja droidikaksikon ensiesiintyminen.
Onkos kukaan muuten koskaan katsonut Machete-järjestyksessä näitä leffoja? Järjestyshän tässä olisi siis 4, 5, 2, 3, 6 ja ykkönen jätettäisiin välistä kokonaan. Perustelut ovat hyvät jos joku jaksaa lukea. Kiinnostaisi joskus kokeilla, mutta olen huono maratoonaamaan leffoja.
Ei huono idea. Joskus kokeilin katsoa kronologian mukaan järjestyksessä 1-6, mutta oikeasti alkoi vituttamaan kahden ekan osan paskuus siinä määrin että lopetin katsomisen ja palasin leffojen pariin jonkin ajan kuluttua siten että menin suoraan alkuperäiseen trilogiaan.
Offari kirjoitti:Kattelin tänään New Hopen, kun itelläki iskeny innostus päälle. Pakko sanoa, että vaikka toimiiko yksittäisenä leffana ja näin, niin onhan se Lucas selvästi jo pedannu mahollista toista leffaa. Juurikin nuo menneisyyden jutut, joka rakentaa pohjaa laajemmalle maailmalle.
No siis joo, kyllähän Lucasilla on varmasti voinut jonkinlaisia aihioita olla isomman kokonaisuuden suhteen, mutta kun nyt yleisesti ottaen mietitään Hollywoodia ja sen maailmaa, niin enempää leffoja ei olisi edes tehty jos eka osa olisi ollut ihan p**ka ja ketään ei olisi kiinnostanut. Varmasti on voinut olla joitakin ideoita tulevaisuuden varalle, mutta esimerkiksi Lucasin höpinät jostain "yhdeksän osan sarjasta" ja väittämät siitä että ensimmäinen suunniteltu asia Star Warsin suhteen olisi ollut se Episodi III:n kohtaus kun Anakin ryömii palaneena paskana siellä laavan seassa, niin nämä eivät vaan minulle mene kyllä läpi ja pidän niitä ihan täysin Lucasin omana sekoiluna. Ja onhan kaveri muutenkin muuttanut sanomisiaan useampaankin kertaan mitä näihin leffoihin tulee.
Qui-Gon Jinn on myös itselleni sellainen hahmo, josta olen aina tykännyt ja olen sitä mieltä, että Evan McGregor tekee hienoa työtä Obi-Wanina.
Jep, samaa mieltä. Qui-Gonin nopea eliminointi harmittaa, koska kaverissa olisi ollut paljon käyttämätöntä potentiaalia myöhempiin leffoihin. Mut ku ei v***u, heitellään jotain Jar-Jaria kehiin. Noh, onneksi senkin rooli pieneni.

McGregor oli tosiaan Obi-Wanina mainio. Alec Guinnesin suuruutta nyt ei varmastikaan kukaan tule vanhan Obi-Wanin kohdalla ohittamaan, mutta kyllä McGregor on ihan vertailukelpoinen nuorena Obi-Wanina.
Ongelmanahan näissä taisi olla juuri tuo, että hävyttömän paljon kuvattiin green screenien kanssa, joka vaikeutti näyttelemistä ns. vitusti.
Heitän tämän arvion aikalailla stetsonista, mutta oma käsitykseni on että Episodit II ja III kuvattiin täysin green screenien kanssa? Muistaakseni Episodi I:ssä oli vielä joitain ihan aitojakin kohtauspaikkoja, vaikka aika paljon taidettiin green screeniä siinäkin hyödyntää. Toivottavasti ne nyt saadaan helvettiin tuon uuden leffan kanssa.

Ja joo, Imperiumin vastaisku on meikäläisenkin suosikki. Ja kyllähän tuo Darth Vader/Anakin on hahmona varsin kiehtova ja myyttinen.

Fake-EDIT:
Griffin kirjoitti:Olen varmaankin yksinäinen kastissani mutta en ole ainuttakaan leffaa katsonut kokonaan. Itseasiassa vain nähnyt jotain paloja sieltä täältä. Miksi? Älkää suuttuko mutta pidän tuollaista ihan shaibana. Ei vaan pysty.
Ajattelin itse asiassa nimetä tämän topicin sellaiseksi kuin "Star Wars - eeppistä avaruusfantasiaa vai nörttien pelleilyä?", koska sitähän tämä melkolailla on joko tai. Joko tykkäät näistä leffoista, tai sitten pidät tätä täysin typeränä paskana vailla mitään järkeä.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
Juge
Viestit: 739
Liittynyt: Su 11.05.2008 18:36
Paikkakunta: Suomusjärvi

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja Juge » To 11.12.2014 00:40

Et ole yksin Griffin :P


Joo elikkäs en ole itsekkään ainuttakaan Star Wars -leffaa kokonaan. Enkä Taru Sormusten Herrasta. Ja varmaan löytyy joitain muitakin samankaltaisia leffoja mitä en ole katsonut.

Scifi-leffat ovat muuten aina kiinnostaneet, mutta jostain syystä ei ole koskaan tullu Tähtien Sotaan tartuttua. En itseasiassa oikein tiedä miksi. Tämä DMW:n aloituspostaus ei ainakaan vaikuttanut minuun negatiivisesti, ei ollenkaan. Vähän jopa hommasta innostuin :) Kyllä minä vielä joskus..


Ja teksti oli hyvä, ei valittamista.
“There’s a thin line between being a hero and being a memory.”

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » To 11.12.2014 00:45

Juge kirjoitti:Scifi-leffat ovat muuten aina kiinnostaneet, mutta jostain syystä ei ole koskaan tullu Tähtien Sotaan tartuttua. En itseasiassa oikein tiedä miksi.
Tokihan mitä itse ajattelen Tähtien Sodasta, niin en varsinaisesti pidä sitä ihan puhtaana scifinä. Ennemmin näkisin että kyseessä on fantasiaelokuva, joka on sitten dumpattu tuollaiseen scifin ympäristöön.
Tämä DMW:n aloituspostaus ei ainakaan vaikuttanut minuun negatiivisesti, ei ollenkaan. Vähän jopa hommasta innostuin :) Kyllä minä vielä joskus..
Sanotaanko näin, että ihan puhtaasti yleissivistyksen kannalta alkuperäinen trilogia kannattaa katsoa. Tokihan sitä ei väkisin kannata lähteä katsomaan jos ei vaan nappaa, mutta kannattaa kuitenkin yrittää. Uuden trilogian voit kyllä jättää väliin ihan huolella, ellet sitten halua vähän taustoja selvittää että miksi näin kävi jne. Mutta sitä virhettä älä tee, että "katsonpa nämä kronologisessa järjestyksessä", koska jos et ole ennen näitä katsonut ja aloitat katselun Episodeista yksi ja kaksi, niin uskallan sanoa että tuomitset loputkin ihan puhtaasti näkemättä paskaksi.
Ja teksti oli hyvä, ei valittamista.
Kiitokset. :tu:
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
The Rocker
Viestit: 3325
Liittynyt: Ma 20.08.2007 20:54
Paikkakunta: Parkano

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja The Rocker » To 11.12.2014 00:50

Muistelisin että George Lucasin alkuperäinen käsikirjoitus oli niin pitkä että siitä olisi saanut kevyehkösti kaksi elokuvaa aikaiseksi. Eli Georgella oli ainakin ajatuksen tasolla laajempi tarina mielessä, mutta sai alkuun tehdä yhden leffan jonka menestyksen pohjilta katsottaisiin jatkoa. Ja alkuperäisen Episodi nelosen nimessähän ei ollut sanaa episodi eikä neljä.

Eikös sen 70's Shown tyypin leikkaus ole vain hänellä käytössään? Kehuttu se kuulemma on mutta ei taida olla edes internetissä nähtävissä.
"The only time success comes before work is in the dictionary."
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death." -Robert Cover
Blogi (Päivitetty 12.05.2015)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » To 11.12.2014 00:55

The Rocker kirjoitti:Ja alkuperäisen Episodi nelosen nimessähän ei ollut sanaa episodi eikä neljä.
Ei niin, mainitsin tästä avauspostissakin. Anyway, tässä vielä alkuperäinen Star Warsin intro.
Eikös sen 70's Shown tyypin leikkaus ole vain hänellä käytössään? Kehuttu se kuulemma on mutta ei taida olla edes internetissä nähtävissä.
Näistä en tiedä mitään, mutta käsittääkseni ainakin Ep. III:sta on olemassa joku sellainen fanien tekemä leikkaus josta on poistettu kaikenlaista paskaa ja pituutta vissiin joku 1,5 tuntia.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
MR.Off Topic
Viestit: 3971
Liittynyt: Ke 22.08.2007 17:34
Paikkakunta: GODLAND

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja MR.Off Topic » To 11.12.2014 00:58

Machette -järjestyksen perustelut luettu ja taidanpa katsella tämän nyt niin. Eli seuraavaksi vitonen, sitten kakkonen, kolmonen ja kutonen loppuun. Hienosti oli perusteltu ja itsekkin aloin miettimään, että onhan se ykkönen aika turha leffa koko juonen kannalta. Pikku Anakinin haluan noin muutenkin unohtaa täysin ja miinustaa sekin häröys eli Anakinin ja Padmen aika jäätäväkin ikäero. Lisäksi se oli hyvä pointti, että lähes kaikki Episode ykkösen omat hahmot kuolee tai on turhia seuraavia episodeja silmällä pitäen. Ainoa, josta voidaan väitellä on kai Qui-Gon ja siitäkään ei oikeastaan.

Nopea yhteenveto siitä, miksi leffat pitäisi katsoa järjestyksessä 4, 5, 2, 3 ja 6. 4 ja 5 kertovat Luken tarinaa, joka aloitetaan positiivisella vedolla, mutta päätetään viitosen lopuksi melkoiseen cliffhangeriin. Vader on Luken isä? Niin ettäkö mitä v**tua? Lisäksi Han päätyy Jabban kynsiin. Tästä hypätään flashbäkkiin ja kerrotaan Anakinin tarina. Taas alotetaan suhtkoht ilosesti, mutta 3 kohdalla päätytään taas synkempiin tunnelmiin. Lisäksi nyt kerrotaan, miksi Anakinista tuli Darth Vader ja miksi tämä voi olla houkutteleva tie myös Lukelle. Enter episoodi 6, joka sitoo Anakinin ja Luken tarinat yhteen ja samalla ollaan esitelty kaikki tärkeät henkilöt loppuhuipennusta varten. Luken pimeälle puolelle kääntyminen tuntuu mahdollisemmalta kuin pelkän originaali trilogian puitteissa, joten jännitys siinä mielessä lisääntyy. Sitten saadaan onnellinen loppu.

Tuo nyt oli hyvin lyhyesti selitetty, mutta jo heräsi mielenkiinto niin lukekaa Luulorunkun linkin takaa se pidempi juttu. Selittää hiton hyvin tuon Episoodi ykösen turhuuden.


EDIT: Rockerille, että jokin leikkaus noista 1-3 -leffoista on ollut ainakin TPB:ssä jaossa. En tiedä onko se 70's Shown kaverin vai jonku muun käsialaa. Lisäksi jossain vaiheessa sen sai streamattua myös joltain sivulta, mutta kadonnut nopiaa varmaan ainakin sieltä. Mutta hyvin selkeesti muistan, että TPB:ssä on ollut ainakin yksi versio.
Viimeksi muokannut MR.Off Topic, To 11.12.2014 01:01. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
GOD OF ALERT Heeelp meee

Tajunnan Rakennelmia

Avatar
luulokuningas
Viestit: 813
Liittynyt: Ma 23.02.2004 18:52

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja luulokuningas » To 11.12.2014 01:00

The Rocker kirjoitti:Muistelisin että George Lucasin alkuperäinen käsikirjoitus oli niin pitkä että siitä olisi saanut kevyehkösti kaksi elokuvaa aikaiseksi. Eli Georgella oli ainakin ajatuksen tasolla laajempi tarina mielessä, mutta sai alkuun tehdä yhden leffan jonka menestyksen pohjilta katsottaisiin jatkoa. Ja alkuperäisen Episodi nelosen nimessähän ei ollut sanaa episodi eikä neljä.
Muistaakseni se täysin alkuperäinen Star Warshan oli nimeltään Adventures of the Starkiller, Episode I: The Star Wars. Tosin näistä ensimmäisistä versioista koko tarina on aikojen muuttuessa muuttunut liki kaikki. Sarjiksenahan näistä julkaistiin joku tuossa vuosi sitten. The Star Wars Book Trailer Dark Horse Comics. Itse en ole tätä lukenut, mutta kuuleman perusteella tästä on iso siivu politiikkaa... minkä takia prequel-trilogian poliittinen vaihde ei ole mikään ylläri.

Ja siis George Lucas on kyllä ollut erittäin mieltään muuttava jatkuvasti näiden leffojensa kanssa. Alunperinhän tosiaan hän ajatteli tehdä vain sen yhden leffan, sitten yhtäkkiä oli puhe trilogiasta, myöhemmin (kuten mainittua) hänellä oli ajatuksena 9 leffaa ja olen lukenut joskus jostain, että yhdessä vaiheessa hänellä oli suunnitteilla 12-osainen sarja.
"Sometime people think you have to take viagra because you have to or you need to. I take viagra because I can."
-Teddy Long

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » To 11.12.2014 01:03

MR.Off Topic kirjoitti:Pikku Anakinin haluan noin muutenkin unohtaa täysin ja miinustaa sekin häröys eli Anakinin ja Padmen aika jäätäväkin ikäero.
Tuo ikäero itsessään ei ole niin jäätävä juttu kuin se, että Episodien I ja II välillä tuo ikäerohan oli käytännössä kurottu kiinni ja sitä ei enää ollut. Noh, ehkä se voima vanhentaa miehiä nopeammin tai jotain. Tai sitten se oli jotain salkkarimaista käsikirjoitusta.

Mutta siis joo, luulokingin linkissä oli kyllä hyvä perustelu tuolle Machette-järjestykselle, ja kun asiaa vähän syvällisemmältä kantilta ajattelee niin Episodi ykkönen on tosiaan vähän "irrallaan" muusta kokonaisuudesta. Toisaalta alkaa ahdistamaan pelkkä ajatuskin siitä että Episodi II täytyisi sitten lopula katsoa, niin siitäkään ei tule hyviä tärinöitä.
Tuo nyt oli hyvin lyhyesti selitetty, mutta jo heräsi mielenkiinto niin lukekaa Luulorunkun linkin takaa se pidempi juttu. Selittää hiton hyvin tuon Episoodi ykösen turhuuden.
Oikeastaan aika hyvin oli käyty läpi jo tässä.

Jar-Jar Binks. Siis voi vvvv...
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
luulokuningas
Viestit: 813
Liittynyt: Ma 23.02.2004 18:52

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja luulokuningas » To 11.12.2014 01:08

DeadManWalking kirjoitti:
MR.Off Topic kirjoitti:Pikku Anakinin haluan noin muutenkin unohtaa täysin ja miinustaa sekin häröys eli Anakinin ja Padmen aika jäätäväkin ikäero.
Tuo ikäero itsessään ei ole niin jäätävä juttu kuin se, että Episodien I ja II välillä tuo ikäerohan oli käytännössä kurottu kiinni ja sitä ei enää ollut. Noh, ehkä se voima vanhentaa miehiä nopeammin tai jotain. Tai sitten se oli jotain salkkarimaista käsikirjoitusta.
Eikös se Padmekin ollut olevinaan jotain 14 siinä ekassa osassa? Ja Anakin jotain 8-10? Että ei se nyt ihan niin valtava ikäero ole olevinaan, vaikka todella huonosti tätä on onnistuttu osoittamaan.
"Sometime people think you have to take viagra because you have to or you need to. I take viagra because I can."
-Teddy Long

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » To 11.12.2014 01:14

luulokuningas kirjoitti:Eikös se Padmekin ollut olevinaan jotain 14 siinä ekassa osassa? Ja Anakin jotain 8-10? Että ei se nyt ihan niin valtava ikäero ole olevinaan, vaikka todella huonosti tätä on onnistuttu osoittamaan.
Joo, itse asiassa Wikipediakin tarjoilee tällaista vaihtoehtoa. Lisäksi tietää sen, että Padme oli kuollessaan ainoastaan 27-vuotias. Eli uusi trilogia kestää 13 vuotta.

Btw, Leiahan sanoi Lukelle sellaista että Padme oli ”kiltti, kaunis ja surullinen”. Hyvät muistikuvat on Leialla siitä mitä synnytyksessä tapahtui. Eli p****le Lucas, pitikö tällainenkin pieni ristiriita nyt heittää tuohon. Okei, aika pientä nillittämistä, mutta toisaalta jos puhutaan siitä että pyritään tekemään täydellinen kokonaisuus, niin tällaisia ei vaan saisi tulla.

No anyway, olihan se Padme ihan sexy:

Kuva

Jokaisen nörtin unelma, ja voisi tarttua meikäläisen aseeseen tai valosapeliin koska tahansa. :P
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
luulokuningas
Viestit: 813
Liittynyt: Ma 23.02.2004 18:52

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja luulokuningas » To 11.12.2014 01:26

DeadManWalking kirjoitti: Btw, Leiahan sanoi Lukelle sellaista että Padme oli ”kiltti, kaunis ja surullinen”. Hyvät muistikuvat on Leialla siitä mitä synnytyksessä tapahtui. Eli p****le Lucas, pitikö tällainenkin pieni ristiriita nyt heittää tuohon. Okei, aika pientä nillittämistä, mutta toisaalta jos puhutaan siitä että pyritään tekemään täydellinen kokonaisuus, niin tällaisia ei vaan saisi tulla.
On muuten yksi ärsyttävimmistä asioista koko sarjassa. Toinen mikä v***ttaa on ne v***n muutokset (joista jauhoin jo), joista moni on tehty vain siksi että vanhat leffat sopivat paremmin uusiin leffoihin.

Kuva
s****na.
Viimeksi muokannut luulokuningas, To 11.12.2014 02:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Sometime people think you have to take viagra because you have to or you need to. I take viagra because I can."
-Teddy Long

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » To 11.12.2014 01:36

Christensenin hahmo tosiaan Anakiniksi liitettynä tuohon Jedin paluun loppuun oli aika jäätävä ratkaisu. Samalla logiikalla olisi varmaan pitänyt laittaa se nuori Kenobikin siihen. Voi George minkä teit...
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
Darien Fawks
Viestit: 3765
Liittynyt: Pe 09.04.2004 15:04
Paikkakunta: Pääkaupunki

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja Darien Fawks » To 11.12.2014 02:12

Itsekin olen Stawa-fani, ja vasta tuossa etsiskelin pojalle jotakin hauskaa Darth Vader -vaatetta ja valomiekkaa, vaikka hänellä ikää onkin vasta viisi kuukautta. Osaa kuitenkin jo tarttua asioihin ja ottaa niitä annettaessa vastaan, joten olisi kyllä hauska saada kuva, jossa pojalla on jokin mini-replica kädessä.

Toistaiseksi en kommentoi elokuvista muuta, kuin että ei ole ihme, jos nuorempi polvi ei elokuvia ole nähnyt. Itse olen vuosimallia -87, joten joten näin elokuvat jo silloin aikoinaan, mutta hieman vanhemmalla iällä oli pakko katsoa uudestaan, kun en oikeasti muistanut oikein mitään. Olin sitten aivan yllättynyt, kun tajusin, kuinka paljon huumoriakin noissa leffoissa on. Hyviä näyttelijöitä ja hyvä stoori. Tuostahan se sana "eeppinen" melkeinpä lähti liikkeelle. Kannattaa totisesti katsoa.

Ehkä jossain vaiheessa eksyn sanomaan lisääkin.

Ps. Ajattelinkin, että ei kai se Deadmanwalkingkaan nyt voi ihan läpeensä p**ka jätkä olla. (Mukana vitsiä.)
Uudistunut, entistä parempi Kielisirkus:

http://kielisirkus.blogspot.fi/

Avatar
Merovingi
Viestit: 2898
Liittynyt: Ma 06.03.2006 18:31
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja Merovingi » To 11.12.2014 02:28

DeadManWalking kirjoitti:Btw, Leiahan sanoi Lukelle sellaista että Padme oli ”kiltti, kaunis ja surullinen”. Hyvät muistikuvat on Leialla siitä mitä synnytyksessä tapahtui. Eli p****le Lucas, pitikö tällainenkin pieni ristiriita nyt heittää tuohon. Okei, aika pientä nillittämistä, mutta toisaalta jos puhutaan siitä että pyritään tekemään täydellinen kokonaisuus, niin tällaisia ei vaan saisi tulla.
En jaksa nyt muuten tähän itselleni mieluiseen aiheeseen kirjoitella, mutta tuota Leian muistoa on selitetty siten että hän aisti äitinsä tunteet voiman kautta ja muisti ne sen ansiosta.
hevosen k**pä

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » To 11.12.2014 15:57

Merovingi kirjoitti:En jaksa nyt muuten tähän itselleni mieluiseen aiheeseen kirjoitella, mutta tuota Leian muistoa on selitetty siten että hän aisti äitinsä tunteet voiman kautta ja muisti ne sen ansiosta.
Joo ei siinä, pikku juttuhan tuo nyt sinällää on, mutta oli vaan silloin aikoinaan ihan täysin ristiriidassa sen alkuperäisen kertomuksen mukaan. Tarinan kerronnan kannalta piti toki jotenkin saada se toteutettua dramaattisesti, joten ehkäpä tämä Episodi III:ssa nähty tapa oli sitten se paras mahdollinen.

Ja ei muuta kuin keskusteluun vaan mukaan!
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
luulokuningas
Viestit: 813
Liittynyt: Ma 23.02.2004 18:52

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja luulokuningas » Pe 12.12.2014 08:27

Nyt on hahmojen nimet julkistettu.

Ihan ok, mutta etenkin seuraava nauratti
Kuva
"Sometime people think you have to take viagra because you have to or you need to. I take viagra because I can."
-Teddy Long

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Pe 12.12.2014 19:12

Kuva

Jedin paluun alkuperäinen juliste, leffahan suunniteltiin julkaistavaksi nimellä "Revenge of the Jedi", mutta siitä luovuttiin koska kosto ei kuulu jedien tapoihin. Mielenkiintoinen huomio myös sekin että Lukella on käytössä punainen valomiekka, kun taas vastaavasti Vaderilla sininen. Siinäpä olisikin ollut aika kova twisti jos tässä olisi nähty wrestlingistäkin tuttu double-turn.

No joo, onneksi ei.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Pe 12.12.2014 19:48

(tuplat)
luulokuningas kirjoitti:Elokuvista sen verran, että 4-6 on elokuvataiteen mestariteoksia ja täydellisiä siinä muodossa, missä ne olivat ennen kuin George Lucas päätti käydä niiden kimppuun vuonna 1997. Valitettavasti näitä ei ole koskaan julkaistu mitenkään mielekkäässä muodossa, mutta optimisti sisälläni odottaa Disneyn haistavan rahaa muokkaamattomien versioiden julkistamisessa mahdollisimman hyvällä laadulla.
Löytyy muuten torrenttina. Ei ehkä se paras tapa tukea tätä touhua, mutta toisaalta... Mieluummin ehkä waretan kuin tuen näitä Lucasin pelleilyjä millään muotoa rahallisesti.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Avatar
Memory
Viestit: 520
Liittynyt: Ke 12.01.2005 17:46

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja Memory » Pe 12.12.2014 19:51

Tekispä melkein mieli joskus katsella nämäkin, ainuttakaan en ole nähnyt. Toki ekana tällasista tulee mieleen että v***u mitä pelleilyä, mutta sellainenpa se mindstate oli aikoinaan myös Batmanin kanssa. Joku varmaan osaa kertoa onko näissä joukossa jotain tyyliin "Batman Forever" mitkä on parempi vaan jättää kattomatta.

Avatar
DeadManWalking
WrestlingAlertin johtava jääkiekkoanalyytikko
Viestit: 8625
Liittynyt: Ke 13.07.2005 13:51
Paikkakunta: Kuopio + Oulu/Manchester

Re: Star Wars - Tarinoita kaukaisesta galaksista

Viesti Kirjoittaja DeadManWalking » Pe 12.12.2014 19:56

Memory kirjoitti:Joku varmaan osaa kertoa onko näissä joukossa jotain tyyliin "Batman Forever" mitkä on parempi vaan jättää kattomatta.
Episodit I ja II. Tokihan tarinan kannalta ihan oleellisia tsekata, mutta ei niistä kannata aloittaa. Aloittaa vaan sieltä vanhasta trilogiasta niin ehkä helpompi aloittaa katselu.
Riveni kirjoitti:Tämä ei tosin auta siihen että joku Naarajärveläinen luulee olevansa Oulusta (Ja Manchesterista). Eihän sieltä olekkaan kuin se 400 kilometriä Ouluun, vaikka tämän pahamaineisen JYPin kotokunnille on alle 100 kilometriä. 8)
Four passes break any defense

Vastaa Viestiin